In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Meer klikken genereren met Mogelijkheden

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Trek meer verkeer naar uw advertenties en gratis vermeldingen met Mogelijkheden. Dit gedeelte van Merchant Center is speciaal ontworpen om u te helpen uw feed en campagnes te verbeteren. In Mogelijkheden ziet u kaarten met aangepaste aanbevelingen op basis van uw huidige Merchant Center-productgegevens en campagnes in Google Ads.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe Mogelijkheden werkt en hoe u deze functie kunt gebruiken.

Hoe Mogelijkheden werkt

Mogelijkheden gebruikt de prestatiegeschiedenis van uw account, uw campagne-instellingen en trends op Google om automatisch aanbevelingen te genereren waarmee u uw prestaties kunt verbeteren. Mogelijkheden is niet hetzelfde als Diagnostische gegevens. Op het tabblad Diagnostische gegevens ziet u productaanbiedingen die waarschuwingen of afkeuringen hebben gekregen. Met Mogelijkheden ziet u de producten die waarschijnlijk meetbare verkeersstijgingen opleveren als u actie onderneemt.

De functie toont welke producten u als eerste moet wijzigen om meer mensen te bereiken met uw advertentie of gratis vermelding, of hoe u efficiënter kunt investeren in uw campagnes. U ziet bijvoorbeeld een kaart met daarop een schatting dat u 500 klikken extra kunt genereren als u een ontbrekende afbeelding toevoegt.

Elke kaart toont u statistieken over de geschatte impact en informatie over de toepassing van de mogelijkheid. Op elke mogelijkheidskaart ziet u:

• Geschatte stijging van het aantal klikken per week: Het aantal extra klikken per week die de betreffende producten zouden kunnen krijgen.
Het aantal geschatte klikken per week wordt berekend op basis van de eerdere prestaties van de betreffende producten en vergelijkbare producten die momenteel beschikbaar zijn op Google. Een product wordt als vergelijkbaar beschouwd als het een overeenkomend GTIN, een gerelateerde producttitel, een vergelijkbare Google-productcategorie of andere vergelijkbare identificatiegegevens heeft.
  • Geschatte inspanning: De geschatte hoeveelheid inspanning die nodig is om de mogelijkheid toe te passen. De uitvoering van sommige mogelijkheden kost maar een paar minuten, andere nemen meer tijd in beslag.
  • Afhankelijk van het type mogelijkheid ziet u:
    • Aantal betrokken producten: Dit is het aantal producten waarop u de mogelijkheid zou kunnen toepassen, of die zijn betrokken bij het getoonde probleem. Houd er rekening mee dat u zelf kunt bepalen voor hoeveel producten u het probleem oplost, maar dat de geschatte klikken en kosten zijn gebaseerd op het oplossen van problemen voor alle betrokken producten.
    • Geschatte impact op de kosten: Dit is de impact die de toepassing van de mogelijkheid op de kaart heeft op de kosten. Uw kosten kunnen lager of hoger uitvallen dan dit bedrag.

Houd er rekening mee dat de daadwerkelijke impact kan afwijken van de schattingen vanwege wijzigingen in de instellingen van Google Ads-campagnes, budgetten, biedingen, de markt, de veiling en de seizoensgebondenheid.

Als u op de kaart op Mogelijkheid bekijken klikt, ziet u:

• Een lijst van betrokken producten of campagnes: Voor sommige mogelijkheden ziet u een lijst met de 15 belangrijkste betrokken producten, inclusief de geschatte stijging van het aantal klikken per week per product nadat u het probleem heeft opgelost. Bij andere mogelijkheden ziet u een lijst met betrokken campagnes.
  • Datum waarop de mogelijkheid is gegenereerd: U kunt tot op het uur nauwkeurig zien hoe lang geleden de mogelijkheid is geüpdatet.

De kaarten die u ziet, worden meerdere keren per dag geüpdatet. Als u geen kaarten ziet, is er op dat moment vermoedelijk onvoldoende informatie voor een mogelijkheid of zijn er geen problemen met uw productgegevens. Als er geen mogelijkheden worden weergegeven, neemt u binnenkort weer een kijkje.

Mogelijkheden voor multi-client accounts

Mogelijkheden zijn ook beschikbaar voor multi-client accounts (MCA's). Op de pagina Mogelijkheden in uw MCA ziet u het gecombineerde effect van de mogelijkheid. Klik op de kaart om het aantal betrokken subaccounts en hun namen te bekijken. Vervolgens kunt u op de verkoper of campagne klikken om de mogelijkheid in het desbetreffende subaccount te bekijken.

Beschikbare kaarten

Mogelijkheden voor productgegevens

Kaarten met productgegevens bevatten informatie over ontbrekende of onjuiste productgegevens. Wanneer u deze problemen oplost, worden uw gegevens nauwkeuriger en kan Google uw product vaker laten zien. U krijgt Mogelijkheden te zien zoals:

• Ontbrekend GTIN of ISBN: voeg een GTIN of ISBN toe om uw product te identificeren en te zorgen dat uw producten worden goedgekeurd.
  • Niet-overeenkomende prijs: Pas de prijzen in uw productgegevens en op uw bestemmingspagina aan om ervoor te zorgen dat uw producten goedgekeurd blijven.
  • Ontbrekend gender: voeg genderinformatie toe, zodat we uw product kunnen weergeven aan de juiste doelgroep.
  • Ontbrekende leeftijdsgroep: voeg informatie over de leeftijdsgroep toe, zodat we uw producten beter kunnen targeten.

Aanbevelingen voor campagnes

U kunt aanbevelingen tegenkomen die ook worden weergegeven op de pagina Aanbevelingen van uw Google Ads-account. Deze aanbevelingen hebben betrekking op uw biedingen en budget en kunnen u helpen meer vertoningen en klikken te genereren. Hier volgen enkele voorbeelden:

• Bodverlaging: genereer meer klikken voor dezelfde of lagere kosten bij campagnes waarvoor een budget is ingesteld.
  • Budgetverhoging: toon uw advertenties vaker en krijg meer klikken.

Houd er rekening mee dat er enige vertraging zit tussen Google Ads en Merchant Center, waardoor de aanbeveling mogelijk niet onmiddellijk wordt geüpdatet. U kunt echter wel zien wanneer de aanbeveling voor het laatst is geüpdatet. Meer informatie over Aanbevelingen in Google Ads.

Zo vindt u de pagina Mogelijkheden

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Selecteer Groei in het navigatiemenu en klik daarna op Mogelijkheden.
  3. U ziet alle beschikbare mogelijkheden voor uw account op de homepage.

Op de homepage van Mogelijkheden ziet u de 8 belangrijkste mogelijkheden die op dat moment beschikbaar zijn voor uw account. Als u aanvullende mogelijkheden wilt bekijken, klikt u op de knop 'Meer tonen' onderaan de pagina.

Mogelijkheden toepassen

Een mogelijkheid toepassen

Mogelijkheden op het gebied van gegevenskwaliteit:

1. Klik op de kaart op Mogelijkheid bekijken. De kaart bevat de 15 belangrijkste artikelen. U kunt op de knop Downloaden als CSV klikken voor een lijst van de 1000 belangrijkste betrokken artikelen.
  2. Update de productgegevens indien nodig.

Mogelijkheden op het gebied van campagnes:

1. Klik op de kaart op Mogelijkheid bekijken. Zoek in de tabel de campagne die u wilt aanpassen en klik vervolgens op Weergeven in Google Ads.
  2. Breng de aanpassingen aan in uw Google Ads-account.

Als u geen toegang heeft tot de betrokken campagnes, worden gevoelige gegevens zoals kosten en de campagnenaam niet weergegeven.

Een mogelijkheid archiveren

U kent uw producten en doelen zelf het best. Als een bepaalde kaart niet relevant lijkt te zijn voor uw doelen, kunt u deze verplaatsen naar het archief. Selecteer Groei in het navigatiemenu, klik vervolgens op Mogelijkheden en kies de gewenste optie.
  • Verplaatsen naar mijn archief: Deze kaart wordt verplaatst naar het gedeelte Archief van de pagina Mogelijkheden. U kunt de mogelijkheid in kwestie altijd terugzetten naar de homepage wanneer u de mogelijkheid wilt toepassen.
  • Verplaatsen naar mijn archief totdat de impact meer klikken omvat: U wilt deze kaart pas toepassen wanneer de mogelijkheid een grotere impact heeft. De kaart verschijnt weer wanneer de potentiële impact ongeveer het dubbele aantal klikken omvat, vergeleken met het moment waarop u de kaart naar het archief verplaatst.
  • Een fout melden: Laat ons weten of deze kaart nuttig voor u is en waarom.

Op het tabblad Archief kunt u zien om welke reden u de kaart heeft verwijderd van uw homepage. Als u van gedachten verandert, klikt u op Verplaatsen naar homepage.

Alle gebruikers van hetzelfde Merchant Center-account zien dezelfde mogelijkheden, maar archivering gebeurt per gebruikersaccount. Als u mogelijkheden archiveert, verdwijnen ze dus niet van de homepage van andere gebruikers.