Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Klikkausmäärän kasvattaminen mahdollisuuksien avulla

Oma kuvake klassiselle Kauppiaskeskukselle ja Merchant Center Nextille.

Mahdollisuudet on Kauppiaskeskuksessa oleva osio, jonka avulla voit saada lisää liikennettä mainoksiisi ja maksuttomiin listauksiisi sekä parantaa syötettäsi ja kampanjoitasi. Mahdollisuudet näyttävät sinulle kortteja, jotka sisältävät yksilöityjä suosituksia Kauppiaskeskus-tilisi tuotetietojen ja Google Adsin kampanjoidesi perusteella.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten Mahdollisuudet-ominaisuus toimii ja miten sitä käytetään.

Miten Mahdollisuudet-ominaisuus toimii?

Mahdollisuudet-ominaisuus luo automaattisesti suosituksia, joiden avulla voit parantaa tuloksiasi. Suositukset perustuvat tilisi tuloshistoriaan, kampanja‑asetuksiin sekä Google‑trendeihin. Mahdollisuudet eivät ole sama asia kuin Diagnostiikka. Diagnostiikka näyttää hylätyt tai varoituksia saaneet tuotetarjoukset, mutta Mahdollisuudet-ominaisuus näyttää tuotteet, jotka todennäköisesti kasvattavat liikenteesi määrää merkittävästi, jos teet ehdotetut asiat.

Mahdollisuudet-ominaisuuden avulla voit nähdä, mihin tuotteisiin sinun kannattaa ensisijaisesti tehdä muutoksia, jotta mainoksesi ja maksuton listauksesi voi näkyä useammille käyttäjille. Se kertoo myös, miten voit tehostaa rahankäyttöäsi kampanjoissa. Sinulle saatetaan esimerkiksi näyttää kortti, jossa suositellaan lisäämään mainokseen kuva, sillä tämän arvioidaan tuottavan 500 klikkausta lisää.

Kussakin kortissa näytetään arvioita muutosten vaikutuksista ja tietoja siitä, miten mahdollisuuden voi ottaa käyttöön. Kukin mahdollisuuskortti sisältää seuraavia tietoja:

• Arvio viikoittaisten klikkausten määrän kasvusta: Tässä näytetään, kuinka monta viikoittaista lisäklikkausta mahdollisuuteen liittyvät tuotteet voisivat arviolta saada.
Viikoittaisten klikkausten ennusteet lasketaan mahdollisuuteen liittyvien tuotteiden aiempien tulosten perusteella sekä sellaisten vastaavien tuotteiden aiempien tulosten perusteella, jotka ovat kyseisellä hetkellä saatavilla Googlessa. Tuotteita pidetään toisiaan vastaavina, jos niillä on samanlainen GTIN, vastaavanlainen nimi, samanlainen Googlen tuotekategoria tai muita toisiaan muistuttavia tunnistetietoja.
  • Arvio työmäärästä: Keskimääräinen mahdollisuuden hyödyntämiseen tarvittava työmäärä. Joidenkin suositusten toteuttamiseen voi mennä muutama minuutti, kun taas toisissa menee kauemmin.
  • Mahdollisuuden tyypin mukaan näet jommankumman seuraavista vaihtoehdoista:
    • Mahdollisuuteen liittyvien tuotteiden määrä: Tämä on sellaisten tuotteiden määrä, jotka voivat hyötyä mahdollisuuden käyttöönotosta tai joihin esitetty ongelma vaikuttaa. Muista, että halutessasi voit korjata vain osan ongelmista, mutta arvio klikkausten määrästä ja kustannuksista perustuu siihen, että kaikki mahdollisuuteen liittyvien tuotteiden ongelmat korjataan.
    • Arvio kustannusvaikutuksesta: Tämä on arvio kortissa näytettävän mahdollisuuden käyttöönoton kustannusvaikutuksesta. Kustannuksesi voivat vaihdella tämän summan verran.

Muista, että todellinen tulosvaikutus voi poiketa annetuista arvioista AdWordsin kampanja-asetusten, budjettien, hintatarjousten, markkinaolosuhteiden ja huutokaupan tai kausivaihtelujen vuoksi.

Kun klikkaat kortista Näytä mahdollisuus, näet seuraavat tiedot:

• Luettelo tuotteista tai kampanjoista, joihin mahdollisuus liittyy: Joidenkin mahdollisuuksien yhteydessä näytetään luettelo 15 tärkeimmästä tuotteesta, joihin mahdollisuus liittyy, sekä arvio tuotekohtaisesta viikoittaisten klikkausten määrän kasvusta, jos ongelma korjataan. Muiden mahdollisuuksien yhteydessä näytetään luettelo kampanjoista, joihin mahdollisuus liittyy.
  • Päivämäärä, jolloin mahdollisuus on luotu: Voit nähdä tunnin tarkkuudella, milloin mahdollisuus on päivitetty.

Näytettävät kortit päivitetään useita kertoja päivässä. Jos et näe kortteja, käytettävissä ei ehkä ole tarpeeksi tietoja mahdollisuuden esittämiseen kyseisellä hetkellä tai tuotedatassasi ei ole ongelmia. Jos mahdollisuuksia ei ole saatavilla, tarkista ne pian uudelleen.

Mahdollisuudet usean asiakkaan tilillä

Mahdollisuudet ovat käytettävissä myös usean asiakkaan tileillä (multi-client accounts, MCA). Usean asiakkaan tilillä Mahdollisuudet-sivulla näkyy mahdollisuuden hyödyntämisen koottu vaikutus. Korttia klikkaamalla näet alatilit, joihin mahdollisuus vaikuttaa, ja niiden nimet. Täältä voit nähdä mahdollisuuden kyseisellä alatilillä klikkaamalla joko kauppiasta tai kampanjaa.

Käytettävissä olevat kortit

Tuotedataan liittyvät mahdollisuudet

Tuotedatakorteissa on tietoja puuttuvasta tai virheellisestä tuotedatasta. Korjaamalla nämä ongelmat voit tehdä datastasi entistäkin tarkempaa ja saada tuotteesi näkymään Googlessa entistä useammin. Voit nähdä esimerkiksi seuraavanlaisia mahdollisuuksia:

• GTIN tai ISBN puuttuu: Lisää GTIN tai ISBN, jotta tuotteesi voidaan tunnistaa ja ne pysyvät hyväksyttyinä.
  • Hinnat eivät vastaa toisiaan: Varmista, että tuotedatassa ja laskeutumissivulla näkyvät hinnat vastaavat toisiaan, jotta tuotteet pysyvät hyväksyttyinä.
  • Sukupuoli puuttuu: Lisää sukupuolta koskevat tiedot, jotta voimme näyttää tuotteesi oikealle yleisölle.
  • Ikäsuositus puuttuu: Lisää ikäryhmän tiedot, jotta voimme kohdistaa tuotteesi paremmin.

Kampanjoihin liittyvät suositukset

Saatat nähdä suosituksia, jotka näkyvät myös Google Ads ‑tilisi Suositukset-sivulla. Nämä suositukset liittyvät hintatarjouksiisi ja budjettiisi, ja niiden avulla voit saada lisää impressioita ja klikkauksia. Esimerkkejä:

• Hintatarjouksen alentaminen: Voit saada enemmän klikkauksia samoilla tai aiempaa pienemmillä kustannuksilla kampanjoissa, joiden budjetti on rajoitettu.
  • Budjetin nostaminen: Voit esittää mainoksiasi useammin ja saada enemmän klikkauksia.

Muista, että Google Adsin ja Kauppiaskeskuksen välillä voi olla viive, joten suositusta ei välttämättä päivitetä heti. Näet kuitenkin, milloin suositus on päivitetty edellisen kerran. Lue lisää suosituksista Google Adsissa.

Mahdollisuudet-sivun avaaminen

1. Kirjaudu Kauppiaskeskus-tilillesi.
  2. Valitse navigointivalikosta Kasvu ja klikkaa Mahdollisuudet
  3. Kaikki käytettävissä olevat mahdollisuudet näkyvät tilisi etusivulla.

Mahdollisuudet-etusivulla näytetään tilisi kahdeksan tärkeintä tällä hetkellä käytettävissä olevaa mahdollisuutta. Jos haluat nähdä lisää mahdollisuuksia, klikkaa sivun alareunassa näkyvää Näytä lisää ‑painiketta.

Mahdollisuuksien käyttäminen

Mahdollisuuden käyttöönotto

Datan laatuun liittyvät mahdollisuudet

1. Klikkaa kortista Näytä mahdollisuus. Kortissa näytetään 15 tärkeintä mahdollisuuteen liittyvää tuotetta. Jos haluat nähdä 1 000 tärkeintä tuotetta, klikkaa Lataa CSV-tiedostona.
  2. Päivitä tuotedatasi tarpeen mukaan.

Kampanjoihin liittyvät mahdollisuudet

1. Klikkaa kortista Näytä mahdollisuus. Etsi taulukosta muokattava kampanja ja valitse Näytä Google Adsissa.
  2. Tee muokkaukset Google Ads ‑tililläsi.

Jos sinulla ei ole pääsyä mahdollisuuteen liittyviin kampanjoihin, et voi nähdä arkaluonteisia tietoja, kuten kustannuksia ja kampanjan nimeä.

Mahdollisuuden arkistointi

Tunnet omat tuotteesi ja tavoitteesi parhaiten itse. Jos kortti ei vaikuta osuvalta mainoskampanjasi kannalta tai ei vastaa tavoitteitasi, voit arkistoida sen. Valitse navigointivalikosta Kasvu, klikkaa Mahdollisuudet ja valitse sopivin vaihtoehto.
  • Siirrä arkistoon: Tämä kortti siirretään Mahdollisuudet-sivun Arkisto-osioon. Voit milloin tahansa siirtää kortin takaisin etusivulle, kun olet valmis käsittelemään sitä.
  • Siirrä arkistoon, kunnes klikkausmäärävaikutus on suurempi: Tämä kortti on kiinnostava sitten, kun sen vaikutus on suurempi. Kortti tulee uudelleen näkyviin, kun sen mahdollinen vaikutus on noin kaksinkertainen verrattuna klikkausten määrään, joka kortissa näytetään arkistoon siirtämisen aikana.
  • Ilmoita virheestä: Kerro meille, onko tästä kortista sinulle hyötyä, ja perustele vastauksesi.

Arkisto-välilehdellä voit nähdä syyn, jonka olet valinnut siirtäessäsi kortin pois etusivultasi. Jos muutat mielesi, valitse Siirrä etusivulle.

Kaikki yhden Kauppiaskeskus-tilin käyttäjät voivat nähdä samat mahdollisuudet, mutta arkistointi on käyttäjätilikohtaista. Voit siis arkistoida mahdollisuuksia ilman, että niitä poistetaan muiden käyttäjien etusivuilta.