I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Googles varumärke

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Om du anser att en deltagare i Google Kundrecensioner bryter mot någon av policyerna nedan kan du rapportera det till oss genom att fylla i formuläret för överträdelser av riktlinjerna för Google Kundrecensioner. Då kan vi granska ärendet.

Akademisk hjälp

Google Kundrecensioner tillåter inte marknadsföring av akademisk hjälp som ger orättvisa akademiska fördelar. Det här innefattar tillgång till faktiska provfrågor i förväg, inlämning av en uppsats som någon annan har skrivit som ditt eget originalarbete eller tjänster som innebär att någon annan skriver ett prov i ditt ställe.

”Anti” och våld

Google tillåter inte marknadsföring av nedsättande innehåll eller våldskoncept som:

• Material som innehåller förtal mot organisationer, personer eller folkgrupper.
  • Material som innehåller förtal mot en skyddad folkgrupp. En skyddad folkgrupp karakteriseras av något av följande: ras eller etniskt ursprung, hudfärg, nationellt ursprung, religion, handikapp, kön, ålder, krigsveteranstatus eller sexuell läggning/könsidentitet.
  • Försök att ändra beskrivningen av vår historia på ett sätt som missgynnar en skyddad folkgrupp.
  • Uppmuntran till skador på den egna personen och våld mot personer eller djur.

På vilka sätt skiljer sig policyn åt för olika länder?

Australien

I Australien tillåter Google Kundrecensioner inte marknadsföring av innehåll som argumenterar för särbehandling baserat på följande kriterier, vilka erkänns av australisk lagstiftning:

• politiska åsikter
  • civilstånd
  • familjeansvar eller familjestatus
  • anställningsstatus
  • hiv- eller aidssmittade
  • irrelevant kriminellt förflutet
  • irrelevant medicinsk historik
Tyskland

I Tyskland tillåter Google Kundrecensioner inte marknadsföring av scientologi.

Känsliga frågor

Google Kundrecensioner tillåter inte marknadsföring av produkter som försöker dra fördel av känsliga frågor. Ämnen bedöms vanligtvis som känsliga efter oförutsedda sällsynta världshändelser, som naturkatastrofer eller politiska uppror, och beskrivs därför inte på den här sidan.

Olämpligt språk

Google Kundrecensioner tillåter inte innehåll eller webbplatser som innehåller olämpligt språk eller svordomar. Det här innefattar även varianter och felstavningar av olämpligt språk.