Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Google-brändi

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Jos uskot, että joku Googlen asiakasarvostelujen osallistuja rikkoo jotakin alla mainituista käytännöistä, ilmoita siitä meille täyttämällä Googlen asiakasarvostelujen rikkomusilmoituslomake, jotta voimme selvittää asian.

Opiskeluapuvälineet

Googlen asiakasarvosteluissa ei saa mainostaa sellaisia opiskeluapuvälineitä, jotka tarjoavat vilpillistä apua opintoihin. Tällä tarkoitetaan esimerkiksi tenttikysymyksiä etukäteen, jonkun muun kirjoittaman tutkielman palauttamista omana työnä tai tenttipalveluita (joissa joku muu tekee tentin käyttäjän puolesta).

Vastustus ja väkivalta

Google ei salli henkilöä, ryhmää tai muuta toimijaa vastaan suuntautuvaa yllytystä eikä väkivaltaisten konseptien mainostamista. Esimerkkejä:

• sisältö, joka yllyttää organisaatiota, henkilöä tai ihmisryhmää vastaan
  • sisältö, joka yllyttää jotakin suojattua ryhmää vastaan – suojattu ryhmä on ryhmä, jonka erottava tekijä voi olla jokin seuraavista: rotu tai etninen alkuperä, ihonväri, kansallisuus, uskonto, vammaisuus, sukupuoli, ikä, sotilasarvo, seksuaalinen suuntautuminen tai sukupuoli-identiteetti
  • yritykset tulkita historiaa uudelleen suojatun ryhmän etujen vastaisesti
  • itsensä vahingoittamiseen ja ihmisiin tai eläimiin kohdistuvan väkivallan mainostaminen.

Käytännön maakohtaiset erot

Australia

Googlen asiakasarvostelut eivät salli Australiassa maan lainsäädännön takia sellaisen sisällön mainostamista, joka lietsoo vihaa tiettyjä ihmisryhmiä kohtaan seuraavien ominaisuuksien perusteella:

• poliittinen mielipide
  • siviilisääty
  • perhetilanne
  • työtilanne
  • HIV- tai AIDS-tartunta
  • epäolennainen rikosrekisteri
  • epäolennaiset potilastiedot.
Saksa

Googlen asiakasarvostelut eivät salli skientologian mainostamista Saksassa.

Arkaluonteiset ongelmat

Googlen asiakasarvosteluissa ei saa mainostaa sellaisia tuotteita, joilla yritetään hyötyä arkaluonteisista ongelmista. Arkaluonteiset ongelmat tunnistetaan yleensä sellaisten poikkeuksellisten maailmanlaajuisten tapahtumien yhteydessä, joita ei voi ennustaa, kuten luonnonkatastrofeja tai poliittisia levottomuuksia, eikä niitä sen vuoksi mainita tällä sivulla.

Sopimaton kielenkäyttö

Googlen asiakasarvosteluissa ei sallita liiallista sopimatonta kielenkäyttöä tai hävyttömyyksiä verkkosivustoilla tai muussa sisällössä. Tämä koskee myös kirjoitusvirheitä ja muita sopimattoman kielenkäytön muunnelmia.