I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Opphavsrett og forfalskninger

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Hvis du mener at en deltaker av Google Kundeanmeldelser bryter en av retningslinjene nedenfor, kan du gi oss beskjed ved å fylle ut skjemaet for rapportering av brudd på retningslinjene for Google Kundeanmeldelser, slik at vi kan undersøke dette nærmere.

Opphavsrett

I Google Kundeanmeldelser er det ikke tillatt å kopiere eller distribuere opphavsrettsbeskyttet materiale med mindre du har samtykke fra opphavsrettsinnehaveren eller på annen måte har tillatelse i henhold til gjeldende lovgivning.

Når du skal sende oss bevis på at du har de nødvendige rettighetene til det opphavsrettsbeskyttede materialet, må du fylle ut skjemaet for dokumentasjon av opphavsrett.

Hvis du vil vite mer om hvordan vi håndterer spørsmål om opphavsrett i Google, eller hvis du vil sende inn en opphavsrettsklage, kan du lese den amerikanske DMCA-loven (Digital Millennium Copyright Act) og prosedyrene og retningslinjene våre for opphavsrett.

Forbudt innhold kan for eksempel være uautoriserte kopier eller «bootleg»-kopier av media, programvare eller annet lisensiert eller beskyttet materiale. Modchipper eller andre enheter som kan brukes til omgå opphavsrettsbeskyttelse, er også forbudt.

Forfalskninger

I Google Kundeanmeldelser er det ikke tillatt med markedsføring av forfalskede varer. Forfalskede varer inneholder et varemerke eller en logo som er identisk med eller har store likheter med et annet varemerke. Produsenten av forfalskningen etterligner merkevareelementene til det ekte produktet fra varemerkeeieren i et forsøk på å få forfalskningen til å fremstå som et ekte produkt.

Forbudt innhold kan for eksempel være kopier, imitasjoner, etterligninger eller andre ikke-originale produkter der merkevareelementer er kopiert i et forsøk på å få produktet til å fremstå som ekte produkter.