I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Insyn och integritet

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Om du anser att en deltagare i Google Kundrecensioner bryter mot någon av policyerna nedan kan du rapportera det till oss genom att fylla i formuläret för överträdelser av riktlinjerna för Google Kundrecensioner. Då kan vi granska ärendet.

Falska och vilseledande uppgifter

Google Kundrecensioner tillåter inte att deltagarna visar innehåll som ger en felaktig bild av en produkt, ett erbjudande eller materiella fakta. Deltagare i Google Kundrecensioner får inte ge felaktiga beskrivningar av produkter eller erbjudanden, eller medvetet utelämna väsentlig information om en produkt eller ett erbjudande. Det här gäller alla produktens funktioner inklusive, men inte begränsat till, kvalitet, värde, pris eller varans historik.

Google tillåter inte att säljare bedrägligt företräder andra säljare eller organisationer.

Underförstått affiliate-förhållande

Google Kundrecensioner tillåter inte innehåll som antyder ett partnerförhållande till, samarbete med eller särskilt förhållande till Google utan uttryckligt tillstånd från Google. Deltagarna får inte utfärda någon form av pressmeddelanden, tillkännagivanden eller annat marknadsföringsmaterial i samband med deras deltagande i Google Kundrecensioner utan Googles tillstånd i förväg. Skicka begäran om sådan tillåtelse till press@google.com. Deltagarna får heller inte antyda ett partnerskap eller samarbete med, eller någon typ av särskild relation till en fristående tredje part.

Informationsinsamling

Google Kundrecensioner tillåter inte webbplatser vars primära syfte är att samla in personuppgifter. Det här inbegriper bland annat webbplatser som erbjuder gratis gåvor och andra incitament i utbyte mot personliga uppgifter. Vi kallar det informationsinsamling. Exempel på gratisgåvor eller incitament är bland annat priser, videofilmer, e-böcker och enkätresultat.

Webbplatser som inte sysslar med informationsinsamling men som samlar in känslig personlig information (till exempel bankuppgifter och kreditkortsnummer) måste använda en säker server (https://) när de samlar in denna information.

Deltagarna bär ansvaret för att se till att de efterlever lokala lagar och regler om integritet och dataskydd. Google kan stänga konton eller kampanjer som visar sig bryta mot vår policy eller mot lagen.

Programvaruprinciper

Google Kundrecensioner tillåter inte webbplatser som distribuerar skadlig eller störande programvara till användares datorer. Google tillåter inte heller webbplatser som är vilseledande eller bedrägliga i sin information om vad distribuerade hämtningsbara filer innehåller.

Den här policyn formas av vårt företags programvaruprinciper:

• Installation – Vi anser att programvara inte ska lura dig att installera den.
  • Tydlig information – När du installerar eller aktiverar ett program ska du få information om dess huvudsakliga och viktiga funktioner.
  • Enkel borttagning – Det ska vara enkelt för dig att ta reda på hur du inaktiverar eller tar bort ett program.
  • Tydlig inverkan – Om ett program påverkar eller förändrar användarupplevelsen ska du få tydlig information om varför.
  • Snokande – Om ett program samlar in och skickar vidare personlig information om dig ska du vara medveten om det.
  • Gott sällskap – Programleverantörer ska inte tillåta att deras produkter kombineras med program som inte uppfyller de här riktlinjerna.

En del program är kanske inte avsiktligt skadliga men har utformats så att de kombinerar program, överför användarinformation eller ändrar datorinställningar utan att användaren uttryckligen har tillåtit detta. Den här typen av programvara anses vara skadlig för användaren eftersom den kan stjäla personlig och ekonomisk information, vara svår att avinstallera eller ta bort, den kan ändra webbläsarens inställningar och överföra data till och från andra externa enheter utan användarens medgivande.

Integritetspraxis för deltagare

Deltagarna måste publicera en integritetspolicy som noggrant beskriver deras metoder för insamling, användning och utlämnande av information, inklusive personligt identifierbar information.

Följande uppgifter ska ingå i deltagarnas integritetspolicyer:

• Tredjepartsleverantörer, inklusive Google, använder cookies för att visa märket på din webbplats och för att visa annonser baserat på användarnas tidigare besök på din webbplats.
  • Googles sida för annonseringsinställningar kan användarna välja bort Googles cookies för annonsvisning som baseras på deras tidigare besök på din webbplats. Du kan också hänvisa användare som vill välja bort cookies för intressebaserad annonsering från tredjepartsleverantörer till Network Advertising Initiative.

Eftersom webbplatser för säljare och lagar skiljer sig åt i olika länder/regioner kan vi inte lämna förslag på en ordagrann integritetspolicy. Det kan dock vara en god idé att läsa igenom informationen hos exempelvis Network Advertising Initiative (NAI). Där får du tips på hur du utformar en integritetspolicy.

Personliga uppgifter

Säljare måste tillhandahålla ett säkert sätt för kunderna att köpa produkter online, och system förväntas tillämpa bästa metoder för integritet och säkerhet. Om din webbplats samlar in känslig personlig information måste webbplatsen finnas på en säker server som använder SSL (https). Följande information betraktas som känslig personlig information:

• Kredit- eller bankkortsnummer
  • Bank- och investeringskontonummer
  • Checkkontonummer
  • Nummer vid elektronisk överföring
  • Personnummer, pensionsnummer, socialförsäkringsnummer eller sjukförsäkringsnummer
  • Annan information som definieras som känsliga personuppgifter eller känslig information enligt tillämplig lag.

Om någon sida på din webbplats samlar in och sparar känslig personlig information måste webbplatsen finnas på en säker server som använder SSL (https). Dessutom måste du som deltagare tydligt visa dina villkor för att spara eller inte spara betalningsmetoder för framtida inköp, enligt vad som är tillämpligt.