Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Avoimuus ja tietosuoja

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Jos uskot, että joku Googlen asiakasarvostelujen laatija rikkoo jotakin alla mainituista käytännöistä, ilmoita siitä meille täyttämällä Googlen asiakasarvostelujen rikkomusilmoituslomake, jotta voimme selvittää asian.

Virheellinen ja harhaanjohtava väite

Googlen asiakasarvostelut ei salli osallistujiensa näyttävän sisältöä, joka antaa harhaanjohtavan kuvan jostakin tuotteesta, tarjouksesta tai asiasta. Googlen asiakasarvostelujen osallistuja ei saa kuvata tuotetta tai tarjousta virheellisesti tai jättää tietoisesti pois tuotetta tai tarjousta koskevia olennaisia seikkoja. Tämä koskee kaikkia tuotteen ominaisuuksia, esimerkiksi laatua, arvoa, hintaa ja historiaa.

Google ei salli kauppiaiden esittää virheellisiä väitteitä muista kauppiaista tai organisaatioista.

Vihjattu yhteys

Googlen asiakasarvosteluissa ei sallita sisältöä, joka antaa ymmärtää, että jollakin toimijalla on kytkös tai kumppanuus- tai muu erityinen suhde Googleen, ilman Googlen nimenomaista valtuutusta. Osallistujat eivät julkaise lehdistötiedotteita, ilmoituksia tai muita markkinointimateriaaleja, jotka liittyvät Googlen asiakasarvosteluihin osallistumiseen, ilman Googlen etukäteishyväksyntää. Lähetä kaikki tällaiset hyväksymispyynnöt osoitteeseen press@google.com. Osallistujat eivät myöskään saa antaa ymmärtää, että heillä on kytkös tai kumppanuus- tai muu erityinen suhde asiaan liittymättömään kolmanteen osapuoleen.

Tiedonkeruu

Googlen asiakasarvosteluissa ei sallita verkkosivustoja, joiden pääasiallinen tarkoitus on kerätä henkilötietoja. Esimerkkejä ovat muun muassa verkkosivustot, joissa tarjotaan ilmaisia lahjoja tai muita kannustimia vastineeksi käyttäjien henkilötiedoista. Tällaista menettelyä kutsutaan tiedonkeruuksi. Esimerkkejä ilmaisista lahjoista tai kannustimista ovat palkinnot, tarjoukset, videot, e-kirjat ja kysely- tai tutkimustulokset.

Verkkosivustojen, joissa ei käytetä tiedonkeruuta vaan joissa kerätään arkaluonteisia henkilökohtaisia tietoja (kuten pankkitietoja ja luottokorttinumeroita), on käytettävä suojattua käsittelypalvelinta (https://) tietojen keräämisessä.

Osallistujat ovat vastuussa yksityisyydensuojaa ja tietosuojaa koskevien paikallisten lakien ja säädösten noudattamisesta. Google voi jäädyttää kaikki tilit tai kampanjat, joiden katsotaan rikkovan käytäntöämme tai lakia.

Ohjelmiston periaatteet

Googlen asiakasarvosteluissa ei sallita verkkosivustoja, jotka levittävät haitallisia tai häiritseviä ohjelmistoja käyttäjien laitteisiin. Google ei myöskään salli verkkosivustoja, jotka antavat harhaanjohtavia tai vääriä tietoja sivustolta ladattavien kohteiden luonteesta.

Tämä käytäntö on muotoiltu yrityksille tarkoitetuissa Ohjelmistoperiaatteissa:

• Asennus: Meidän mielestämme ohjelmiston ei pidä huijata käyttäjää asentamaan sitä.
  • Etukäteistieto: Käyttäjän on asennuksen tai käyttöönoton yhteydessä saatava tietää sovelluksen pääasialliset ja merkittävät toiminnot.
  • Poistamisen helppous: Käyttäjän pitää voida selvittää helposti, miten sovelluksen voi poistaa käytöstä tai laitteelta.
  • Toiminnan selkeys: Käyttökokemusta muuttavan tai siihen vaikuttavan sovelluksen on ilmoitettava selkeästi, että se on kyseisten muutosten syy.
  • Urkinta: Käyttäjän on tiedettävä, jos sovellus kerää tai välittää henkilötietoja, esimerkiksi käyttäjän osoitteen.
  • Hyvä seura: Sovellusten tarjoajien ei pidä sallia tuotteidensa paketoimista sellaisten sovellusten kanssa, jotka eivät noudata näitä ohjeita.

Osaa sovelluksista ei ole tarkoitettu haitallisiksi, mutta ne on suunniteltu paketoimaan sovelluksia, lähettämään käyttäjätietoja tai muuttamaan tietokoneen asetuksia ilman, että käyttäjälle ilmoitetaan. Tällaisia ohjelmistoja pidetään käyttäjille haitallisina, koska ne voivat varastaa henkilö- ja taloustietoja, niiden asennuksen poistaminen tai poistaminen ylipäätään on yleensä hankalaa, ne saattavat muuttaa selainasetuksia ja ne saattavat lähettää tietoja ulkopuolisille tahoille ja vastaanottaa tietoja ilman käyttäjän lupaa.

Osallistujien tietosuojakäytännöt

Osallistujien on julkaistava tietosuojakäytäntö, jossa kuvataan tarkasti toimintatavat, jotka liittyvät tietojen, kuten henkilökohtaisten tunnistetietojen, keräämiseen, käyttöön ja luovuttamiseen.

Osallistujien tietosuojakäytännöissä on oltava seuraavat tiedot:

• Kolmantena osapuolena toimivat palveluntarjoajat, kuten Google, käyttävät evästeitä lisätäkseen merkin verkkosivustollesi sekä näyttääkseen mainoksia käyttäjän aiempien verkkosivuvierailujen perusteella.
  • Jos käyttäjä ei halua, että Google käyttää evästeitä näyttääkseen mainoksia käyttäjän aiempien verkkosivuvierailujen perusteella, hän voi valita tämän asetuksen Googlen mainonnan käytöstä poistamisen sivulta. Käyttäjät, jotka haluavat poistaa kolmantena osapuolena toimivan palveluntarjoajan käyttämät kiinnostuksiin perustuvan mainonnan evästeet käytöstä, voi ohjata myös Network Advertising Initiativen mainonnan käytöstä poistamisen sivulle.

Koska myyjien sivustot ja eri maiden tai alueiden lainsäädännöt vaihtelevat, emme voi antaa tarkkaa ehdotusta tietosuojakäytännöksi. Voit kuitenkin saada apua tietosuojakäytännön laatimiseen esimerkiksi Network Advertising Initiativen (NAI) sivustolta.

Henkilötiedot

Myyjien on tarjottava asiakkailleen turvallinen tapa ostaa tuotteita verkossa, ja järjestelmien odotetaan noudattavan tietosuojan ja tietoturvan parhaita käytäntöjä. Jos sivustosi kerää arkaluontoisia henkilötietoja, sen on sijaittava turvallisella palvelimella, joka käyttää SSL-protokollaa (https). Kaikkia seuraavia tietoja pidetään arkaluonteisina henkilökohtaisina tietoina.

• luotto- tai maksukorttien numerot
  • pankki- ja IBAN-tilinumerot
  • käyttötilinumerot
  • pankkisiirtonumerot
  • kansallisuuteen, eläkkeeseen, sosiaaliturvaan tai terveydenhoitoon liittyvät numerot
  • kaikki muut tiedot, jotka on sovellettavassa lainsäädännössä määritelty arkaluontoisiksi henkilötiedoiksi tai arkaluontoisiksi henkilökohtaisiksi tiedoiksi.

Jos jollain verkkosivustosi sivulla kerätään ja tallennetaan arkaluontoisia henkilötietoja, verkkosivuston on sijaittava turvallisella, SSL-protokollaa (https) käyttävällä palvelimella. Lisäksi osallistujien on selkeästi julkaistava ehdot, joita he soveltavat tulevia ostoksia varten tehtävään maksuvälineiden tallentamiseen suostumisen ja siitä kieltäytymisen osalta (soveltuvissa tapauksissa).