I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Sikkerhet

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

Hvis du mener at en deltaker av Google Kundeanmeldelser bryter en av retningslinjene nedenfor, kan du gi oss beskjed ved å fylle ut skjemaet for rapportering av brudd på retningslinjene for Google Kundeanmeldelser, slik at vi kan undersøke dette nærmere.

Brukersikkerhet

Retningslinjene er omfattende og ble utviklet for å beskytte brukerne mot annonser, gratis oppføringer, nettsteder og bedrifter som ser ut til å være generelt villedende eller bedragerske, og/eller som er i strid med programavtalen for Google Kundeanmeldelser.

Google krever at Google Kundeanmeldelser-brukerne er åpne om bedriften sin og produktet som markedsføres. Google krever også at forhandlerne formidler realistiske forventninger om hva produktene deres kan gjøre for brukerne.

Google Kundeanmeldelser-brukere kan ikke komme med villedende påstander. Følg denne veiledningen:

• Markedsfør produktene med realistiske, troverdige og rimelige påstander. Markedsføring av for eksempel «bli rik i en feil»-programmer er ikke tillatt.
  • Gi brukerne riktig informasjon om risikoene knyttet til produktet eller tjenestene.
  • Når det står at resultatene er representative i skussmål og anbefalinger, skal du inkludere relevante ansvarsfraskrivelser som er enkle å finne.
  • Gi brukerne konkret informasjon om risikoene som er knyttet til produktet. Hvis et nettsted for eksempel markedsfører helseprodukter, skal det opplyses tydelig om eventuelle bivirkninger og risikoer knyttet til produktet.
  • Markedsfør akseptable forretningsmodeller.
  • Presenter bedriften og hva den går ut på, på en tydelig måte.
  • Pass på at nettstedene dine presenterer alle relevante ansvarsfraskrivelser og meldinger som den lokale lovgivningen krever. Leverandører av visse typer finanstjenester må for eksempel sette inn en bestemt tekst i henhold til myndighetenes bestemmelser.
  • Vær åpen og nøyaktig.
  • Gi brukerne nøyaktig kontaktinformasjon.
  • Inkluder linker til godkjenninger eller anbefalinger fra tredjeparter i tilfeller der slik tilknytning antydes. Hvis det på et nettsted for eksempel hevdes at nettstedet er tilknyttet en offentlig myndighet, skal det legges inn en link til en bekreftelse på denne tilknytningen. Bruk av «gov» eller «government», «skatteetaten», «altinn» eller lignende begreper i visningsadresser og/eller bruk av offentlige emblemer kan indikere tilknytning til en offentlig myndighet, og dette må i så fall bekreftes.

Siden annonsering på nettet og lokal lovgivning stadig endrer seg, kan vi ikke gi en fullstendig liste med alle typer nettsteder som bryter med disse retningslinjene. Vær oppmerksom på at intensjonen bak retningslinjene er å fremme åpenhet, nøyaktighet og ærlighet i markedsføringen.

Skadelig programvare

Det ikke tillatt å delta i Google Kundeanmeldelser med nettsider som er infisert med skadelig programvare eller salg av skadelig programvare.

Skadelig programvare er programvare som er laget spesielt for å skade en datamaskin eller programvaren på datamaskinen. Skadelig programvare kan stjele sensitiv informasjon (som kredittkortnumre eller passord) eller sende falske e-poster fra en brukers e-postkonto, ofte uten at brukeren vet om det.

Skadelig programvare kan bli installert på en datamaskin på flere måter, med eller uten brukerens viten, men det skjer som oftest når noen besøker et infisert nettsted eller laster ned tilsynelatende uskyldig programvare fra Internett. Skadelig programvare omfatter blant annet virus, ormer, spionprogrammer og trojanske hester.

Nettstedet ditt kan inneholde eller spre skadelig programvare til brukere som besøker nettstedet, uten at du er klar over det. Dette skyldes at skadelig programvare kan følge med ved nedlasting av maler til nettstedet ditt eller i kode som er installert for ulike programmer på nettstedet ditt. Vanlige symptomer på skadelig programvare kan omfatte uønskede viderekoblinger, forgrunnsannonser, endrede søkeresultater fra Google, tilføying av uønskede verktøylinjer eller søkefelter i nettleseren og en treg datamaskin.

Tilbakekalte produkter

I Google Kundeanmeldelser er det ikke tillatt med markedsføring av produkter som er tilbakekalt av produsenten eller et offentlig organ, for eksempel den amerikanske kommisjonen for forbrukerproduktsikkerhet (CPSC).

Farlige materialer

I Google Kundeanmeldelser er det tillatt med markedsføring eller salg av forbrukerartikler som inneholder farlige materialer. En forbrukerartikkel defineres som et emballert produkt beregnet på detaljhandel og personlig pleie eller husholdningsbruk. Forhandlerne er ansvarlige for å overholde alle gjeldende lover og må inkludere en tydelig beskrivelse av produktets farlige egenskaper når dette er aktuelt.

Godkjente produkter kan for eksempel være neglelakkfjerner med aceton, fluorescerende lyspærer, bilbatterier og hårspray med aerosoler. Plantevernmidler til husholdningsbruk godkjennes hvis plantevernmiddelet er registrert av Environmental Protection Agency (EPA) eller et tilsvarende landsspesifikt tilsyn og merket i henhold til gjeldende krav, inkludert retningslinjer for bruk, ingrediensliste og forholdsregler knyttet til sikkerhet.

Google tillater ikke markedsføring eller salg av farlige materialer. Et farlig materiale defineres som et produkt eller stoff som kan utgjøre en urimelig risiko for helse, sikkerhet eller eiendom under transport. Her er noen av produktene vi ikke godkjenner:

• eksplosive, brennbare eller lettantennelige produkter som svartkrutt, bensin, spraybokser (komprimerte gasser) og kryogene væsker under trykk
  • giftige eller toksiske stoffer som EPA-begrensede plantevernmidler, batterier som inneholder kvikksølv, og cyanid
  • radioaktive, etsende og diverse farlige produkter som radioaktivt materiale, saltsyre, jodmonoklorid og kaliumklorat

Nettsøppelmetoder

I Google Kundeanmeldelser er det ikke tillatt å bruke nettsøppelteknikker som påvirker brukeropplevelsen negativt. Disse teknikkene kan omfatte følgende:

• teknikker for nettsøppel i annonser – utnyttelse av nettbaserte annonsesystemer, som Google Ads, for økonomisk vinning
  • teknikker for massemarkedsføring – distribusjon av nettsøppel til store målgrupper
  • brudd på retningslinjene for nettutviklere – markedsføring av nettsteder som bryter retningslinjene våre for nettutviklere

Noen eksempler på innhold som ikke er tillatt, er programmer som kompenserer brukere for å klikke på annonser eller tilbud, utføre søk, surfe på nettsteder eller lese e-post, og programvare for automatiserte annonseklikk.