Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Turvallisuus

Oma kuvake klassiselle Kauppiaskeskukselle ja Merchant Center Nextille.

Jos uskot, että joku Googlen asiakasarvostelujen laatija rikkoo jotakin alla mainituista käytännöistä, ilmoita siitä meille täyttämällä Googlen asiakasarvostelujen rikkomusilmoituslomake, niin voimme selvittää asian.

Käyttäjien turvallisuus

Tämä kattava käytäntö laadittiin, jotta voimme suojata käyttäjämme mainoksilta, maksuttomilta listauksilta, sivustoilta ja yrityksiltä, jotka näyttävät olevan yleisesti ottaen harhaanjohtavia ja/tai jotka rikkovat Googlen asiakasarvostelujen ohjelmasopimusta.

Google edellyttää, että Googlen asiakasarvostelujen laatijat antavat selkeitä tietoja mainostettavista tuotteista. Google edellyttää myös, että jälleenmyyjät kertovat tuotteiden ominaisuuksista rehellisesti, jotta käyttäjien odotukset ovat realistisella tasolla.

Googlen asiakasarvostelujen laatijat eivät saa myöskään esittää harhaanjohtavia väitteitä. Seuraavassa on tarkempia ohjeita:

• Mainosta tuotteita realistisilla, uskottavilla ja kohtuullisilla väitteillä. Älä mainosta esimerkiksi Rikastu nopeasti -ohjelmia.
  • Kerro käyttäjille tarkasti tuotteeseen tai palveluun liittyvistä riskeistä.
  • Käytä relevantteja ja helposti löydettäviä vastuuvapauslausekkeita silloin, kun käyttäjäkertomuksissa ja suosituksissa annetaan ymmärtää, että tulokset ovat tyypillisiä.
  • Kerro käyttäjille tarkasti tuotteisiin liittyvistä riskeistä. Jos sivustolla esimerkiksi mainostetaan terveydenhoitotuotteita, kaikki tuotteisiin mahdollisesti liittyvät sivuvaikutukset ja riskit on ilmoitettava selkeästi.
  • Mainosta hyväksyttyjä liiketoimintamalleja.
  • Ilmoita käyttäjille selkeästi, mitä yrityksesi tekee ja miten se toimii.
  • Varmista, että sivustolla näytetään asianmukaiset vastuuvapauslausekkeet tai ilmoitukset, joita paikalliset lait saattavat edellyttää. Esimerkiksi tietyntyyppisten taloudellisten palveluja tarjoavien tahojen on ehkä käytettävä määrättyä tekstiä lakivaatimusten täyttämiseksi.
  • Mainosta läpinäkyvästi ja virheettömästi.
  • Ilmoita käyttäjille oikeat yhteystiedot.
  • Lisää linkit kolmannen osapuolen antamiin hyväksyntiin/suosituksiin aina, kun niihin viitataan. Jos sivuston esimerkiksi väitetään tekevän yhteistyötä viranomaisen kanssa, lisää linkki, joka vahvistaa yhteistyön. Sanan valtio käyttäminen näkyvissä URL-osoitteissa ja/tai valtion tunnusten käyttäminen voi vihjata yhteydestä valtion virastoon. Tässä tapauksessa yhteys on vahvistettava.

Verkkomainonta sekä paikalliset lait ja asetukset muuttuvat jatkuvasti, joten emme voi tarjota täydellistä listaa käytäntöä mahdollisesti rikkovista sivustoista. Muista, että käytännön tarkoituksena on edistää mainonnan läpinäkyvyyttä, paikkansapitävyyttä ja rehellisyyttä.

Haittaohjelmat

Googlen asiakasarvostelut ei salli haittaohjelmia sisältävien sivustojen mainontaa tai haittaohjelmien myyntiä.

Haittaohjelma-termi viittaa ohjelmistoon, joka on suunniteltu vahingoittamaan tietokonetta tai siinä suoritettavia ohjelmistoja. Haittaohjelmat voivat varastaa arkaluontoisia tietoja (kuten credit-korttien numeroita tai salasanoja) tai jopa lähettää käyttäjän sähköpostitililtä vääriä sähköposteja käyttäjän tietämättä.

Haittaohjelma voidaan asentaa tietokoneeseen monella eri tavalla, tiesipä käyttäjä siitä tai ei. Yleensä haittaohjelma saadaan käytäessä tartunnan saaneessa verkkosivustossa tai ladattaessa näennäisesti harmitonta ohjelmistoa internetistä. Joitakin esimerkkejä haittaohjelmista ovat virukset, madot, vakoiluohjelmat ja troijalaiset.

On mahdollista, ettet edes tiedä sivustosi sisältävän haittaohjelmia tai levittävän niitä sivustosi käyttäjille. Tämä johtuu siitä, että haittaohjelmia voi saada lataamalla sivustoon malleja tai niitä tulee sivustoosi asennettujen eri sovellusten koodin mukana. Haittaohjelmien yleisiä oireita voivat olla ei-toivotut URL-osoitteiden uudelleenohjaukset, ponnahdusikkunamainokset, muuttuneet Google-hakutulokset, ei-toivotut selaimen työkalurivit tai sivuhakupalkit ja tietokoneen hidastuminen.

Takaisinvedetyt tuotteet

Googlen asiakasarvostelut ei salli minkään valmistajan tai viranomaisen, kuten Yhdysvaltain kuluttajatuotteiden turvallisuuskomission, takaisinvetämien tuotteiden mainostamista.

Vaaralliset aineet

Googlen asiakasarvostelut sallii vaarallisia aineita sisältävien kulutushyödykkeiden mainostamisen ja myymisen. Kulutushyödyke on vähittäismyyntiin ja henkilökohtaiseen tai kotitalouden käyttöön tarkoitettu pakattu tuote. Jälleenmyyjä on vastuussa siitä, että hänen toimintansa noudattaa kaikkia sovellettavia lakeja. Hänen on myös tarvittaessa lisättävä selkeä kuvaus tuotteen vaarallisuudesta.

Hyväksyttäviä tuotteita ovat esimerkiksi asetonia sisältävä kynsilakanpoistoaine, loistelamput ja aerosolihiuslakka. Kotitalouksissa käytettävät torjunta-aineet ovat hyväksyttäviä, jos Yhdysvaltain ympäristönsuojeluvirasto tai vastaava maakohtainen viranomainen on rekisteröinyt torjunta-aineen ja sen merkinnät, myös käyttöohjeet, ainesosalista ja turvallisuusohjeet, täyttävät viranomaisvaatimukset.

Google ei salli haitallisten tai vaarallisten aineiden mainostamista tai myymistä. Haitallisia aineita ovat kaikki tuotteet tai aineet, jotka voivat kuljetuksen aikana aiheuttaa kohtuuttoman riskin terveydelle, turvallisuudelle tai omaisuudelle. Esimerkkejä kielletyistä tuotteista:

• räjähtävät, syttyvät ja palavat tuotteet, kuten ruuti, bensiini, aerosolipullot (painekaasut) ja paineistetut kryonesteet
  • myrkylliset tai toksiset aineet, kuten ympäristönsuojeluviraston kieltämät torjunta-aineet sekä elohopeaa ja syanidia sisältävät paristot
  • radioaktiiviset, syövyttävät ja muut vaaralliset tuotteet, kuten säteilevät aineet, kloorivetyhappo, jodikloridi ja kaliumkloraatti.

Roskasisältötekniikat

Googlen asiakasarvostelut ei salli käyttökokemusta heikentäviä roskasisältötekniikoita. Kyseisiä tekniikoita ovat esimerkiksi

• mainosroskapostitekniikat, eli verkkomainontajärjestelmien, kuten Google Adsin, väärinkäyttäminen taloudellisen hyödyn tavoittelemiseksi
  • joukkomarkkinointitekniikat, eli roskapostimainoksien jakelu joukkolähetyksinä
  • verkkokehittäjien sääntöjen rikkomukset, eli Googlen verkkokehittäjien sääntöjä rikkovien verkkosivustojen markkinoiminen.

Kiellettyä sisältöä ovat esimerkiksi ohjelmat, jotka palkitsevat käyttäjiä mainosten tai tarjousten klikkaamisesta, hakujen tekemisestä, sivustojen selaamisesta tai sähköpostien lukemisesta, sekä automaattisten klikkausten tuottamisohjelmistot.