In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Richtlijnen voor Google Klantenreviews

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Dit artikel bevat informatie over de landen waar Google Klantenreviews beschikbaar is, de deelnamevereisten en het beleid.

Beschikbaarheid

Google Klantenreviews is beschikbaar in de volgende landen: Algerije, Argentinië, Australië, Bahama's, Bahrein, België, Belize, Bhutan, Brazilië, Burkina Faso, Canada, Chili, China, Colombia, Costa Rica, Denemarken, Dominicaanse Republiek, Duitsland, Ecuador, Egypte, El Salvador, Fiji, Filipijnen, Frankrijk, Gabon, Guatemala, Guyana, Honduras, Hongkong, Ierland, India, Indonesië, Israël, Italië, Ivoorkust, Jamaica, Japan, Jordanië, Kameroen, Koeweit, Libië, Liechtenstein, Luxemburg, Maldiven, Maleisië, Mali, Marokko, Mexico, Namibië, Nederland, Nicaragua, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oekraïne, Oman, Oostenrijk, Oost-Timor, Palestina, Panama, Papoea-Nieuw-Guinea, Paraguay, Polen, Portugal, Puerto Rico, Qatar, Rusland, Saoedi-Arabië, Singapore, Spanje, Taiwan, Thailand, Tsjaad, Tsjechië, Tunesië, Turkije, Uruguay, Venezuela, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Vietnam, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Zweden, Zwitserland

Basisvereisten voor deelname

Als u gebruik wilt maken van Google Klantenreviews, moet uw betaalproces een aparte bevestigingspagina voor bestellingen omvatten en voldoen aan de volgende technische vereisten:

• U moet JavaScript-code kunnen toevoegen aan alle webpagina's van uw site.
  • Tijdens het afrekenproces leiden sommige e-commerceplatforms klanten door van het domein van uw winkel naar hun eigen domein van derden (bijvoorbeeld Shopify of CoreCommerce). Als u een dergelijk platform gebruikt, moet u klanten die het afrekenproces hebben voltooid, terugleiden naar een bevestigingspagina voor bestellingen op het domein van uw winkel.
  • De bevestigingspagina voor bestellingen van uw site moet versleuteld zijn (oftewel: de pagina is alleen toegankelijk via HTTPS).

Opmerking: Als u wilt deelnemen aan Google Klantenreviews, moet u akkoord gaan met de overeenkomst voor uw land. U kunt de overeenkomst lezen als u zich aanmeldt.

Aanvullende vereisten voor het verzamelen van productreviews

Productreviews verzamelen via Google Klantenreviews is een optionele functie. Als u productreviews wilt verzamelen en wilt deelnemen aan de functie voor productbeoordelingen via Google Klantenreviews, moet u voldoen aan de volgende aanvullende technische vereisten:

• U moet een aantal regels JavaScript-code toevoegen aan uw bevestigingspagina voor bestellingen om Google te voorzien van GTIN-gegevens van klanten die zich aanmelden voor het krijgen van de enquête voor Google Klantenreviews.
  • U moet geldige GTIN's leveren aan Google voor alle bestellingen waarvoor GTIN-gegevens beschikbaar zijn.

Beleid

Het beleid voor Google Klantenreviews is een leidraad voor deelnemers. Het beschermt gebruikers en waarborgt de integriteit van uw merk en het Google-merk. Lees het beleid voor Google Klantenreviews om er zeker van te zijn dat u de verwachtingen van het programma goed begrijpt.