In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Aanmeldoptie en enquête voor Google Klantenreviews

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Met de enquête voor Google Klantenreviews kunnen klanten hun aankoopervaringen op uw site beoordelen. Als klanten zich aanmelden, krijgen ze van Google een enquête nadat hun bestelling is bezorgd. De enquête voor Google Klantenreviews stelt klanten in staat een volledige beoordeling te geven over het winkelen op uw website. U kunt ook een paar optionele regels code toevoegen, zodat uw klanten feedback kunnen geven over de specifieke items die ze hebben gekocht op uw site.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de aanmeldoptie voor enquêtes instelt en hoe u ervoor zorgt dat uw klanten deze kunnen invullen.

De aanmeldmodule voor enquêtes werkt op desktopcomputers en mobiele apparaten. Zorg ervoor dat u het codefragment voor aanmelding aan zowel uw desktopsite als mobiele site toevoegt.

Hoe het werkt

Zorg dat u de integratie van de aanmeldoptie voor enquêtes voltooit, zodat Google Klantenreviews werkt op uw site. Door de integratie van de aanmeldoptie kan Google de uitnodiging voor enquêtes voor Google Klantenreviews aan uw klanten laten zien nadat ze via uw site een bestelling hebben geplaatst.

Opmerking: U gaat ermee akkoord dat de aanmeldoptie wordt getoond aan alle klanten, aangezien deze consequent verschijnt op de bevestigingspagina voor bestellingen. Wanneer u de aanmeldoptie voor enquêtes voor Google Klantenreviews integreert op uw site, gaat u ermee akkoord de e-mailadressen voor bestelbevestigingen van klanten te delen met Google.

De plaatsing van de aanmeldoptie voor enquêtes aanpassen

U kunt met Google Klantenreviews bepalen waar op uw betaalpagina u de aanmeldoptie plaatst. Wij raden aan om de aanmeldoptie in het midden van de pagina te plaatsen. Als u de optie onderaan de pagina of rechts op de pagina plaatst, leidt dit meestal tot lagere aanmeldingspercentages. Zie De aanmeldmodule voor enquêtes integreren voor volledige informatie.

Google Klantenreviews

Voorbeeld van aanmeldoptie voor Google Klantenreviews

Een beeld creëren van klantervaringen

Klanten die zich aanmelden, krijgen per e-mail een uitnodiging voor een enquête van Google nadat hun aankoop is bezorgd. Google kan de feedback van klanten als onderdeel van het Google Klantenreviews-programma alleen verzamelen als zij de enquête invullen.

Tijdens de enquête beoordelen klanten hun aankoopervaring in uw winkel met 1-5 sterren en kunnen ze indien gewenst opmerkingen plaatsen in de vorm van vrije tekst.

Voorbeeld van een enquête voor Google Klantenreviews. Bekijk het voorbeeld van een enquête-uitnodiging om een indruk te krijgen van de enquêtetekst.

Nadat klanten feedback hebben gegeven over hun aankoopervaring bij uw bedrijf, kunnen ze het artikel beoordelen dat ze hebben gekocht en feedback geven in de vorm van tekst. Deze functie is beschikbaar voor uw klanten als u aan de vereisten voor technische integratie voldoet voor het verzamelen van productreviews via Google Klantenreviews en als u productgegevens heeft verstrekt voor een bestelling.