Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Googlen asiakasarvostelujen osallistumisehdotus ja kysely

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Googlen asiakasarvostelujen kyselyssä asiakkaat voivat arvioida ostokokemuksensa sivustollasi. Jos asiakas päättää antaa arvion kokemuksestaan, Google lähettää asiakkaalle kyselyn tilauksen toimittamisen jälkeen. Googlen asiakasarvostelujen kyselyn tarkoituksena on kerätä asiakkailta arvioita koko ostokokemuksesta. Lisäämällä muutaman valinnaisen koodirivin voit myös pyytää asiakkailta palautetta tuotteesta, jonka he ovat ostaneet sivustoltasi.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit ottaa osallistumisehdotuksen käyttöön ja varmistaa, että asiakkaat pääsevät vastaamaan kyselyyn.

Kyselyehdotus toimii tietokoneilla ja mobiililaitteilla. Lisää ehdotuksen koodi sekä tietokone- että mobiilisivustollesi.

Näin se toimii

Integroi kyselyn osallistumisehdotus sivustollesi, jotta Googlen asiakasarvostelut toimivat. Integroinnin jälkeen Googlen asiakasarvostelujen kyselykutsu voi näkyä asiakkaille, kun he ovat maksaneet ostoksensa sivustollasi.

Huom. Hyväksyt, että kyselyn osallistumisehdotus näkyy kaikille asiakkaillesi, sillä se on aina näkyvissä tilausvahvistussivullasi. Integroimalla Googlen asiakasarvostelujen kyselyn osallistumisehdotuksen sivustollesi suostut myös jakamaan Googlelle asiakkaasi tilausvahvistusta varten antaman sähköpostiosoitteen.

Kyselyn osallistumisehdotuksen sijainnin muokkaaminen

Voit muokata Googlen asiakasarvostelujen kyselyn osallistumisehdotuksen sijaintia kassasivulla. Suosittelemme sijoittamaan ehdotuksen sivun keskelle. Jos se on sivun alareunassa tai oikeassa reunassa, käyttäjät harvemmin osallistuvat kyselyyn. Lisätietoja on artikkelissa Kyselyn osallistumisehdotusmoduulin integrointi.

Kuvituskuva Googlen asiakasarvostelujen kyselyn osallistumisehdotuksesta

Asiakaskokemuskysely

Google saattaa lähettää osallistumisen valinneille asiakkaille sähköpostitse kyselykutsun, kun heidän ostoksensa on toimitettu. Asiakkaiden on vastattava kyselyyn, jotta Google voi kerätä heidän palautteensa osana Googlen asiakasarvostelut ‑ohjelmaa.

Kyselyssä asiakkaat arvioivat ostokokemustaan kaupassasi antamalla sille 1–5 tähteä. Halutessaan he voivat myös antaa sanallista palautetta.

Kuvituskuva Googlen asiakasarvostelujen kyselystä. Katso esimerkkikyselykutsu, niin näet, miltä kyselyteksti voi näyttää.

Kun asiakas on antanut palautetta ostokokemuksestaan, hän voi arvioida ostamansa tuotteen ja antaa sanallista palautetta. Tämä ominaisuus on asiakkaidesi käytettävissä, jos täytät Googlen asiakasarvostelujen kautta kerättävien tuotearvostelujen tekniset integrointivaatimukset ja jos olet toimittanut tilauksen tuotetiedot.