I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Grunderna för Google Kundrecensioner

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Klicka här om du vill ha information om grunderna i Google Kundrecensioner i Merchant Center Next.

Google Kundrecensioner är en gratistjänst med vilken du kan samla in värdefull feedback från kunder som har gjort ett köp på din webbplats. Dina kunder kan välja att delta i en enkät om sin upplevelse med ett enkelt klick på kassasidan. Betyg från kundundersökningar ligger till grund för behörighet för butiksbetyg och produktomdömen.

I den här artikeln beskrivs grunderna för hur Google Kundrecensioner fungerar och hur det ansluter med både produktomdömen och butiksbetyg.

Obs! Recensioner verifieras inte av Google.

Fördelar

• Butiksbetyg: Data från Google Kundrecensioner kan användas för butiksbetyg och gör att du kan få butiksbetyg för sökannonser och Shopping-annonser.
  • Produktomdömen: Data från Google Kundrecensioner kan användas för produktomdömen, vilket hjälper dig att få produktrecensioner och betyg när du visar dina produkter på Google.
  • Engagemang: Produktomdömen och butiksbetyg kan leda till att fler kvalificerade köpare besöker din webbplats.
  • Ett märke på webbplatsen: Märket för Google Kundrecensioner informerar användarna om vad andra kunder har sagt om sina erfarenheter på din webbplats.

Butiksbetyg

Vi använder enkätsvaren från Google Kundrecensioner till att fastställa ett butiksbetyg för din webbplats. Din sammanlagda poäng är ett betyg med 1–5 stjärnor som visas i sökannonser och Shopping-annonser. Det här betyget visas också på märket för Google Kundrecensioner. Läs mer om butiksbetyg.

Märket för Google Kundrecensioner

Märket för Google Kundrecensioner är ett visuellt hjälpmedel för kunderna som gör att de enkelt kan identifiera din webbplats med Googles varumärke. Märket visar också upp ditt butiksbetyg och kan placeras på vilka sidor på webbplatsen du vill.

Obs! Det faktiska betyget som visas på märket beror på det butiksbetyg du får.

Produktomdömen

Via Google Kundrecensioner kan du också samla in produktrecensioner och få omdömen om de produkter du säljer. Produktomdömen visas i dina Shopping-annonser som ett betyg med 1–5 stjärnor och det totala antalet recensioner. Läs mer om produktomdömen.

Undersökningsmodulen för Google Kundrecensioner

Google Kundrecensioner kräver att undersökningsmodulen visas för alla kunder när de lämnat kassan. De användare som väljer att delta får ofta ett e-postmeddelande från Google Kundrecensioner där de får en inbjudan till att ge ett betyg på sina erfarenheter.

Bild på fönstret för att delta i Google Kundrecensioner

Undersökningen för Google Kundrecensioner

Undersökningen för Google Kundrecensioner är ett kort frågeformulär som skickas till kunder via e-post och gör det möjligt för dem att betygsätta sin köpupplevelse på din webbplats.

Aktivera Google Kundrecensioner i Google Merchant Center-kontot

1. Logga in på Merchant Center-kontot.
  2. Kontrollera att ditt Merchant Center-konto är verifierat och att du har gjort anspråk på det.
  3. Klicka på Tillväxt på sidmenyn till vänster.
  4. Klicka på Hantera program.
  5. Gå till kortet Kundrecensioner.
  6. Klicka på Aktivera för att registrera dig.

Läs mer om introduktion och integrering