Varsel

I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Integrasjonsveiledning

Integrer registreringsmodulen for undersøkelsen

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

I registreringsmodulen for undersøkelsen kan kundene velge hvorvidt de vil delta i Google Kundeanmeldelser. Modulen overfører dessuten nødvendig transaksjonsinformasjon til Google. Denne modulen må være plassert på alle sider der bestillinger bekreftes, for at du skal kunne delta i Google Kundeanmeldelser-programmet. Hvis du har problemer med å integrere registreringsmodulen for undersøkelsen, kan du prøve å feilsøke.

I denne delen ser vi nærmere på disse emnene:

Hvis en bruker velger å registrere seg for å motta undersøkelsen, sender Google en undersøkelse etter bestillingens anslåtte leveringsdato. Du kan finne ut mer om dette i artikkelen om undersøkelsen fra Google Kundeanmeldelser.

Registreringsmodulen for undersøkelsen fungerer på mobilenheter og datamaskiner. Sørg for at du legger til registreringskodebiten både på mobilnettstedene dine og nettstedene for datamaskiner.

Integrasjonsveiledning

Hvis du vil ha med registreringsmodulen for undersøkelsen på siden for bestillingsbekreftelser, må du gjøre følgende:

1. Oppdater DOCTYPE-kodelinjen
  2. Legg til registreringskoden

Koden for registreringsmodulen for undersøkelsen bør plasseres på siden for bestillingsbekreftelser i betalingsflyten(e) din(e). Det skal brukes HTTPS (ikke HTTP) på alle sider der bestillinger bekreftes.

Fordi denne modulen gir brukerne muligheten til å registrere seg for undersøkelser fra Google Kundeanmeldelser, må bestillingsopplysningene i denne modulen være så nøyaktige som mulig.

Hvis du bruker en tredjeparts databehandler i betalingsprosessen, skal denne koble brukeren tilbake til siden for bestillingsbekreftelser på domenet ditt.

Du må ikke skjule registreringsmodulen for undersøkelser fra Google Kundeanmeldelser bak annet innhold på siden for bestillingsbekreftelser.

Oppdater DOCTYPE-kodelinjen

Sørg for at du bruker HTML5-versjonen av DOCTYPE-kodelinjen på siden for bestillingsbekreftelser:

<!DOCTYPE html>

Denne typen DOCTYPE skal være det første linjeelementet i HTML-koden på siden din. Ved å angi HTML 5 i DOCTYPE-kodelinjen kan du sørge for at nettlesere gjengir sidene dine i standardmodus i stedet for i modus for finurligheter. Modus for bred kompatibilitet refererer til et sett med teknikker som brukes i enkelte nettlesere for å opprettholde bakoverkompatibilitet med nettsider som er utviklet for eldre nettlesere, i stedet for at W3C- og IETF-standardene overholdes til punkt og prikke i standardmodus.

Merk: Ikke ta med kommentarer eller mellomrom før DOCTYPE-kodelinjen.

Legg til registreringskoden

For at kunden dine skal kunne sende inn en anmeldelse av hvordan det var å handle hos deg, må du legge til registreringsmodulen på siden for bestillingsbekreftelser.

Slik legger du til registreringsmodulen på siden for bestillingsbekreftelser:

1. Lim inn følgende HTML-kodebit på siden din for bestillingsbekreftelse:

<!-- START på koden for registreringsmodulen for Google Kundeanmeldelser -->

<script src="https://apis.google.com/js/platform.js?onload=renderOptIn"

async defer>

</script>

<script>

window.renderOptIn = function() {

window.gapi.load('surveyoptin', function() {

window.gapi.surveyoptin.render(

{

// REQUIRED

"merchant_id": "MERCHANT_ID",

"order_id": "ORDER_ID",

"email": "CUSTOMER_EMAIL",

"delivery_country": "COUNTRY_CODE",

"estimated_delivery_date": "YYYY-MM-DD",

// OPTIONAL

"products":[{"gtin":"GTIN1"}, {"gtin":"GTIN2">}],

"opt_in_style": "OPT_IN_STYLE"

});

});

}

</script>

<!-- END GCR Opt-in Module Code -->

Plasser koden like foran den avsluttende </BODY>-taggen. Når du plasserer koden for undersøkelsesmodulen sammen med merkekoden, spiller ikke rekkefølgen noen rolle. Koden for undersøkelsesmodulen kan plasseres før eller etter merkekoden.

2. Bytt ut variablene med de dynamiske verdiene som gjelder for nettstedet ditt. I tabellen nedenfor beskriver vi de tilgjengelige innstillingene:

Variabel

Obligatorisk?

Beskrivelse

MERCHANT_ID

(selger-ID)

Obligatorisk

Dette er Merchant Center-ID-en din, som du finner i Google Merchant Center.

ORDER_ID

(bestillings-ID)

Obligatorisk

Dette er en unik ID for den aktuelle bestillingen.

CUSTOMER_EMAIL

(kundens e-postadresse)

Obligatorisk

Dette er kundens e-postadresse i formatet navn@domene.no.

COUNTRY_CODE

(landskode)

Obligatorisk

Dette er en landkode på to bokstaver som viser hvilket land kundens bestilling skal leveres i. Verdien må være oppgitt i formatet ISO 3166-1 alfa-2. Ikke bruk «ZZ» for dette feltet. For eksempel «NO».

ESTIMATED_DELIVERY_DATE

(anslått leveringsdato)

Obligatorisk

Dette er den anslåtte leveringsdatoen for bestillingen, og her representerer YYYY året, MM måneden og DD dagen. For eksempel «2016-09-13», altså 13. september 2016.

GTIN1, GTIN2

(GTIN-nummer)

Valgfritt

Numeriske GTIN-verdier.

OPT_IN_STYLE

(dialogboksstil)

Valgfritt

Her blir det angitt hvordan registreringsmodulens dialogboks vises. De mulige verdiene er:

«CENTER_DIALOG»: Dialogboksen plasseres sentrert i visningen.

«BOTTOM_RIGHT_DIALOG»: Dialogboksen plasseres nederst til høyre i visningen.

«BOTTOM_LEFT_DIALOG»: Dialogboksen plasseres nederst til venstre i visningen.

«TOP_RIGHT_DIALOG»: Dialogboksen plasseres øverst til høyre i visningen.

«TOP_LEFT_DIALOG»: Dialogboksen plasseres øverst til venstre i visningen.

«BOTTOM_TRAY»: Dialogboksen plasseres helt nederst i visningen.

Standardverdien er «CENTER_DIALOG».

Du kan velge å angi språket som skal brukes i registreringsmodulen, ved å lime inn følgende kodebit på nettsiden din. Hvis du ikke angir noen verdi for lang-parameteren, baseres språkvalget i merket automatisk på brukerens nettleserinnstillinger.

<!-- START på språkkoden for Google Kundeanmeldelser -->

<script>

window.___gcfg = {

lang: 'LANGUAGE.

};

</script>

<!-- END GCR Language Code -->

Plasser koden like foran den avsluttende </BODY>-taggen på siden. Hvis du plasserer den sammen med koden for å registrere seg, har ikke rekkefølgen noe å si.

Angi verdien for lang-parameteren ved å bytte ut LANGUAGE med et av de støttede språkene nedenfor:

Kode

Navn på språk

af

Afrikaans

ar

Arabisk

cs

Tsjekkisk

da

Dansk

de

Tysk

en

Engelsk

en-AU

Engelsk (Australia)

en-GB

Engelsk (Storbritannia)

en-US

engelsk (USA)

es

Spansk

es-419

Spansk (Latin-Amerika)

fil

Filippinsk

fr

Fransk

ga

Irsk

id

Indonesisk

it

Italiensk

ja

Japansk

ms

Malaysisk

nl

nederlandsk

no

Norsk

pl

Polsk

pt-BR

Portugisisk (Brasil)

pt-PT

Portugisisk

ru

Russisk

sv

Svensk

tr

Tyrkisk

zh-CN

Kinesisk (forenklet)

zh-TW

Kinesisk (tradisjonell)

Eksempelkode for registreringsmodulen for undersøkelsen

Variabelverdiene blir som regel erstattet med kode fra tjenersiden på siden din for bestillingsbekreftelser. Her følger et eksempel på hvordan du kan implementere registreringsmodulen med PHP:

<!-- START på koden for registreringsmodulen for Google Kundeanmeldelser -->

<script src="https://apis.google.com/js/platform.js?onload=renderOptIn"

async defer>

</script>

<script>

window.renderOptIn = function() {

window.gapi.load('surveyoptin', function() {

window.gapi.surveyoptin.render(

{

"merchant_id": 42,

"order_id": "<?php echo $order_id ?>",

"email": "<?php echo $email_address ?>",

"delivery_country": "<?php echo $user_country ?>",

"estimated_delivery_date": "<?php echo $delivery_date ?>",

"products": [{"gtin":"<?php echo $gtin_1 ?>"}, {"gtin":"<?php echo $gtin_2 ?>"}],

"opt_in_style": "BOTTOM_LEFT_DIALOG"

});

});

}

</script>

<!-- END GCR Opt-in Module Code -->

<!-- START på språkkoden for Google Kundeanmeldelser -->

<script>

window.___gcfg = {

lang: 'no'

};

</script>

<!-- END GCR Language Code -->

Hvis registreringsmodulen ikke vises på siden din, eller hvis det vises feilmeldinger når siden lastes inn, kan du prøve å feilsøke problemet.