I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Integrasjonsveiledning

Valgfritt: Integrer merkekoden

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Koden for Google Kundeanmeldelser-merket er den første av de to kodebitene du må implementere for å kunne integrere Google Kundeanmeldelser. Du velger selv om du vil vise merket. Hvis du har problemer med å integrere merkekoden, kan du prøve å feilsøke.

I denne delen ser vi nærmere på følgende emner:

Integrasjonsveiledning

For å kunne integrere Google Kundeanmeldelser-merket på en side må du gjøre følgende:

1. Oppdater DOCTYPE-kodelinjen
  2. Legg til Google Kundeanmeldelser-merket

I delene nedenfor finner du mer informasjon om disse oppgavene.

Når du implementerer merkekoden på sidene dine, vises følgende bilde (rangeringsverdien varierer):

I de fleste tilfeller må du ha minst 100 anmeldelser i et bestemt land i løpet av det siste året for at butikkrangeringen din skal vises på merket.

Ikke skjul merket bak annet innhold på sidene dine.

Oppdater DOCTYPE-kodelinjen

Sørg for at du bruker HTML5-versjonen av DOCTYPE-kodelinjen på nettsidene der du implementerer merket:

<!DOCTYPE html>

Denne typen DOCTYPE skal være det første linjeelementet i HTML-koden på siden din. Ved å bruke HTML5-versjonen av DOCTYPE-kodelinjen kan du sørge for at nettlesere gjengir sidene dine i standardmodus i stedet for i modus for bred kompatibilitet. Modus for bred kompatibilitet refererer til et sett med teknikker som brukes i enkelte nettlesere for å opprettholde bakoverkompatibilitet med nettsider som er utviklet for eldre nettlesere, i stedet for at W3C- og IETF-standardene overholdes til punkt og prikke, slik de gjøres i standardmodus.

Merk: Ikke ta med kommentarer eller mellomrom før DOCTYPE-kodelinjen.

Legg til Google Kundeanmeldelser-merket

Du kan vise kundene dine at du bruker Google Kundeanmeldelser, ved å legge til Kundeanmelder-merket på alle sidene på nettstedet ditt der du vil vise det.

Hvis du vil at merket skal være linjebundet, følger du fremgangsmåten beskrevet nedenfor. Hvis ikke følger du denne fremgangsmåten for å plassere merket for Google Kundeanmeldelser nederst til høyre eller nederst til venstre på siden.

Sånn legger du til Google Kundeanmeldelser-merket på nettstedet ditt:

1. Lim følgende kodebit inn på den aktuelle nettsiden:

<!-- START på merkekoden for Google Kundeanmeldelser -->
    <script src="https://apis.google.com/js/platform.js?onload=renderBadge"
      async defer>
    </script>

<script>
      window.renderBadge = function() {
        var ratingBadgeContainer = document.createElement("div");
          document.body.appendChild(ratingBadgeContainer);
          window.gapi.load('ratingbadge', function() {
            window.gapi.ratingbadge.render(
              ratingBadgeContainer, {
                // OBLIGATORISK
                "merchant_id":
    MERCHANT_ID,
                // VALGFRITT
                "position": "
    POSITION"
              });
         });
      }
    </script>
    <!-- SLUTT på merkekoden for Google Kundeanmeldelser -->

Plasser koden like foran den avsluttende </BODY>-taggen på siden. Hvis du plasserer den sammen med koden for å registrere seg for undersøkelser, har ikke rekkefølgen noe å si.

2. Bytt ut variablene med de dynamiske verdiene som gjelder for nettstedet ditt. I tabellen nedenfor beskriver vi de tilgjengelige innstillingene:
    Variabel Obligatorisk? Beskrivelse
    MERCHANT_ID Obligatorisk Dette er Merchant Center-ID-en din, som du finner i Google Merchant Center.
    POSITION Valgfritt Variabelen gjengir merket på ett av følgende steder:
    • «BOTTOM_RIGHT»: Merket svever nederst til høyre på siden.
    • «BOTTOM_LEFT»: Merket svever nederst til venstre på siden.
    • «INLINE»: Merket gjengis på samme sted som koden. Når du bruker dette alternativet, må du passe på at andre elementer på siden ikke blokkerer eller skjuler merket. Se Legg til et linjebundet merke for å gjøre dette på en enklere måte.

Merket plasseres som standard nederst til høyre – «BOTTOM_RIGHT».

3. Du kan velge å angi språket som skal brukes i merket, ved å lime inn følgende kodebit på nettsiden din. Hvis du ikke angir noen verdi for lang-parameteren, baseres språkvalget i merket automatisk på brukerens nettleserinnstillinger.

<!-- BEGIN GCR Language Code -->
    <script>
      window.___gcfg = {
        lang: 'LANGUAGE'
      };
    </script>
    <!-- END GCR Language Code -->

Plasser koden like foran den avsluttende </BODY>-taggen på siden. Hvis du plasserer den sammen med koden for merket, har ikke rekkefølgen noe å si.

Angi verdien for lang-parameteren ved å bytte ut LANGUAGE med en av de støttede språkkodene i kolonnen nedenfor:

Kode

Navn på språk

af

Afrikaans

ar

Arabisk

cs

Tsjekkisk

da

Dansk

de

Tysk

en

Engelsk

en-AU

Engelsk (Australia)

en-GB

Engelsk (Storbritannia)

en-US

engelsk (USA)

es

Spansk

es-419

Spansk (Latin-Amerika)

fil

Filippinsk

fr

Fransk

ga

Irsk

id

Indonesisk

it

Italiensk

ja

Japansk

ms

Malayisk

nl

Nederlandsk

no

Norsk

pl

Polsk

pt-BR

Portugisisk (Brasil)

pt-PT

Portugisisk

ru

Russisk

sv

Svensk

tr

Tyrkisk

zh-CN

Kinesisk (forenklet)

zh-TW

Kinesisk (tradisjonell)

1. Gjenta trinn 1–3 for alle sidene der du vil at merket skal vises.
  2. For å fullføre integrasjonen av Google Kundeanmeldelser må du legge til modulen for undersøkelsesregistrering på siden for bestillingsbekreftelser. Modulen for undersøkelsesregistrering er obligatorisk.

Slik legger du til et linjebundet merke for Google Kundeanmeldelser:

1. Lim inn følgende linje foran den avsluttende body-taggen i HTML-koden for siden for å laste inn JavaScript-koden for merket:

<script src="https://apis.google.com/js/platform.js" async defer></script>

2. Lim inn denne linjen i HTML-koden for siden der du vil at merket skal vises:

<g:ratingbadge merchant_id=MERCHANT_ID></g:ratingbadge>

Bytt ut MERCHANT_ID med din egen Merchant Center-ID.

3. Angi språket som skal brukes i merket, slik det er beskrevet her.

4. Legg til modulen for undersøkelsesregistrering på siden for bestillingsbekreftelser. Modulen for undersøkelsesregistrering er obligatorisk.

Eksempel på merkekode

Følgende eksempel viser kode som brukes til å plassere merket til selgeren med selger-ID 42 nederst til venstre på siden:

<!-- BEGIN GCR Badge Code -->
<script src="https://apis.google.com/js/platform.js?onload=renderBadge"
  async defer>
</script>

<script>
  window.renderBadge = function() {
    var ratingBadgeContainer = document.createElement("div");
    document.body.appendChild(ratingBadgeContainer);
    window.gapi.load('ratingbadge', function() {
      window.gapi.ratingbadge.render(
        ratingBadgeContainer, {
          "merchant_id": 42,
          "position": "BOTTOM_LEFT"
        });
    });
  }
</script>
<!-- END GCR Badge Code -->

<!-- BEGIN GCR Language Code -->
<script>
  window.___gcfg = {
    lang: 'en_US'
  };
</script>
<!-- END GCR Language Code -->

Hvis merket ikke vises på siden din, eller hvis det vises feilmeldinger når siden lastes inn, kan du prøve å feilsøke problemet.