Tässä ohjekeskuksessa on Merchant Center Nextiä koskevia artikkeleita. Lue lisää päivityksestä ja katso vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Tietoja varaston vahvistuksesta

Huom. Varaston vahvistusta ei tarvita, jos sinut on hyväksytty käyttämään tuotesivuja, joista näkyy saatavuus paikan päältä tai toimipistekohtaisia tuotesivuja, joista näkyy saatavuus ja hinta.

Googlen varastonvahvistusmenettelyllä tarkistetaan paikallisten kauppojesi tuotetiedot ja varmistetaan, että ne vastaavat varastodatasi tietoja. Menettelyllä varmistetaan myös, että paikallisten tuotemainosten ja maksuttomien paikallisten listausten tiedot pitävät paikkansa. Lue lisää varaston vahvistuksen pyytämisestä.

Sisällys

Pakolliset varaston vahvistukset verkkokauppakokemuksen mukaan

Varaston vahvistustarkistukset voi aloittaa tuotetietojen lähettämisen ja varaston yhteyshenkilön vahvistamisen jälkeen. Laskeutumissivukokemuksesta riippuen varaston vahvistuksia on tehtävä tietty vähimmäismäärä.

Huom. Jos varaston vahvistaminen ei onnistu, vahvistusten määrä voi ylittää alla mainitun vähimmäismäärän.

Varastovahvistusten määrä kauppojen määrää kohti

Laskeutumissivukokemus

1–2 kauppaa

Yli 3 kauppaa

Googlen tarjoamat tuotteen toimipistekohtaiset hinta- ja saatavuustiedot

1 3

Tuotesivut, joista näkyy saatavuus paikan päältä

0 0

Toimipistekohtaiset tuotesivut, joista näkyy saatavuus ja hinta

0 0

Varastonvahvistusprosessi

Kun olet pyytänyt varaston vahvistusta, Google lähettää sinulle sähköpostitse vahvistuksen siitä, että tilisi on valmis varaston vahvistusta varten. Varaston vahvistusprosessi toimii näin:

• Lähetä meille kauppasi edustajan yhteystiedot ja ajankohta, jolloin edustaja on valmis tekemään tarkistuksen. Henkilö voi olla esimerkiksi kauppasi työntekijä, markkinointitiimin jäsen tai harjoittelija.
  • Google lähettää sovittuna päivänä kauppasi edustajalle kyselylomakkeen, johon on valittu satunnaisesti 100 tuotetta kaupan datasyötteestä. Kaupan edustaja lisää lomakkeeseen kyseisten tuotteiden hinnan ja saatavuuden kaupassa. Lomake tukee kaikkia selaimia.
  • Kaupan edustajan on myös valokuvattava muutamia tuotteita. Kuvissa täytyy näkyä selkeästi tuotteen etiketti ja hyllyn reunassa tai tuotteessa oleva hintalappu.

Varaston vahvistusprosessiin menee noin kaksi tuntia kauppaa kohden. Kyselylomake on täytettävä samana arkipäivänä. Kun varaston vahvistus on valmis, lähetä kyselyn tulokset eteenpäin.

Käsitekuva Kauppiaskeskus-tilien varaston vahvistuslomakkeesta.Käsitekuva tuotteen tietonäkymästä Kauppiaskeskus-tilien varaston vahvistuslomakkeessa.

Varaston uudelleenvahvistus

Kun paikalliset tuotemainokset tai maksuttomat paikalliset tuotelistaukset on julkaistu, Google saattaa edellyttää ylimääräisiä varaston vahvistuksia. Tarkistuksilla varmistetaan, että paikalliset tuote-, hinta- ja saatavuustiedot ovat aina ajan tasalla. Suosittelemme toimittamaan varastodatan hinnan ja saatavuuden muutokset mahdollisimman usein ja päivittämään varastodatan vähintään kerran päivässä.

Varaston vahvistuksen pyytäminen

Jos käytät Googlen tarjoamia tuotteen toimipistekohtaisia hinta- ja saatavuustietoja, sinua pyydetään tekemään varaston vahvistus. Kun olet lisännyt tuotetiedot ja varastodatan, sinua pyydetään lisäämään varaston vahvistuksen yhteyshenkilön sähköpostiosoite.

Step 1 Klikkaa Kauppiaskeskus-tilin Asetukset ja työkalut ‑kuvaketta Työkalut ja asetukset ‑valikon kuvake [Ratas] ja valitse sitten Laajennukset.

Step 2 Valitse Aktiivinen.

Step 3 Valitse Paikalliset tuotemainokset- tai Maksuttomat paikalliset listaukset ‐kortista Näytä.

Step 4 Valitse Jatka käyttöönottoa sen maan vierestä, jonka varaston vahvistusta haluat pyytää.

Step 5 Valitse Vahvista varastodata.

Step 5 Lisää yhteystietoihin sellaisen henkilön nimi ja sähköpostiosoite, joka voi koordinoida varaston vahvistusta. Kyseinen henkilö saa Googlelta sähköpostin, jossa häntä pyydetään vahvistamaan sähköpostiosoitteensa.

Step 5 Valitse Pyydä kaupan varaston vahvistusta.

Huom. Pyydä varaston vahvistusta ‐painike tulee käyttöön 48 tunnin kuluessa siitä, kun yhteyshenkilön nimi ja sähköpostiosoite sekä kaupat ja varastodata on lisätty.

Varaston vahvistuksen tarkastuksen tila

Lisättyäsi esimerkkituotteen URL-osoitteen Google tarkastaa, että laskeutumissivu täyttää kaikki vaatimukset. Näet tilan näin:

Step 1 Klikkaa Kauppiaskeskus-tilin Asetukset ja työkalut ‑kuvaketta Työkalut ja asetukset ‑valikon kuvake [Ratas] ja valitse sitten Laajennukset.

Step 2 Valitse Aktiivinen.

Step 3 Valitse Paikalliset tuotemainokset- tai Maksuttomat paikalliset listaukset ‐kortista Näytä.

Step 4 Valitse Näytä sen maan vierestä, jonka tilan haluat nähdä.

Step 5 Valitse Vahvista varastodata.

Step 5 Tarkista tila alareunasta.

Tuotesivun tila voi olla jokin seuraavista:

• Vahvistettu: Sinun ei tarvitse tehdä mitään.
  • Tarkastus käynnissä: Jos et ole vielä aikatauluttanut varaston tarkastusta, varaston vahvistuksen yhteyshenkilö on saanut Googlelta sähköpostiviestin, jossa pyydetään aikatauluttamaan tarkastus. Jos olet jo lähettänyt varaston vahvistuslomakkeen, tarkastamme antamiasi tietoja. Tähän menee enintään seitsemän arkipäivää.
  • Ei kelpaa: Google on tarkastanut toimittamasi tiedot ja havainnut, että varastodatasi ei täsmää kaupassasi olevien tuotteiden kanssa. Kun varastodata on päivitetty, voit pyytää uutta varaston vahvistusta.