Last opp en logo

Du kan laste opp butikklogoene dine i Merkevarebygging-delen av Merchant Center-kontoen din og bruke dem i produktannonsene dine på Google.

I denne artikkelen finner du fremgangsmåten og kravene som gjelder for opplasting av logoer til Merchant Center. Hvis du bruker et program der det ikke kreves noen logo, trenger du ikke å gjøre noe.

Hvis du trenger hjelp med merkevarebygging på Shopping Actions, kan du gå til brukerstøtten for Shopping Actions.

Slik fungerer det

Logoen du laster opp, brukes i markedsføringen av produktene dine på Google og ses av brukerne på skjermer med ulik størrelse og oppløsning.

For kvadratiske logoer anbefaler vi at du bruker bilder som er laget for visning i liten skala, for eksempel spesialikoner eller logoer som brukes i sosiale medier. I kvadratiske bilder trenger du ikke å ha med merkevarenavnet ditt. For brede, rektangulære logoer må bildet ditt omfatte et merkevarenavn som gjør det enkelt for en bruker å identifisere butikknavnet ditt.

Last opp en ny logo

1. Logg på Merchant Center-kontoen din.
  2. Klikk på Bedriftsinformasjon og deretter på Merkevarebygging i Merchant Center-kontoen din.
  3. Til høyre på siden finner du kravene, den maksimale filstørrelsen og målene for logoformatet du ønsker (kvadratisk eller rektangulært). Hvis bildet ditt ikke passer inn i noen av disse kategoriene, blir det ikke lastet opp, og du får en feilmelding.
  4. Du kan enten dra og slippe bildefilen fra et annet vindu til det ønskede logoformatet, eller du kan holde markøren over boksen og klikke på Last opp for å finne filen på datamaskinen.

Se over eller fjern en logo

1. Logg på Merchant Center-kontoen din.
  2. Klikk på menyen for verktøy og innstillinger i Merchant Center-kontoen din.
  3. Klikk på Bedriftsinformasjon under Verktøy-delen.
  4. Velg Merkevarebygging.
  5. Hold markøren over logoen.
    1. Klikk på Gjennomgå for å se over logoen.
    2. Klikk på Fjern for å fjerne logoen.

Endre en logo

1. Logg på Merchant Center-kontoen din.
  2. Klikk på menyen for verktøy og innstillinger i Merchant Center-kontoen din.
  3. Klikk på Bedriftsinformasjon under Verktøy-delen.
  4. Klikk på Merkevarebygging øverst på siden.
  5. Til høyre på siden finner du kravene, den maksimale filstørrelsen og målene for logoformatet du ønsker (kvadratisk eller rektangulært). Hvis bildet ditt ikke passer inn i noen av disse kategoriene, blir det ikke lastet opp, og du får en feilmelding.
  6. Du kan enten dra og slippe bildefilen fra et annet vindu til det ønskede logoformatet, eller du kan holde markøren over boksen og klikke på Last opp for å finne filen på datamaskinen.

Vi gjennomgår alle nylig opplastede eller erstattede logoer manuelt i Merchant Center. Forhandlere som deltar i Merchant Center-programmer der logo er et krav, blir prioritert. Når logoen er godkjent, byttes den eksisterende logoen umiddelbart ut med det nye bildet i merkevarebyggingen for butikken din i Shopping-annonser.

Logokrav

Logoer som vises i Shopping-annonser, må oppfylle kravene som er beskrevet nedenfor. Alle opplastede bilder evalueres og må godkjennes av Merchant Center-teamet før de vises i annonsene dine. Vi anbefaler at du laster opp både en kvadratisk og en rektangulær logo for å sikre at merkevaren din representeres på best mulig måte i forskjellige situasjoner.

Merk: Det er forskjellige logokrav for Shopping Actions. Finn ut mer om logokrav for Shopping Actions

Kvadratiske logoer

• Bildetype: Det må være mulig å se kvadratiske logoer i liten skala, for eksempel på mobilenheter. Vi anbefaler å bruke bilder laget for sosiale medier eller som spesialikoner. Merk: Butikknavnet ditt trenger ikke å være med i kvadratiske logoer.
  • Høyde/bredde-forhold: Kvadratiske logoer må ha et høyde/bredde-forhold på nøyaktig 1:1.
  • SVG- (anbefalt), PNG- eller JPG-filtype: Bildene må enten være SVG-, PNG- eller JPG-filer. Vi anbefaler sterkt å bruke SVG-formatet ettersom det kan skaleres for en rekke størrelser uten tap av kvalitet. Hvis du sender inn et PNG- eller JPG-bilde, må størrelsen være mellom 500 x 500 piksler og 2000 x 2000 piksler.
  • Filstørrelse: Bildefiler kan ikke være større enn 5 MB.

Eksempel på kvadratiske logoer

Kvalitet Eksempel Kontekst

No

Dårlig

Bildet har for mye tomrom rundt selve
logoen (G-en). Dette kalles også for mye «utfylling».

Green check

Bra

I dette bildet er plassen brukt godt
– G-en tar opp det meste av det tilgjengelige området.

No

Dårlig

Bildet er utydelig og blir uleselig
på mange skjermer.

No

Dårlig

Dette bildet inneholder informasjon som ikke er relevant for
merkevarebyggingen (nettstedet og bedriftsnavnet). Den lille teksten over og under
teksten over og under G-en blir uleselig når
størrelsen på logoen endres for at den skal passe på små skjermer.

No

Dårlig

Logoen har for mye tomrom rundt selve
logoen (ordet «Google»). Kvadratiske logoer bør samsvare med merkevarebyggingen du allerede
bruker for sosiale medier og spesialikoner.
De trenger ikke å inneholde hele bedriftsnavnet.

Rektangulære logoer

• Bildetype: Det må være mulig å se grafikk og ord brukt i rektangulære logoer i liten skala, for eksempel på mobilenheter. I rektangulære logoer vises vanligvis butikknavnet.
  • Høyde/bredde-forhold: Rektangulære logoer må være bredere enn 1 : 1, men ikke bredere enn 2 : 1.
  • SVG- (anbefalt), PNG- eller JPG-filtype: Bildene må enten være SVG-, PNG- eller JPG-filer. Vi anbefaler sterkt å bruke SVG-formatet ettersom det kan skaleres for en rekke størrelser uten tap av kvalitet. Hvis du sender inn et PNG- eller JPG-bilde, må det være minst 128 piksler høyt og ikke mer enn 2000 piksler bredt.
  • Filstørrelse: Bildefiler kan ikke være større enn 5 MB.

Eksempel på rektangulære logoer

Kvalitet Eksempel Kontekst

No

Dårlig

Dette bildet har mye tomrom rundt
selve logoen (ordet «Google»).

Dette kalles også for mye «utfylling»

Green check

Bra

I dette bildet er plassen brukt godt –
«Google»-merkevaren tar opp det meste av det tilgjengelige området.

No

Dårlig

Dette bildet inneholder informasjon som ikke er relevant for merkevarebyggingen
(nettstedet).

Den lille teksten nederst blir uleselig når størrelsen på logoen endres
til å passe på små skjermer.

GÅ TILBAKE TIL KONFIGURERING

Logokvalitetsproblemer

Hvis logoen blir avvist eller ikke kan behandles, må du kanskje endre bildet for å oppfylle kravene våre. Eksempler på vanlige kvalitetsproblemer som fører til logoavvisning:

• Logoen inneholder et bilde med vannmerke.
  • Logoen tilhører en annen forhandler eller samsvarer ikke med den nåværende merkevarebyggingen din.
  • Logoen inneholder tekst som blir uleselig når størrelsen på bildet endres for mindre skjermer.
  • Logoen inneholder for mye tomrom (også kjent som negativt rom). Du skal ikke bruke negativt rom i et bilde for å få det til å passe innenfor den angitte størrelsen.
  • Alle tomrom/bakgrunner i logoer må gjøres gjennomsiktige. Dette omfatter ikke bilder med en farget bakgrunn som er en fast del av logoen.
    • Merk: Variabel gjennomsiktighet («alfakanal») i logoen din vises ikke på Google.
  • Alle opplastede logoer må være i samsvar med retningslinjene for Google Shopping. Hvis dette ikke er tilfellet, fjernes logoene.

Hvis logoen din er blitt avvist, må du lese feilmeldingen som er sendt til varslingssenteret i Merchant Center-kontoen din. Løs eventuelle utestående problemer, og prøv på nytt.  (Valgfritt) Fargekontroller

For Smart Shopping-kampanjer kan du angi hoved- og markeringsfargene til merkevaren din for å sikre at bannerannonsene dine vises bedre mot ulike fargede bakgrunner. Hovedfargen du har valgt, brukes først og fremst i bakgrunner og på store fargeområder, og markeringsfargen du har valgt, brukes hovedsakelig på knapper og i handlingsfremmende oppfordringer.

Slik angir du fargene dine:

1. Gå til Merchant Center-kontoen din, og klikk på Bedriftsinformasjon og deretter på Merkevarebygging.
  2. Velg hoved- og markeringsfargene.

Du kan bruke én av de egendefinerte fargene. Hvis du ikke angir hoved- og markeringsfarger, vises bannerannonsene dine med standardfarger.

Fargekontroller (valgfritt)

For Smart Shopping-kampanjer kan du angi hoved- og markeringsfargene til merkevaren din for å sikre at bannerannonsene dine vises bedre mot ulike fargede bakgrunner. Hovedfargen du har valgt, brukes først og fremst i bakgrunner og på store fargeområder, og markeringsfargen du har valgt, brukes hovedsakelig på knapper og i handlingsfremmende oppfordringer.

Slik angir du fargene dine:

1. Gå til Merchant Center-kontoen din, og klikk på Bedriftsinformasjon og deretter på Merkevarebygging.
  2. Velg hoved- og markeringsfargene.

Du kan bruke én av de egendefinerte fargene. Hvis du ikke angir hoved- og markeringsfarger, vises bannerannonsene dine med standardfarger.