I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Last opp en logo

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Alle eksisterende Smart Shopping-kampanjer med kjøretøyannonser blir oppgradert til Performance Max innen september 2023, slik at du får tilgang til mer beholdning og flere formater og kan nå ut til nye kunder. Det er ikke lenger mulig å opprette nye Smart Shopping-kampanjer i kontoer der alle kampanjene er oppgradert. Finn ut hvordan du oppretter Performance Max-kampanjer.

Du kan laste opp butikklogoene dine i Merkevarebygging-delen av Merchant Center-kontoen og bruke dem i produktannonser på Google.

I denne artikkelen finner du fremgangsmåten og kravene som gjelder for opplasting av logoer til Merchant Center. Hvis du bruker en funksjon der det ikke kreves noen logo, trenger du ikke å gjøre noe.

I denne artikkelen

Slik fungerer det

Logoen du laster opp, brukes i markedsføringen av produktene dine på Google og ses av brukerne på skjermer med ulik størrelse og oppløsning.

For kvadratiske logoer anbefaler vi at du bruker bilder som er laget for visning i liten skala, for eksempel spesialikoner eller logoer som brukes i sosiale medier. I kvadratiske bilder trenger du ikke å ha med merkevarenavnet ditt. For brede, rektangulære logoer må bildet ditt omfatte et merkevarenavn som gjør det enkelt for en bruker å identifisere butikknavnet ditt.

Last opp en ny logo

1. I Merchant Center-kontoen din klikker du på Bedriftsinformasjon og deretter Merkevarebygging.
  2. Til høyre på siden finner du kravene, den maksimale filstørrelsen og målene for logoformatet du har valgt (kvadratisk eller rektangulært). Hvis bildet ditt ikke passer inn i noen av disse kategoriene, blir det ikke lastet opp, og du får en feilmelding.
  3. Du kan enten dra og slippe bildefilen fra et annet vindu til det ønskede logoformatet, eller du kan holde markøren over boksen og klikke på Last opp for å finne filen på datamaskinen.

Forhåndsvis eller fjern en logo

1. Klikk på ikonet for verktøy og innstillinger Ikon for verktøy- og innstillingsmeny [tannhjul] i Merchant Center-kontoen din.
  2. Klikk på Bedriftsinformasjon i «Verktøy»-delen.
  3. Velg Merkevarebygging.
  4. Hold markøren over logoen.
    1. For å ta en forhåndskikk på logoen, klikk på Forhåndsvisning.
    2. For å fjerne logoen, klikk på Fjern.

Endre en logo

1. Klikk på ikonet for verktøy og innstillinger Ikon for verktøy- og innstillingsmeny [tannhjul] i Merchant Center-kontoen din.
  2. Klikk på Bedriftsinformasjon i «Verktøy»-delen.
  3. Klikk på Merkevarebygging-fanen.
  4. Til høyre på siden finner du kravene, den maksimale filstørrelsen og målene for logoformatet du har valgt (kvadratisk eller rektangulært). Hvis bildet ikke passer inn i noen av kategoriene, blir det ikke lastet opp, og du får en feilmelding.
  5. Du kan enten dra og slippe bildefilen fra et annet vindu til det ønskede logoformatet, eller du kan holde markøren over boksen og klikke på Last opp for å finne filen på datamaskinen.

Alle logoer som nylig er lastet opp eller byttet ut, gjennomgås manuelt i Merchant Center. Forhandlere som deltar i Merchant Center-funksjoner der logo er et krav, blir prioritert. Når logoen er godkjent, byttes den eksisterende logoen umiddelbart ut med det nye bildet i merkevarebyggingen for butikken din i Shopping-annonser.

Hvis du bruker en tredjepartsplattform, kan det hende at deler av denne veiledningen ikke gjelder for deg. Gå til tredjepartsplattformen for å få veiledning om hvordan du løser problemet eller fullfører oppgaven. Finn ut hvordan du får brukerstøtte hvis du bruker en plattform utenfor Google.

Logokrav

Logoer som vises i Shopping-annonser, må oppfylle kravene som er beskrevet nedenfor. Alle opplastede bilder evalueres og må godkjennes av Merchant Center-teamet før de vises i annonsene dine. Vi anbefaler at du laster opp både en kvadratisk og en rektangulær logo for å sikre at merkevaren din representeres på best mulig måte i forskjellige situasjoner.

Kvadratiske logoer

• Bildetype: Det må være mulig å se kvadratiske logoer i liten skala, for eksempel på mobilenheter. Vi anbefaler å bruke bilder laget for sosiale medier eller som spesialikoner.
Merk: Butikknavnet ditt trenger ikke å være med i kvadratiske logoer.
  • Høyde/bredde-forhold: Kvadratiske logoer må ha et høyde/bredde-forhold på nøyaktig 1 : 1.
  • SVG- (anbefalt), PNG- eller JPG-filtype: Bildene må enten være SVG-, PNG- eller JPG-filer. Vi anbefaler sterkt å bruke SVG-formatet, ettersom det kan skaleres for en rekke størrelser uten at det går ut over kvaliteten. Hvis du sender inn et PNG- eller JPG-bilde, må størrelsen være mellom 500 x 500 piksler og 2000 x 2000 piksler.
  • Filstørrelse: Bildefiler kan ikke være større enn 5 MB.

Eksempel på kvadratiske logoer

Kvalitet Eksempel Kontekst

No

Dårlig

Bildet har mye tomrom rundt hoveddelen
av grafikken (G-en). Dette omtales også som for mye «utfylling».

Green check

God

I dette bildet er plassen godt utnyttet –
G-en tar opp mesteparten av det tilgjengelige området.

No

Dårlig

Bildet er utydelig og blir
uleselig på mange skjermer.

No

Dårlig

Bildet inneholder informasjon som ikke er relevant for
merkevarebyggingen (nettstedet og bedriftsnavnet). Den lille
teksten over og under G-en blir uleselig når størrelsen på
logoen endres for at den skal passe på små skjermer.

No

Dårlig

Logoen har for mye tomrom rundt hoveddelen
av grafikken (ordet «Google»). Kvadratiske logoer bør samsvare med
merkevarebyggingen du allerede bruker for sosiale medier og spesialikoner.
De trenger ikke å inneholde hele bedriftsnavnet.

Rektangulære logoer

• Bildetype: Det må være mulig å se grafikk og ord brukt i rektangulære logoer i liten skala, for eksempel på mobilenheter. I rektangulære logoer vises vanligvis butikknavnet.
  • Høyde/bredde-forhold: Rektangulære logoer må være bredere enn 1 : 1, men ikke bredere enn 2 : 1.
  • SVG- (anbefalt), PNG- eller JPG-filtype: Bildene må enten være SVG-, PNG- eller JPG-filer. Vi anbefaler sterkt å bruke SVG-formatet ettersom det kan skaleres for en rekke størrelser uten tap av kvalitet. Hvis du sender inn et PNG- eller JPG-bilde, må det være minst 128 piksler høyt og ikke mer enn 2000 piksler bredt.
  • Filstørrelse: Bildefiler kan ikke være større enn 5 MB.

Eksempel på rektangulære logoer

Kvalitet Eksempel Kontekst

No

Dårlig

Dette bildet har mye tomrom rundt
hoveddelen av grafikken (ordet «Google»).

Dette kalles også for mye «utfylling».

Green check

God

I dette bildet er plassen brukt godt –
«Google»-merkevaren tar opp mesteparten av det tilgjengelige området.

No

Dårlig

Dette bildet inneholder informasjon som ikke er relevant for merkevarebyggingen
(nettstedet).

Den lille teksten nederst blir uleselig når størrelsen på logoen endres til å
passe på små skjermer.

GÅ TILBAKE TIL KONFIGURERINGEN

Kvalitetsproblemer med logoen

Hvis logoen blir avvist eller ikke kan behandles, må du kanskje endre bildet for å oppfylle kravene våre. Eksempler på vanlige kvalitetsproblemer som fører til avviste logoer:

• Logoen inneholder et bilde med vannmerke.
  • Logoen tilhører en annen forhandler eller samsvarer ikke med den nåværende merkevarebyggingen din.
  • Logoen inneholder tekst som blir uleselig når størrelsen på bildet endres for mindre skjermer.
  • Logoen inneholder for mye tomrom (også kjent som negativt rom). Unngå å legge til negativt rom i et bilde for å få det til å passe innenfor de oppgitte målene.
  • Alle tomrom eller bakgrunner i logoer må gjøres gjennomsiktige. Dette omfatter ikke bilder med en farget bakgrunn som er en fast del av logoen.
Merk: Variabel gjennomsiktighet («alfakanal») i logoen vises ikke på Google.

Hvis logoen din er blitt avvist, må du lese feilmeldingen som er sendt til varslingssenteret i Merchant Center-kontoen din. Løs eventuelle utestående problemer, og prøv på nytt.

Fargekontroller (valgfritt)

For Smart Shopping-kampanjer kan du angi hoved- og markeringsfargene til merkevaren din for å sikre at bannerannonsene dine vises bedre mot ulike fargede bakgrunner. Hovedfargen du har valgt, brukes først og fremst i bakgrunner og på store fargeområder, og markeringsfargen du har valgt, brukes hovedsakelig på knapper og i handlingsfremmende oppfordringer.

Slik angir du farger:

1. I Merchant Center-kontoen din klikker du på Bedriftsinformasjon og deretter Merkevarebygging.
  2. Velg hoved- og markeringsfarger.

Du kan bruke én av de egendefinerte fargene. Hvis du ikke angir hoved- og markeringsfarger, vises bannerannonsene dine med standardfarger.