Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Lähetä logo

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Kaikki nykyiset ajoneuvomainoksia sisältävät Älykkäät Shopping-kampanjat päivittyvät Maksimitulokset-kampanjoiksi syyskuuhun 2023 mennessä. Näin saat käyttöösi lisää mainosinventaaria ja mainosmuotoja, joilla voit tavoittaa uusia asiakkaita. Jos tilin kaikki kampanjat on päivitetty, tilillä ei voi enää luoda uusia Älykkäitä Shopping-kampanjoita. Lue lisää Maksimitulokset-kampanjan luomisesta.

Kauppiaskeskus-tilin Brändäys-osiossa voit ladata kaupan logot, joita haluat käyttää mainoksissa Googlessa.

Tässä artikkelissa kerrotaan logojen lisäämiseen Kauppiaskeskukseen liittyvät vaiheet ja vaatimukset. Jos et käytä logon käyttöä vaativaa ominaisuutta, voit jättää nämä ohjeet huomiotta.

Sisällys

Näin se toimii

Lisäämiäsi logoja käytetään tuotteidesi mainostamiseen Googlessa, joten niitä katsellaan eri kokoisilta ja eri resoluutioisilta näytöiltä.

Suosittelemme valitsemaan logon, joka on suunniteltu nähtäväksi pienessä mittakaavassa, kuten kuvakkeen tai sometilin logon. Neliön muotoisiin logoihin ei tarvitse liittää brändinimeä. Leveissä suorakulmion muotoisissa logoissa on oltava myös brändi- tai muu nimi, jonka avulla käyttäjä voi helposti tunnistaa kauppasi.

Lähetä uusi logo

1. Klikkaa Kauppiaskeskuksesta Yrityksen tiedot ja valitse Brändäys.
  2. Logomallien (neliö tai suorakulmio) vaatimukset, kuvatiedoston enimmäiskoko ja logon mitat näkyvät sivun oikeassa reunassa. Jos logosi ei täytä ilmoitettuja vaatimuksia, lisäys epäonnistuu ja saat asiasta virheilmoituksen.
  3. Voit vetää ja pudottaa kuvatiedoston toisesta ikkunasta valitsemasi logomallin päälle tai viedä hiiren logomallin päälle ja ladata kuvatiedoston tietokoneelta klikkaamalla Lataa.

Logon esikatselu tai poistaminen

1. Siirry Kauppiaskeskukseen ja klikkaa työkalu- ja asetuskuvaketta Työkalut ja asetukset ‑valikon kuvake [Ratas].
  2. Klikkaa Työkalut-osiosta Yrityksen tiedot.
  3. Valitse Brändäys.
  4. Vie hiiri logon päälle.
    1. Voit esikatsella logoa klikkaamalla Esikatsele.
    2. Voit poistaa logon klikkaamalla Poista.

Vaihda logo

1. Siirry Kauppiaskeskukseen ja klikkaa työkalu- ja asetuskuvaketta Työkalut ja asetukset ‑valikon kuvake [Ratas].
  2. Klikkaa Työkalut-osiosta Yrityksen tiedot.
  3. Valitse Brändäys-välilehti.
  4. Logomallien (neliö tai suorakulmio) vaatimukset, kuvatiedoston enimmäiskoko ja logon mitat näkyvät sivun oikeassa reunassa. Jos logosi ei täytä ilmoitettuja vaatimuksia, lisäys epäonnistuu ja saat asiasta virheilmoituksen.
  5. Voit vetää ja pudottaa kuvatiedoston toisesta ikkunasta valitsemasi logomallin päälle tai viedä hiiren logomallin päälle ja ladata kuvatiedoston tietokoneeltasi klikkaamalla Lataa.

Kaikki äskettäin lähetetyt tai vaihdetut logot tarkastetaan Kauppiaskeskuksessa manuaalisesti. Logon vaativiin Kauppiaskeskus-ominaisuuksiin osallistuvien kauppiaiden logot tarkastetaan ensisijaisesti. Kun logo on hyväksytty, uusi kuva korvaa kauppasi nykyisen logon Shopping-mainoksissa.

Jos käytät kolmannen osapuolen alustaa, osa näistä ohjeista ei välttämättä koske sinua. Saat ohjeet ongelman ratkaisemiseen tai tehtävän suorittamiseen kolmannen osapuolen alustalta. Lue, miten voit saada tukea, jos käytät Googlen ulkopuolista alustaa.

Logovaatimukset

Shopping-mainoksissa näkyvien logojen on täytettävä alla esitetyt vaatimukset. Kaikki lähetetyt kuvat tarkastetaan, ja ne näkyvät mainoksissa vasta, kun Kauppiaskeskus on hyväksynyt ne. Suosittelemme lataamaan logon sekä neliön että suorakulmion muotoisena, jotta brändisi esitetään parhaassa mahdollisessa muodossa kaikissa tilanteissa.

Neliön muotoiset logot

• Kuvatyyppi: Neliön muotoisen logon on oltava sellainen, että se on katseltavissa pienessä mittakaavassa kuten mobiililaitteella. Suosittelemme, että käytät someen suunniteltua kuvaa tai kuvaketta.
Huom. Neliön muotoisiin logoihin ei tarvitse liittää kaupan nimeä.
  • Kuvasuhde: Neliön muotoisten logojen kuvasuhteen on oltava täsmälleen 1:1.
  • SVG- (ensisijainen), PNG- tai JPG-tiedostotyyppi: Kuvan on oltava joko SVG-, PNG- tai JPG-muodossa. Suosittelemme ensisijaisesti SVG:tä, koska se on skaalattavissa useisiin eri kokoihin ilman laadun heikkenemistä. Jos lisäät kuvan PNG- tai JPG-muodossa, kuvakokoon on oltava vähintään 500 x 500 pikseliä ja enintään 2 000 x 2 000 pikseliä.
  • Tiedoston koko: Kuvatiedostot eivät voi olla suurempia kuin 5 Mt.

Esimerkkejä neliön muotoisista logoista

Laatu Esimerkki Konteksti

No

Huono

Kuvassa on liikaa tyhjää tilaa logon tärkeimmän
elementin ("G") ympärillä. Toisin sanoen kuvassa on liikaa täytettä.

Green check

Hyvä

Kuvassa hyödynnetään hyvin "G"-elementtiä,
joka täyttää valtaosan kuva-alueesta.

No

Huono

Kuva on epäselvä ja huonosti luettavissa eri kokoisilla
näytöillä.

No

Huono

Kuva sisältää brändäyksen kannalta ylimääräistä tietoa
Kuva sisältää brändäyksen kannalta ylimääräistä tietoa. "G"-elementin
ylä- ja alapuolella näkyvä pienifonttinen teksti ei ole
luettavissa pienemmillä näytöillä.

No

Huono

Kuvassa on liikaa tyhjää tilaa logon tärkeimmän
elementin ("Google") ympärillä. Neliön muotoisten logojen on oltava
samankaltaisia kuin somekanavilla ja faviconeissa käytetyt logot.
Niiden ei tarvitse sisältää yrityksesi koko nimeä.

Suorakulmion muotoiset logot

• Kuvatyyppi: Suorakulmion muotoisissa logoissa käytettävien kuvien ja sanojen on oltava sellaisia, että ne ovat katseltavissa pienessä mittakaavassa kuten mobiililaitteella. Suorakulmaisissa logoissa on yleensä myös kaupan nimi.
  • Kuvasuhde; Suorakulmion muotoisten logojen leveyden on oltava enemmän kuin 1:1 mutta kuitenkin enintään 2:1.
  • SVG- (ensisijainen), PNG- tai JPG-tiedostotyyppi: Kuvan on oltava joko SVG-, PNG- tai JPG-muodossa. Suosittelemme ensisijaisesti SVG:tä, koska se on skaalattavissa useisiin eri kokoihin ilman laadun heikkenemistä. Jos lähetät kuvan PNG- tai JPG-muodossa, kuvan on oltava vähintään 128 pikseliä korkea ja enintään 2 000 pikseliä leveä.
  • Tiedoston koko: Kuvatiedostot eivät voi olla suurempia kuin 5 Mt.

Esimerkkejä suorakulmion muotoisista logoista

Laatu Esimerkki Konteksti

No

Huono

Kuvassa on liikaa tyhjää tilaa logon
tärkeimmän elementin ("Google") ympärillä.

Toisin sanoen kuvassa on liikaa täytettä.

Green check

Hyvä

Kuvassa hyödynnetään hyvin "Google"-elementtiä,
joka täyttää valtaosan kuva-alueesta.

No

Huono

Kuva sisältää brändäyksen kannalta ylimääräistä tietoa
(verkkosivusto).

Google-elementin alapuolella näkyvä pienifonttinen teksti ei ole
luettavissa pienemmillä näytöillä.

TAKAISIN KÄYTTÖÖNOTTOON

Logojen laatuongelmia

Jos logo hylätään tai lähetys ei onnistu, saatat joutua tekemään muutoksia kuvaan, jotta se vastaa vaatimuksia. Yleisiä laatuongelmia, jotka johtavat logon hylkäämiseen:

• Logo sisältää vesileiman.
  • Logo kuuluu toiselle kauppiaalle tai ei vastaa nykyistä tuotemerkkiäsi.
  • Logossa on tekstiä, joka ei ole luettavissa pienemmillä näytöillä.
  • Logo sisältää liikaa tyhjää eli negatiivista tilaa. Kuvassa ei saa olla ylimääräistä negatiivista tilaa, jotta logo täyttää mittavaatimukset.
  • Logon tyhjä tila tai tausta on muutettava läpinäkyväksi. Vaatimusta ei sovelleta kuviin, joiden värillinen tausta on osa logoa.
Huom. Jos logo sisältää kuvan läpinäkyvyyttä määrittäviä alfakanavia, ne eivät näy Googlessa.

Jos logo hylätään, lue Kauppiaskeskus-tilisi viestikeskukseen lähetetty virheilmoitus, korjaa ongelmat ja yritä uudelleen.

Värimääritys (valinnainen)

Smart Shopping ‑kampanjoissa voi määrittää brändille pää- ja korostusvärit, jotka auttavat Display-mainoksia erottumaan paremmin eri taustavärejä vasten. Pääväriä käytetään ensisijaisesti taustoissa ja suurilla värialueilla, kun taas korostusväriä käytetään lähinnä painikkeissa ja toimintakehotuksissa.

Värien lisääminen:

1. Klikkaa Kauppiaskeskuksesta Yrityksen tiedot ja valitse Brändäys.
  2. Valitse pää- ja korostusvärit.

Voit käyttää kumpaa tahansa omista väreistäsi. Jos et valitse pää- ja korostusvärejä, Display-mainoksissa käytetään oletusvärejä.