In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Aanbieding-id [promotion_id]

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Verkopers die promoties gebruiken, kunnen zowel in hun product- als promotiegegevens de aanbieding-id [promotion_id] gebruiken om producten aan promoties te koppelen.

In dit artikel

Wanneer te gebruiken

Optional Optioneel voor ieder product

Niet beschikbaar voor gratis vermeldingen

Als u een promotie gebruikt waarvoor het kenmerk producten die in aanmerking komen voor de promotie [product_applicability] is ingesteld op specific_products, kunt u zowel in product- als promotiegegevens het kenmerk aanbieding-ID [promotion_id] gebruiken om een product te koppelen aan een promotie.

Als u het kenmerk aanbieding-ID gebruikt, weet Google welke producten promoties hebben en kunnen de promoties op de juiste wijze worden weergegeven.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt. Meer informatie over wanneer en hoe u uw productgegevens indient in het Engels

Type

Unicode-tekens (aanbevolen: alleen ASCII): alfanumeriek, underscores en koppeltekens

Limieten

1-50 tekens

Herhaald veld

Maximaal 10 keer

Bestandsindeling

Voorbeeldwaarde

Tekstfeeds

tbby123_us

XML-feeds

<g:promotion_id>tbby123_us</g:promotion_id>

Ga naar de bron Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product te laten zien. Als u niet aan deze vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit laten we u weten via uw Merchant Center-account.

• Gebruik het kenmerk aanbieding-ID voor de specifieke producten in een promotie als voor de promotie het kenmerk producten die in aanmerking komen voor de promotie [product_applicability] is ingesteld op specific_products. Als voor de promotie het kenmerk producten die in aanmerking komen voor de promotie is ingesteld op all_products, is het kenmerk aanbieding-ID [promotion_id] niet nodig omdat de promotie van toepassing is op al uw producten.
  • Gebruik voor elke promotie een unieke ID. Met de ID kunnen zowel Google als u de promoties van elkaar onderscheiden.
  • Gebruik voor elke promotie een stabiele ID. Wijzig een ID niet als u deze eenmaal aan een promotie heeft toegewezen. De ID die u kiest, identificeert de promotie en wordt gebruikt om de prestatiegeschiedenis van het product bij te houden in Merchant Center en Google Ads. Als u de ID verandert, overschrijft u de promotie en de bijbehorende geschiedenis.
  • Gebruik of recycle dezelfde ID's niet voor verschillende promoties. Bijvoorbeeld:
    • Gebruik niet dezelfde ID voor verschillende promoties in hetzelfde doelland of in dezelfde doeltaal.
    • Gebruik een ID niet opnieuw voor nieuwe promoties. Zelfs als u een promotie niet meer gebruikt, mag u de ID van die promotie niet gebruiken voor een andere promotie. Wijs een unieke ID toe aan nieuwe promoties.
  • Vermijd spaties. Opeenvolgende spaties en spaties voor en na de ID worden automatisch verwijderd.
  • Gebruik zo nodig hoofdletters en kleine letters om ID's uniek te maken. Zo beschouwen we de ID's 'abc123' en 'ABC123' als verschillende promoties.
  • Gebruik geen symbolen, zoals % of !.
  • Geef geen ongeldige Unicode-tekens op. Deze tekens worden over het algemeen toegevoegd tijdens het coderingsproces van uw bestand. Om deze tekens te vermijden, gebruikt u UTF-8-codering. Dien bestanden in een gecomprimeerde bestandsindeling in om coderingsproblemen te voorkomen. Voorbeelden van ongeldige Unicode-tekens:
    • Besturingstekens (bijvoorbeeld U+200D)
    • Functietekens
    • Tekens voor privégebruik
    • Vervangende paren
    • Niet toegewezen codepunten

Best practices

Met deze best practices kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Koppel een product aan meer dan 1 promotie door het kenmerk aanbieding-ID [promotion_id] maximaal 10 keer per product te gebruiken.

Voorbeelden

Promotie geldt voor specifieke producten

Gebruik in productgegevens en promotiegegevens dezelfde waarde voor aanbieding-ID [promotion_id] als er een promotie geldt voor een product.

Promotie geldt voor alle producten

Gebruik het kenmerk aanbieding-ID [promotion_id] niet, want uw promotie is van toepassing op alle producten.

Feedtype Promotiegegevens
Promotie Gratis verzending
Producten die in aanmerking komen voor promotie [product_applicability] all_products
Aanbieding-ID [promotion_id]

Feedtype Productgegevens
Product Android Squishable, klein
Aanbieding-ID [promotion_id] Geen, omdat de promotie geldt voor alle producten

Feedtype Productgegevens
Product Android Squishable, groot
Aanbieding-ID [promotion_id]