Onboardingguide

Följ riktlinjerna för Merchant Center

Innan du skapar ett Merchant Center-konto och ställer in produktdata måste du se till att ditt företag uppfyller riktlinjerna för Merchant Center som beskrivs här:

Marknadsför endast produkter som finns i lager

Produkterna du marknadsför i Shopping-annonser måste vara tillgängliga för köp via din butik. Det är inte tillåtet att marknadsföra partner- eller betala-per-klick-länkar till produkter i Shopping-annonser – förutom med betaversionen av Partnerannonsering eller en produktjämförelsetjänst i EES (Europeiska ekonomiska samarbetsområdet) eller Schweiz.

Länkar som marknadsförs i Shopping-annonser måste leda användarna direkt till en sida där de kan köpa den annonserade produkten.

Läs mer om policyn för Otillåten användning av nätverket

Läs mer om marknadsplatser och byråer

Använd ett officiellt språk

När du marknadsför produkter mot ett visst land ska du använda ett språk som är officiellt i det landet.

Du kan också annonsera produkter på mer än ett officiellt språk. Se bara till att du skickar olika produktdata för varje språk och att produktdatan länkar till målsidor på samma språk.

Använd samma officiella språk för

• din webbplats
  • produktdata du skickar in
  • språket du väljer när du registrerar produktdata.

Läs mer om de officiella språken för ditt land

Informera kunderna om din retur- och återbetalningspolicy

När användare handlar från webbplatsen ska de kunna läsa din policy för returer och återbetalning. Se till att policyn för returer och återbetalning är tydlig och lätt att hitta. Även om du inte erbjuder returer eller återbetalning ska policyn vara tillgänglig.

Policyn ska förklara exakt hur returer och återbetalningar hanteras, inklusive

• vad användaren är skyldig att göra
  • under vilka omständigheter returer och återbetalningar erbjuds
  • inom vilken tidsram du accepterar returer
  • när användaren kan förvänta sig en återbetalning.

Tänk på

Du måste hantera returer och återbetalningar på egen hand. Google godkänner eller hanterar inte returer eller återbetalningar.

Läs mer om policyn för felaktig framställning av egen person eller produkt

Samla in användarinformation på ett ansvarsfullt och säkert sätt

Var försiktig med den information du samlar in från användarna. Följ de här riktlinjerna:

• Samla in personlig information, till exempel kreditkortsnummer, säkert på en SSL-skyddad sida.
  • Sälj inte användarnas kontaktuppgifter.
  • Använd inte användarnas personliga information eller bilder i annonser utan deras samtycke.
  • Webbplatsens primära syfte får inte vara att samla in användarnas personliga information.
  • Erbjud inte gratisvaror eller incitament, förutom under vissa omständigheter:
    • vid ett produktköp
    • som en del av en marknadsföringskampanj
    • när det primära syftet inte är att samla in personlig information från användare

Läs mer om policyn Oansvarig insamling och användning av data

Följ relevanta policyer

Google har andra policyer som inte tas upp specifikt i den här artikeln om exakt vilket innehåll du får och inte får marknadsföra via Shopping-annonser och med Placering på Google. Innan du registrerar dig för ett Merchant Center-konto ska du alltså se till att produkterna du tänker marknadsföra följer lämpliga Shopping-policyer. Det finns policyer för Shopping-annonser och för att visa annonser på Googles plattformar, Shopping Actions och andra Merchant Center-program. Läs mer om policyerna för Shopping-annonser

Verifiera och göra anspråk på din webbadress

Om du vill säkerställa att det är du som äger webbplatsen och förhindra att andra gör anspråk på den måste du göra anspråk på och verifiera domänen i Search Console. Om du ska verifiera webbadressen måste du kunna redigera webbplatsens HTML-kod eller överföra filer till din server.

Läs mer om hur du verifierar och gör anspråk på webbadressen

Webbplatskrav

Vi har en uppsättning policyer med krav på webbplatsnivå för din webbplats. Baserat på Merchant Center-programmen som du deltar i kan vi komma att kontrollera att din webbplats följer några grundläggande krav:

• Korrekt kontaktinformation. Webbplatsen måste ha tillräcklig och korrekt kontaktinformation, inklusive telefonnummer och/eller e-postadress.

• Säker kassa. Betalnings- och transaktionshantering samt insamling av känsliga eller ekonomiska personuppgifter från användaren måste utföras över en säker server (SSL-skyddad med ett giltigt SSL-certifikat – https://).

• Returpolicy. Webbplatsen måste ha en tydlig och synlig returpolicy för användarna.

• Faktureringsvillkor. Webbplatsen måste ha tydliga och synliga faktureringsvillkor.

• Fullständig kassa. Se till att användarna kan lägga till varor i varukorgen och slutföra köpet.

Läs mer om krav för målsidor.

Se till att din data uppfyller produktdataspecifikationen

När du är redo att skicka dina produkter via Merchant Center måste du formatera produktdata för att uppfylla kraven i produktdataspecifikationen. De här formateringsriktlinjerna förklarar hur du skickar in data så att vi kan tolka den.

Även om beskrivningen är omfattande kan det vara bra att läsa igenom den nu så att du förstår vilken typ av information du så småningom behöver skicka in.

Läs mer om produktdataspecifikationen

Logga in på ditt Merchant Center-konto regelbundet

Logga in på Merchant Center-kontot minst en gång var 14:e månad så att kontot inte inaktiveras. Om du loggar in då och då vet vi att din produktdata är aktuell.