adult [inhoud_voor_volwassenen]: definitie

Gebruik het kenmerk adult [inhoud_voor_volwassenen] om aan te geven dat de afzonderlijke producten alleen voor volwassenen bestemd zijn omdat ze inhoud voor volwassenen bevatten, zoals naaktheid of seksueel suggestieve inhoud, of bedoeld zijn om de seksuele activiteit te verhogen.

We vinden het belangrijk onze gebruikers de juiste inhoud te tonen. Dus als uw bedrijfsmodel zich niet alleen op volwassenen richt, maar u een afzonderlijk product verkoopt dat alleen voor volwassenen is bedoeld, moet u dat product duidelijk labelen. Zo kunnen we de juiste inhoud tonen aan mensen die online winkelen en hiermee aan de geldende wetgeving voldoen.

Wanneer te gebruiken

Vereist als een product content voor volwassenen bevat, zoals naaktheid of seksueel suggestieve content, of is bedoeld om seksuele activiteit te stimuleren

Als een afzonderlijk product op basis van ons beleid wordt gezien als specifiek gericht op volwassenen, moet u dat product beperken tot volwassenen met het kenmerk adult [content_voor_volwassenen]. Meer informatie over ons beleid voor op volwassenen gerichte content

Als uw website over het algemeen is gericht op een volwassen publiek en content voor volwassenen bevat met of zonder naaktheid, gebruikt u de instellingen op accountniveau:

1. Ga naar uw Merchant Center-account.
  2. Klik op het gereedschapsicoon  om het menu 'Tools en instellingen' te openen en selecteer Configuratie van Shopping-advertenties
  3. Vouw het deelvenster 'Content voor volwassenen' uit en vink het vakje aan naast 'Mijn website bevat hoofdzakelijk content voor volwassenen (bijvoorbeeld erotische lingerie) zoals gedefinieerd in het beleid van Google'.
  4. Als u dit vakje aanvinkt, hoeft u het kenmerk adult [content_voor_volwassenen] niet voor afzonderlijke producten in te dienen.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat we de gegevens die u indient kunnen begrijpen.

Type Booleaans

Ondersteunde waarden
(Tekst- en XML-feeds)

ja, waar, nee, onwaar

Ondersteunde waarden
(Content API-feeds)

waar, onwaar
Herhaald veld Nee

Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekstfeeds

yes [ja]

XML-feeds <g:adult>yes [ja]</g:adult>

Raadpleeg de Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van duidelijke gegevens te voorzien.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Voer ofwel yes [ja] of no [nee] in. Als een afzonderlijk product niet alleen op volwassenen is gericht, hoeft u niet no [nee] in te voeren. We gaan ervan uit dat uw product niet alleen voor volwassenen is bestemd als u het kenmerk niet indient en als uw site op accountniveau niet is ingesteld als alleen bedoeld voor volwassenen.
  • Maak op de bestemmingspagina geen reclame voor producten voor volwassenen als het product zelf niet alleen is bedoeld voor volwassenen. Als u ook reclame maakt voor producten die niet alleen voor volwassenen zijn bedoeld, dient u ervoor te zorgen dat de bestemmingspagina's van deze producten volledig vrij zijn van inhoud voor volwassenen. Als dat niet mogelijk is, stelt u uw gehele site of de betreffende afzonderlijke producten in als alleen bedoeld voor volwassenen.

Praktische tips

Met deze praktische tips kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Gebruik het kenmerk adult [inhoud_voor_volwassene] niet om de leeftijdsgroep aan te geven. Maak gebruik van het kenmerk age_group [leeftijdsgroep] als u bijvoorbeeld wilt aangeven dat u schoenen voor volwassenen verkoopt en geen kinderschoenen.

Aanvullende richtlijnen

Lees elke sectie zorgvuldig door en bepaal of de vereisten van toepassing zijn op uw land of product. Als u niet aan de toepasselijke vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

Door de verkoper gedefinieerde pakketten
  • Als een artikel in het pakket wordt beschouwd als alleen bedoeld voor volwassenen, moet u het kenmerk adult [inhoud_voor_volwassenen] voor het volledige pakket opgeven.