Volwassene [adult]

Gebruik het kenmerk volwassene [adult] om aan te geven dat de afzonderlijke producten alleen voor volwassenen bestemd zijn omdat ze inhoud voor volwassenen bevatten, zoals naaktheid of seksueel suggestieve inhoud, of bedoeld zijn om de seksuele activiteit te verbeteren.

We vinden het belangrijk onze klanten de juiste inhoud te tonen. Dus als u zich niet uitsluitend op volwassenen richt, maar een afzonderlijk product verkoopt dat alleen voor volwassenen is bedoeld, moet u dat product duidelijk labelen. Zo kunnen we de juiste inhoud tonen aan mensen die online winkelen, die aan de geldende wetgeving voldoet.

Wanneer te gebruiken

Vereist als een product content voor volwassenen bevat, zoals naaktheid of seksueel suggestieve content, of is bedoeld om seksuele activiteit te stimuleren

Als een afzonderlijk product op basis van ons beleid wordt gezien als specifiek gericht op volwassenen, dient u het aanbod ervan te beperken tot volwassenen met behulp van het kenmerk volwassene [adult]. Meer informatie over ons beleid voor op volwassenen gerichte content

Als uw website over het algemeen is gericht op een volwassen publiek en content voor volwassenen bevat met of zonder naaktheid, gebruikt u de instellingen op accountniveau:

1. Ga naar uw Merchant Center-account.
  2. Klik op het gereedschapsicoon Tools and setting menu icon [Gear] om het menu 'Tools en instellingen' te openen en selecteer Configuratie van Shopping-advertenties.
  3. Vouw het deelvenster 'Content voor volwassenen' uit en vink het vakje aan naast 'Mijn website bevat hoofdzakelijk content voor volwassenen (bijvoorbeeld erotische lingerie) zoals gedefinieerd in het beleid van Google'.
  4. Als u dit vakje aanvinkt, hoeft u het kenmerk volwassene [adult] niet voor afzonderlijke producten in te dienen.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Bekijk het artikel over productgegevens indienen voor meer informatie over wanneer en hoe u waarden in het Engels indient

Dit zijn de ondersteunde waarden voor dit kenmerk:

Ja [yes] / Waar [true]

Nee [no] / Niet waar [false]

Type Booleaans

Ondersteunde waarden
(tekst- en XML-feeds)

ja

waar

nee

onwaar

Ondersteunde waarden
(Content API-feeds)

waar

onwaar

Herhaald veld Nee
Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekstfeeds

yes

XML-feeds <g:adult>yes</g:adult>

Raadpleeg de Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van duidelijke gegevens te voorzien.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Dien yes [ja] of no [nee] in. Als een afzonderlijk product niet alleen op volwassenen is gericht, hoeft u no [nee] niet in te voeren. We gaan ervan uit dat uw product niet alleen voor volwassenen is bestemd als u het kenmerk niet indient en als uw site op accountniveau niet is ingesteld als alleen gericht op voor volwassenen.
  • Toon geen op volwassenen gerichte producten op de bestemmingspagina van een product dat niet is bedoeld voor volwassenen. Als u ook reclame maakt voor producten die niet alleen voor volwassenen zijn bedoeld, dient u ervoor te zorgen dat de bestemmingspagina's van deze producten volledig vrij zijn van inhoud voor volwassenen. Als dat niet mogelijk is, stelt u uw gehele site of de betreffende afzonderlijke producten in als alleen bedoeld voor volwassenen.

Praktische tips

Met deze praktische tips kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Gebruik niet het kenmerk volwassene [adult] om de leeftijdsgroep aan te geven. Als u bijvoorbeeld wilt aangeven dat u schoenen voor volwassenen verkoopt en niet voor kinderen, gebruikt u het kenmerk leeftijdsgroep[age_group].

Aanvullende richtlijnen

Lees elke sectie zorgvuldig door en bepaal of de vereisten van toepassing zijn op uw land of product. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit laten we u weten in Diagnostische gegevens in uw Merchant Center-account.

Door de verkoper gedefinieerde pakketten
  • Geef voor het volledige pakket het kenmerk volwassene [adult] op met de waarde ja [yes] als een van de producten in het pakket op volwassenen is gericht. Meer informatie over het pakketkenmerk