Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Aikuisviihde [adult]

Käytä aikuisviihde [adult] ‑määritettä ilmaisemaan, että yksittäiset tuotteet on tarkoitettu vain aikuisille, koska niissä on aikuisille suunnattua sisältöä, kuten alastomuutta, seksiin vihjaavaa sisältöä tai jos niiden on tarkoitettu edistävän seksuaalista toimintaa.

Sisällys

Meille on tärkeää, mitä tuotteita mainostamme asiakkaillemme. Jos liiketoimintamallisi ei ole aikuisille suunnattu mutta myyt yksittäisiä aikuisille suunnattuja tuotteita, sinun pitää merkitä kyseiset tuotteet selkeästi, jotta voimme näyttää soveliasta ja lain mukaista sisältöä verkossa ostoksia tekeville.

Käyttö

Required Pakollinen, jos tuote sisältää aikuisille suunnattua sisältöä, kuten alastomuutta, seksiin vihjaavaa sisältöä, tai jos sen on tarkoitettu edistävän seksuaalista toimintaa.

Jos yksittäinen tuote määritellään käytäntömme mukaan aikuisille suunnatuksi, rajoita kyseinen tuote vain aikuisille käyttämällä aikuisviihde [adult] ‑määritettä. Lue lisää aikuisille suunnattua sisältöä käsittelevästä käytännöstämme.

Jos verkkosivustosi on yleisesti suunnattu aikuisille ja sisältää aikuisille tarkoitettua sisältöä, johon saattaa liittyä alastomuutta, käytä tilitason asetuksia.

Jos käytät klassista Kauppiaskeskusta:

1. Klikkaa Kauppiaskeskuksesta työkalu- ja asetuskuvaketta Työkalut ja asetukset ‑valikon kuvake [Ratas] ja valitse Tilin asetukset.
  2. Laajenna "Vain aikuisille" ‑paneelia ja valitse kohta "Sivustollani on ensisijaisesti Googlen käytännössä määriteltyä aikuisille suunnattua sisältöä (esimerkiksi eroottisia alusvaatteita)".
  3. Jos merkitset kyseisen ruudun valituksi, sinun ei tarvitse asettaa aikuisviihteen määritettä yksittäisille tuotteille.

Jos käytät uutta Kauppiaskeskusta:

1. Siirry Kauppiaskeskus-tilillesi.
  2. Siirry Yrityksesi-osioon ja valitse Yrityksen tiedot ‑välilehti.
  3. Klikkaa Muokkaa tietoja.
  4. Vieritä alas ja merkitse Vain aikuisille ‑ruutu valituksi.

Muoto

Seuraamalla muotoiluohjeita varmistat, että Google ymmärtää lähettämäsi datan.

Lue lisää siitä, milloin ja miten tuotetietoja voi lähettää englanniksi

Nämä ovat tämän määritteen tuetut arvot:

Kyllä [yes] / Tosi [true]

Ei [no] / Epätosi [false]

Tyyppi Looginen
Tuetut arvot
(Teksti- ja XML-syötteet)

yes

true

no

false

Tuetut arvot
(Content API ‑syötteet)

true

false

Toistuva kenttä Ei

Tiedostomuoto Esimerkki merkinnästä
Tekstisyötteet yes
XML-syötteet <g:adult>yes</g:adult>

Saat lisätietoja Content APIn datan muotoilusta tutustumalla Content API for Shoppingiin.

Huom. Muista lähettää datasyötetiedosto tuetussa muodossa, jotta järjestelmämme tunnistaa tuotetietomääritteen oikein.

Vähimmäisvaatimukset

Sinun on täytettävä seuraavat vaatimukset, jotta tuotteesi voivat näkyä. Jos vaatimukset eivät täyty, hylkäämme tuotteesi ja ilmoitamme asiasta Kauppiaskeskus-tililläsi.

• Lisää arvoksi joko yes tai no. Jos yksittäinen tuote ei ole suunnattu aikuisille, arvoksi ei tarvitse asettaa no. Oletamme, että tuote ei ole suunnattu aikuisille, jos et valitse määritettä ja jos sivustoasi ei ole määritetty tilitasolla aikuisille suunnatuksi.
  • Älä näytä aikuisille suunnattuja tuotteita jonkin muun kuin aikuisille suunnatun tuotteen laskeutumissivulla. Jos mainostat myös muita kuin aikuisille suunnattuja tuotteita, varmista, ettei kyseisten tuotteiden laskeutumissivuilla ole mitään aikuisille suunnattua sisältöä. Jos tämä ei ole mahdollista, määritä koko sivustosi tai yksittäiset tuotteet aikuisille suunnatuiksi.

Parhaat käytännöt

Näiden parhaiden käytäntöjen avulla voit ylittää perusvaatimukset ja optimoida tuotetietojesi toiminnan.

• Älä käytä aikuisviihteen määritettä ikäryhmän ilmaisemiseen. Jos esimerkiksi haluat kertoa, että myyt aikuisten kenkiä etkä lasten kenkiä, käytä ikäryhmä [age_group] ‐määritettä.
  • Älä käytä aikuisviihteen määritettä alkoholin yhteydessä. Tarkista, miten alkoholituotteet merkitään Googlen tuotekategoria [google_product_category] ‐määritteellä, jotta tuotteet näkyvät varmasti oikealle yleisölle.

Lisäohjeet

Tarkista jokainen osio tarkasti, jotta tiedät, koskevatko vaatimukset maatasi tai tuotettasi. Jos vaatimukset eivät täyty, hylkäämme tuotteesi ja ilmoitamme asiasta Kauppiaskeskus-tililläsi.

Jälleenmyyjän määrittämät tuotepaketit