In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Verzendlabel [shipping label]

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Gebruik het kenmerk verzendlabel [shipping_label] om producten te groeperen zodat u specifieke verzendkosten voor deze producten kunt instellen in Merchant Center. De gegevens die u opneemt in dit kenmerk worden niet weergegeven aan klanten.

U kunt producten bijvoorbeeld labelen als speciale afmetingen, bederfelijk of gratis verzending.

In dit artikel

Wanneer te gebruiken

Optional Optioneel voor ieder product

Als u afwijkende verzendkosten of -snelheden wilt instellen voor specifieke productgroepen, gebruikt u het kenmerk verzendlabel [shipping_label] om een label op producten toe te passen. Sommige verkopers willen bijvoorbeeld dat alleen bepaalde producten gratis verzending krijgen en kunnen die verzendservice voor die producten toevoegen met een label.

U kunt met de verzendlabels de verzendkosten instellen op basis van het label in de instellingen van uw Merchant Center-account.

Opmerking: Als u een label aan een product toevoegt, voegt u die service toe, maar blijven andere beschikbare services voor dat product ook actief, zoals verzending in de VS, verzending op basis van gewicht en standaardverzending.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt. Meer informatie over wanneer en hoe u uw kenmerken en kenmerkwaarden in het Engels opgeeft

Type Unicode-tekens (aanbevolen: alleen ASCII)
Herhaald veld Nee

Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekst

Speciale afmetingen

XML-feeds <g:shipping_label>oversized</g:shipping_label>

Bekijk de bron Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Opmerking: Dien uw datafeedbestand in een ondersteunde indeling in, zodat ons systeem dit kenmerk in uw productgegevens juist herkent.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product te laten zien. Als u niet aan deze vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit laten we u weten in uw Merchant Center-account.

Geef geen ongeldige Unicode-tekens op. Deze tekens worden over het algemeen toegevoegd tijdens het coderingsproces voor uw bestand. Om deze tekens te vermijden, gebruikt u UTF-8-codering. Dien bestanden in een gecomprimeerde bestandsindeling in om coderingsproblemen te voorkomen. Voorbeelden van ongeldige Unicode-tekens zijn:

• Besturingstekens (bijvoorbeeld U+200D)
  • Functietekens
  • Tekens voor privégebruik
  • Vervangende paren
  • Niet toegewezen codepunten

Best practices

Met deze best practices kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Kies uw eigen definitie voor het verzendlabel. U kunt zelf kiezen welke waarden u wilt gebruiken om de verzendinstellingen in Merchant Center gemakkelijker te kunnen configureren.
  • Gebruik een verzendlabel voor producten met speciale afmetingen en configureer de verzendinstellingen in Merchant Center als de afmetingen van uw product niet worden ondersteund door de pakketdienst. De verzendkosten voor producten met speciale afmetingen worden niet automatisch berekend. Gebruik daarom geen door de pakketdienst berekende tarieven voor deze producten.
  • Gebruik een verzendlabel voor bederfelijke producten (bijvoorbeeld gekoeld transport) en configureer de verzendinstellingen in Merchant Center.
  • Houd er rekening mee dat verzendlabels inclusief zijn. Geeft u meerdere verzendlabels op voor producten in hetzelfde land, dan wordt het laagste tarief voor het product automatisch berekend en aan gebruikers weergegeven. Als u bijvoorbeeld een label heeft dat aangeeft dat geen verzendkosten in rekening worden gebracht bij producten van € 150,00 of meer en een ander label dat aangeeft dat een door de pakketdienst berekend tarief wordt gebruikt voor alle producten, dan staat er in uw vermelding gratis verzending voor producten vanaf € 150,00.

Voorbeelden

Bederfelijke producten

beverage container with a MPN tag

Productgegevens voor 1,5 liter volle melk
Kenmerk Waarde
Titel [title] Volle melk, 1,5 l
Verzendlabel [shipping_label] Bederfelijk
Pakketlengte [shipping_length] 6 inch
Pakketbreedte [shipping_width] 6 in
Pakkethoogte [shipping_height] 11 inch
Verzendgewicht [shipping_weight] 4 kg
Extra grote producten
Productgegevens voor een kajak van 3 meter
Kenmerk Waarde
Titel [title] Zeekajak 3 m
Verzendlabel [shipping_label] Speciale afmetingen
Pakketlengte [shipping_length] 120 in
Pakketbreedte [shipping_width] 30 in
Pakkethoogte [shipping_height] 15 in
Verzendgewicht [shipping_weight] 45 lbs