shipping_label [verzendlabel]: definitie

Gebruik het kenmerk shipping_label [verzendlabel] om producten te groeperen zodat u specifieke verzendkosten voor deze producten kunt configureren in Merchant Center. De gegevens die u opneemt in dit kenmerk worden niet weergegeven aan gebruikers.

U kunt artikelen bijvoorbeeld labelen als speciale afmetingen, bederfelijk of geen verzendkosten.

Wanneer te gebruiken

Optioneel voor elk product

Als u afwijkende verzendkosten wilt instellen voor specifieke productgroepen, gebruikt u shipping_label [verzendlabel] om een label toe te passen op de producten (bv. speciale afmetingen of bederfelijk). U kunt met behulp van de verzendgroepen de verzendkosten configureren op basis van het label in de instellingen van uw Merchant Center-account. Meer informatie over verzendinstellingen.

Indeling

Hanteer de volgende indelingsrichtlijnen zodat we de door u ingediende gegevens begrijpen:

Type Unicode-tekens (aanbevolen: alleen ASCII)
Herhaald veld Nee

Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekst

speciale afmetingen

XML-feeds <g:shipping_label>speciale afmetingen</g:shipping_label>

Voor informatie over de API-indeling raadpleegt u Content API for Shopping.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van hoogwaardige informatie te voorzien en optimale resultaten met uw advertenties te behalen.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om advertenties voor uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Er zijn geen minimum vereisten voor dit kenmerk. Zorg wel dat u de indelingsrichtlijnen volgt, zodat de informatie die u indient, kan worden gebruikt.

Praktische tips

Dit zijn praktische tips waarmee u productgegevens kunt optimaliseren voor de beste resultaten.

• Kies uw eigen definitie voor het verzendlabel. U kunt zelf kiezen welke waarden u wilt gebruiken om de verzendinstellingen in Merchant Center gemakkelijker te kunnen configureren.
  • Gebruik een verzendlabel voor artikelen met speciale afmetingen en configureer de verzendinstellingen in Merchant Center als de afmetingen van uw product niet worden ondersteund door de pakketdienst. De verzendkosten voor producten met speciale afmetingen worden niet automatisch berekend. Gebruik daarom geen door de pakketdienst berekende tarieven voor deze producten. Meer informatie over verzendinstellingen.
  • Gebruik een verzendlabel voor bederfelijke artikelen (bv. gekoeld transport) en configureer de verzendinstellingen in Merchant Center. Meer informatie over verzendinstellingen.

Voorbeelden

Bederfelijke artikelen

An illustration of a jug of milk with GTIN visible

Product Melk
title [titel] Volle melk, 1 gal
shipping_label [verzendlabel] bederfelijk
shipping_length [pakketlengte] 6 in
shipping_width [pakketbreedte] 6 in
shipping_height [pakkethoogte] 11 in
shipping_weight [verzendgewicht] 8.8 lbs
Artikelen met speciale afmetingen
Product Kayak
title [titel] Zeekajak 10 ft
shipping_label [verzendlabel] speciale afmetingen
shipping_length [pakketlengte] 120 in
shipping_width [pakketbreedte] 30 in
shipping_height [pakkethoogte] 15 in
shipping_weight [verzendgewicht] 45 lbs