Verzendlabel [shipping label]

Gebruik het kenmerk verzendlabel [shipping_label] om producten te groeperen zodat u specifieke verzendkosten voor deze producten kunt configureren in Merchant Center. De gegevens die u opneemt in dit kenmerk worden niet weergegeven aan klanten.

U kunt producten bijvoorbeeld labelen als 'speciale afmetingen', 'bederfelijk' of 'gratis verzending'.

Wanneer te gebruiken

Optioneel voor elk product

Als u afwijkende verzendkosten wilt instellen voor specifieke productgroepen, gebruikt u het kenmerk verzendlabel [shipping_label] om een label op producten toe te passen. Sommige verkopers willen bijvoorbeeld dat alleen bepaalde producten gratis verzending krijgen en kunnen die verzendservice toevoegen (zonder andere services te verwijderen) voor die producten met een label.

U kunt met behulp van de verzendgroepen de verzendkosten configureren op basis van het label in de instellingen van uw Merchant Center-account. Meer informatie over verzendinstellingen

Opmerking: Als u een label aan een product toevoegt, voegt u die service toe, maar blijven andere beschikbare services voor dat product ook ingeschakeld, zoals verzending in de VS, verzending op basis van gewicht en standaardverzending. Verzendlabels maken extra services mogelijk. Met andere woorden: als u een label aan een product toevoegt, kan het product met die service worden verzonden, maar zijn alle andere services ook nog steeds beschikbaar.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Bekijk het artikel over productgegevens indienen voor meer informatie over wanneer en hoe u waarden in het Engels indient

Type Unicode-tekens (aanbevolen: alleen ASCII)
Herhaald veld Nee
Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekst

speciale afmetingen

XML-feeds <g:shipping_label>oversized</g:shipping_label>
Raadpleeg de Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van duidelijke gegevens te voorzien.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Geef geen ongeldige Unicode-tekens op. Deze tekens worden over het algemeen toegevoegd tijdens het coderingsproces van uw bestand. Om deze tekens te vermijden, gebruikt u UTF-8-codering. Dien bestanden in een gecomprimeerde bestandsindeling in om coderingsproblemen te voorkomen. Voorbeelden van ongeldige Unicode-tekens:
    • Controletekens (bijvoorbeeld U+200D)
    • Functietekens
    • Tekens voor privégebruik
    • Vervangende paren
    • Niet-toegewezen codepunten

Praktische tips

Met deze praktische tips kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Kies uw eigen definitie voor het verzendlabel. U kunt zelf kiezen welke waarden u wilt gebruiken om de verzendinstellingen in Merchant Center gemakkelijker te kunnen configureren.
  • Gebruik een verzendlabel voor producten met speciale afmetingen en configureer de verzendinstellingen in Merchant Center als de afmetingen van uw product niet worden ondersteund door de pakketdienst. De verzendkosten voor producten met speciale afmetingen worden niet automatisch berekend. Gebruik daarom geen door de pakketdienst berekende tarieven voor deze producten. Meer informatie over verzendinstellingen
  • Gebruik een verzendlabel voor bederfelijke producten (bijvoorbeeld gekoeld transport) en configureer de verzendinstellingen in Merchant Center. Meer informatie over verzendinstellingen
  • Houd er rekening mee dat verzendlabels inclusief zijn. Geeft u meerdere verzendlabels op voor producten in hetzelfde land, dan wordt het laagste tarief voor het product automatisch berekend en aan gebruikers weergegeven. Als u bijvoorbeeld een label dat aangeeft dat geen verzendkosten in rekening worden gebracht bij producten van € 150,00 of meer en een ander label dat aangeeft dat een door de pakketdienst berekend tarief wordt gebruikt voor alle producten, dan staat er in uw vermelding gratis verzending voor producten vanaf € 150,00.

Voorbeelden

Bederfelijke producten

beverage container with a MPN tag

Productgegevens voor 1,5 liter volle melk
Kenmerk Waarde
Titel [title] Volle melk, 1,5 l
Verzendlabel [shipping_label] Bederfelijk
Pakketlengte [shipping_length] 6 inch
Pakketbreedte [shipping_width] 6 inch
Pakkethoogte [shipping_height] 11 inch
Verzendgewicht [shipping_weight] 4 kg
Extra grote producten
Productgegevens voor een kajak van 3 meter
Kenmerk Waarde
Titel [title] Zeekajak 3 m
Verzendlabel [shipping_label] Speciale afmetingen
Pakketlengte [shipping_length] 120 inch
Pakketbreedte [shipping_width] 30 inch
Pakkethoogte [shipping_height] 15 inch
Verzendgewicht [shipping_weight] 20 kg