shipping_label [verzendlabel]: definitie

Gebruik het kenmerk shipping_label [verzendlabel] om producten te groeperen zodat u specifieke verzendkosten voor deze producten kunt configureren in Merchant Center. De gegevens die u opneemt in dit kenmerk worden niet weergegeven aan gebruikers.

U kunt artikelen bijvoorbeeld labelen als speciale afmetingen, bederfelijk of geen verzendkosten.

Wanneer te gebruiken

Optioneel voor elk product

Als u afwijkende verzendkosten wilt instellen voor specifieke productgroepen, gebruikt u shipping_label [verzendlabel] om een label toe te passen op de producten (bv. speciale afmetingen of bederfelijk). U kunt met behulp van de verzendgroepen de verzendkosten configureren op basis van het label in de instellingen van uw Merchant Center-account. Meer informatie over verzendinstellingen.

Opmerking: Als u een label aan een product toevoegt, voegt u die service toe, maar blijven andere beschikbare services voor dat product ook gelden, zoals verzending in de VS, verzending op basis van gewicht en standaardverzending. Verzendlabels maken extra services mogelijk. Met andere woorden: als u een label aan een product toevoegt, kan het product met die service worden verzonden, maar zijn alle andere services ook nog steeds beschikbaar.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat we de gegevens die u indient kunnen begrijpen.

Type Unicode-tekens (aanbevolen: alleen ASCII)
Herhaald veld Nee

Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekst

speciale afmetingen

XML-feeds <g:shipping_label>speciale afmetingen</g:shipping_label>

Raadpleeg de Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van duidelijke gegevens te voorzien.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Zorg ervoor dat u dit kenmerk alleen gebruikt als u zeker weet dat er aan uw product geen unieke product-ID's zijn toegekend.
  • Producten worden afgekeurd als het kenmerk identifier_exists [id_bestaat] onjuist is ingesteld op no [nee] of false [onwaar] terwijl er aantoonbaar een unieke product-ID beschikbaar is.

Praktische tips

Met deze praktische tips kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Kies uw eigen definitie voor het verzendlabel. U kunt zelf kiezen welke waarden u wilt gebruiken om de verzendinstellingen in Merchant Center gemakkelijker te kunnen configureren.
  • Gebruik een verzendlabel voor artikelen met speciale afmetingen en configureer de verzendinstellingen in Merchant Center als de afmetingen van uw product niet worden ondersteund door de pakketdienst. De verzendkosten voor producten met speciale afmetingen worden niet automatisch berekend. Gebruik daarom geen door de pakketdienst berekende tarieven voor deze producten. Meer informatie over verzendinstellingen.
  • Gebruik een verzendlabel voor bederfelijke artikelen (bv. gekoeld transport) en configureer de verzendinstellingen in Merchant Center. Meer informatie over verzendinstellingen.

Voorbeelden

Bederfelijke artikelen

An illustration of a jug of milk with GTIN visible

Product Melk
title [titel] Volle melk, 1 gal
shipping_label [verzendlabel] bederfelijk
shipping_length [pakketlengte] 6 in
shipping_width [pakketbreedte] 6 in
shipping_height [pakkethoogte] 11 in
shipping_weight [verzendgewicht] 8.8 lbs
Artikelen met speciale afmetingen
Product Kayak
title [titel] Zeekajak 10 ft
shipping_label [verzendlabel] speciale afmetingen
shipping_length [pakketlengte] 120 in
shipping_width [pakketbreedte] 30 in
shipping_height [pakkethoogte] 15 in
shipping_weight [verzendgewicht] 45 lbs