fraktemballagets längd [shipping_length], fraktemballagets bredd [shipping_width], fraktemballagets höjd [shipping_height]

Ange mått för produktpaketet med attributen för fraktemballagets längd [shipping_length], fraktemballagets bredd [shipping_width] och fraktemballagets höjd [shipping_height]. Med de här tre attributen fastställer du fraktkostnaden om du använder en speditörsberäknad fraktmetod i Merchant Center.

An illustration of a box showing shipping dimensions like height, length, and width

Användningsområde

Valfritt för varje produkt

Om du vill ange mått för speditörsberäknade fraktavgifter anger du dem med attributen för fraktemballagets längd [shipping_length], fraktemballagets bredd [shipping_width] och fraktemballagets höjd [shipping_height]. Du kan ställa in speditörsberäknad frakt i fraktinställningarna för Merchant Center-kontot.

Fraktkostnader beräknas baserat på mått och vikt, så när du anger paketets mått kan Google beräkna den korrekta kostnaden. Mått och vikt är särskilt viktiga för produkter med ovanliga former, såsom simleksaker eller fiskespön. Läs mer om speditörsberäknad frakt.

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att Google förstår den data du skickar.

Mer information om när och hur du skickar in värden på engelska finns i avsnittet om att skicka in din produktdata

Typ Nummer plus måttenhet
Enheter som stöds cm, tum
Begränsningar 1–400 för cm, 1–150 för tum
Upprepat fält nej

Formatering av fraktemballagets längd

Filformat Exempelpost
Text (TSV) 20 in
XML (flöden) <g:shipping_length>20 tum</g:shipping_length>

Information om hur du formaterar data för Content API finns i Content API for Shopping.

Formatering av fraktemballagets bredd

Filformat Exempelpost
Text (TSV) 40 in
XML (flöden) <g:shipping_width>40 in</g:shipping_width>

Information om hur du formaterar data för Content API finns i Content API for Shopping.

Formatering av fraktemballagets höjd

Filformat Exempelpost
Text (TSV) 10 in
XML (flöden) <g:shipping_height>10 tum</g:shipping_height>

Information om hur du formaterar data för Content API finns i Content API for Shopping.

Riktlinjer

Följ dessa riktlinjer för att se till att du skickar data av hög kvalitet om dina produkter.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att kunna visa din produkt. Om du inte följer kraven underkänner vi din produkt och meddelar dig det på sidan Diagnostik i Merchant Center-kontot.

• Ta med alla måttattribut om du tar med någon av dem. Om du inte anger alla attributen kan informationen inte användas för att beräkna fraktkostnaden.
  • Använd samma måttenhet för varje attribut. Annars kan informationen inte användas för att beräkna fraktkostnaden.

Bra metoder

De här tipsen kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera din produktdata för att få bästa möjliga resultat.

• Använd måttattribut tillsammans med attributet fraktvikt [shipping_weight]. Speditörsberäknade fraktkostnader kan variera beroende på produktens vikt och storlek. Om du inte uppger både mått och vikt kanske den beräknade fraktkostnaden inte stämmer.

Exempel

Fraktkostnader baserade på mått och vikt

Om du vill se exakta fraktkostnader i dina annonser och gratis produktannonser skickar du in alla måttattribut och fraktvikt [shipping_weight]. Exempel:

Produktdata för en ortopedisk hundbädd, XXL
Attribut Värde
titel [title] XXL ortopedisk hundsäng
fraktemballagets längd [shipping_length] 54 in
fraktemballagets bredd [shipping_width] 64 in
fraktemballagets höjd [shipping_height] 10 in
fraktvikt [shipping_weight] 13 lbs
Produktdata för en tre meter lång havskajak
Attribut Värde
titel [title] 10 ft havskajak
fraktemballagets längd [shipping_length] 120 in
fraktemballagets bredd [shipping_width] 30 in
fraktemballagets höjd [shipping_height] 15 in
fraktvikt [shipping_weight] 45 lbs

Produktdata för en 4-tums simleksak, 6-pack
Attribut Värde
titel [title] Simleksak – 4" – 6-pack
fraktemballagets längd [shipping_length] 48 in
fraktemballagets bredd [shipping_width] 4 in
fraktemballagets höjd [shipping_height] 4 in
fraktvikt [shipping_weight] 5 lbs

Produktdata för ett 6-fots fiskespö
Attribut Värde
titel [title] 6 ft medeltungt fiskespö
fraktemballagets längd [shipping_length] 74 in
fraktemballagets bredd [shipping_width] 6 in
fraktemballagets höjd [shipping_height] 7 in
fraktvikt [shipping_weight] 8 oz