shipping_length [fraktemballagets_längd], shipping_width [fraktemballagets_bredd], shipping_height [fraktemballagets_höjd]: Definition

Ange mått för produktpaketet under attributen shipping_length [fraktemballagets_längd], shipping_width [fraktemballagets_bredd] och shipping_height [fraktemballagets_höjd]. Med de här tre attributen fastställer du fraktkostnaden om du använder en speditörsberäknad fraktmetod i Merchant Center.

An illustration of a box showing shipping dimensions like height, length, and width

Användningsområde

Valfritt för varje produkt

Om du vill uppge mått för speditörsberäknade fraktkostnader anger du dem med attributen shipping_length [fraktemballagets_längd], shipping_width [fraktemballagets_bredd] och shipping_height [fraktemballagets_höjd]. Du kan ställa in speditörsberäknad frakt i fraktinställningarna för Merchant Center-kontot.

Fraktkostnader beräknas baserat på mått och vikt, så när du anger paketets mått kan Google beräkna den korrekta kostnaden. Mått och vikt är speciellt viktiga för produkter i ovanliga former, såsom simleksaker eller fiskespön. Läs mer om speditörsberäknad frakt.

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att vi förstår den data du skickar.

Typ Nummer plus måttenhet
Enheter som stöds cm, tum
Begränsningar 1–400 för cm, 1–150 för tum
Upprepat fält Nej

Formatering av shipping_length [fraktemballagets_längd]

Filformat Exempelposter
Textflöden 20 in
XML-flöden

<g:shipping_length>20 tum</g:shipping_length>

Läs mer om format i Content API for Shopping.

Formatering av shipping_width [fraktemballagets_bredd]

Filformat Exempelposter
Textflöden 40 in
XML-flöden

<g:shipping_width>40 in</g:shipping_width>

Läs mer om format i Content API for Shopping.

Formatering av shipping_height [fraktemballagets_höjd]

Filformat Exempelposter
Textflöden 10 in
XML-flöden

<g:shipping_height>10 tum</g:shipping_height>

Läs mer om format i Content API for Shopping.

Riktlinjer

Följ de här riktlinjerna för att se till att du skickar data av hög kvalitet för dina produkter och får det bästa resultatet från dina annonser.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att visa annonser för din produkt. Om du inte följer kraven underkänner vi din produkt och meddelar dig om det på sidan Diagnostik i Merchant Center-kontot.

• Ta med alla måttattribut om du tar med någon av dem. Om du inte anger alla attributen kan informationen inte användas för att beräkna fraktkostnaden.
  • Använd samma måttenhet för varje attribut. Annars kan informationen inte användas för att beräkna fraktkostnaden.

Tips

Här är tips som kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera produktdata för prestanda.

• Använd måttattribut tillsammans med attributet shipping_weight [fraktvikt]. Speditörsberäknade fraktkostnader kan variera beroende på produktens vikt och storlek. Om du inte uppger både mått och vikt kanske den beräknade fraktkostnaden inte stämmer.

Exempel

Fraktkostnader baserade på mått och vikt

Om du vill se exakta fraktkostnader i annonserna skickar du in alla måttattribut och shipping_weight [fraktvikt]. Till exempel:

Produkt Ortopedisk hundsäng
title [titel] XXL ortopedisk hundsäng
shipping_length [fraktemballagets_längd] 54 in
shipping_width [fraktemballagets_bredd] 64 in
shipping_height [fraktemballagets_höjd] 10 in
shipping_weight [fraktvikt] 13 lbs

Produkt Kajak
title [titel] 10 ft havskajak
shipping_length [fraktemballagets_längd] 120 in
shipping_width [fraktemballagets_bredd] 30 in
shipping_height [fraktemballagets_höjd] 15 in
shipping_weight [fraktvikt] 45 lbs

Produkt Simleksak 6-pack
title [titel] Simleksak – 4" – 6-pack
shipping_length [fraktemballagets_längd] 48 in
shipping_width [fraktemballagets_bredd] 4 in
shipping_height [fraktemballagets_höjd] 4 in
shipping_weight [fraktvikt] 5 lbs

Produkt Fiskespö
title [titel] 6 ft medeltungt fiskespö
shipping_length [fraktemballagets_längd] 74 in
shipping_width [fraktemballagets_bredd] 6 in
shipping_height [fraktemballagets_höjd] 7 in
shipping_weight [fraktvikt] 8 oz