shipping_length [pakketlengte], shipping_width [pakketbreedte], shipping_height [pakkethoogte]: definitie

Gebruik de kenmerken shipping_length [pakketlengte], shipping_width [pakketbreedte] en shipping_height [pakkethoogte] om de afmetingen van het pakket voor uw product in te voeren. Deze drie kenmerken helpen bij het bepalen van de verzendkosten als u een door pakketdiensten berekende verzendmethode in het betalingscentrum gebruikt.

An illustration of a box showing shipping dimensions like height, length, and width

Wanneer te gebruiken

Optioneel voor elk product

Geef afmetingen op voor door pakketdiensten berekende verzendkosten via de kenmerken shipping_length [pakketlengte], shipping_width [pakketbreedte] en shipping_height [pakkethoogte]. U kunt door pakketdiensten berekende verzendkosten instellen via de verzendinstellingen van uw betalingsprofiel.

Verzendkosten worden berekend op basis van de afmetingen en het gewicht. Door de afmetingen van uw pakket op te geven, kan Google de juiste kosten berekenen. Afmetingen en gewicht zijn vooral van belang bij producten met een ongewone vorm, zoals zwembadnoedels of hengels. Meer informatie over door pakketdiensten berekende verzendkosten.

Indeling

Hanteer de volgende indelingsrichtlijnen zodat we de door u ingediende gegevens begrijpen:

Type Aantal plus afmetingen eenheid
Ondersteunde eenheden cm, inch
Limieten Cm: 1-400, inch: 1-150
Herhaald veld Nee

Opmaak shipping_length [pakketlengte]

Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekstfeeds 20 in
XML-feeds

<g:shipping_length>20 in</g:shipping_length>

Voor informatie over de API-indeling raadpleegt u Content API for Shopping.

Opmaak shipping_width [pakketbreedte]

Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekstfeeds 40 in
XML-feeds

<g:shipping_width>40 in</g:shipping_width>

Voor informatie over de API-indeling raadpleegt u Content API for Shopping.

Opmaak shipping_height [pakkethoogte]

Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekstfeeds 10 in
XML-feeds

<g:shipping_height>10 in</g:shipping_height>

Voor informatie over de API-indeling raadpleegt u Content API for Shopping.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van hoogwaardige informatie te voorzien en optimale resultaten met uw advertenties te behalen.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om advertenties voor uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Voeg alle afmetingskenmerken toe. Als u niet alle kenmerken toevoegt, kunnen de verzendkosten niet worden berekend.
  • Gebruik dezelfde eenheid voor alle kenmerken. Anders kan deze informatie niet worden gebruikt om de verzendkosten te berekenen.

Praktische tips

Dit zijn praktische tips waarmee u productgegevens kunt optimaliseren voor de beste resultaten.

• Gebruik afmetingskenmerken en het kenmerk shipping_weight [verzendgewicht]. De door pakketdiensten berekende verzendkosten kunnen variëren, afhankelijk van het gewicht en de afmetingen van uw product. Als u niet zowel de afmetingen als het gewicht opgeeft, kunnen de berekende verzendkosten onjuist zijn.

Voorbeelden

Verzendkosten op basis van afmetingen en gewicht

Om nauwkeurige verzendkosten in uw advertenties te vermelden, moet u alle afmetingskenmerken en het kenmerk shipping_weight [verzendgewicht] indienen. Bijvoorbeeld:

Product Orthopedisch hondenbed
title [titel] XXL orthopedisch hondenbed
shipping_length [pakketlengte] 54 in
shipping_width [pakketbreedte] 64 in
shipping_height [pakkethoogte] 10 in
shipping_weight [verzendgewicht] 13 lbs

Product Kajak
title [titel] Zeekajak 10 ft
shipping_length [pakketlengte] 120 in
shipping_width [pakketbreedte] 30 in
shipping_height [pakkethoogte] 15 in
shipping_weight [verzendgewicht] 45 bs

Product Pakket met 6 schuimrubberen zwembadnoedels
title [titel] Zwembadnoedel - 4" - Pakket van 6
shipping_length [pakketlengte] 48 in
shipping_width [pakketbreedte] 4 in
shipping_height [pakkethoogte] 4 in
shipping_weight [verzendgewicht] 5 lbs

Product Hengel
title [titel] 6-ft middelzware hengel, 1-delig
shipping_length [pakketlengte] 74 in
shipping_width [pakketbreedte] 6 in
shipping_height [pakkethoogte] 7 in
shipping_weight [verzendgewicht] 8 oz