In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Pakketlengte [shipping_length], pakketbreedte [shipping_width], pakkethoogte [shipping_height]

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Gebruik de kenmerken pakketlengte [shipping_length], pakketbreedte [shipping_width] en pakkethoogte [shipping_height] om de afmetingen van het pakket voor uw product in te voeren. Met deze 3 kenmerken kunnen de verzendkosten worden bepaald als u een door pakketdiensten berekende verzendmethode in het Merchant Center gebruikt.

An illustration of a box showing shipping dimensions like height, length, and width

In dit artikel

Wanneer te gebruiken

Optional Optioneel voor ieder product

Geef afmetingen voor door pakketdiensten berekende verzendkosten op via de kenmerken pakketlengte [shipping_length], pakketbreedte [shipping_width] en pakkethoogte [shipping_height]. U kunt door pakketdiensten berekende verzendkosten instellen bij de verzendinstellingen van uw Merchant Center-betalingsprofiel.

Verzendkosten worden berekend op basis van de afmetingen en het gewicht. Door de afmetingen van uw pakket op te geven, kan Google de juiste kosten berekenen. Afmetingen en gewicht zijn vooral van belang bij producten met een ongewone vorm, zoals zwembadnoedels of hengels.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt. Meer informatie over wanneer en hoe u uw productgegevens indient in het Engels

Type Aantal plus afmetingen eenheid
Ondersteunde eenheden cm, inch
Limieten Cm: 1-400, inch: 1-150
Herhaald veld Nee

Opmaak pakketlengte

Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekst (tsv) 20 in
XML (feeds) <g:shipping_length>20 in</g:shipping_length>

Opmaak pakketbreedte

Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekst (tsv) 40 in
XML (feeds) <g:shipping_width>40 in</g:shipping_width>

Opmaak pakkethoogte

Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekst (tsv) 10 in
XML (feeds) <g:shipping_height>10 in</g:shipping_height>

Bekijk de bron Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Opmerking: Dien uw datafeedbestand in een ondersteunde indeling in, zodat ons systeem dit kenmerk in uw productgegevens juist herkent.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product te laten zien. Als u niet aan deze vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit laten we u weten in uw Merchant Center-account.

• Voeg alle afmetingskenmerken toe. Als u niet alle kenmerken toevoegt, kunnen de verzendkosten niet worden berekend.
  • Gebruik dezelfde eenheid voor alle kenmerken. Anders kan deze informatie niet worden gebruikt om de verzendkosten te berekenen.

Best practices

Met deze best practices kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Gebruik afmetingskenmerken in combinatie met het kenmerk verzendgewicht [shipping_weight]. De door pakketdiensten berekende verzendkosten kunnen variëren, afhankelijk van het gewicht en de afmetingen van uw product. Als u niet zowel de afmetingen als het gewicht opgeeft, kunnen de berekende verzendkosten onjuist zijn.

Voorbeelden

Verzendkosten op basis van afmetingen en gewicht

Als u nauwkeurige verzendkosten in uw advertenties en gratis productvermeldingen wilt vermelden, moet u alle afmetingskenmerken en het verzendgewicht [shipping_weight] indienen. Voorbeeld:

Productgegevens voor een XXL orthopedisch hondenbed
Kenmerk Waarde
Titel [title] XXL orthopedisch hondenbed
Pakketlengte [shipping_length] 54 in
Pakketbreedte [shipping_width] 64 in
Pakkethoogte [shipping_height] 10 in
Verzendgewicht [shipping_weight] 13 lbs
Productgegevens voor een zeekajak van 10 ft
Kenmerk Waarde
Titel [title] Zeekajak 10 ft
Pakketlengte [shipping_length] 120 in
Pakketbreedte [shipping_width] 30 in
Pakkethoogte [shipping_height] 15 in
Verzendgewicht [shipping_weight] 45 lbs

Productgegevens voor 4-inch zwembadnoedels, verpakking van 6
Kenmerk Waarde
Titel [title] Zwembadnoedel, 4", Pakket van 6
Pakketlengte [shipping_length] 48 in
Pakketbreedte [shipping_width] 4 in
Pakkethoogte [shipping_height] 4 in
Verzendgewicht [shipping_weight] 5 lbs

Productgegevens voor een hengel van 6 feet
Kenmerk Waarde
Titel [title] 6-ft middelzware hengel, 1-delig
Pakketlengte [shipping_length] 74 in
Pakketbreedte [shipping_width] 6 in
Pakkethoogte [shipping_height] 7 in
Verzendgewicht [shipping_weight] 8 oz