I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Frakt [shipping]

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

Med attributtet for frakt [shipping] kan du angi leveringstid og fraktkostnad for et produkt. Bruk dette attributtet hvis fraktinnstillingene ikke er angitt på kontonivå i Merchant Center, eller hvis du vil overstyre fraktinnstillingene på kontonivå for enkeltprodukter.

Du kan for eksempel bruke attributtet for frakt [shipping] til å overstyre fraktinnstillingene for store eller skjøre produkter.

I denne artikkelen

Bruksområder

This icon represents whether the sourced content is dependent where the product attribute is used Det kommer an på: Det er ikke sikkert at du må sende inn dette attributtet. Det kommer an på produktet eller landene produktet vises i.

Frakten skal dekke kostnadene fra transportøren eller andre kostnader direkte knyttet til frakten. En kostnad regnes som en fraktkostnad hvis den inkluderer ord som «ekspedisjon», «håndtering», «behandling», «levering», «frakt», «logistikk» eller «transportør». Avgifter ved kryssing av landegrenser kan også inngå i fraktkostnadene hvis dette nevnes i fraktvilkårene på nettstedet. Eventuelle forsikringskostnader som er knyttet til termene som er nevnt ovenfor, skal også regnes som en del av fraktkostnadene.

Frakten dekker også leveringstid, dvs. tiden fra en kunde legger inn en bestilling, til den mottas. Leveringstiden inkluderer både behandlingstid og transporttid. Behandlingstid er tiden fra en bestilling legges inn, til den overleveres til transportøren. Transporttid er tiden det tar fra en bestilling overleveres til en transportør, til kunden mottar den.

Leveringstid og fraktkostnad er de vanligste årsakene til at brukere forlater handlekurven. Du kan altså få bedre resultater for annonser og kostnadsfrie oppføringer ved å oppgi nøyaktig informasjon.

Attributtet for frakt [shipping] kan også brukes for å angi landene produktet ditt leveres til, for programmer der fraktkostnader ikke er obligatorisk.

Du kan sende inn fraktkostnader via attributtet for frakt [shipping] eller på kontonivå.

Required Fraktkostnader er obligatorisk for Shopping-annonser og kostnadsfrie oppføringer for disse landene:

• Australia
  • Østerrike
  • Belgia
  • Brasil
  • Canada
  • Tsjekkia
  • Danmark
  • Finland
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Hellas
  • Ungarn
  • India
  • Irland
  • Israel
  • Italia
  • Japan
  • New Zealand
  • Nederland
  • Norge
  • Polen
  • Portugal
  • Romania
  • Slovakia
  • Sør-Korea
  • Spania
  • Sverige
  • Sveits
  • Storbritannia
  • USA

Det kan hende du må oppgi fraktkostnader i flere land basert på lokale lover eller forskrifter.

Bruk dette attributtet for å angi flere land produktet kan sendes til.

Bruk dette attributtet også hvis fraktkostnadene for produktet ikke er oppgitt i Merchant Center, eller hvis du må overstyre fraktinnstillingene du har konfigurert i Merchant Center, for eksempel for store eller skjøre produkter.

Underattributter

Attributtet for frakt [shipping] har underattributter som definerer land, leveringsområde, tjeneste, pris, behandlingstid og transporttid.

Dette er de ulike underattributtene:

• Land [country] (obligatorisk)
    Landet produktet kan leveres til. Send inn en landskode i ISO 3166-1-format (for eksempel CH).

• Leveringsområde (valgfritt)
    For å oppgi hvor produktet ditt kan leveres, sender du inn ett (og bare ett) av følgende:
    1. Region [region] (valgfritt)
      Send inn en region, en delstat, et territorium eller et prefektur. Dette støttes for Australia, Brasil, Frankrike, India, Japan, New Zealand, Tyskland og USA. Send inn en underinndelingskode fra ISO 3166-2-kodetabellene (AU, BR, FR, IN, JP, NZ, DE, US) uten landprefiks (for eksempel NSW, RJ, ARA, BE, AP, 03, AUK, NY).
    2. Postnummer [postal_code] (valgfritt)
      Send inn en postnummerserie. Dette støttes for Australia, Brasil, Canada, Frankrike, India, New Zealand, Tyskland og USA.
      • Bruk et postnummer (f.eks. 94043 for USA og 2009 for Australia).
      • Bruk en postnummerserie (for eksempel 94002-95460 for USA og 2009-3000 for Australia).
      • Bruk en postnummerserie ved å angi et prefiks med et jokertegn (*) (f.eks. 94*)
      • Bruk en postnummerserie ved å angi to prefikser med jokertegn (*) (f.eks. 94*-95*).

Brasil

Bruk koden før bindestreken (hvis postnummeret for eksempel er 30260-070, bruker du 30260).

Canada

• Bruk FSA-identifikatoren (Forward Sortation Area) for postnummeret, og ikke ta med lokal leveringsenhet (f.eks. M5H).
      • Du kan angi en FSA-serie ved å bruke et prefiks med et jokertegn (*) (f.eks. K*).

Storbritannia

Bruk den første delen av nummeret (hvis postnummeret for eksempel er N1C 4AG, bruker du N1C).

3. Steds-ID [location_id] (valgfritt)
      Send inn en numerisk kriteriums-ID for stedet, som definert i Google Ads API (AdWords API) (bruk for eksempel 21137 for California). Dette støttes for Australia (delstat), Brasil (delstat), Frankrike (region), India (delstat og territorium), Japan (prefektur), New Zealand (region), Tyskland (delstat) og USA (delstat).
    4. Navn på stedsgruppe [location_group_name] (valgfritt)
      Send inn en stedsgruppe som du har konfigurert i «Region»-innstillingene i Merchant Center. Bruk «Region-ID» for navnet på stedsgruppen. Bruk disse gruppenavnene her (for eksempel West Coast, Outback). Dette støttes for Australia, Brasil, Canada, Frankrike, India, New Zealand, Storbritannia, Tyskland og USA.

• Tjeneste [service] (valgfritt)
    • Bruk dette underattributtet hvis du har flere fraktalternativer for ett sted. Eksempel: fraktalternativene «Standard» og «Ekspress».
  • Pris [pris] (obligatorisk for å angi overstyring av leveringstider, ellers valgfritt)
    • Send inn en fast fraktkostnad, og bruk punktum [.] som desimaltegn (eksempel: 3.00 USD). Unngå komma [,] slik at prisen tolkes riktig.
Hvis du sender inn underattributtet for pris [price] for fraktattributtet [shipping], ignoreres innstillingene for frakttjeneste på kontonivå (inkludert leveringstider for frakttjenesten og minste bestillingsverdi) for den relevante plasseringen for det aktuelle produktet.
  • Behandlingstid (valgfritt)
    For å angi hvor lang tid det kan ta å behandle bestillingen av et produkt før det sendes, sender du inn følgende underattributter:

Du kan også bruke de frittstående attributtene for behandlingstid i stedet for underattributtene for behandlingstid for frakt. Hvis du bruker både underattributtene for behandlingstid og de frittstående attributtene for behandlingstid, er det bare underattributtene for frakt som gjelder.

Bruk virkedager. Hvis en kunde for eksempel bestiller noe på tirsdag og bestillingen sendes fra lageret senest på fredag, er den lengste behandlingstiden 3 dager.

• Transporttid (valgfritt)
    For å angi hvor lang tid det kan ta fra et produkt sendes til det kommer frem, sender du inn følgende underattributter:
    • Minste transporttid [min_transit_time]
      Dette er det minste antallet dager mellom overlevering av et produkt til en transportør og levering til kunden.
    • Maksimal transporttid [max_transit_time]
      Dette er det maksimale antallet dager mellom overlevering av et produkt til en transportør og levering til kunden.
Merk: For at Google skal kunne beregne leveringstiden, må du oppgi verdier for både lengste behandlingstid [max_handling_time], enten som et underattributt for frakt eller som et frittstående attributt, og underattributtet for maksimal transporttid [max_transit_time] for attributtet for frakt [shipping]. Du må også sende inn en verdi for underattributtet for pris [price] for fraktattributtet [shipping] for at underattributtene for behandlingstid og transporttid skal anses som gyldige.

Format

Følg disse retningslinjene for formatering for å sikre at Google forstår informasjonen du sender inn. Finn ut hvordan du sender inn attributter og attributtverdier.

Type Unicode-tegn (anbefalt: bare ASCII)
Støttede verdier

For AUD, CAD, CHF, EUR, GBP, NZD, SGD og USD:
0–1000

For RO:
0–3000

For AED, BRL, CNY, DKK, HKD, ILS, MYR, NOK, PLN, SAR, SEK og TRY:
0–5000

For ARS, CZK, MXN, THB, TWD, UAH, ZAR:
0–20 000

For INR, JPY, PHP, RUB:
0–100 000

For KRW:
0–1 000 000

For HUF
0–300 000

For CLP:
0–500 000

For COP:
0–2 000 000

For IDR:
0–10 000 000

For VND:
0–20 000 000

Gjentatt felt

(Hva er dette?)

Du kan sende inn attributtet for frakt [shipping] opptil 100 ganger per produkt

Schema.org-egenskap

(Hva er dette?)

Offer.shippingDetails

Type: OfferShippingDetails (støttede egenskaper)

Filformat Eksempeloppføring
Tekstfeeder

Formater navnet ved å oppgi hvilke underattributter du sender inn. Velg frakt [shipping], og legg til navnene på underattributtene du vil sende inn, i parentes og atskilt med kolon (:).

Slik sender du for eksempel inn land, postnummer, pris, behandlingstid og transporttid:

Navn

shipping(country:postal_code:price:min_handling_time:max_handling_time:
min_transit_time:max_transit_time)

Så lenge du navngir underattributtene du bruker, kan du sende dem til oss i valgfri rekkefølge. Hvis du derimot oppgir verdier for underattributter uten å navngi dem, antar vi at attributtverdiene tilsvarer underattributtene i denne rekkefølgen:

1. Land [country]
  2. Region [region]
  3. Tjeneste [service]
  4. Pris [price]

Formatér verdien ved å sende inn verdiene for underattributtene i samme rekkefølge som i navnet, atskilt med kolon ( : ). Ikke bruk anførselstegn. Eksempel:

Navn shipping(country:postal_code:price:min_handling_time:max_handling_time:
min_transit_time:max_transit_time)

Mulig verdi US:80302:6.49 USD:1:3:2:5

Hvis du skal sende inn flere steder, sender du inn attributtet (med det samme navnet) flere ganger. Eksempel:

Navn shipping(country:postal_code:price:min_handling_time:max_handling_time:
min_transit_time:max_transit_time)

Mulig verdi US:94002-95460:0 USD:1:3:2:5

Navn shipping(country:postal_code:price)
Mulig verdi US:900*-901*:15.99 USD

Hvis du ikke vil angi noe ekstra underattributt for et bestemt produkt, må du likevel legge til et kolon (:), men ikke skrive inn noen tekst. Eksempel:

Navn shipping
Mulig verdi US:::6.49 USD

Navn shipping(country:region:price)
Mulig verdi US::6.49 USD

XML-feeder

Inkluder de valgfrie underattributtene hvis du trenger dem. For å angi en fraktkostnad for ulike leveringssteder sender du inn attributtet for frakt [shipping] flere ganger og inkluderer de relevante underattributtene for hvert av dem.

g:shipping

g:country US/g:country

g:region MA/g:region

g:service Ground/g:service

g:price 6.49 USD/g:price

g:min_handling_time 1/g:min_handling_time

g:max_handling_time 3/g:max_handling_time

g:min_transit_time 2/g:min_transit_time

g:max_transit_time 5/g:max_transit_time

/g:shipping

g:shipping

g:country US/g:country

g:region MA/g:region

g:service Express/g:service

g:price 15.99 USD/g:price

g:min_handling_time 1/g:min_handling_time

g:max_handling_time 3/g:max_handling_time

g:min_transit_time 2/g:min_transit_time

g:max_transit_time 5/g:max_transit_time

/g:shipping

Hvis du vil formatere dataene dine for Content API, kan du se ressursen Content API for Shopping.

Merk: For å sikre at dette produktattributtet identifiseres riktig av systemet vårt, må du huske å sende inn datafeedfilen i et format vi støtter.

Minstekrav

Du må oppfylle disse kravene for å vise produktet ditt. Hvis du ikke oppfyller disse kravene, blir produktet avvist. Du får beskjed om dette i Merchant Center-kontoen din.

• Send inn fullstendig og riktig informasjon om frakt, inkludert leveringstid og fraktkostnader.
  • Leveringstid og fraktkostnader er to av de vanligste årsakene til at kunder velger å avbryte kjøp. For at annonsene og oppføringene dine skal være effektive, er det viktig at du bruker nøyaktige og oppdaterte fraktinnstillinger.
    • Ta med alle relevante fraktkostnader. Inkluder alle kostnadene ved kjøpet der kostnaden kan beskrives med ordene «frakt», «levering», «håndtering», «behandling», «logistikk» eller «transportør».
    • Hvis du ikke kan oppgi nøyaktige fraktkostnader, bør du oppgi en for høy pris. Oppgi en fraktkostnad som er like eller høyere enn den faktiske kostnaden. Vær oppmerksom på at hvis du oppgir et altfor høyt anslag, kan dette ha negativ innvirkning på produktresultatene dine.
  • Oppgi prisen det koster å levere direkte til en person. Ikke bruk andre satser, for eksempel for levering til en butikk eller en sats som krever medlemskap.
  • Vis detaljert produktinformasjon på landingssiden til alle brukere. Når brukere klikker på annonsen din, skal de kunne se informasjon om produktet ditt, selv om du ikke tilbyr levering der de befinner seg.
  • Følg lokale lover når du sender inn fraktinformasjon.
  • Oppgi underattributtet for land. Send alltid inn underattributtet for land [country] sammen med attributtet for frakt [shipping] for å sikre at produktene sendes på riktig måte.

Anbefalte fremgangsmåter

Med de følgende anbefalte fremgangsmåtene kan du optimalisere produktinformasjonen din utover de grunnleggende kravene.

• Bruk fraktinnstillingene på kontonivå i Merchant Center. Med disse innstillingene kan du lage enkle, faste priser eller komplekse, egendefinerte modeller. Du kan bruke attributtet for frakt [shipping] som en siste utvei for å overstyre innstillingene i Merchant Center.
  • Send inn en fraktpris som kan vises i valutaen i oppføringslandet (i henhold til ISO 4217). Send for eksempel inn 10.01 NOK i stedet for 10.012 NOK. Hvis prisen ikke kan vises i valutaen i oppføringslandet, runder vi den av til en verdi som kan brukes.
  • Hvis du sender inn attributtet flere ganger, må du unngå å sende inn motstridende informasjon. Eksempel: Ikke send inn to forskjellige priser for samme region eller samme tjenesteklasse.
  • Send inn fraktpromoteringer via promoteringsfeeden. Hvis du for eksempel tilbyr fri frakt for et sommersalg som varer i 2 uker, laster du opp en fraktpromotering i feeden for spesialtilbud og oppgir datoene for promoteringen. Med denne koden får kundene fri frakt når de betaler på nettstedet.
  • Send inn alle tilleggskostnader du belaster som selger, og som ikke er pålagt av myndighetene. Inkluder kostnader som ikke er tilknyttet frakt, men som er relevante for kjøpet, under betalingsprosessen. Eksempel: tjeneste-, behandlings-, aktiverings- og ekspedisjonsgebyr. Ikke send inn denne informasjonen i forbindelse med attributtene for avgifter [tax] eller pris [price]. Knytt den heller til fraktkostnaden ved å bruke attributtet for frakt [shipping], eller bruk fraktinnstillingene i Merchant Center.
  • Ikke ta med gebyrer som er pålagt av myndighetene, for eksempel importavgifter, resirkuleringsgebyrer, opphavsrettsgebyrer eller delstatsspesifikke leveringsgebyrer, i fraktkostnaden.
  • Send inn fraktkostnader for alle regionene du leverer til. Hvis du ikke sender inn en fraktkostnad for en region du leverer til, enten i produktinformasjonen din eller gjennom kontoinnstillingene for frakt, kan produktet ditt eller kontoen din bli avvist.
  • Tilpass Shopping-kampanjene i Google Ads etter fraktinnstillingene dine og produktets tilgjengelighet.
Merk: Hvis hovedfeeden din gjelder for et land der frakt er obligatorisk, og du også selger produkter i et land der den ikke er det (og du derfor ikke har sendt inn fraktinformasjon), kan det fortsatt vises en merknad for «pris + fraktkostnader» sammen med produktet ditt på Shopping-fanen i landet du ikke har oppgitt fraktinformasjon for. For å unngå en merknad om «pris + fraktkostnader» må du sørge for at du bare selger produkter i land der frakt ikke er obligatorisk.

Andre retningslinjer

Gå nøye gjennom hver del for å finne ut om kravene gjelder for landet eller produktet ditt. Hvis du ikke oppfyller kravene som gjelder for deg, blir produktet avvist. Du får beskjed om dette i Merchant Center-kontoen din.

USA

For delstaten Colorado skal du ikke ta med noe leveringsgebyr i produktfeeden. Altså skal du ikke inkludere noe slikt gebyr i frakt [shipping], pris [price], avgifter [tax] eller noe annet attributt. Finn ut mer om leveringsgebyrer i Colorado.

Belgia, Bulgaria, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Hellas, Irland, Island, Italia, Kroatia, Kypros, Latvia, Litauen, Luxembourg, Malta, Nederland, Norge, Polen, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, Spania, Storbritannia, Sverige, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn og Østerrike
  • Frakt til utleveringssteder i kundens nærområde er bare tilgjengelig på kontonivå. Fraktkostnadene skal også sendes inn på kontonivå.
Argentina, Chile
  • Send inn fraktkostnaden for levering til en brukers adresse, et utleveringssted eller henting i butikk.

Frankrike

• Det må legges til fraktkostnader for alt boksalg i Frankrike.
Ekskluder leveringssteder
  • Sørg for at tilgjengeligheten du oppgir på landingssiden, samsvarer med leveringsinnstillingene i produktinformasjonen. Hvis du ikke leverer produktene dine i hele oppføringslandet, sender du bare inn fraktkostnadene for regionene du leverer til.
Frakt fra et annet land enn oppføringslandet
  • Sørg for det står tydelig på landingssiden at det kan påløpe tilleggskostnader knyttet til toll. Legg for eksempel til en ansvarsfraskrivelse under betalingsprosessen, slik at brukerne vet om disse gebyrene før de legger inn bestillingen. Ikke send inn import- eller eksportrelaterte kostnader som en del av avgifts- eller prisattributtene.
Programvareabonnementer og -nedlastinger
  • Send inn fraktkostnaden som 0 (hvis fraktkostnad er nødvendig for oppføringslandet) når du markedsfører et ikke-fysisk produkt, for eksempel et programvareabonnement, digitalt innhold eller programvare som kan lastes ned. Du kan sende inn fraktkostnaden med attributtet for frakt [shipping] eller via kontoinnstillingene for frakt.

Eksempler

Tekstformatering

For å formatere navnet må du bruke «shipping» og legge til navnene på underattributtene du vil sende inn, i parentes og atskilt med kolon (:)

Eksempel med land [country], postnummer [postal_code] og pris [price]:

Navn shipping(country:postal_code:price)

Formatér verdien ved å sende inn verdien for hvert underattributt i samme rekkefølge som i navnet og atskilt med et kolon (:).

Eksempel:

Navn shipping(country:postal_code:price)
Mulig verdi US:80302:6.49 USD
Mulig verdi US:30*:12.75 USD

Du kan også sende inn bare prisen.

Eksempel:

Navn shipping(price)
Mulig verdi 6.49 USD

Hvis du ikke sender inn underattributter i navnet, må du sende inn verdier for alle de fire underattributtene i denne rekkefølgen: land [country], region [region], tjeneste [service], pris [price].

Eksempel:

Navn shipping
Mulig verdi US:CA:Express:6.49 USD

Hvis det er et valgfritt underattributt du ikke vil oppgi (som service) for et bestemt produkt, må du likevel legge til et kolon (:), men ikke skrive inn noe tekst.

Eksempel:

Navn shipping
Mulig verdi US:::6.49 USD

Navn shipping(country:region:price)
Mulig verdi US::6.49 USD

Gjentatte felt (eksempel på regional frakt)

Tekst

Du kan sende inn opptil 100 fraktverdier per vare for å vise ulike kostnader for hvert sted. Hvis du skal sende inn flere steder, sender du inn attributtet (med det samme navnet) flere ganger. Eksempel:

Produktinformasjon for en ortopedisk hundeseng

Attributt Verdi
Tittel [title] XXL ortopedisk hundeseng
Frakt [shipping] US:94002-95460:0 USD
Frakt [shipping] US:900*-901*:0 USD
Frakt [shipping] US:902*-930*:15.99 USD

XML

For å sende inn flere leveringsgrupper for en XML-feed tar du med et ekstra attributt for hver leveringsgruppe. Du kan sende inn attributtet for frakt [shipping] opptil 100 ganger for hvert produkt.

<g:shipping>
<g:country>USA</g:country>
<g:region>CA</g:region>
<g:service>Ekspress</g:service>
<g:price>USD 0</g:price>
</g:shipping>
<g:shipping>
<g:country>USA</g:country>
<g:region>OR</g:region>
<g:service>Bakketransport</g:service>
<g:price>USD 4,99</g:price>
</g:shipping>
<g:shipping>
<g:country>USA</g:country>
<g:region>WA</g:region>
<g:service>Bakketransport</g:service>
<g:price>USD 6,49</g:price>
</g:shipping>

Postnumre

For Australia, Brasil, Canada, Frankrike, India, New Zealand, Storbritannia, Tyskland og USA kan du sende inn postnumre gjennom underattributtet for postnummer [postal_code]. Du kan sende inn disse verdiene på flere måter, avhengig av regionen.

Australia og USA

• Bruk et postnummer (for eksempel 94043).
  • Bruk en postnummerserie (for eksempel «94002-95460»).
  • Bruk en postnummerserie ved å angi et prefiks med et jokertegn (*) (f.eks. 94*)
  • Bruk en postnummerserie ved å angi to prefikser med et jokertegn (*) (f.eks. 94*–95*).

Brasil

• Bruk koden før bindestreken (for eksempel: hvis postnummeret er 30260-070, bruker du 30260).

Canada

• Bruk FSA-identifikatoren (Forward Sortation Area) for postnummeret. Ikke ta med lokal leveringsenhet (f.eks. M5H).
  • Du kan angi en FSA-serie ved å bruke et prefiks med jokertegn (*) (f.eks. K*).

Storbritannia

• Bruk den første delen av nummeret (for eksempel: hvis postnummeret er N1C 4AG, bruker du N1C).
  • Bruk en serie basert på første del av postnummeret (SW1A–SW1Y).
  • Bruk en serie basert på første del av postnummeret ved å bruke områdekoden med et jokertegn (*) (for eksempel N*). Ta med hele området uten delvis distriktskode foran *. N* dekker for eksempel Nord-London (N1–N22), men ikke andre områdekoder som begynner med N. Du må oppgi NW* for det nordvestlige postnummerområdet.
Fri frakt, programvareabonnementer og programvarenedlastinger

Inkluder fri frakt ved å sende inn en verdi på 0 i valutaen som brukes i oppføringslandet, for pris [price], som er et underattributt for frakt [shipping]. Hvis produktet ikke er en fysisk gjenstand, men for eksempel en engangsnedlasting eller et abonnement på programvare, må du også angi 0 som fraktkostnad. Eksempel:

Produktinformasjon for ett års abonnement på Google-sikkerhetsprogramvare til 299,00 NOK

Attributt Verdi
Tittel [title] Google-sikkerhetsprogramvare, grunnleggende versjon (ett års abonnement)
Pris [price] 299.00 NOK
Google-produktkategori [google_product_category] Programvare > Datamaskinprogramvare > Antivirus- og sikkerhetsprogramvare
Merke [brand] Google
Frakt [shipping] US:::0 USD
Bildelink [image_link] http://www.example.com/image1.jpg