shipping [verzending]: Definitie

Met het kenmerk shipping [verzending] kunt u de verzendkosten voor een product opgeven. Gebruik dit kenmerk als de verzendinstellingen van het account voor uw artikel niet zijn gedefinieerd in Merchant Center of als u de verzendinstellingen die u heeft geconfigureerd in Merchant Center moet overschrijven, zoals voor bulkgoederen of breekbare producten.

Het kenmerk shipping [verzending] is niet beschikbaar voor producten die u rechtstreeks via Google verkoopt. De verzendkosten moeten op accountniveau worden ingesteld in Merchant Center. Meer informatie over de configuratie van verzending voor Kopen op Google

Verzendkosten zijn de kosten die in rekening worden gebracht door een pakketdienst, evenals andere kosten die direct verband houden met de verzending. Kosten worden als verzendkosten aangemerkt als deze worden beschreven met de woorden 'verwerking', 'levering', 'verzending', 'logistiek' of 'pakketdienst'. Verzending kan kosten voor grensoverschrijdende betalingen omvatten wanneer deze deel uitmaken van een verzendvoorwaarde op uw website. Verzendkosten moeten ook de verzekeringskosten omvatten die betrekking hebben op de vijf bovengenoemde termen.

De verzendkosten zijn de meest voorkomende reden voor gebruikers om hun aankoop af te breken. Het opgeven van nauwkeurige informatie kan ervoor zorgen dat uw advertenties en gratis vermeldingen betere resultaten bereiken.

Het kenmerk shipping [verzending] kan ook worden gebruikt om de landen op te geven waarnaar uw product wordt verzonden voor programma's waarvoor geen verzendkosten zijn vereist.

Wanneer te gebruiken

Niet beschikbaar voor Kopen op Google

Verzendkosten zijn vereist voor uitgebreide vermeldingen.

Verzendkosten zijn vereist voor Shopping-advertenties voor de volgende landen:

• Australië
  • Oostenrijk
  • België
  • Canada
  • Tsjechië
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • Ierland
  • Israël
  • Italië
  • Nederland
  • Polen
  • Zuid-Korea
  • Spanje
  • Zwitserland
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
We raden u aan verzendkosten in te stellen via de instellingen van Merchant Center in plaats van het kenmerk shipping [verzending] op te geven. Meer informatie over verzendinstellingen

Gebruik dit kenmerk om extra landen op te geven waarnaar uw artikel wordt verzonden.

Gebruik dit kenmerk ook als de verzendkosten voor uw artikel niet zijn gedefinieerd in Merchant Center of als u de verzendinstellingen die u heeft geconfigureerd in Merchant Center moet overschrijven, bijvoorbeeld voor bulkgoederen of breekbare producten.

Het kenmerk shipping [verzending] maakt gebruik van de volgende subkenmerken:

1. country [land] (verplicht)
    1. Het land waarnaar een artikel kan worden verzonden. Dit is standaard uw land van verkoop. Geef een ISO 3166-1-landcode op (bijvoorbeeld CH).
  2. Bezorggebied. Geef een van de vier beschikbare opties voor het kenmerk shipping [verzending] op om een bezorggebied op te geven (optioneel):
    1. region [regio]
      Geef een staat, gebied of prefectuur op. Dit wordt ondersteund voor de Verenigde Staten, Australië en Japan. Geef een onderverdelingscode op uit de ISO 3166-2-codetabellen (US, AU of JP) zonder landvoorvoegsel (bijvoorbeeld NY, NSW, 03).
    2. postal_code [postcode]
      Geef een postcodebereik op. Dit wordt ondersteund voor de Verenigde Staten en Australië.
      Geef een van de volgende stijlen op:
      Een postcode (bijvoorbeeld 94043)
      Een reeks postcodes (bijvoorbeeld 94002- 95460)
      Een reeks postcodes met een voorvoegsel met jokerteken ( * ) (bijvoorbeeld , 94*)
      Een reeks postcodes met twee voorvoegsels met jokertekens ( * ) (bijvoorbeeld: 94*-95*)
    3. location_id [locatie-id]
      Geef een numerieke criteria-ID op van uw locatie, zoals gedefinieerd door de Google Ads API (AdWords API) (gebruik voor Californië bijvoorbeeld 21137). Dit wordt ondersteund voor de Verenigde Staten (staat), Australië (staat) en Japan (prefectuur).
    4. location_group_name [naam_locatiegroep]
      Geef een locatiegroep op. Deze kunt u configureren en een naam geven via de instellingen van Merchant Center. Gebruik hier die groepsnamen (bijvoorbeeld West Coast, Outback). Dit wordt ondersteund voor de Verenigde Staten en Australië. Meer informatie over het instellen van locatiegroepen
  3. service [service] (optioneel)
    Geef een serviceklasse of verzendsnelheid op.
  4. price [prijs] (optioneel)
  5. Geef vaste verzendkosten op en gebruik een punt [.] als decimaal scheidingsteken (bijvoorbeeld 3.00 EUR). Gebruik geen komma [,], anders wordt de prijs niet juist overgenomen door het systeem.
Als u het kenmerk price [prijs] opgeeft, worden de verzendservice-instellingen en levertijden van het account voor het betreffende land genegeerd.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat we de gegevens die u indient kunnen begrijpen.

Type

Unicode-tekens (aanbevolen: alleen ASCII)

Ondersteunde waarden

Voor AUD, CAD, CHF, EUR, GBP, NZD, SGD, USD:
0-1000

Voor AED, BRL, CNY, DKK, HKD, ILS, MYR, NOK, PLN, SAR, SEK, TRY:
0-5000

Voor ARS, CZK, MXN, THB, TWD, UAH, ZAR:
0-20000

Voor INR, JPY, PHP, RUB:
0-100000

Voor KRW:
0-1000000

Voor CLP:
0-500000

Voor COP:
0-2000000

Voor IDR:
0-10000000

Voor VND:
0-20000000

Herhaald veld

(Wat is dit?)

Geef shipping [verzending] tot 100 keer per product op

Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekstfeeds

Maak de naam op door de subkenmerken toe te voegen die u opgeeft. Voeg shipping [verzending] toe en dan tussen haakjes de namen van de subkenmerken die u wilt opgeven, gescheiden door een dubbele punt ( : ).

Als u bijvoorbeeld land, postcode en prijs wilt opgeven:

Naamshipping(country:postal_code:price) [verzending(verzending_land:postcode:verzending_prijs)]

Als u geen subkenmerken aan de naam toevoegt, gaan we ervan uit dat uw kenmerkwaarden de vier subkenmerken in deze volgorde bevatten:

1. country [land]
  2. region [regio]
  3. service
  4. price [prijs]

Geef de waarde op door de waarde van elk subkenmerk in te dienen in dezelfde volgorde als in de naam, gescheiden door een dubbele punt ( : ). Gebruik geen aanhalingstekens. Voorbeeld:

Naam        shipping(country:postal_code:price) [verzending(land:postcode:prijs)]
Mogelijke waarde    US:80302:6.49 USD

Als u meerdere locaties wilt opgeven, gebruikt u meerdere keren het kenmerk (met dezelfde naam). Voorbeeld:

Naam        shipping(country:postal_code:price) [verzending(land:postcode:prijs)]
Mogelijke waarde    US:94002-95460:0 USD

Naam        shipping(country:postal_code:price) [verzending(land:postcode:prijs)]
Mogelijke waarde    US:900*-901*:15.99 USD

Als u geen optioneel subkenmerk (bijvoorbeeld service) voor een bepaald product wilt opgeven, voegt u wel een dubbele punt toe ( : ), maar laat u de tekst weg. Voorbeeld:

Naam        shipping [verzending]
Mogelijke waarde    VS:::6.49 USD

Naam        shipping(country:region:price) [verzending(land:regio:prijs)]
Mogelijke waarde    VS::6.49 USD

XML-feeds

Voeg de optionele subkenmerken toe als u ze nodig heeft. Om de verzendkosten voor verschillende verzendlocaties op te geven, gebruikt u meerdere shipping [verzending]-kenmerken, inclusief de relevante subkenmerken.

<g:shipping>

<g:country>VS</g:country>

<g:region>MA</g:region>

<g:service>Over land</g:service>

<g:price>6.49 USD</g:price>

</g:shipping>

<g:shipping>

<g:country>VS</g:country>

<g:region>MA</g:region>

<g:service>Express</g:service>

<g:price>15.99 USD</g:price>

</g:shipping>

Raadpleeg de Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van duidelijke gegevens te voorzien.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Dien volledige en correcte verzendgegevens en -kosten in. De verzendkosten zijn de meest voorkomende reden voor gebruikers om hun aankoop af te breken. Het opgeven van nauwkeurige kosten kan uw advertenties dus effectiever maken.
    • Vermeld verwerkings- en verzekeringskosten. Vermeld alle aankoopkosten die de woorden 'verzending', 'levering', 'verwerking', 'logistiek' of 'pakketdienst' bevatten.
    • Schat de kosten ruim in als u geen nauwkeurige gegevens over de verzendkosten kunt verstrekken. Vermeld een bedrag dat gelijk is aan of hoger is dan de kosten die gebruikers betalen.
  • Gebruik het tarief voor verzending naar een individu. Gebruik geen andere tarieven, zoals het tarief voor verzending naar een winkel of een tarief waarvoor een lidmaatschap vereist is.
  • Toon productdetails op uw bestemmingspagina aan alle gebruikers. Zorg ervoor dat een gebruiker die op uw advertentie klikt de details van uw product kan zien, zelfs als u niet verzendt naar de locatie van de gebruiker.
  • Houd u aan lokale wet- en regelgeving bij het indienen van verzendgegevens

Praktische tips

Met deze praktische tips kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Gebruik de verzendinstellingen van uw account in Merchant Center. Met deze instellingen kunt u eenvoudige flatrates of complexe aangepaste modellen maken. Gebruik het kenmerk shipping [verzending] als laatste redmiddel om de instellingen die u in Merchant Center heeft geconfigureerd te overschrijven.
  • Geef een prijs voor verzending op die in de valuta van uw land van verkoop kan worden weergegeven (volgens ISO 4217). Dien bijvoorbeeld 1,01 EUR in en niet 1,0012 EUR. Als uw prijs niet in de valuta van uw land van verkoop kan worden weergegeven, ronden we het bedrag af op een waarde die wel mogelijk is.
  • Geef geen tegenstrijdige informatie op als u het kenmerk meerdere malen indient. Geef bijvoorbeeld nooit twee verschillende prijzen op voor dezelfde regio of dezelfde serviceklasse.
  • Geef promoties voor verzendkosten op via de promotiefeed. Als u bijvoorbeeld gratis verzending aanbiedt voor een zomeruitverkoop van twee weken, uploadt u een verzendpromotie naar de promotiefeed en voert u de desbetreffende datums in. Met de code krijgen consumenten gratis verzending zodra ze afrekenen op de website. Meer informatie over promoties
  • Vermeld duidelijk de extra kosten die geen betrekking hebben op de verzending, maar wel relevant zijn voor de aankoop wanneer wordt afgerekend. Vermeld bijvoorbeeld invoerrechten, recyclingtoeslagen, creditcardkosten en servicekosten. Dien deze gegevens niet in als onderdeel van de belasting- of prijskenmerken.
  • Dien verzendkosten in voor elke regio waar u naar verzendt. Als u via uw productgegevens of de verzendinstellingen van uw account geen verzendkosten indient voor een regio waar u naar verzendt, kan uw product of account worden afgekeurd.
  • Stem uw Shopping-campagnes in Google Ads af op uw verzendinstellingen en de availability [beschikbaarheid] van uw product. Meer informatie over het personaliseren van advertenties voor geografische locaties

Aanvullende richtlijnen

Lees elke sectie zorgvuldig door en bepaal of de vereisten van toepassing zijn op uw land of product. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit laten we u weten in Diagnostische gegevens in uw Merchant Center-account.

Zweden, Noorwegen en Finland
  • Dien de verzendkosten in voor het adres van een gebruiker of voor een afhaalpunt. Voor Zweden, Noorwegen en Finland kunt u de verzendkosten naar een afhaalpunt indienen voor de pakketdiensten PostNord, DHL, Bring, Matkahuolto en Schenker. Maak op uw website aan gebruikers duidelijk dat u een van deze pakketdiensten ondersteunt.
Argentinië en Chili
  • Dien de verzendkosten in voor het adres van een gebruiker, voor een afhaalpunt of voor ophalen in de winkel.
Verzendbestemmingen uitsluiten
  • Zorg ervoor dat de beschikbaarheid op uw bestemmingspagina overeenkomt met de verzendinstellingen in uw productgegevens. Als u uw producten niet in het hele land van verkoop levert, dient u alleen de verzendkosten in voor de regio's waar u wel levert.
Verzending vanuit een ander land dan het land van verkoop
  • Vermeld duidelijk op uw bestemmingspagina dat er extra douanekosten van toepassing kunnen zijn. Voeg bijvoorbeeld een disclaimer tijdens het afrekenen toe, zodat gebruikers zich bewust zijn van deze kosten voordat ze de bestelling plaatsen. Neem geen informatie over de in- of uitvoer op in de belasting- of prijskenmerken. Meer informatie over uitvoervereisten
Software-abonnementen en downloads
  • Stel de verzendkosten in op 0 (als verzendkosten vereist zijn voor uw land van verkoop) wanneer u een immaterieel product adverteert, zoals een software-abonnement, digitale content of downloadbare software. U kunt verzendkosten indienen via het kenmerk shipping [verzending] of via de verzendinstellingen van uw account.

Voorbeelden

Tekstopmaak

U maakt de naam op door shipping [verzending] toe te voegen met tussen haakjes de namen van de subkenmerken die u wilt indienen, gescheiden door een dubbele punt ( : ).

Als u bijvoorbeeld land, postcode en prijs wilt indienen:

Naam shipping(country:postal_code:price) [verzending(verzending_land:postcode:verzending_prijs)]

Maak de waarde op door de waarde van elk subkenmerk in te dienen in dezelfde volgorde als in de naam, gescheiden door een dubbele punt ( : ). Bijvoorbeeld:

Naam        shipping(country:postal_code:price) [verzending(verzending_land:postcode:verzending_prijs)]
Mogelijke waarde    US:80302:6.49 USD
Mogelijke waarde    US:30*:12.75 USD

U kunt ook alleen de prijs indienen. Bijvoorbeeld:

Naam        shipping(price) [verzending(prijs)]
Mogelijke waarde    6.49 USD

Als u geen subkenmerken aan de naam toevoegt, moet u nog steeds waarden indienen voor de vier subkenmerken in deze volgorde: land, regio, service, prijs. Bijvoorbeeld:

Naam        shipping [verzending]
Mogelijke waarde    US:CA:Express:6.49 USD

Als u geen optioneel subkenmerk (bijvoorbeeld service) voor een bepaald product wilt opgeven, voegt u wel een dubbele punt toe ( : ), maar laat u de tekst leeg. Bijvoorbeeld:

Naam        shipping [verzending]
Mogelijke waarde    US:::6.49 USD

Naam        shipping(country:region:price) [verzending(verzending_land:verzending_regio:verzending_prijs)]
Mogelijke waarde    US::6.49 USD

Herhaalde velden (voorbeeld regionale verzending)

Tekst

U kunt maximaal 100 verzendwaarden per artikel indienen om de verschillende kosten voor afzonderlijke locaties op te geven. Als u meerdere locaties wilt indienen, dient u het kenmerk (met dezelfde naam) meerdere keren in. Bijvoorbeeld:

Product Orthopedisch hondenbed
title [titel] XXL orthopedisch hondenbed
shipping [verzending] US:94002-95460:0 USD
shipping [verzending] US:900*-901*:0 USD
shipping [verzending] US:902*-930*:15.99 USD

XML

Om meerdere leveringsgroepen voor een XML-feed in te dienen, gebruikt u een afzonderlijk kenmerk voor elke leveringsgroep. U kunt maximaal 100 shipping [verzending]-kenmerken voor elk product indienen.

<g:shipping>
   <g:country>US</g:country>
   <g:region>CA</g:region>
   <g:service>Express</g:service>
   <g:price>0 USD</g:price>
</g:shipping>
<g:shipping>
   <g:country>US</g:country>
   <g:region>OR</g:region>
   <g:service>Over land</g:service>
   <g:price>4.99 USD</g:price>
</g:shipping>
<g:shipping>
   <g:country>US</g:country>
   <g:region>WA</g:region>
   <g:service>Over land</g:service>
   <g:price>6.49 USD</g:price>
</g:shipping>

Postcodes

Voor de Verenigde Staten en Australië kunt u postcodes indienen via het subkenmerk postal_code [postcode]. Er zijn verschillende manieren waarop u deze waarden kunt indienen.

Eén postcode indienen

Voer de volledige code in. Bijvoorbeeld:

postal_code [postcode]    94043

Een reeks codes indienen

Voer twee volledige codes in, gescheiden door een koppelteken ( - ). Bijvoorbeeld:

postal_code [postcode]    94002-95460

Een reeks codes met een jokerteken indienen

Voer een aantal cijfers in, gevolgd door een asterisk ( * ). Dit voorbeeld bevat alle codes die met 94 beginnen. Bijvoorbeeld:

postal_code [postcode]    94*

Een reeks codes met twee voorvoegsels met jokertekens indienen

Gebruik twee voorvoegsels met asterisken ( * ), gescheiden door een koppelteken ( - ) om een kleinere reeks te maken. Gebruik hetzelfde aantal cijfers voor beide voorvoegsels. Bijvoorbeeld:

postal_code [postcode]    94*-95*

Gratis verzending, software-abonnementen en downloads

Voeg gratis verzending toe door het subkenmerk price [prijs] in te stellen op 0 in de valuta van uw land van verkoop. Als uw product immaterieel is, zoals een eenmalige download of een software-abonnement, stelt u de verzending ook in op 0. Bijvoorbeeld:

Product Google Security Software Basic Edition (1-jarig abonnement)
title [titel] Google Security Software Basic Edition (1-jarig abonnement)
price [prijs] 29.90 USD
google_product_category [google_productcategorie] Software > Computer Software > Antivirus & Security Software [Software > Computersoftware > Antivirus- en beveiligingssoftware]
brand [merk] Google
shipping [verzending] US:::0 USD
image_link [afbeeldingslink] http://www.example.com/image1.jpg