shipping [verzending]: Definitie

Met het kenmerk shipping [verzending] kunt u de verzendkosten voor een product opgeven. Gebruik dit kenmerk wanneer u de verzendinstellingen in Merchant Center moet overschrijven, bijvoorbeeld voor omvangrijke of breekbare producten.

Verzending dekt de kosten die in rekening worden gebracht door een pakketdienst, evenals andere kosten die direct verband houden met de verzending. Kosten worden als verzendkosten aangemerkt wanneer deze worden beschreven met de woorden 'verwerking', 'levering', 'verzending', 'logistiek' of 'pakketdienst'. Verzending kan kosten voor grensoverschrijdende betalingen omvatten wanneer deze deel uitmaken van een verzendvoorwaarde op uw website. Verzending moet ook de verzekeringskosten omvatten die betrekking hebben op de vijf bovengenoemde woorden.

De verzendkosten zijn de meestvoorkomende reden voor gebruikers om hun aankoop af te breken. Zorg dus dat de informatie in uw advertenties klopt om de prestaties van uw advertenties te verbeteren.

Wanneer te gebruiken

Vereist voor Shopping-advertenties. Niet beschikbaar voor Shopping Actions.

Vereist wanneer u de verzendinstellingen die u in Merchant Center heeft ingesteld, moet overschrijven voor de volgende landen:

• Australië
  • Oostenrijk
  • België
  • Canada
  • Tsjechië
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • Ierland
  • Israël
  • Italië
  • Nederland
  • Polen
  • Zuid-Korea
  • Spanje
  • Zwitserland
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten

Als u de verzendkosten voor specifieke artikelen wilt aanpassen, gebruikt u het kenmerk shipping [verzending]. Daarmee overschrijft u altijd de verzendinstellingen van een account. In plaats van het indienen van dit kenmerk, raden wij u aan verzendkosten in te stellen via de instellingen van Merchant Center. Meer informatie over verzendinstellingen

Het kenmerk shipping [verzending] maakt gebruik van vier subkenmerken:

• country [verzending_land] (optioneel)
    Het land waarnaar een artikel kan worden verzonden. Standaard is dit uw land van verkoop. Dien een ISO 3166-2-landcode in (bijv. CH).
  • Gebruik één van de vier opties voor het kenmerk shipping [verzending] om een bezorggebied op te geven:
    • region [verzending_regio]
      Dien een staat, territorium of prefectuur in. Dit wordt ondersteund voor de Verenigde Staten, Australië en Japan. Dien een ISO 3166-1-landcode zonder landvoorvoegsel in (bijv. CA, NSW, 03).
    • postal_code [postcode]
      Dien een postcodereeks in. Dit wordt ondersteund voor de Verenigde Staten en Australië. Gebruik een van de volgende manieren:
      • Een postcode (bijv. 94043)
      • Een postcodereeks (bijv. 94002-95460)
      • Een postcodereeks bestaande uit een voorvoegsel en een jokerteken ( * ) (bijv. 94*)
      • Een postcodereeks bestaande uit twee voorvoegsels en jokertekens ( * ) (bijv. 94*-95*)
    • location_id [locatie-id]
      Dien een numerieke criteria-ID van uw locatie in zoals gedefinieerd door de Google Ads API (AdWords API) (gebruik voor Californië bijvoorbeeld 21137). Dit wordt ondersteund voor de Verenigde Staten (staat), Australië (staat) en Japan (prefectuur).
    • location_group_name [naam_locatiegroep]

Dien een locatiegroep in. Deze kunt u instellen en een naam geven via de instellingen van Merchant Center. Gebruik hier de betreffende groepsnamen (bijv. West Coast, Outback). Dit wordt ondersteund voor de Verenigde Staten en Australië. Meer informatie over het instellen van locatiegroepen

• service [verzending_service] (optioneel)
    Dien een serviceklasse of verzendsnelheid in.
  • price [verzending_prijs] (verplicht)
    Dien vaste verzendkosten in en gebruik een punt [.] als decimaal scheidingsteken (bijvoorbeeld: 3.00 EUR). Gebruik geen komma [,], anders wordt de prijs niet correct overgenomen door het systeem.

Indeling

Hanteer de volgende indelingsrichtlijnen zodat we de door u ingediende gegevens begrijpen:

Type

Unicode-tekens (aanbevolen: alleen ASCII)

Ondersteunde waarden

Voor AUD, CAD, CHF, EUR, GBP, NZD, SGD, USD:
0-1000

Voor AED, BRL, CNY, DKK, HKD, ILS, MYR, NOK, PLN, SAR, SEK, TRY:
0-5000

Voor ARS, CZK, MXN, THB, TWD, UAH, ZAR:
0-20000

Voor INR, JPY, PHP, RUB:
0-100000

Voor KRW:
0-1000000

Voor CLP:
0-500000

Voor COP:
0-2000000

Voor IDR:
0-10000000

Voor VND:
0-20000000

Herhaald veld

(Wat is dit?)

Dien shipping [verzending] tot 100 keer per product in

Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekstfeeds

Maak de naam op door de subkenmerken die u indient toe te voegen. Voeg shipping [verzending] toe en dan tussen haakjes de namen van de subkenmerken die u wilt indienen, gescheiden door een dubbele punt ( : ).

Als u bijvoorbeeld land, postcode en prijs wilt indienen:

Naam    shipping(country:postal_code:price) [verzending(verzending_land:postcode:verzending_prijs)]

Als u geen subkenmerken aan de naam toevoegt, gaan we ervan uit dat uw kenmerkwaarden de vier subkenmerken in deze volgorde bevatten:

1. country [verzending_land]
  2. region [verzending_regio]
  3. service [verzending_service]
  4. price [verzending_prijs]

Geef de waarde op door de waarde van elk subkenmerk in te dienen in dezelfde volgorde als in de naam, gescheiden door een dubbele punt ( : ). Gebruik geen aanhalingstekens. Bijvoorbeeld:

Naam        shipping(country:postal_code:price) [verzending(verzending_land:postcode:verzending_prijs)]
Mogelijke waarde    US:80302:6.49 USD

Als u meerdere locaties wilt indienen, dient u het kenmerk (met dezelfde naam) meerdere keren in. Bijvoorbeeld:

Naam        shipping(country:postal_code:price) [verzending(verzending_land:postcode:verzending_prijs)]
Mogelijke waarde    US:94002-95460:0 USD

Naam        shipping(country:postal_code:price) [verzending(verzending_land:postcode:verzending_prijs)]
Mogelijke waarde    US:900*-901*:15.99 USD

Als u geen optioneel subkenmerk (bijvoorbeeld service) voor een bepaald product wilt opgeven, voegt u wel een dubbele punt toe ( : ), maar laat u de tekst weg. Bijvoorbeeld:

Naam        shipping [verzending]
Mogelijke waarde    US:::6.49 USD

Naam        shipping(country:region:price) [verzending(verzending_land:verzending_regio:verzending_prijs)]
Mogelijke waarde    US::6.49 USD

XML-feeds

Voeg de optionele subkenmerken toe als u ze nodig heeft. Om de verzendkosten voor verschillende verzendlocaties op te geven, dient u meerdere shipping [verzending]-kenmerken in, inclusief de relevante subkenmerken.

<g:shipping>

<g:country>US</g:country>

<g:region>MA</g:region>

<g:service>Over land</g:service>

<g:price>6.49 USD</g:price>

</g:shipping>

<g:shipping>

<g:country>US</g:country>

<g:region>MA</g:region>

<g:service>Expresse</g:service>

<g:price>15.99 USD</g:price>

</g:shipping>

Voor informatie over de API-indeling raadpleegt u Content API for Shopping.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van duidelijke gegevens te voorzien.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om advertenties voor uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Dien volledige en correcte verzendgegevens en -kosten in. De verzendkosten zijn de meest voorkomende reden voor gebruikers om hun aankoop af te breken. Het opgeven van nauwkeurige kosten kan uw advertenties dus effectiever maken.
    • Vermeld verwerkings- en verzekeringskosten. Vermeld alle aankoopkosten die de woorden 'verzending', 'levering', 'verwerking', 'logistiek' of 'pakketdienst' bevatten.
    • Schat de kosten ruim in als u geen nauwkeurige gegevens over de verzendkosten kunt verstrekken. Vermeld een bedrag dat gelijk is aan of hoger is dan de kosten die gebruikers betalen.
  • Gebruik het tarief voor verzending naar een individu. Gebruik geen andere tarieven, zoals het tarief voor verzending naar een winkel of een tarief waarvoor een lidmaatschap vereist is.
  • Toon productdetails op uw bestemmingspagina aan alle gebruikers. Zorg ervoor dat een gebruiker die op uw advertentie klikt de details van uw product kan zien, zelfs als u niet verzendt naar de locatie van de gebruiker.
  • Houd u aan lokale wet- en regelgeving bij het indienen van verzendgegevens

Praktische tips

Dit zijn praktische tips waarmee u productgegevens kunt optimaliseren voor de beste resultaten.

• Gebruik de verzendinstellingen van uw account in het betalingscentrum. Met deze instellingen kunt u eenvoudige vaste tarieven of complexe aangepaste modellen maken. Gebruik het kenmerk shipping [verzending] als laatste redmiddel om de instellingen die u in het betalingscentrum heeft geconfigureerd te overschrijven.
  • Geef een prijs voor verzending op die in de valuta van uw doelland kan worden betaald (volgens ISO 4217). Geef bijvoorbeeld 1.01 USD op in plaats van 1.0012 USD. Als uw prijs niet in de valuta van uw doelland kan worden weergegeven, ronden we het bedrag af op een waarde die wel mogelijk is.
  • Geef geen tegenstrijdige informatie op als u het kenmerk meerdere malen indient. Geef bijvoorbeeld nooit twee verschillende prijzen op voor dezelfde regio of dezelfde serviceklasse.
  • Geef promoties voor verzendkosten op via de feed voor speciale promoties. Als u gratis verzending aanbiedt voor een zomeruitverkoop van twee weken, uploadt u een verzendpromotie naar de feed voor promoties en voert u de desbetreffende datums in. Met de code krijgen consumenten gratis verzending zodra ze afrekenen op de website. Meer informatie over speciale promoties.
  • Vermeld de extra kosten die geen betrekking hebben op de verzending maar wel relevant zijn voor de aankoop. Vermeld bijvoorbeeld invoerrechten, recyclingtoeslagen, creditcardkosten en servicekosten. Dien deze gegevens niet in als onderdeel van de belasting- of prijskenmerken.
  • Dien verzendkosten in voor elke regio waar u naar verzendt. Als u geen verzendkosten indient voor een regio waar u naar verzendt via uw productgegevens of de verzendinstellingen van uw account, kan uw product of account worden afgekeurd.
  • Stem uw Shopping-campagnes in Google Ads af op uw verzendinstellingen en de availability [beschikbaarheid] van uw product. Leer hoe u advertenties target op geografische locaties.

Aanvullende richtlijnen

Lees elke sectie zorgvuldig door en bepaal of de vereisten van toepassing zijn op uw land of product. Als u niet aan de toepasselijke vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

Zweden, Noorwegen en Finland
  • Dien de verzendkosten in voor het adres van een gebruiker of voor een afhaalpunt. Voor Zweden, Noorwegen en Finland kunt u de verzendkosten naar een afhaalpunt indienen voor de pakketdiensten PostNord, DHL, Bring en Schenker. Maak op uw website aan gebruikers duidelijk dat u een van deze pakketdiensten ondersteunt.
Argentinië en Chili
  • Dien de verzendkosten in voor het adres van een gebruiker, voor een afhaalpunt of voor ophalen in de winkel.
Verzendbestemmingen uitsluiten
  • Zorg ervoor dat de beschikbaarheid op uw bestemmingspagina overeenkomt met de verzendinstellingen in uw productgegevens. Als u uw producten niet in het hele land van verkoop levert, dient u alleen de verzendkosten in voor de regio's waar u wel levert.
Verzending vanuit een ander land dan het land van verkoop
  • Vermeld duidelijk op uw bestemmingspagina dat er extra douanekosten van toepassing kunnen zijn. Voeg bijvoorbeeld een disclaimer tijdens het afrekenen toe, zodat gebruikers zich bewust zijn van deze kosten voordat ze de bestelling plaatsen. Neem geen informatie over de in- of uitvoer op in de belasting- of prijskenmerken. Meer informatie over uitvoervereisten
Software-abonnementen en downloads
  • Stel de verzendkosten in op 0 (als verzendkosten vereist zijn voor uw land van verkoop) wanneer u een immaterieel product adverteert, zoals een software-abonnement, digitale content of downloadbare software. U kunt verzendkosten indienen via het kenmerk shipping [verzending] of via de verzendinstellingen van uw account.

Voorbeelden

Tekstopmaak

U maakt de naam op door shipping [verzending] toe te voegen met tussen haakjes de namen van de subkenmerken die u wilt indienen, gescheiden door een dubbele punt ( : ).

Als u bijvoorbeeld land, postcode en prijs wilt indienen:

Naam shipping(country:postal_code:price) [verzending(verzending_land:postcode:verzending_prijs)]

Maak de waarde op door de waarde van elk subkenmerk in te dienen in dezelfde volgorde als in de naam, gescheiden door een dubbele punt ( : ). Bijvoorbeeld:

Naam        shipping(country:postal_code:price) [verzending(verzending_land:postcode:verzending_prijs)]
Mogelijke waarde    US:80302:6.49 USD
Mogelijke waarde    US:30*:12.75 USD

U kunt ook alleen de prijs indienen. Bijvoorbeeld:

Naam        shipping(price) [verzending(prijs)]
Mogelijke waarde    6.49 USD

Als u geen subkenmerken aan de naam toevoegt, moet u nog steeds waarden indienen voor de vier subkenmerken in deze volgorde: land, regio, service, prijs. Bijvoorbeeld:

Naam        shipping [verzending]
Mogelijke waarde    US:CA:Express:6.49 USD

Als u geen optioneel subkenmerk (bijvoorbeeld service) voor een bepaald product wilt opgeven, voegt u wel een dubbele punt toe ( : ), maar laat u de tekst leeg. Bijvoorbeeld:

Naam        shipping [verzending]
Mogelijke waarde    US:::6.49 USD

Naam        shipping(country:region:price) [verzending(verzending_land:verzending_regio:verzending_prijs)]
Mogelijke waarde    US::6.49 USD

Herhaalde velden (voorbeeld regionale verzending)

Tekst

U kunt maximaal 100 verzendwaarden per artikel indienen om de verschillende kosten voor afzonderlijke locaties op te geven. Als u meerdere locaties wilt indienen, dient u het kenmerk (met dezelfde naam) meerdere keren in. Bijvoorbeeld:

Product Orthopedisch hondenbed
title [titel] XXL orthopedisch hondenbed
shipping [verzending] US:94002-95460:0 USD
shipping [verzending] US:900*-901*:0 USD
shipping [verzending] US:902*-930*:15.99 USD

XML

Om meerdere leveringsgroepen voor een XML-feed in te dienen, gebruikt u een afzonderlijk kenmerk voor elke leveringsgroep. U kunt maximaal 100 shipping [verzending]-kenmerken voor elk product indienen.

<g:shipping>
   <g:country>US</g:country>
   <g:region>CA</g:region>
   <g:service>Express</g:service>
   <g:price>0 USD</g:price>
</g:shipping>
<g:shipping>
   <g:country>US</g:country>
   <g:region>OR</g:region>
   <g:service>Over land</g:service>
   <g:price>4.99 USD</g:price>
</g:shipping>
<g:shipping>
   <g:country>US</g:country>
   <g:region>WA</g:region>
   <g:service>Over land</g:service>
   <g:price>6.49 USD</g:price>
</g:shipping>

Postcodes

Voor de Verenigde Staten en Australië kunt u postcodes indienen via het subkenmerk postal_code [postcode]. Er zijn verschillende manieren waarop u deze waarden kunt indienen.

Eén postcode indienen

Voer de volledige code in. Bijvoorbeeld:

postal_code [postcode]    94043

Een reeks codes indienen

Voer twee volledige codes in, gescheiden door een koppelteken ( - ). Bijvoorbeeld:

postal_code [postcode]    94002-95460

Een reeks codes met een jokerteken indienen

Voer een aantal cijfers in, gevolgd door een asterisk ( * ). Dit voorbeeld bevat alle codes die met 94 beginnen. Bijvoorbeeld:

postal_code [postcode]    94*

Een reeks codes met twee voorvoegsels met jokertekens indienen

Gebruik twee voorvoegsels met asterisken ( * ), gescheiden door een koppelteken ( - ) om een kleinere reeks te maken. Gebruik hetzelfde aantal cijfers voor beide voorvoegsels. Bijvoorbeeld:

postal_code [postcode]    94*-95*

Gratis verzending, software-abonnementen en downloads

Voeg gratis verzending toe door het subkenmerk price [prijs] in te stellen op 0 in de valuta van uw land van verkoop. Als uw product immaterieel is, zoals een eenmalige download of een software-abonnement, stelt u de verzending ook in op 0. Bijvoorbeeld:

Product Google Security Software Basic Edition (1-jarig abonnement)
title [titel] Google Security Software Basic Edition (1-jarig abonnement)
price [prijs] 29.90 USD
google_product_category [google_productcategorie] Software > Computer Software > Antivirus & Security Software [Software > Computersoftware > Antivirus- en beveiligingssoftware]
brand [merk] Google
shipping [verzending] US:::0 USD
image_link [afbeeldingslink] http://www.example.com/image1.jpg