pattern [mönster]: Definition

Använd attributet pattern [mönster] för att beskriva mönstret eller det grafiska trycket på produkten. Till exempel kan en t-shirt ha en logotyp för ett idrottslag, så du kanske skickar in ”bears” eller ”tigers”. Med den här uppgiften skapar du korrekta filter så att användarna kan begränsa sökresultaten. Om produkten har varianter med olika material anger du uppgiften med det här attributet.

An illustration of a woman wearing a polka dot dress

Användningsområde

Krävs för alla produkter vars mönster varierar

Valfritt för alla produkter där mönster är ett viktigt, särskiljande attribut

Om mönstret är ett viktigt inslag i produkten skickar du in det här attributet. En klänning kan till exempel vara prickig, randig och paisleymönstrad. Vi rekommenderar att du skickar in attributet pattern [mönster], särskilt om användarna kan söka efter produkter efter mönster eller om användarna kan välja att köpa produkten baserat på mönstret.

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att vi förstår den data du skickar.

Typ Unicode-tecken (rekommenderas: endast ASCII)
Begränsningar 1–100 tecken
Upprepat fält Nej

Filformat Exempelposter
Textflöden

Randig

XML-flöden <g:pattern>Randig</g:pattern>

Läs mer om format i Content API for Shopping.

Riktlinjer

Följ de här riktlinjerna för att se till att du skickar data av hög kvalitet för dina produkter och får det bästa resultatet från dina annonser.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att visa annonser för din produkt. Om du inte följer kraven underkänner vi din produkt och meddelar dig om det på sidan Diagnostik i Merchant Center-kontot.

• Inkludera mönster eller grafik för produkten. Ta inte med värden som hör hemma i andra attribut såsom färg, storlek eller material.
  • Skicka in pattern [mönster] för alla produkter som särskiljer sig per mönster. Använd det här attributet när produkten är en variant som kännetecknas av mönstret (till exempel storprickigt och randigt). Skicka också in alla varianter med samma värde för attributet item_group_id [varugrupp-id]

Tips

Här är tips som kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera produktdata för prestanda.

• Använd ett värde som användaren förstår. Värdet du skickar kan visas för användarna, så undvik förkortningar och interna termer. Skicka till exempel inte in stprick om du menar storprickigt, eller rdigt om du hänvisar till en randig skjorta.
  • Använd inte värden som inte nämner mönstret. Det här attributet är valfritt, så om det inte är relevant för produkten ska du inte använda det. Skicka till exempel inte in värden som ej tillämpligt, inga, flera eller andra.

Exempel

Varianter

Om produkten har varianter med olika mönster skickar du in mönstret för varje variant.

Produkt Skaterklänning – Randig
pattern [mönster] randig
color [färg] svart/grå
size [storlek] 38
item_group_id [varugrupp-id] 12345

Produkt Skaterklänning – Prickig
pattern [mönster] prickig
color [färg] svart/grå
size [storlek] 38
item_group_id [varugrupp-id] 12345

Produkt Skaterklänning – fiskbensmönstrad
pattern [mönster] fiskbensmönstrad
color [färg] grå
size [storlek] 38
item_group_id [varugrupp-id] 12345

An illustration of a woman wearing a polka dot dress

Klädprodukter
Produkt T-shirt med Bears-logotyp
title [titel] Bears-t-shirt, herr – marinblå – XL
pattern [mönster] bears
size [storlek] XL
gender [kön] herr
color [färg] marinblå

Produkt T-shirt med Tigers-logotyp
title [titel] Tigers-t-shirt, dam – grå – large
pattern [mönster] tigers
size [storlek] L
gender [kön] dam
color [färg] grå

Produkt Skaterklänning
pattern [mönster] storprickig
color [färg] svart/vit

An illustration of a woman wearing a polka dot dress

Badrumstillbehör

Material kan vara en avgörande faktor när användare handlar duschdraperier, handdukar och andra badrumstillbehör.

Produkt Randigt duschdraperi
pattern [mönster] randigt
color [färg] grön/vit

Produkt Blommigt duschdraperi
pattern [mönster] blommigt
color [färg] lila/grön/vit

Produkt Duschdraperi med amerikanska flaggan
pattern [mönster] amerikanska flaggan
color [färg] röd/blå/vit
Möbler

Mönster kan vara en avgörande faktor när användare handlar möbler.

Produkt 50-talssoffa
pattern [mönster] fiskbensmönstrad
color [färg] grå

An illustration of a couch with product staging