pattern [patroon]: definitie

Gebruik het kenmerk pattern [patroon] om een patroon of grafische print op het product te beschrijven. Zo kan op een T-shirt het logo van een sportteam staan, waarin een dier is verwerkt. Hiervoor voert u dan bijvoorbeeld 'beren' of 'tijgers' in. Deze informatie helpt bij het maken van nauwkeurige filters waarmee gebruikers hun zoekresultaten kunnen verfijnen. Als er varianten met andere materialen verkrijgbaar zijn voor het product, verstrekt u die informatie met dit kenmerk.

An illustration of a woman wearing a polka dot dress

Wanneer te gebruiken

Vereist voor alle producten met patroonvarianten

Optioneel voor producten waarvan het patroon een belangrijk en onderscheidend kenmerk is

Gebruik dit kenmerk als het patroon een belangrijk kenmerk van het product is. Een jurk kan bijvoorbeeld in polkadot, gestreept en paisley worden geleverd. We adviseren u om het kenmerk pattern [patroon] in te voeren als gebruikers op patroon naar het product willen zoeken of als ze het product willen kopen op basis van het patroon.

Indeling

Hanteer de volgende indelingsrichtlijnen zodat we de door u ingediende gegevens begrijpen:

Type Unicode-tekens (aanbevolen: alleen ASCII)
Limieten 0-100 tekens
Herhaald veld Nee

Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekstfeeds

Gestreept

XML-feeds <g:pattern>Gestreept</g:pattern>

Voor informatie over de API-indeling raadpleegt u Content API for Shopping.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van hoogwaardige informatie te voorzien en optimale resultaten met uw advertenties te behalen.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om advertenties voor uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Neem het patroon of de illustratie op bij uw product. Vermeld geen waarden die bij andere kenmerken horen, zoals kleur, maat of materiaal.
  • Voer pattern [patroon] in voor alle producten met patroonvarianten. Gebruik dit kenmerk als het product een variant is die wordt gekenmerkt door het patroon (zoals polkadots en strepen); geef bovendien elke variant dezelfde waarde voor het kenmerk item_group_id [productgroep_id]

Praktische tips

Dit zijn praktische tips waarmee u productgegevens kunt optimaliseren voor de beste resultaten.

• Gebruik een waarde die gebruikers begrijpen. De waarde die u invoert, is mogelijk zichtbaar voor gebruikers. Vermijd dus afkortingen of interne termen. Voer bijvoorbeeld niet plka in als u polkadots bedoelt en gebruik niet gstrpt als afkorting voor een gestreept shirt.
  • Gebruik geen waarden die het patroon niet vermelden. Dit kenmerk is optioneel, dus gebruik het niet als het niet relevant is voor een product. Voer bijvoorbeeld geen waarden in als n.v.t., geen, multi of overig.

Voorbeelden

Varianten

Als uw product varianten van verschillende patronen heeft, voert u voor elke variant het patroon in.

Product Skaterjurk - Gestreept
pattern [patroon] gestreept
color [kleur] zwart/grijs
size [maat] 8
item_group_id [productgroep_id] 12345

Product Skaterjurk - Gestippeld
pattern [patroon] gestippeld
color [kleur] zwart/grijs
size [maat] 8
item_group_id [productgroep_id] 12345

Product Skaterjurk - Visgraat
pattern [patroon] visgraat
color [kleur] grijs
size [maat] 8
item_group_id [productgroep_id] 12345

An illustration of a woman wearing a polka dot dress

Kledingproducten
Product T-shirt met berenprint
title [titel] Heren-T-shirt met berenprint - Marineblauw - XL
pattern [patroon] beren
size [maat] XL
gender [geslacht] heren
color [kleur] marineblauw

Product T-shirt met tijgerprint
title [titel] Dames-T-shirt met tijgerprint - Grijs - Large
pattern [patroon] tijgers
size [maat] L
gender [geslacht] dames
color [kleur] grijs

Product Skatersjurk
pattern [patroon] polkadots
color [kleur] zwart-wit

An illustration of a woman wearing a polka dot dress

Badkameraccessoires

Voor gebruikers kan het materiaal de beslissende factor zijn bij de keuze voor douchegordijnen, handdoeken of andere badkameraccessoires.

Product Gestreept douchegordijn
pattern [patroon] gestreept
color [kleur] groen/wit

Product Gebloemd douchegordijn
pattern [patroon] gebloemd
color [kleur] paars/groen/wit

Product Douchegordijn met Amerikaanse vlag
pattern [patroon] amerikaanse vlag
color [kleur] rood/blauw/wit
Meubelen

Voor gebruikers kan het patroon de beslissende factor zijn bij de keuze voor meubelen.

Product Bank in jaren 50-stijl
pattern [patroon] visgraat
color [kleur] grijs

An illustration of a couch with product staging