In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Patroon [pattern]

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Gebruik het kenmerk patroon [pattern] om een patroon of grafische print op uw product te beschrijven. Zo kan op een T-shirt het logo van een sportteam staan waarin een dier is verwerkt. Hiervoor voert u dan bijvoorbeeld 'beren' of 'tijgers' in. Met deze informatie kunt u nauwkeurige filters maken waarmee klanten hun zoekresultaten kunnen verfijnen. Als uw product varianten met verschillende patronen heeft, gebruikt u dit kenmerk om die informatie in te dienen.

An illustration of clicking different pattern options.

In dit artikel

Wanneer te gebruiken

Required Vereist voor alle producten met patroonvarianten

Optional Optioneel voor producten waarvan het patroon een belangrijk en onderscheidend kenmerk is

Gebruik dit kenmerk als het patroon een belangrijk kenmerk van het product is. Een jurk kan bijvoorbeeld in polkadot, gestreept en paisley worden geleverd. We adviseren u om het kenmerk patroon [pattern] op te geven als klanten op patroon naar het product willen zoeken of als ze het product willen kopen op basis van het patroon.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt. Meer informatie over wanneer en hoe u uw productgegevens indient in het Engels

Type Unicode-tekens (aanbevolen: alleen ASCII)
Limieten 0-100 tekens
Herhaald veld Nee
Property van schema.org (Wat is dit?) Product.pattern, Type: Text
Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekstfeeds Gestreept
XML-feeds <g:pattern>Gestreept</g:pattern>

Bekijk de bron Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.
Opmerking: Dien uw datafeedbestand in een ondersteunde indeling in, zodat ons systeem dit kenmerk in uw productgegevens juist herkent.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product te laten zien. Als u niet aan deze vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit laten we u weten in uw Merchant Center-account.

• Neem het patroon of de illustratie op bij uw product. Vermeld geen waarden die bij andere kenmerken horen, zoals kleur, maat of materiaal.
  • Geef het patroon op voor alle producten met patroonvarianten. Gebruik het kenmerk patroon [pattern] als het product een variant is die wordt gekenmerkt door het patroon (zoals stippen en strepen). Geef bovendien elke variant dezelfde waarde voor het kenmerk productgroep-ID [item_group_id].

Geef maximaal 1 waarde op. Er wordt slechts 1 waarde geaccepteerd in het veld patroon en alle volgende vermeldingen worden genegeerd.

Best practices

Met deze best practices kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Gebruik een waarde die gebruikers begrijpen. De waarde die u invoert, is mogelijk zichtbaar voor gebruikers. Vermijd dus afkortingen of interne termen. Voer bijvoorbeeld niet 'stpn' in als u stippen bedoelt en gebruik niet 'gstrpt' als afkorting voor een gestreept shirt.

Gebruik geen waarden die het patroon niet vermelden. Dit kenmerk is optioneel, dus gebruik het niet als het niet relevant is voor een product. Geef bijvoorbeeld geen waarden op als n.v.t., geen, multi of overig.

Voorbeelden

Varianten

Als uw product varianten van verschillende patronen heeft, voert u voor elke variant de patronen in.

Productgegevens voor skaterjurk voor dames, zwart en grijs, gestreept, maat 8
Kenmerk Waarde
Patroon [pattern] Gestreept
Kleur [color] Zwart/grijs
Maat [size] 8
Productgroep-id [item_group_id] 12345

Productgegevens voor skaterjurk voor dames, zwart en grijs, met stippen, maat 8
Kenmerk Waarde
Patroon [pattern] Gestippeld
Kleur [color] Zwart/grijs
Maat [size] 8
Productgroep-id [item_group_id] 12345

Productgegevens voor skaterjurk voor dames, zwart en grijs, visgraat, maat 8
Kenmerk Waarde
Patroon [pattern] Visgraat
Kleur [color] Grijs
Maat [size] 8
Productgroep-id [item_group_id] 12345
Kledingproducten
Productgegevens voor T-shirt met berenlogo, marineblauw, heren, XL
Kenmerk Waarde
Titel [title] Heren-T-shirt met berenprint - Marineblauw - XL
Patroon [pattern] beren
Maat [size] XL
Gender [gender] male
Kleur [color] Marineblauw

Productgegevens voor T-shirt met tijgerlogo, grijs, dames, L
Kenmerk Waarde
Titel [title] Dames-T-shirt met tijgerprint - Grijs - Large
Patroon [pattern] tijgers
Maat [size] L
Gender [gender] female
Kleur [color] Grijs

Productgegevens voor skaterjurk, polkadot, zwart-wit
Kenmerk Waarde
Patroon [pattern] Stippen
Kleur [color] Zwart/wit
Badkameraccessoires

Voor kopers kan het patroon de beslissende factor zijn bij de keuze voor douchegordijnen, handdoeken of andere badkameraccessoires.

Productgegevens voor douchegordijn, gestreept, groen en wit
Kenmerk Waarde
Patroon [pattern] Gestreept
Kleur [color] Groen/wit

Productgegevens voor douchegordijn, bloemen, paars en groen en wit
Kenmerk Waarde
Patroon [pattern] Bloemen
Kleur [color] Paars/groen/wit

Productgegevens voor douchegordijn, Amerikaanse vlag
Kenmerk Waarde
Patroon [pattern] Amerikaanse vlag
Kleur [color] Rood/blauw/wit
Meubelen

Voor kopers kan het patroon de beslissende factor zijn bij de keuze voor meubelen.

Productgegevens voor bank, jaren 50-stijl, visgraat, bruin
Kenmerk Waarde
Patroon [pattern] Visgraat
Kleur [color] Bruin