Kuvio [pattern]

Määritteellä kuvio [pattern] voit kuvailla tuotteesi kuviota tai graafista painatusta. Jos esimerkiksi T-paidassa on urheilujoukkueen logo, voit asettaa arvoksi vaikkapa "Bears" tai "Tigers". Tämän tiedon avulla voidaan luoda tarkkoja suodattimia, joita asiakkaat voivat käyttää hakutulosten rajaamiseen. Jos tuotteestasi on saatavilla useita eri kuvioversioita, kerro tieto tällä määritteellä.

An illustration of clicking different pattern options.

Käyttötilanne

Pakollinen kaikille tuotteille, jotka vaihtelevat kuvion mukaan

Valinnainen kaikille tuotteille, joissa kuvio on keskeinen, erottava ominaisuus

Jos kuvio on tuotteessasi olennainen ominaisuus, käytä tätä määritettä. Esimerkiksi samasta mekosta voi olla saatavilla pilkullinen, raidallinen ja paisley-kuvioinen versio. Suosittelemme kuvio [pattern] ‑määritteen käyttämistä erityisesti siinä tapauksessa, että asiakkaat saattavat etsiä tuotettasi tai tehdä ostopäätöksen kuvion perusteella.

Muoto

Noudattamalla näitä muotoiluohjeita varmistat, että Google ymmärtää lähettämäsi datan.

Lue lisää tuotetietojen lähettämisestä saadaksesi tarkempia tietoja siitä, milloin ja miten arvoja tulee lähettää englanniksi

Tyyppi Unicode-merkit (suositus: vain ASCII)
Rajoitukset 0–100 merkkiä
Toistuva kenttä Ei
Schema.orgin omaisuutta (Lisätietoja) Product.pattern, tyyppi: Text
Tiedostomuoto Esimerkki merkinnästä
Tekstisyötteet Raidallinen
XML-syötteet <g:pattern>Raidallinen</g:pattern>

Saat lisätietoja Content APIn datan muotoilusta tutustumalla Content API for Shoppingiin.

Ohjeet

Seuraamalla näitä ohjeita varmistat, että tuotetietosi ovat laadukkaita.

Vähimmäisvaatimukset

Sinun on noudatettava seuraavia vaatimuksia, jotta tuotteesi voidaan näyttää. Jos et noudata näitä vaatimuksia, tuotteesi hylätään. Ilmoitamme hylkäyksestä Kauppiaskeskus-tilisi Diagnostiikka-sivulla.

• Lisää tuotteesi kuvio tai painatus. Älä lisää arvoja, jotka kuuluvat muihin määritteisiin, kuten color [väri], size [koko] tai material [materiaali].
  • Lisää määrite kuvio [pattern] kaikille tuotteille, joiden kuvio vaihtelee. Käytä määritettä kuvio [pattern], kun tuotteestasi on saatavilla useampia versioita, jotka eroavat kuvion mukaan (esim. pilkut ja raidat). Lisää jokaisen version tuoteryhmän tunnus [item_group_id] ‑määritteelle sama arvo.
  • Lisää vain yksi arvo. Vain yksi arvo hyväksytään kuvio [pattern] ‑määritteelle, eikä ylimääräisiä arvoja huomioida.

Parhaat käytännöt

Näiden parhaiden käytäntöjen avulla voit ylittää perusvaatimukset ja optimoida tuotetietojesi toiminnan.

• Käytä helposti ymmärrettäviä arvoja. Lisäämäsi arvo voidaan näyttää käyttäjille, joten vältä lyhenteitä tai sisäisiä termejä. Älä käytä esimerkiksi arvoa "pilk", jos tarkoitat pilkkuja. Jos tarkoitat raidallista paitaa, älä lähetä arvoa "raidall".
  • Älä käytä arvoja, joissa ei mainita kuviota. Tämä määrite on valinnainen, joten älä käytä sitä, jollei se ole tuotteesi kannalta relevantti. Älä esimerkiksi käytä arvoja "–", "puuttuu", "eiole", "monta" tai "muu".

Esimerkkejä

Versiot

Jos tuotteesta on erilaisia kuvioituja versioita, lisää oma pattern [kuvio] ‑määrite kullekin versiolle.

Tuotetiedot: Naisten skeittarimekko, musta/harmaa, raidallinen, koko 8
Määrite Arvo
kuvio [pattern] Raidallinen
väri [color] Musta/harmaa
koko [size] 8
tuoteryhmän tunnus [item_group_id] 12345

Tuotetiedot: Naisten skeittarimekko, musta/harmaa, pilkullinen, koko 8
Määrite Arvo
kuvio [pattern] Pilkullinen
väri [color] Musta/harmaa
koko [size] 8
tuoteryhmän tunnus [item_group_id] 12345

Tuotetiedot: Naisten skeittarimekko, musta/harmaa, kalanruotokuvioinen, koko 8
Määrite Arvo
kuvio [pattern] Kalanruoto
väri [color] Harmaa
koko [size] 8
tuoteryhmän tunnus [item_group_id] 12345
Vaatteet
Tuotetiedot: Bears-logollinen t-paita, sininen, miesten, koko XL
Määrite Arvo
nimi [title] Miesten Bears-T-paita – sininen – XL
kuvio [pattern] Bears
koko [size] XL
sukupuoli [gender] male
väri [color] Sininen

Tuotetiedot: Tigers-logollinen t-paita, harmaa, naisten, koko L
Määrite Arvo
nimi [title] Naisten Tigers-T-paita – harmaa – L
kuvio [pattern] Tigers
koko [size] L
sukupuoli [gender] female
väri [color] Harmaa

Tuotetiedot: Skeittarimekko, pilkullinen, mustavalkoinen
Määrite Arvo
kuvio [pattern] Pilkullinen
väri [color] Musta/valkoinen
Kylpyhuonetarvikkeet

Kuvio voi olla asiakkaalle ratkaiseva tekijä, kun hän tekee ostopäätöksensä suihkuverhosta, pyyhkeistä tai muista kylpyhuonetarvikkeista.

Tuotetiedot: Suihkuverho, raidallinen, vihreä/valkoinen
Määrite Arvo
kuvio [pattern] Raidallinen
väri [color] Vihreä/valkoinen

Tuotetiedot: Suihkuverho, kukkakuvioinen, violetti/vihreä/valkoinen
Määrite Arvo
kuvio [pattern] Kukkakuvioinen
väri [color] Violetti/vihreä/valkoinen

Tuotetiedot: Suihkuverho tuotetiedot, Yhdysvaltain lippu
Määrite Arvo
kuvio [pattern] Yhdysvaltain lippu
väri [color] Punainen/sininen/valkoinen
Kalusteet

Kuvio voi olla asiakkaalle ratkaiseva tekijä huonekaluostoksilla.

Tuotetiedot: Sohva, vuosisadan puolivälin moderni, kalanruotokuvioinen, ruskea
Määrite Arvo
kuvio [pattern] Kalanruoto
väri [color] Ruskea