I det här hjälpcentret visas artiklar som är tillämpliga på Merchant Center Next. Läs mer om uppgraderingen och få svar på vanliga frågor.

Anpassad etikett 0–4 [custom_label_0–4]

Anpassade etiketter, med anpassad etikett 0 [custom_label_0] till anpassad etikett 4 [custom_label_4] kan du skapa specifika filter för dina Performance Max- eller Shopping-kampanjer. Använd filtren för rapportering och budgivning på produktgrupper. Informationen du inkluderar i detta attribut visas inte för kunder.

Till exempel kan du märka en grupp av produkter som säsongsvaror, reavaror, eller efter popularitet.

Innehåll

Användningsområde

Optional Valfritt för varje produkt

Om du marknadsför dina produkter med Performance Max- eller Shopping-kampanjer i Google Ads använder du anpassade etiketter för att gruppera produkter för rapportering och budgivning.

Attributen för anpassade etiketter är numrerade 0–4:

• anpassad etikett 0 [custom_label_0]
  • anpassad etikett 1 [custom_label_1]
  • anpassad etikett 2 [custom_label_2]
  • anpassad etikett 3 [custom_label_3]
  • anpassad etikett 4 [custom_label_4]

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att Google förstår den data du skickar. Ta reda på när och hur du skickar in produktdata på engelska.

Typ Sträng (Unicode-tecken. Rekommenderas: endast ASCII), inte skiftlägeskänsliga
Begränsningar

1–100 tecken, upp till 1 000 unika värden över hela kontot för varje attribut för anpassade etiketter (upp till 5 000 etiketter totalt)

Upprepat fält Nej, men du kan skapa upp till fem anpassade etiketter numrerade från anpassad etikett 0 [custom_label_0] till anpassad etikett 4 [custom_label_4].

Filformat Exempelvärde
Text (TSV)

sommar

XML (flöden) <g:custom_label_0>sommar</g:custom_label_0>

Information om hur du formaterar data för Content API finns i Content API for Shopping.

Obs! Se till att produktdataattributet identifieras på rätt sätt av vårt system genom att skicka in dataflödesfilen i ett format som vi stöder.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att kunna visa din produkt. Vi underkänner din produkt om du inte följer kraven och meddelar dig detta i ditt Merchant Center-konto.

• Lämna endast ett värde för varje attribut för anpassade etiketter.
  • Skapa upp till 1 000 unika etiketter för varje attribut för anpassade etiketter på kontot (upp till 5 000 etiketter totalt, 1 000 etiketter per attribut). Om du skickar in produkter med en anpassad etikett efter att ha överskridit gränsen räknas inte de ytterligare etiketterna för både rapportering och budgivning. Produktgruppsmedlemskap för produkter som skickas in med ytterligare etiketter efter att gränsen har överskridits utvärderas som om den ytterligare etiketten inte konfigurerats. Åtgärda problemet genom att minska antalet unika etiketter och skicka sedan in din produktdata.
  • Använd enbart attributen för anpassade etiketter för Performance Max- och Shopping-kampanjer. För displaykampanjer med dynamisk remarketing ska du använda attributen produktgruppsetikett för displayannonser [ads_labels] och produktgrupper för displayannonser [ads_grouping].

Rekommenderade metoder

De här tipsen kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera din produktdata för att få bästa möjliga resultat.

• Skapa upp till fem anpassade etiketter för varje produkt: custom_label_0 till custom_label_4
  • Välj din egen definition för var och en av de fem anpassade etiketterna. Du kan lägga till värden för varje produkt i ditt Merchant Center-konto baserat på din definition.
  • Använd flödesregler för att tilldela anpassade etiketter automatiskt baserat på värden du redan har skickat in till din produktdata. Om du till exempel vill ha en anpassad etikett för att representera olika prisklasser, kan du ställa in en regel som automatiskt tillämpar ett visst värde på custom_label_0 [anpassad_etikett_0] baserat på prisintervallet. Till exempel kan du använda följande etiketter: 0–5, 5–10, 10–20, 20+.

Exempel

Definitioner av anpassade etiketter

Ställ in dina egna definitioner för anpassade etiketter och inkludera endast en typ av etikett per attribut. Definitionen är inte något som du anger i Google Ads eller Merchant Center, men det hjälper dig förstå vilka värden du bör inkludera.

Attribut custom_label_0 [anpassad_etikett_0]
Definition Årstid
Exempelvärden vinter, vår, sommar, höst

Attribut custom_label_1 [anpassad_etikett_1]
Definition Popularitet
Exempelvärden bästsäljare, lågsäljare

Attribut custom_label_2 [anpassad_etikett_2]
Definition Prisklasser
Exempelvärden 0–5, 5–10, 10–20, 20+

Attribut custom_label_3 [anpassad_etikett_3]
Definition Marginal
Exempelvärden lågmarginal, högmarginal

Attribut custom_label_4 [anpassad_etikett_4]
Definition Utgivningsår
Exempelvärden 1998, 2000, 2010, 2016
Exempelvärden

För varje produkt du skickar kan du bara inkludera en etikett (till exempel ”sommar”) per attribut (till exempel anpassad etikett 0 [custom_label_0]). Om du däremot vill inkludera flera etiketter lägger du till andra attribut för anpassade etiketter.

Kom ihåg att de här attributen är valfria. Inkludera bara en anpassad etikett om det underlättar för dig.

Produktdata för Google Malibu-solglasögon

Attribut

Värde

anpassad etikett 0 [custom_label_0]

sommar

anpassad etikett 2 [custom_label_2]

anpassad etikett 4 [custom_label_4]