In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Staat [condition]

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Let op: Refurbished en gebruikte producten worden op dit moment niet getoond bij advertenties voor het genereren van vraag op het Discover-platform.

Gebruik het kenmerk staat [condition] om potentiële klanten te informeren over de staat van het product dat u verkoopt. Het is belangrijk dat u deze waarde juist instelt, want die wordt gebruikt om de zoekresultaten te verfijnen.

An illustration of a shoe that isn't in new condition

In dit artikel

Wanneer te gebruiken

OptionalOptioneel voor elk nieuw product

RequiredVereist voor elk gebruikt of refurbished product

Dit zijn de ondersteunde waarden voor dit kenmerk:

• Nieuw [new]. Uw product is nieuw en nog nooit gebruikt. Het zit in de originele verpakking, die nog niet geopend is.
  • Opgeknapt [refurbished]. Hoewel uw product niet nieuw is, is het professioneel hersteld, werkt het weer 'als nieuw' en wordt het geleverd met garantie. Het product wordt soms wel en soms niet in de originele verpakking geleverd. Dit wordt soms herfabricage genoemd.
  • Gebruikt [used]. Uw product is tweedehands of is aangepast ten opzichte van de oorspronkelijke staat zoals verkocht door de fabrikant. Het product vertoont bijvoorbeeld sporen van slijtage of is eerder gebruikt, de originele verpakking is geopend of ontbreekt, of het product is aangepast, opnieuw verpakt, gesigneerd of op een andere manier gewijzigd ten opzichte van de oorspronkelijke staat.

Let op: Deze waarden moet u in het Engels opgeven.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Meer informatie over wanneer en hoe u uw productgegevens indient in het Engels

Ondersteunde waarden
  • new
  • refurbished
  • used

U moet deze waarden in het Engels indienen.

Herhaald veld Nee
Property van schema.org
(Wat is dit?)

Offer.itemCondition, Type: OfferItemCondition

Toewijzing:

• new: NewCondition
  • refurbished: RefurbishedCondition
  • used: DamagedCondition, UsedCondition
Bestandsindeling Voorbeeldwaarde
Tekstfeeds used
XML-feeds <g:condition>used</g:condition>
Raadpleeg de bron Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.
Opmerking: Dien uw datafeedbestand in een ondersteunde indeling in, zodat ons systeem dit kenmerk in uw productgegevens juist herkent.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten om uw product te tonen. Als u niet aan deze vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dat laten we u weten in uw Merchant Center-account.

Aanvullende richtlijnen

Neem elk gedeelte zorgvuldig door en bepaal of de vereisten van toepassing zijn op uw land of product. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dat laten we u weten in uw Merchant Center-account.

Printercartridges
De staat die u indient, hangt af van de vraag of de verkochte printercartridge gebruikt, refurbished, bijgevuld of nieuw is. Meer informatie over vereisten voor printercartridges

Best practices

Met deze best practices kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

U kunt automatische artikelupdates gebruiken om niet-overeenkomende informatie over de staat te voorkomen. Automatische artikelupdates is een functie die de waarden die u gebruikt in andere delen van uw productgegevens, vergelijkt met de waarden die u heeft ingediend voor het kenmerk staat [condition] om de staat van uw producten automatisch te updaten. Daarmee voorkomt u afkeuringen.

Voorbeelden

Kleding

An illustration of a scarf that isn't in new condition

Productgegevens voor een nieuwe oranje sjaal met stippen
Kenmerk Waarde
Titel [title] Sjaal met stippen, oranje en zwart
Staat [condition] new
Prijs [price] 15.00 EUR
Kleur [color] Oranje/zwart

Productgegevens voor een gebruikte oranje sjaal met stippen
Kenmerk Waarde
Titel [title] Sjaal met stippen, gebruikt, oranje en zwart
Staat [condition] used
Prijs [price] 5.00 EUR
Kleur [color] Oranje/zwart

An illustration of a shoe that isn't in new condition

Productgegevens voor nieuwe roze hoge hakken, maat 36
Kenmerk Waarde
Titel [title] Hoge hakken, felroze, maat 36
Staat [condition] new
Prijs [price] 59.00 EUR
Kleur [color] Felroze
Maat [size] 6

Productgegevens voor vintage roze hoge hakken, maat 36
Kenmerk Waarde
Titel [title] Vintage felroze hoge hakken, jaren '30, maat 36
Staat [condition] used
Prijs [price] 10.00 EUR
Kleur [color] Felroze
Maat [size] 6
Elektronica

Productgegevens voor een zwarte Chromecast 2, 1080p, wifi, nieuw
Kenmerk Waarde
Titel [title] Google Chromecast 2, 1080p, wifi, zwart
Staat [condition] new
GTIN [gtin] 0811571016518
Merk [brand] Google

Productgegevens voor een zwarte Chromecast 2, 1080p, wifi, opgeknapt
Kenmerk Waarde
Titel [title] Opgeknapte Google Chromecast 2, 1080p, wifi, zwart
Staat [condition] refurbished
GTIN [gtin] 0811571016518
Merk [brand] Google
Telefoon en tablet

An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Productgegevens voor een Google Pixel 3, 32 GB, nachtblauw, simlockvrij, nieuw
Kenmerk Waarde
Titel [title] Google Pixel 3, 32 GB, nachtblauw, simlockvrij
Staat [condition] new
GTIN [gtin] 3234567890126
Merk [brand] Google
Google-productcategorie [google_product_category] Elektronica > Communicatie > Telefonie > Mobiele telefoons

Productgegevens voor een Google Pixel 2, 32 GB, nachtblauw, simlockvrij, refurbished
Kenmerk Waarde
Titel [title] Google Pixel 2, opgeknapt, 32 GB, nachtblauw, simlockvrij
Staat [condition] refurbished
GTIN [gtin] 3234567890126
Merk [brand] Google
Google-productcategorie [google_product_category] Elektronica > Communicatie > Telefonie > Mobiele telefoons

Memorabilia

An image showing a baseball cap memorabilia.

Productgegevens voor nieuwe verzamelmemorabilia
Kenmerk Waarde
Titel [title] Limited edition kampioenschapspet 2020
Staat [condition] new
Prijs [price] 129.00 EUR
Kleur [color] Blauw

Productgegevens voor aangepaste verzamelmemorabilia
Kenmerk Waarde
Titel [title] Limited edition kampioenschapspet 2020 - gesigneerd - in transparante box.
Staat [condition] used
Prijs [price] 155.00 EUR
Kleur [color] Blauw