Staat [condition]

Gebruik het kenmerk staat [condition] om potentiële klanten te informeren over de staat van het product dat u verkoopt. Het is belangrijk dat u deze waarde correct instelt, want deze wordt gebruikt om de zoekresultaten te verfijnen.

An illustration of a shoe that isn

Wanneer te gebruiken

• Optioneel voor elk nieuw product
  • Vereist voor elk gebruikt of opgeknapt product

Dit zijn de ondersteunde waarden voor dit kenmerk:

• Nieuw [new]. Uw product is nieuw en nog nooit gebruikt. Het artikel bevindt zich in de originele verpakking, die nog niet geopend is.
  • Opgeknapt [refurbished]. Hoewel uw product niet nieuw is, is het professioneel hersteld, werkt het weer 'als nieuw' en wordt het geleverd met garantie. Het product wordt soms wel en soms niet in de originele verpakking geleverd. Dit wordt soms herfabricage genoemd.
  • Gebruikt [used]. Uw product is tweedehands. Het product is bijvoorbeeld eerder gebruikt of de originele verpakking is geopend of ontbreekt.

Deze waarden moeten in het Engels worden opgegeven.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Bekijk het artikel over productgegevens indienen voor meer informatie over wanneer en hoe u waarden in het Engels indient

Ondersteunde waarden
  • new
  • refurbished
  • used

Deze waarden moeten in het Engels worden opgegeven.

Herhaald veld Nee
Property van schema.org
(Wat is dit?)

Offer.itemCondition, Type: OfferItemCondition

Toewijzing:

• new: NewCondition
  • refurbished: RefurbishedCondition
  • used: DamagedCondition, UsedCondition
Bestandsindeling Voorbeeldwaarde
Tekstfeeds used
XML-feeds <g:condition>used</g:condition>

Raadpleeg de Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van duidelijke gegevens te voorzien.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Houd u aan de lokale wet- en regelgeving bij het indienen van opgeknapte producten. Uw land van verkoop kan bepaalde wetten hebben met betrekking tot opgeknapte producten. Controleer dus vóór de verkoop van een opgeknapt product of dit voldoet aan de lokale wet- en regelgeving en het relevante beleid en de vereisten voor Shopping.
  • Gebruik de juiste unieke product-ID's voor uw product. De informatie die u geeft, hangt af van de staat van uw product. Meer informatie over het indienen van product-ID's

Aanvullende richtlijnen

Lees elke sectie zorgvuldig door en bepaal of de vereisten van toepassing zijn op uw land of product. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit laten we u weten in Diagnostische gegevens in uw Merchant Center-account.

Printercartridges
De staat die u invoert, hangt ervan af of de verkochte printercartridge gebruikt, opgeknapt, bijgevuld of nieuw is. Meer informatie over vereisten voor printercartridges

Voorbeelden

Kleding

An illustration of a scarf that isn

Productgegevens voor een nieuwe oranje sjaal met stippen
Kenmerk Waarde
Titel [title] Sjaal met stippen, oranje en zwart
Staat [condition] new
Prijs [price] 15.00 EUR
Kleur [color] Oranje/zwart

Productgegevens voor een gebruikte oranje sjaal met stippen
Kenmerk Waarde
Titel [title] Sjaal met stippen, gebruikt, oranje en zwart
Staat [condition] used
Prijs [price] 5.00 EUR
Kleur [color] Oranje/zwart

An illustration of a shoe that isn

Productgegevens voor nieuwe roze hoge hakken, maat 36
Kenmerk Waarde
Titel [title] Hoge hakken, felroze, maat 36
Staat [condition] new
Prijs [price] 59.00 EUR
Kleur [color] Felroze
Maat [size] 6

Productgegevens voor vintage roze hoge hakken, maat 36
Kenmerk Waarde
Titel [title] Vintage felroze hoge hakken, jaren '30, maat 36
Staat [condition] used
Prijs [price] 10.00 EUR
Kleur [color] Felroze
Maat [size] 6
Elektronica

Productgegevens voor een zwarte Chromecast 2, 1080p, wifi, nieuw
Kenmerk Waarde
Titel [title] Google Chromecast 2, 1080p, wifi, zwart
Staat [condition] new
GTIN [gtin] 0811571016518
Merk [brand] Google

Productgegevens voor een zwarte Chromecast 2, 1080p, wifi, opgeknapt
Kenmerk Waarde
Titel [title] Opgeknapte Google Chromecast 2, 1080p, wifi, zwart
Staat [condition] refurbished
GTIN [gtin] 0811571016518
Merk [brand] Google
Telefoon en tablet

An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Productgegevens voor een Google Pixel 3, 32 GB, nachtblauw, simlockvrij, nieuw
Kenmerk Waarde
Titel [title] Google Pixel 3, 32 GB, nachtblauw, simlockvrij
Staat [condition] new
GTIN [gtin] 3234567890126
Merk [brand] Google
Google-productcategorie [google_product_category] Elektronica > Communicatie > Telefonie > Mobiele telefoons

Productgegevens voor een Google Pixel 2, 32 GB, nachtblauw, simlockvrij, opgeknapt
Kenmerk Waarde
Titel [title] Google Pixel 2, opgeknapt, 32 GB, nachtblauw, simlockvrij
Staat [condition] refurbished
GTIN [gtin] 3234567890126
Merk [brand] Google
Google-productcategorie [google_product_category] Elektronica > Communicatie > Telefonie > Mobiele telefoons