I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Åldersgrupp [age_group]

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Använd attributet åldersgrupp [age_group] för att ange vilken åldersgrupp produkten är avsedd för.

När du använder attributet kan din produkt visas i resultat som filtreras efter ålder. Till exempel kan resultaten filtreras efter Kvinnor istället för Flickor.

An illustration showing filters for age options in Google shopping

Innehåll

Användningsområde

RequiredObligatoriskt för gratisannonser för alla produkter i kategorin Kläder och accessoarer (id: 166).

RequiredObligatoriskt för Shopping-annonser för alla produkter i kategorin Kläder och accessoarer (id 166) i följande målländer:

• Brasilien
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Japan
  • Förenade kungariket
  • USA

Valfritt för produkter i följande underkategorier till Kläder och accessoarer:

• Pins (id 4179)
  • Slipshållare (id 180)
  • Manschettknappar (id 193)
  • Manschetter (id 1893)
  • Skoöverdrag (id 5385)
  • Skosnören (id 1856)
  • Sporrar (id 2427)
  • Klockarmband (id 5123)
  • Nyckelringar (id 175)
  • Plånbokskedjor (id 5841)
  • Snoddar (id 6277)
  • Omslag för checkhäften (id 6460)
  • Fodral för pass och ID-kort (id 6170)
  • Klockuppdragare (id 6870)
  • Klockstickers och -dekaler (id 7471)
  • Näsdukar (id 5207)
  • Solfjädrar (id 5114)

Följande värden stöds för attributet:

• nyfödd [newborn]
    0–3 månader gammal. Storlekar för nyfödda identifieras ofta av åldersgruppen i månader (0–3) eller med ordet nyfödd.
  • Spädbarn [infant]
    3–12 månader. Spädbarnsstorlekar identifieras ofta av åldersgruppen i månader (3–12).
  • Småbarn [toddler]
    1–5 år gammal. Småbarnsstorlekar identifieras ofta av åldersgruppen i månader (12–24) eller år (1–5).
  • Barn [kids]
    5–13 år. Barnstorlekar identifieras ofta av åldersgruppen i år (5–13).
  • Vuxen [adult]
    Vanligtvis tonåringar eller äldre (13 år eller äldre). Alla storlekar i den här åldersgruppen tillverkas för att passa en tonåring eller vuxen.

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att Google förstår den data du skickar.

Ta reda på när och hur du skickar in produktdata på engelska.

Värden som stöds
  • newborn
  • infant
  • toddler
  • kids
  • adult
Upprepat fält Nej
Schema.org-egendom
(Vad är det här?)
Product.audience.suggestedMinAge, Product.audience.suggestedMaxAge

Type: Nummer. Använd bara de definierade åldersgrupperna för varje värde som stöds. Ålder anges i år, så använd till exempel 0,25 för tre månader.
Filformat Exempelposter
Text adult
XML-flöden <g:age_group>adult</g:age_group>

Information om hur du formaterar data för Content API finns i artikeln Content API for Shopping.
Obs! Se till att produktdataattributet identifieras på rätt sätt av vårt system genom att skicka in dataflödesfilen i ett format som vi stöder.

Rekommenderade metoder

De här tipsen kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera din produktdata för att få bästa möjliga resultat.

• Skicka ett av de värden som stöds om attributet åldersgrupp [age_group] krävs för ditt målland och din produktkategori. Attributet har inget standardvärde. Om du inte anger något värde används därför inget värde.
  • Skicka in ett korrekt värde för alla produkter som varierar med åldersgrupp. Använd det här attributet när produkten är en variant som särskiljs av åldersgrupp (t.ex. skor för 0–3 månader och skor för 1–5 år). Skicka också varje variant med samma värde för attributet varugrupp-id [item_group_id].
  • För produkter som inte enbart är avsedda för barn anger du attributet åldersgrupp med värdet adult. Det här begränsar inte sökresultaten som produkten kan visas i, och betyder inte att produkten har sexuellt innehåll. (Om produkten har sexuellt innehåll ska du använda attributet vuxen [adult].)
  • Skicka det här attributet om produkten varierar beroende på ålder, även om det inte är en variant. På så sätt ser du till att din produkt visas i sökresultat som filtreras efter ålder.

Kombinera med attributet kön [gender] när det passar. Du kan också använda attributet åldersgrupp tillsammans med kön [gender] för att se till att kunderna ser rätt storlekar.

Exempel

Storlekar som varierar beroende på åldersgrupp

Attributet åldersgrupp används även tillsammans med attributet kön [gender] för att visa kunderna rätt storlekar.

Produktdata för tennisskor herr, storlek 6, normal bredd
Attribut Värde
kön [gender] male
storlek [size] 6
storlekssystem [size_system] USA
storlekstyp [size_type] regular
åldersgrupp [age_group] adult

Produktdata för tennisskor dam, storlek 6, normal bredd
Attribut Värde
kön [gender] female
storlek [size] 6
storlekssystem [size_system] USA
storlekstyp [size_type] regular
åldersgrupp [age_group] adult

Produktdata för tennisskor småbarn, storlek 6, normal bredd
Attribut Värde
kön [gender] female
storlek [size] 6
storlekssystem [size_system] USA
storlekstyp [size_type] regular
åldersgrupp [age_group] toddler

Produktdata för tennisskor flickor, storlek 6, normal bredd
Attribut Värde
kön [gender] female
storlek [size] 6
storlekssystem [size_system] USA
storlekstyp [size_type] regular
åldersgrupp [age_group] kids