Leeftijdsgroep [age_group]

Gebruik het kenmerk leeftijdsgroep [age_group] om in te stellen voor welke doelgroep uw product is ontworpen.

Als u dit kenmerk gebruikt, kan uw product worden weergegeven in resultaten die op leeftijd zijn gefilterd. Resultaten kunnen bijvoorbeeld worden gefilterd op 'Dames' in plaats van op 'Meisjes'. Het kenmerk leeftijdsgroep kan ook samenwerken met het kenmerk geslacht [gender] om te waarborgen dat klanten de juiste maatgegevens zien.

An illustration showing filters for age options in Google shopping

Wanneer te gebruiken

Vereist voor uitgebreide gratis vermeldingen voor alle producten in de categorie Kleding en accessoires (ID 166).

Vereist voor Shopping-advertenties voor alle producten in de categorie Kleding en accessoires (ID 166) wanneer u deze landen target:

• Brazilië
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • Japan
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten

Optioneel voor producten in de volgende subcategorieën van Kleding en accessoires:

• Buttons (ID 4179)
  • Dasspelden (ID 180)
  • Manchetknopen (ID 193)
  • Polsbanden (ID 1893)
  • Schoenhoezen (ID 5385)
  • Schoenveters (ID 1856)
  • Sporen (ID 2427)
  • Horlogebanden (ID 5123)
  • Sleutelhangers (ID 175)
  • Portefeuillekettingen (ID 5841)
  • Sleutelkoorden (ID 6277)
  • Chequeboekomslagen (ID6460)
  • Badge- en pashouders (ID 6170)
  • Horlogeopwinders (ID 6870)
  • Stickers en transfers voor horloges (ID 7471)
  • Pochetten (ID 5207)
  • Decoratieve waaiers (ID 5114)

Dit zijn de ondersteunde waarden voor dit kenmerk:

• Pasgeborene [newborn]
    Tot 3 maanden oud. Maten voor pasgeborenen worden vaak aangegeven in maanden (0-3) of met de waarde 'newborn'.
  • Zuigeling [infant]
    3-12 maanden oud. Maten voor zuigelingen worden vaak aangegeven in maanden (3-12).
  • Peuter [toddler]
    1-5 jaar oud. Maten voor peuters worden vaak aangegeven in maanden (12-24) of jaren (1-5).
  • Kinderen [kids]
    5-13 jaar oud. Maten voor kinderen worden vaak aangegeven in jaren (5-13).
  • Volwassene [adult]
    Meestal tieners of ouder (13 jaar of ouder). Alle maten in deze leeftijdsgroep zijn geschikt voor een volwassene of tiener.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Bekijk het artikel over productgegevens indienen voor meer informatie over wanneer en hoe u waarden in het Engels indient.

Ondersteunde waarden
  • newborn
  • infant
  • toddler
  • kids
  • adult
Herhaald veld Nee
Property van schema.org
(Wat is dit?)
Product.audience.suggestedMinAge, Product.audience.suggestedMaxAge

Type: Number. Gebruik alleen de gedefinieerde leeftijdscategorieën voor elke ondersteunde waarde. De leeftijd wordt uitgedrukt in jaren. Gebruik bijvoorbeeld 0.25 voor 3 maanden.
Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekst adult [volwassene]
XML-feeds <g:age_group>volwassene</g:age_group>

Raadpleeg de Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van duidelijke gegevens te voorzien.

• Geef een van de ondersteunde waarden op als het kenmerk leeftijdsgroep [age_group] vereist is voor uw doelland en productcategorie. Dit kenmerk heeft geen standaardwaarde. Er wordt dus geen waarde gebruikt als u deze niet indient.
  • Geef een nauwkeurige waarde op voor alle producten die per leeftijdsgroep verschillen. Gebruik dit kenmerk als uw product een variant is die wordt gekenmerkt door de leeftijdsgroep (bijvoorbeeld 'schoenen voor kinderen van 0-3 maanden' en 'schoenen voor kinderen van 1-5 jaar'). Dien ook elke variant in met dezelfde waarde voor het kenmerk productgroep-id [item_group_id].

Praktische tips

Met deze praktische tips kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Voor producten die niet alleen voor kinderen zijn, geeft u voor het kenmerk leeftijdsgroep de waarde voor een volwassene op. Hiermee kan uw product in alle zoekresultaten verschijnen. Dit betekent niet dat uw product seksueel suggestieve content bevat. Als uw product wel seksueel suggestieve content bevat, gebruikt u het kenmerk volwassene [adult].
  • Gebruik dit kenmerk als uw product beschikbaar is voor verschillende leeftijdsgroepen, ook al is het geen variant. Zo zorgt u dat uw product wordt getoond in zoekresultaten die op leeftijd zijn gefilterd.

Voorbeelden

Producten die verschillen per leeftijdsgroep

Veel producten zijn beschikbaar voor verschillende leeftijdsgroepen. Door een leeftijdsgroep toe te voegen, zorgt u dat uw producten bij de juiste zoekresultaten worden getoond.

De volgende soorten producten kunnen bijvoorbeeld verschillen per leeftijdsgroep:

• Kleding
  • Games
  • Boeken
  • Beddenlakens
  • Dekens
  • Dekbedhoezen
  • Slaapmatten
  • Kussenslopen
  • Spreien en dekbedden
  • Handdoeken
  • Parasols en paraplu's
  • Zwembadspeelgoed
  • Opblaasbedden en loungestellen voor bij het zwembad
  • Nachtlampjes en sfeerverlichting
  • Spaarpotten
  • Vloerkleden
  • Gordijnen en vitrages
  • Sierkussens
  • Speelgoed

Maten die verschillen per leeftijdsgroep

Het kenmerk leeftijdsgroep wordt ook gebruikt in combinatie met het kenmerk gender [gender], zodat klanten de juiste maatgegevens te zien krijgen.

Productgegevens voor tennisschoenen voor heren, maat 6, normale breedte
Kenmerk Waarde
Gender [gender] male
Maat [size] 6
Matensysteem [size_system] US
Maattype [size_type] regular
Leeftijdsgroep [age_group] adult

Productgegevens voor tennisschoenen voor dames, maat 6, normale breedte
Kenmerk Waarde
Gender [gender] female
Maat [size] 6
Matensysteem [size_system] US
Maattype [size_type] regular
Leeftijdsgroep [age_group] adult

Productgegevens voor tennisschoenen voor peuters, maat 6, normale breedte
Kenmerk Waarde
Gender [gender] female
Maat [size] 6
Matensysteem [size_system] US
Maattype [size_type] regular
Leeftijdsgroep [age_group] toddler

Productgegevens voor tennisschoenen voor meisjes, maat 6, normale breedte
Kenmerk Waarde
Gender [gender] female
Maat [size] 6
Matensysteem [size_system] US
Maattype [size_type] regular
Leeftijdsgroep [age_group] kids