In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Leeftijdsgroep [age_group]

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Gebruik het kenmerk leeftijdsgroep [age_group] om in te stellen voor welke doelgroep uw product is ontworpen.

Als u dit kenmerk gebruikt, kan uw product worden getoond in resultaten die op leeftijd zijn gefilterd. Resultaten kunnen bijvoorbeeld worden gefilterd op Dames in plaats van op Meisjes.

An illustration showing filters for age options in Google shopping

In dit artikel

Wanneer te gebruiken

Required Vereist voor gratis vermeldingen voor alle producten in de categorie Kleding en accessoires (ID 166).

Required Vereist voor Shopping-advertenties voor alle producten in de categorie Kleding en accessoires (ID 166) wanneer u deze landen target:

• Brazilië
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • Japan
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten

Optioneel voor producten in de volgende subcategorieën van Kleding en accessoires:

• Buttons (ID 4179)
  • Dasspelden (ID 180)
  • Manchetknopen (ID 193)
  • Polsbanden (ID 1893)
  • Schoenhoezen (ID 5385)
  • Schoenveters (ID 1856)
  • Sporen (ID 2427)
  • Horlogebanden (ID 5123)
  • Sleutelhangers (ID 175)
  • Portefeuillekettingen (ID 5841)
  • Sleutelkoorden (ID 6277)
  • Chequeboekomslagen (ID 6460)
  • Badge- en pashouders (ID 6170)
  • Horlogeopwinders (ID 6870)
  • Stickers en transfers voor horloges (ID 7471)
  • Pochetten (ID 5207)
  • Decoratieve waaiers (ID 5114)

Dit zijn de ondersteunde waarden voor dit kenmerk:

• Pasgeborene [newborn]
    0-3 maanden oud. Maten voor pasgeborenen worden vaak aangegeven in maanden (0-3) of met de waarde 'newborn'.
  • Zuigeling [infant]
    3-12 maanden oud. Maten voor zuigelingen worden vaak aangegeven in maanden (3-12).
  • Peuter [toddler]
    1-5 jaar oud. Maten voor peuters worden vaak aangegeven in maanden (12-24) of jaren (1-5).
  • Kinderen [kids]
    5-13 jaar oud. Maten voor kinderen worden vaak aangegeven in jaren (5-13).
  • Volwassene [adult]
    Meestal tieners of ouder (13 jaar of ouder). Alle maten in deze leeftijdsgroep zijn geschikt voor een volwassene of tiener.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Meer informatie over wanneer en hoe u uw productgegevens indient in het Engels

Ondersteunde waarden
  • newborn
  • infant
  • toddler
  • kids
  • adult
Herhaald veld Nee
Property van schema.org
(Wat is dit?)
Product.audience.suggestedMinAge, Product.audience.suggestedMaxAge

Type: Number. Gebruik alleen de gedefinieerde leeftijdscategorieën voor elke ondersteunde waarde. De leeftijd wordt uitgedrukt in jaren. Gebruik bijvoorbeeld 0.25 voor 3 maanden.
Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekst adult
XML-feeds <g:age_group>adult</g:age_group>

Bekijk de bron Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.
Opmerking: Dien uw datafeedbestand in een ondersteunde indeling in, zodat ons systeem dit kenmerk in uw productgegevens juist herkent.

Best practices

Met deze best practices kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Voer een van de ondersteunde waarden in als het kenmerk leeftijdsgroep [age_group] vereist is voor uw doelland en productcategorie. Dit kenmerk heeft geen standaardwaarde. Er wordt dus geen waarde gebruikt als u deze niet invoert.
  • Voer een nauwkeurige waarde in voor alle producten die per leeftijdsgroep verschillen. Gebruik dit kenmerk als uw product een variant is die wordt gekenmerkt door de leeftijdsgroep (bijvoorbeeld 'schoenen voor kinderen van 0-3 maanden' en 'schoenen voor kinderen van 1-5 jaar'). Voer voor elke variant ook dezelfde waarde in voor het kenmerk productgroep-ID [item_group_id].
  • Voor producten die niet alleen voor kinderen zijn, voert u voor het kenmerk leeftijdsgroep de waarde voor een volwassene in. Hiermee kan uw product in alle zoekresultaten verschijnen. Dit betekent niet dat uw product seksueel suggestieve content bevat. Als uw product wel seksueel suggestieve content bevat, gebruikt u het kenmerk volwassene [adult].
  • Gebruik dit kenmerk als uw product beschikbaar is voor verschillende leeftijdsgroepen, ook al is het geen variant. Zo zorgt u ervoor dat uw product wordt getoond in zoekresultaten die op leeftijd zijn gefilterd.

Voeg waar van toepassing het kenmerk gender [gender] toe. Het kenmerk leeftijdsgroep kan ook samenwerken met het kenmerk gender [gender] om te waarborgen dat klanten de juiste maatgegevens zien.

Voorbeelden

Maten die verschillen per leeftijdsgroep

Het kenmerk leeftijdsgroep wordt ook gebruikt in combinatie met het kenmerk gender [gender], zodat klanten de juiste maatgegevens te zien krijgen.

Productgegevens voor tennisschoenen voor heren, maat 6, normale breedte
Kenmerk Waarde
Gender [gender] male
Maat [size] 6
Matensysteem [size_system] US
Maattype [size_type] regular
Leeftijdsgroep [age_group] adult

Productgegevens voor tennisschoenen voor dames, maat 6, normale breedte
Kenmerk Waarde
Gender [gender] female
Maat [size] 6
Matensysteem [size_system] US
Maattype [size_type] regular
Leeftijdsgroep [age_group] adult

Productgegevens voor tennisschoenen voor peuters, maat 6, normale breedte
Kenmerk Waarde
Gender [gender] female
Maat [size] 6
Matensysteem [size_system] US
Maattype [size_type] regular
Leeftijdsgroep [age_group] toddler

Productgegevens voor tennisschoenen voor meisjes, maat 6, normale breedte
Kenmerk Waarde
Gender [gender] female
Maat [size] 6
Matensysteem [size_system] US
Maattype [size_type] regular
Leeftijdsgroep [age_group] kids