Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Ikäryhmä [age_group]

Oma kuvake klassiselle Kauppiaskeskukselle ja Merchant Center Nextille.

Ikäryhmä [age_group] ‑määrite ilmoittaa kohdeikäryhmän, jolle tuotteesi on suunniteltu.

Kun käytät tätä määritettä, tuotteesi voi näkyä iän mukaan suodatetuissa tuloksissa. Tulokset voidaan suodattaa esimerkiksi valinnalla "Naiset" tai "Tytöt".

An illustration showing filters for age options in Google shopping

Sisällys

Käyttö

RequiredPakollinen kaikkien kategoriaan Apparel & Accessories (tunnus: 166) kuuluvien tuotteiden maksuttomissa listauksissa.

RequiredPakollinen kaikkien kategoriaan Apparel & Accessories (tunnus: 166) kuuluvien tuotteiden Shopping-mainoksissa seuraavissa kohdemaissa:

• Brasilia
  • Ranska
  • Saksa
  • Japani
  • Yhdistynyt kuningaskunta
  • Yhdysvallat

Valinnainen seuraavien Apparel & Accessories ‑alaluokkien tuotteille:

• Pinback Buttons (tunnus: 4179)
  • Tie Clips (tunnus: 180)
  • Cufflinks (tunnus: 193)
  • Wristbands (tunnus: 1893)
  • Shoe Covers (tunnus: 5385)
  • Shoelaces (tunnus: 1856)
  • Spurs (tunnus: 2427)
  • Watch Bands (tunnus: 5123)
  • Keychains (tunnus: 175)
  • Wallet Chains (tunnus: 5841)
  • Lanyards (tunnus: 6277)
  • Checkbook Covers (tunnus: 6460)
  • Badge & Pass Holders (tunnus: 6170)
  • Watch Winders (tunnus: 6870)
  • Watch Stickers & Decals (tunnus: 7471)
  • Handkerchiefs (tunnus: 5207)
  • Decorative Fans (tunnus: 5114)

Nämä ovat tämän määritteen tuetut arvot:

• Vastasyntynyt [newborn]
    Enintään 3 kuukauden ikäiset vauvat. Vastasyntyneiden koot määritellään usein kuukausittaisen ikäryhmän (0–3) perusteella tai niihin merkitään vain "vastasyntynyt".
  • Vauva [infant]
    3–12 kuukauden ikäiset vauvat. Vauvojen koot määritellään usein kuukausittaisen ikäryhmän (3–12) perusteella.
  • Taapero [toddler]
    1–5-vuotiaat. Taaperoiden koot määritellään usein kuukausien (12–24) tai vuosien (1–5) perusteella.
  • Lapset [kids]
    5–13-vuotiaat. Lasten koot määritellään usein vuosien (5–13) perusteella.
  • Aikuinen [adult]
    Teini-ikäiset tai sitä vanhemmat (vähintään 13-vuotiaat). Kaikki tämän ikäryhmän koot on valmistettu aikuisille tai teini-ikäisille sopiviksi.

Muoto

Seuraamalla muotoiluohjeita varmistat, että Google ymmärtää lähettämäsi datan.

Lue lisää siitä, milloin ja miten tuotetietoja voi lähettää englanniksi

Tuetut arvot
  • newborn
  • infant
  • toddler
  • kids
  • adult
Toistuva kenttä Ei
Schema.orgin omaisuutta
(Mikä tämä on?)
Product.audience.suggestedMinAge, Product.audience.suggestedMaxAge

Tyyppi: Number. Käytä vain määritettyjä ikäryhmiä kullekin tuetulle arvolle. Ikä ilmaistaan vuosissa, joten käytä esimerkiksi arvoa 0,25, jos ikä on 3 kuukautta.
Tiedostomuoto Esimerkki merkinnästä
Teksti adult
XML-syötteet <g:age_group>adult</g:age_group>

Saat lisätietoja Content APIn datan muotoilusta tutustumalla Content API for Shoppingiin.
Huom. Muista lähettää datasyötetiedosto tuetussa muodossa, jotta järjestelmämme tunnistaa tuotetietomääritteen oikein.

Parhaat käytännöt

Näiden parhaiden käytäntöjen avulla voit ylittää perusvaatimukset ja optimoida tuotetietojesi toiminnan.

• Lisää jokin tuetuista arvoista, jos ikäryhmä [age_group] ‑määrite vaaditaan kohdemaassasi ja tuotekategoriassasi. Tällä määritteellä ei ole oletusarvoa, joten se jää tyhjäksi, ellet itse ilmoita arvoa.
  • Ilmoita tarkka arvo kaikille tuotteille, jotka eroavat toisistaan ikäryhmän perusteella. Käytä tätä määritettä, kun tuotteestasi on saatavilla useampia versioita, jotka eroavat ikäryhmän mukaan (esim. 0–3 kk:n ikäisten kengät ja 1–5-vuotiaiden kengät). Lisää jokaisen version tuoteryhmän tunnus [item_group_id] ‑määritteelle sama arvo.
  • Jos tuote ei ole tarkoitettu vain lapsille, lisää ikäryhmämäärite ja aseta sen arvoksi "adult". Tämä ei rajoita hakutuloksia, joissa tuote voi näkyä. Se ei myöskään tarkoita, että tuotteesi sisältäisi seksiin viittaavaa sisältöä. (Jos tuotteesi sisältää seksiin viittaavaa sisältöä, käytä aikuisviihde [adult] ‑määritettä.)
  • Lisää määrite, jos tuotteesi vaihtelee iän mukaan, vaikka kyseessä ei olisikaan eri tuoteversio. Tämä auttaa varmistamaan, että tuote näkyy iän mukaan suodatetuissa hakutuloksissa.

Yhdistä sukupuoli [gender] ‐määrite tarvittaessa. Ikäryhmän määritettä voidaan käyttää myös yhdessä sukupuoli [gender] ‑määritteen kanssa, jotta käyttäjät näkevät oikeat kokotiedot.

Esimerkkejä

Ikäryhmittäin vaihtelevat koot

Ikäryhmämääritettä käytetään myös sukupuoli [gender] ‑määritteen kanssa, jotta asiakkaille näkyy oikeat kokotiedot.

Tuotetiedot: Miesten tenniskengät, koko 6, tavallinen leveys
Määrite Arvo
Sukupuoli [gender] male
Koko [size] 6
Kokojärjestelmä [size_system] US
Kokotyyppi [size_type] regular
Ikäryhmä [age_group] adult

Tuotetiedot: Naisten tenniskengät, koko 6, tavallinen leveys
Määrite Arvo
Sukupuoli [gender] female
Koko [size] 6
Kokojärjestelmä [size_system] US
Kokotyyppi [size_type] regular
Ikäryhmä [age_group] adult

Tuotetiedot: Pikkulasten tenniskengät, koko 6, tavallinen leveys
Määrite Arvo
Sukupuoli [gender] female
Koko [size] 6
Kokojärjestelmä [size_system] US
Kokotyyppi [size_type] regular
Ikäryhmä [age_group] toddler

Tuotetiedot: Tyttöjen tenniskengät, koko 6, tavallinen leveys
Määrite Arvo
Sukupuoli [gender] female
Koko [size] 6
Kokojärjestelmä [size_system] US
Kokotyyppi [size_type] regular
Ikäryhmä [age_group] kids