Ikäryhmä [age_group]

Ikäryhmä [age_group] ‑määrite ilmoittaa kohdeikäryhmän, jolle tuotteesi on suunniteltu.

Kun käytät tätä määritettä, tuotteesi voi näkyä iän mukaan suodatetuissa tuloksissa. Tulokset voidaan suodattaa esimerkiksi valinnalla "Naiset" tai "Tytöt". Ikäryhmä [age_group] ‑määritettä voidaan käyttää myös yhdessä sukupuoli [gender] -määritteen kanssa, jotta käyttäjät näkevät oikeat kokotiedot.

An illustration showing filters for age options in Google shopping

Käyttötilanne

Pakollinen kaikkien kategoriaan Apparel & Accessories (tunnus: 166) kuuluvien tuotteiden maksuttomissa listauksissa.

Pakollinen kaikkien kategoriaan Apparel & Accessories (tunnus: 166) kuuluvien tuotteiden Shopping-mainoksissa seuraavissa kohdemaissa:

• Brasilia
  • Ranska
  • Saksa
  • Japani
  • Yhdistynyt kuningaskunta
  • Yhdysvallat

Valinnainen seuraavien Apparel & Accessories ‑alaluokkien tuotteille:

• Pinback Buttons (tunnus 4179)
  • Tie Clips (tunnus 180)
  • Cufflinks (tunnus 193)
  • Wristbands (tunnus 1893)
  • Shoe Covers (tunnus 5385)
  • Shoelaces (tunnus 1856)
  • Spurs (tunnus 2427)
  • Watch Bands (tunnus 5123)
  • Keychains (tunnus 175)
  • Wallet Chains (tunnus 5841)
  • Lanyards (tunnus 6277)
  • Checkbook Covers (tunnus 6460)
  • Badge & Pass Holders (tunnus 6170)
  • Watch Winders (tunnus 6870)
  • Watch Stickers & Decals (tunnus 7471)
  • Handkerchiefs (tunnus 5207)
  • Decorative Fans (tunnus 5114)

Nämä ovat tämän määritteen tuetut arvot:

• Vastasyntyneet [newborn]
    Enintään 3 kuukauden ikäiset vauvat. Vastasyntyneiden koot määritellään usein kuukausittaisen ikäryhmän (0–3) perusteella tai niihin merkitään vain "vastasyntynyt".
  • Vauvat [infant]
    3–12 kuukauden ikäiset vauvat. Vauvojen koot määritellään usein kuukausittaisen ikäryhmän (3–12) perusteella.
  • Pikkulapset [toddler]
    1–5-vuotiaat. Pikkulasten koot määritellään usein kuukausien (12–24) tai vuosien (1–5) perusteella.
  • Lapset [kids]
    5–13-vuotiaat. Lasten koot määritellään usein vuosien (5–13) perusteella.
  • Aikuiset [adult]
    Teini-ikäiset tai sitä vanhemmat (vähintään 13-vuotiaat). Kaikki tämän ikäryhmän koot on valmistettu aikuisille tai teini-ikäisille sopiviksi.

Muoto

Noudattamalla näitä muotoiluohjeita varmistat, että Google ymmärtää lähettämäsi datan.

Lue lisää tuotetietojen lähettämisestä saadaksesi tarkempia tietoja siitä, milloin ja miten arvoja tulee lähettää englanniksi

Tuetut arvot
  • newborn
  • infant
  • toddler
  • kids
  • adult
Toistuva kenttä Ei
Schema.orgin omaisuutta
(Mikä tämä on?)
Product.audience.suggestedMinAge, Product.audience.suggestedMaxAge

Tyyppi: Number. Käytä vain määritettyjä ikäryhmiä kullekin tuetulle arvolle. Ikä ilmaistaan vuosissa, joten käytä esimerkiksi arvoa 0,25, jos ikä on 3 kuukautta.
Tiedostomuoto Esimerkki merkinnästä
Teksti adult
XML-syötteet <g:age_group>adult</g:age_group>

Saat lisätietoja Content APIn datan muotoilusta tutustumalla Content API for Shoppingiin.

Ohjeet

Seuraamalla näitä ohjeita varmistat, että tuotetietosi ovat laadukkaita.

• Lisää jokin tuetuista arvoista, jos ikäryhmä [age_group] ‑määrite vaaditaan kohdemaassasi ja tuoteluokassasi. Tällä määritteellä ei ole oletusarvoa, joten se jää tyhjäksi, ellet itse määritä arvoa.
  • Ilmoita tarkka arvo kaikille tuotteille, jotka eroavat toisistaan ikäryhmän perusteella. Käytä tätä määritettä, kun tuotteestasi on saatavilla useampia versioita, jotka eroavat ikäryhmän mukaan (esim. 0–3 kk:n ikäisten kengät ja 1–5-vuotiaiden kengät). Lisää jokaisen vaihtoehdon tuoteryhmän tunnus [item_group_id] ‑määritteelle sama arvo.

Parhaat käytännöt

Näiden parhaiden käytäntöjen avulla voit ylittää perusvaatimukset ja optimoida tuotetietojesi toiminnan.

• Jos tuote ei ole tarkoitettu vain lapsille, lisää ikäryhmä [age_group] ‑määrite ja aseta sen arvoksi adult (aikuinen). Tämä ei rajoita hakutuloksia, joissa tuote voidaan näyttää. Se ei myöskään tarkoita, että tuotteesi sisältäisi seksiin viittaavaa sisältöä. (Jos tuotteesi sisältää seksiin viittaavaa sisältöä, käytä aikuisviihde [adult] ‑määritettä.)
  • Lisää tämä määrite, jos tuotteesi vaihtelee iän mukaan, vaikka kyseessä ei olisikaan eri tuoteversio. Tämä auttaa varmistamaan, että tuote näkyy iän mukaan suodatetuissa hakutuloksissa.

Esimerkkejä

Ikäryhmittäin vaihtelevat tuotteet

Monet tuotteet vaihtelevat ikäryhmittäin. Oikean ikäryhmän lisääminen auttaa varmistamaan, että tuotteet näkyvät oikeissa hakutuloksissa.

Esimerkiksi seuraavat tuotteet voivat vaihdella ikäryhmittäin:

• Vaatetus
  • Pelit
  • Kirjat
  • Lakanat
  • Viltit
  • Pussilakanat
  • Torkkupatjat
  • Tyynyliinat
  • Peitot ja täkit
  • Pyyhkeet
  • Päivänvarjot ja sateenvarjot
  • Allaslelut
  • Puhallettavat uimalelut ja ‑lepotuolit
  • Yövalot ja ympäristön valaistus
  • Säästöpossut ja rahapurnukat
  • Matot
  • Verhot
  • Sisustustyynyt
  • Lelut

Ikäryhmittäin vaihtelevat koot

Jotta voit näyttää asiakkaille oikeat kokotiedot, ikäryhmä [age_group] ‑määritettä käytetään myös sukupuoli [gender] ‑määritteen kanssa.

Tuotetiedot: Miesten tenniskengät, koko 6, tavallinen leveys
Määrite Arvo
Sukupuoli [gender] male
Koko [size] 6
Kokojärjestelmä [size_system] US
Kokotyyppi [size_type] regular
Ikäryhmä [age_group] adult

Tuotetiedot: Naisten tenniskengät, koko 6, tavallinen leveys
Määrite Arvo
Sukupuoli [gender] female
Koko [size] 6
Kokojärjestelmä [size_system] US
Kokotyyppi [size_type] regular
Ikäryhmä [age_group] adult

Tuotetiedot: Pikkulasten tenniskengät, koko 6, tavallinen leveys
Määrite Arvo
Sukupuoli [gender] female
Koko [size] 6
Kokojärjestelmä [size_system] US
Kokotyyppi [size_type] regular
Ikäryhmä [age_group] toddler

Tuotetiedot: Tyttöjen tenniskengät, koko 6, tavallinen leveys
Määrite Arvo
Sukupuoli [gender] female
Koko [size] 6
Kokojärjestelmä [size_system] US
Kokotyyppi [size_type] regular
Ikäryhmä [age_group] kids