mobile_link [mobillänk]: Definition

Med attributet mobile_link [mobillänk] kan du inkludera en webbadress till en mobiloptimerad version av målsidan. Den mobila versionen visas för användare på mobila enheter, till exempel telefoner eller surfplattor. När du använder det här attributet ser du särskilda rapporter i Merchant Center om potentiella problem med dina mobiloptimerade målsidor.

Med en mobiloptimerad webbplats visas målsidan korrekt på mobila enheter. En sådan webbplats läses ofta in snabbare på mobiltelefoner.

An illustration showing how an ad click on mobile leads to a mobile landing page

Användningsområde

Valfritt för varje produkt

Om du bara skickar in mobile_link [mobillänk] tillsammans med link [länk] anges alla mobilanvändare till målsidan i mobile_link [mobillänk]. Läs mer om hur link [länk], mobile_link [mobillänk] och ads_redirect [adwords-omdirigering] fungerar tillsammans.

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att vi förstår den data du skickar in.

Typ Webbadress (inklusive http eller https), endast ASCII-tecken och RFC 3986-kompatibel
Begränsningar 1–2 000 tecken
Upprepat fält Nej
Filformat Exempelvärde
Textflöden https://www.m.example.com/writing/fiji-pens
XML-flöden <g:mobile_link>https://www.m.example.com/writing/fiji-pens</g:mobile_link>

Information om hur du formaterar data för Content API finns i Content API for Shopping.

Riktlinjer

Följ de här riktlinjerna för att se till att du skickar data av hög kvalitet för dina produkter.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att kunna visa din produkt. Om du inte följer kraven underkänner vi din produkt och meddelar dig det på sidan Diagnostik i Merchant Center-kontot.

• Uppfyll kraven för attributet link [länk] med värdet du anger för mobile_link [mobillänk].
  • Skicka in attributet link [länk], som är den sida datoranvändare ser.

Bra metoder

De här tipsen kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera din produktdata för att få bästa möjliga resultat.

Exempel

Produkter utan varianter

Kom ihåg att också ange attributet link [länk] när du använder mobile_link [mobillänk]. Mobilanvändare skickas till den webbadress du anger för mobile_link [mobillänk], men datoranvändare skickas fortfarande till webbadressen för link [länk].

Produkt Google-pennor, svart bläck
mobile_link [mobillänk] https://mobile.example.com/writing/google-pens
link [länk] https://example.com/writing/google-pens
Produkt med varianter

När du inkluderar en webbadress för en produkt med varianter ska du se till att varianten väljs automatiskt utifrån webbadressen.

Produkt Google-pennor, svart bläck
mobile_link [mobillänk] https://mobile.example.com/writing/google-pens?color=black
link [länk] https://example.com/writing/google-pens?color=black
Produkt Google-pennor, rött bläck
mobile_link [mobillänk] https://mobile.example.com/writing/google-pens?color=red
link [länk] https://example.com/writing/google-pens?color=red