mobile_link [mobiele_link]: definitie

Met het kenmerk mobile_link [mobiele_link] kunt u een URL opnemen naar de bestemmingspagina die is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. Deze mobiele versie wordt weergegeven aan gebruikers van mobiele apparaten, zoals telefoons of tablets. Wanneer u dit kenmerk gebruikt, ziet u in Merchant Center aanvullende rapporten over mogelijke problemen met uw bestemmingspagina's die zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten.

Door een mobiele versie van uw site te maken, zorgt u dat uw bestemmingspagina er goed uitziet op mobiele apparaten. Deze sites laden vaak sneller op mobiele telefoons.

An illustration showing how an ad click on mobile leads to a mobile landing page

Wanneer te gebruiken

Optioneel voor elk product

Als u alleen het kenmerk mobile_link [mobiele_link] indient naast het kenmerk link, worden alle mobiele gebruikers naar de bestemmingspagina gestuurd die is opgegeven in het kenmerk mobile_link [mobiele_link]. Meer informatie over hoe u de kenmerken link, mobile_link [mobiele_link] en ads_redirect [adwords_doorsturing] samen gebruikt.

Opmaak

Hanteer de volgende opmaakrichtlijnen zodat we de door u ingediende gegevens begrijpen:

Type URL (inclusief http of https), alleen ASCII-tekens en conform RFC 3986
Limieten 1-2000 tekens
Herhaald veld Nee

Bestandsindeling Voorbeeldwaarde
Tekstfeeds http://www.m.example.com/writing/fiji-pens
XML-feeds <g:mobile_link>http://www.m.example.com/writing/fiji-pens</g:mobile_link>

Voor informatie over de API-indeling raadpleegt u Content API for Shopping .

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van hoogwaardige informatie te voorzien en optimale resultaten met uw advertenties te behalen.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om advertenties voor uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Voldoe aan de vereisten voor het kenmerk link met de waarde die u indient voor mobile_link [mobiele_link].
  • Dien het kenmerk link in. Dit is de pagina die desktopgebruikers te zien krijgen.

Praktische tips

Dit zijn praktische tips waarmee u productgegevens kunt optimaliseren voor de beste resultaten.

Voorbeelden

Producten zonder varianten

Wanneer u het kenmerk mobile_link [mobiele link] gebruikt, moet u ook het kenmerk link opgeven. Mobiele gebruikers worden naar de URL gestuurd die u voor mobile_link [mobiele_link] heeft opgegeven, maar desktopgebruikers worden nog steeds naar de URL gestuurd die u heeft opgegeven voor link.

Product Google-pennen, zwarte inkt
mobile_link [mobiele_link] http://mobile.example.com/writing/google-pens
link http://example.com/writing/google-pens
Product met varianten

Wanneer u een URL opneemt voor een product met varianten, zorg dan dat de variant automatisch wordt geselecteerd op basis van de URL.

Product Google-pennen, zwarte inkt
mobile_link [mobiele_link] http://mobile.example.com/writing/google-pens?color=black
link [link] http://example.com/writing/google-pens?color=black

Product Google-pennen, rode inkt
mobile_link [mobiele_link] http://mobile.example.com/writing/google-pens?color=red
link [link] http://example.com/writing/google-pens?color=red