mobile_link [mobiele_link]: definitie

Met het kenmerk mobile_link [mobiele_link] kunt u een URL opnemen naar de bestemmingspagina die is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. Deze mobiele versie wordt weergegeven aan gebruikers van mobiele apparaten, zoals telefoons of tablets. Wanneer u dit kenmerk gebruikt, ziet u in Merchant Center aanvullende rapporten over mogelijke problemen met uw bestemmingspagina's die zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten.

Door een mobiele versie van uw site te maken, zorgt u dat uw bestemmingspagina er goed uitziet op mobiele apparaten. Deze sites laden vaak sneller op mobiele telefoons.

An illustration showing how an ad click on mobile leads to a mobile landing page

Wanneer te gebruiken

Optioneel voor elk product

Als u alleen het kenmerk mobile_link [mobiele_link] indient naast het kenmerk link, worden alle mobiele gebruikers naar de bestemmingspagina gestuurd die is opgegeven in het kenmerk mobile_link [mobiele_link]. Meer informatie over hoe u de kenmerken link, mobile_link [mobiele_link] en ads_redirect [adwords_doorsturing] samen gebruikt.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat we de gegevens die u indient kunnen begrijpen.

Type URL (inclusief http of https), alleen ASCII-tekens en volgens RFC 3986
Limieten 1-2000 tekens
Herhaald veld Nee
Bestandsindeling Voorbeeldwaarde
Tekstfeeds https://www.m.example.com/writing/fiji-pens
XML-feeds <g:mobile_link>https://www.m.example.com/writing/fiji-pens</g:mobile_link>

Raadpleeg de Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van duidelijke gegevens te voorzien.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Voldoe aan de vereisten voor het kenmerk link met de waarde die u indient voor mobile_link [mobiele_link].
  • Dien het kenmerk link in. Dit is de pagina die desktopgebruikers te zien krijgen.

Praktische tips

Met deze praktische tips kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

Voorbeelden

Producten zonder varianten

Wanneer u het kenmerk mobile_link [mobiele link] gebruikt, moet u ook het kenmerk link [link] opgeven. Mobiele gebruikers worden naar de URL gestuurd die u voor mobile_link [mobiele_link] heeft opgegeven, maar desktopgebruikers worden nog steeds naar de URL gestuurd die u heeft opgegeven voor link [link].

Product Google-pennen, zwarte inkt
mobile_link [mobiele_link] https://mobile.example.com/writing/google-pens
link [link] https://example.com/writing/google-pens
Product met varianten

Wanneer u een URL opneemt voor een product met varianten, zorg dan dat de variant automatisch wordt geselecteerd op basis van de URL.

Product Google-pennen, zwarte inkt
mobile_link [mobiele_link] https://mobile.example.com/writing/google-pens?color=black
link [link] https://example.com/writing/google-pens?color=black
Product Google-pennen, rode inkt
mobile_link [mobiele_link] https://mobile.example.com/writing/google-pens?color=red
link [link] https://example.com/writing/google-pens?color=red