Mobiele link [mobile_link]

Met het kenmerk mobiele link [mobile_link] kunt u een URL opnemen naar de landingspagina die is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. Deze mobiele versie wordt weergegeven aan gebruikers van mobiele apparaten, zoals telefoons of tablets. Wanneer u dit kenmerk gebruikt, ziet u in Merchant Center aanvullende rapporten over mogelijke problemen met uw landingspagina's die zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten.

Maak voor mobiele apparaten een geoptimaliseerde site om uw landingspagina goed weer te geven op mobiele apparaten. Deze sites laden vaak sneller op mobiele telefoons.

An illustration showing how an ad click on mobile leads to a mobile landing page

Wanneer te gebruiken

• Optioneel voor elk product

Als u naast het kenmerk link [link] het kenmerk mobiele link [mobile_link] opgeeft, worden alle gebruikers van mobiele apparaten doorgestuurd naar de landingspagina die is opgegeven in het kenmerk mobiele link. Als u echter ook een waarde indient voor het kenmerk advertentie-omleiding [ads_redirect], worden gebruikers die op Shopping-advertenties klikken naar die URL gestuurd in plaats van naar de URL die u indient voor het kenmerk link of mobiele link. Gebruikers die op gratis productvermeldingen klikken, worden nog steeds omgeleid naar de URL die is opgegeven voor het kenmerk link of mobiele link. Meer informatie over hoe de kenmerken link, mobiele link en advertentie-omleiding samenwerken.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Bekijk het artikel over productgegevens indienen voor meer informatie over wanneer en hoe u waarden in het Engels indient

Type URL (inclusief http of https), alleen ASCII-tekens en volgens RFC 3986
Limieten 1-2000 tekens
Herhaald veld Nee
Bestandsindeling Voorbeeldwaarde
Tekstfeeds https://www.m.example.com/writing/fiji-pens
XML-feeds <g:mobile_link>https://www.m.example.com/writing/fiji-pens</g:mobile_link>

Deep links voor app-advertenties

In deze bronnen vindt u meer informatie over de implementatie van deep links voor mobiele apps in uw feed:

Raadpleeg de Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van duidelijke gegevens te voorzien.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Voldoe aan de vereisten voor het kenmerk link bij de waarde die u opgeeft voor het kenmerk mobiele link [mobile_link].
  • Geef het kenmerk link op. Dit is de pagina die desktopgebruikers te zien krijgen.

Praktische tips

Met deze praktische tips kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Volg de praktische tips voor het kenmerk link bij de waarde die u indient voor het kenmerk mobiele link [mobile_link].
  • Link naar een landingspagina die goed wordt weergegeven op mobiele apparaten. Sommige elementen kunt u beter niet gebruiken op uw landingspagina, zoals Flash, Silverlight en ActiveX. Meer informatie over hoe u websites maakt die zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten.
  • Als u trackingparameters gebruikt in het kenmerk mobiele link [mobile_link], raden we u aan het kenmerk Google Zoeken-index [canonical_link] in uw feed te gebruiken om een canonieke URL op te geven. Gebruik het kenmerk Google Zoeken-index [canonical_link] zodat producten worden gekoppeld aan de juiste URL in de Google Zoeken-index. Dit geeft Google meer inzicht in het product. Meer informatie over canonieke links
    • Als het kenmerk Google Zoeken-index [canonical_link] niet wordt gebruikt, bestaat de kans dat de URL wordt geïndexeerd die in het feedkenmerk mobiele link [mobile_link] is opgegeven. U kunt indexeren voorkomen door de tag noindex aan uw pagina's toe te voegen of het kenmerk Google Zoeken-index [canonical_link] te gebruiken in uw feed.

Voorbeelden

Producten zonder varianten

Als u het kenmerk mobiele link [mobile_link] gebruikt, moet u ook het kenmerk link [link] opgeven. Mobiele gebruikers worden naar de URL gestuurd die u voor het kenmerk mobiele link heeft opgegeven, maar desktopgebruikers worden nog steeds naar de URL gestuurd die u heeft opgegeven voor het kenmerk link.

Productgegevens voor Google-pennen, zwarte inkt
Kenmerk Waarde
Mobiele link [mobile_link] https://mobile.example.com/writing/google-pens
Link [link] https://example.com/writing/google-pens
Product met varianten

Wanneer u een URL opneemt voor een product met varianten, zorg dan dat de variant automatisch wordt geselecteerd op basis van de URL.

Productgegevens voor Google-pennen met zwarte inkt
Kenmerk Waarde
Mobiele link [mobile_link] https://mobile.example.com/writing/google-pens?color=black
Link [link] https://example.com/writing/google-pens?color=black

Productgegevens voor Google-pennen met rode inkt
Kenmerk Waarde
Mobiele link [mobile_link] https://mobile.example.com/writing/google-pens?color=red
Link [link] https://example.com/writing/google-pens?color=red