Mobiililinkki [mobile_link]

Käyttämällä mobiililinkki [mobile_link] ‑määritettä voit sisällyttää tuotetietoihin URL-osoitteen, joka johtaa laskeutumissivusi mobiililaitteille optimoituun versioon. Tämä mobiiliversio näytetään käyttäjille, jotka käyttävät esimerkiksi matkapuhelinta tai tablettia. Kun käytät tätä määritettä, näet Kauppiaskeskuksessa lisäraportin mobiililaitteille optimoitujen laskeutumissivujesi mahdollisista ongelmista.

Luomalla mobiililaitteille optimoidun sivuston varmistat, että laskeutumissivu näkyy oikein mobiililaitteilla. Tämän tyyppiset sivustot latautuvat yleensä nopeammin matkapuhelimilla.

An illustration showing how an ad click on mobile leads to a mobile landing page

Käyttö

• Valinnainen kullekin tuotteelle

Jos ilmoitat mobiililinkki [mobile_link] ‑määritteen linkki [link] ‑määritteen lisäksi, kaikki mobiililaitteiden käyttäjät ohjataan mobiililinkin määritteessä määritetylle laskeutumissivulle. Jos kuitenkin ilmoitat lisäksi arvon ads-uudelleenohjaus [ads_redirect] ‑määritteelle, Shopping-mainoksia klikkaavat käyttäjät ohjataan siihen URL-osoitteeseen linkki [link]- tai mobiililinkki [mobile_link] ‑määritteissä ilmoittamiesi URL-osoitteiden sijaan. Maksuttomia tuotelistauksia klikkaavat käyttäjät ohjataan edelleen linkki- tai mobiililinkkimääritteissä ilmoitettuun URL-osoitteeseen. Lue lisää linkki [link]-, mobiililinkki [mobile_link]- ja ads-uudelleenohjaus [ads_redirect] ‑määritteiden käyttämisestä yhdessä

Muoto

Noudattamalla näitä muotoiluohjeita varmistat, että Google ymmärtää lähettämäsi datan.

Lue lisää tuotetietojen lähettämisestä saadaksesi tarkempia tietoja siitä, milloin ja miten arvoja tulee lähettää englanniksi

Tyyppi URL (sis. http tai https), vain ASCII-merkkejä, RFC 3986:n mukainen
Rajoitukset 1 – 2 000 merkkiä
Toistuva kenttä Ei
Tiedostomuoto Esimerkkiarvo
Tekstisyötteet https://www.m.example.com/writing/fiji-pens
XML-syötteet <g:mobile_link>https://www.m.example.com/writing/fiji-pens</g:mobile_link>

Sovellusmainosten täsmälinkit

Saat ohjeita mobiilisovellusten täsmälinkkien käyttöönotosta syötteessäsi tutustumalla seuraavaan materiaaliin:

Saat lisätietoja Content APIn datan muotoilusta tutustumalla Content API for Shoppingiin.

Ohjeet

Alla olevia ohjeita seuraamalla voit varmistaa tuotetietojesi laadun.

Vähimmäisvaatimukset

Sinun on noudatettava seuraavia vaatimuksia, jotta tuotteesi voidaan näyttää. Jos et noudata näitä vaatimuksia, tuotteesi hylätään. Ilmoitamme hylkäyksestä Kauppiaskeskus-tilisi Diagnostiikka-sivulla.

• Noudata linkki [link] ‑määritteen vaatimuksia, kun ilmoitat arvon mobiililinkki [mobile_link] ‑määritteelle.
  • Käytä linkki [link] ‑määritteen arvona sivua, jonka tietokoneen käyttäjät näkevät.

Parhaat käytännöt

Näiden parhaiden käytäntöjen avulla voit ylittää perusvaatimukset ja optimoida tuotetietojesi toiminnan.

• Seuraa linkki [link] ‑määritteen parhaita käytäntöjä, kun ilmoitat arvon mobiililinkki [mobile_link] ‑määritteelle.
  • Lisää linkki laskeutumissivulle, joka toimii hyvin mobiililaitteilla. Elementtejä, joita ei pitäisi käyttää laskeutumissivulla, ovat esimerkiksi Flash, Silverlight ja ActiveX. Lue lisää mobiilioptimoidun verkkosivuston luomisesta.
  • Jos käytät seurantaparametreja mobiililinkki [mobile_link] ‑määritteessä, on suositeltavaa lisätä syötteeseen Google Haun hakemiston ensisijainen linkki [canonical_link] ‑määrite ensisijaisen URL-osoitteen lisäämiseksi. Käyttämällä Google Haun hakemiston ensisijainen linkki [canonical_link] ‑määritettä voit varmistaa, että tuotteisiin on yhdistetty oikea URL-osoite Google Haun hakemistossa. Lisäksi sen avulla Google ymmärtää paremmin tuotetta. Lue lisää ensisijaisista linkeistä
    • Jos Google Haun hakemiston ensisijainen linkki [canonical_link] ‑määritettä ei käytetä, on mahdollista, että mobiililinkki [mobile_link] ‑syötemääritteessä oleva URL-osoite indeksoidaan. Voit estää indeksoinnin lisäämällä noindex-tagin sivuihin, jos se on mahdollista. Voit myös käyttää syötteessäsi Google Haun hakemiston ensisijainen linkki [canonical_link] ‑määritettä.

Esimerkkejä

Tuotteet, joista ei ole eri versioita

Kun käytät mobiililinkki [mobile_link] ‑määritettä, muista lisätä myös linkki [link] ‑määrite. Mobiilikäyttäjät ohjataan mobiililinkki [mobile_link] ‑määritteen arvoa vastaavaan URL-osoitteeseen, mutta tietokoneen käyttäjät ohjataan linkki [link] ‑määritteen perusteella.

Tuotetiedot: Google-kynät, musta muste
Määrite Arvo
mobiililinkki [mobile_link] https://mobile.example.com/writing/google-pens
linkki [link] https://example.com/writing/google-pens
Tuotteet, joista on eri versioita

Kun tuotteesta on eri versioita, varmista URL-osoitteen määrityksen yhteydessä, että versio valitaan automaattisesti URL-osoitteen perusteella.

Tuotetiedot: Google-kynät, musta muste
Määrite Arvo
mobiililinkki [mobile_link] https://mobile.example.com/writing/google-pens?color=black
linkki [link] https://example.com/writing/google-pens?color=black

Tuotetiedot: Google-kynät, punainen muste
Määrite Arvo
mobiililinkki [mobile_link] https://mobile.example.com/writing/google-pens?color=red
linkki [link] https://example.com/writing/google-pens?color=red