I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Avgifter [tax]

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

Med attributtet for avgifter [tax] kan du overstyre innstillingene for avgifter i USA som du har angitt i Merchant Center. Bruk dette attributtet når du må endre eller overstyre avgiftene for én vare.

I denne artikkelen

Bruksområder

Required Obligatorisk for USA når du vil overstyre kontoinnstillingene for avgifter du har angitt i Merchant Center. Dette attributtet gjelder bare for omsetningsavgift i USA. Det skal ikke brukes for andre avgifter, for eksempel merverdiavgift (mva.) eller importavgift.

Hvis du vil endre eller overstyre avgiftene for én vare, kan du bruke attributtet for avgifter [tax], som alltid overstyrer kontoinnstillingene for avgifter. Vi anbefaler at du ikke sender inn dette attributtet, men heller angir avgiftssatser i Merchant Center-innstillingene.

Attributtet for avgifter bruker følgende underattributter:

• Land [country] (Optional valgfritt)
    Landet et produkt kan leveres til. Avgiftsinnstillinger er foreløpig bare tilgjengelig for produkter som er målrettet mot USA. Ta også med underattributtet for land [country] når du tar med underattributtene for region [region], postnummer [postal_code] eller steds-ID [location_id].

Merk: Underattributtet for land [country] støtter bare verdien «US». Hvis du ikke sender inn noen verdi, brukes «US» som standard.

• Område (valgfritt)
    Hvis du vil ta med et område, oppgir du bare ett av disse underattributtene:
    • Region [region] (Optional valgfritt)
      Send inn en delstat. Send inn en ISO 3166-2-kode uten landprefiks (for eksempel «CA»).
    • Postnummer [postal_code] (Optional valgfritt)
      Et utvalg av postnumre. Send inn ett av følgende alternativer:
      • et postnummer (for eksempel «94043»)
      • en postnummerserie (for eksempel «94002–95460»)
      • et utvalg av postnumre du oppgir ved å bruke et prefiks med jokertegn (*) (f.eks. «94*»)
      • et utvalg av postnumre du oppgir ved å bruke to prefikser med jokertegn (*) (for eksempel «94*-95*»)
    • Steds-ID [location_id] (Optional valgfritt)
      Send inn en numerisk kriteriums-ID for stedet, som definert i Google Ads API (AdWords API) (for eksempel «21137» for California).
  • Sats [rate] (Required obligatorisk)
    Avgiftssatsen som en prosentandel av prisen (tall, for eksempel 8.75).
  • Fraktavgifter [tax_ship] (Optional valgfritt)
    Hvorvidt du krever inn avgifter på frakt (ja [yes] eller nei [no]).

Format

Følg disse retningslinjene for formatering for å sikre at Google forstår informasjonen du sender inn.

Finn ut når og hvordan du sender inn produktinformasjon på engelsk

Type

Unicode-tegn (anbefalt: bare ASCII)

Gjentatt felt Ja. Send inn opptil 100 ganger for å angi avgifter for forskjellige steder
Filformat Eksempeloppføring
Tekstfeeder

Formatet til dette attributtet avhenger av hvilke verdier du sender inn, og rekkefølgen du sender dem inn i. Ta med attributtet for avgifter, tax, og legg så til navnene på underattributtene du vil sende inn, i parentes og atskilt med kolon (:).

Eksempel med land, postnummer og sats:

Navn tax(country:postal_code:rate)

Så lenge du navngir underattributtene du bruker, kan du sende dem til oss i valgfri rekkefølge. Hvis du derimot oppgir verdier for underattributter uten å navngi dem, antar vi at attributtverdiene dine omfatter disse underattributtene, i denne rekkefølgen:

1. Land [country]
  2. Region [region]
  3. Sats [rate]
  4. Fraktavgifter [tax_ship]

Formatér verdien ved å sende inn verdien for hvert av underattributtene i samme rekkefølge som i navnet, atskilt med kolon (:). Ikke bruk anførselstegn. Eksempel:

Navn tax(country:postal_code:rate)
Mulig verdi US:80302:8.75

Hvis du skal sende inn flere steder, sender du inn attributtet (med samme navn) flere ganger. Eksempel:

Navn tax(country:postal_code:rate)
Mulig verdi US:80302:8.75

Navn tax(country:postal_code:rate)
Mulig verdi US:900*-901*:9.5

Hvis du ikke vil bruke et valgfritt underattributt (for eksempel region) for et bestemt produkt, må du likevel legge til et kolon (:), men ikke skrive inn noen tekst. Eksempel:

Navn tax
Mulig verdi US::6.49:yes

Navn tax(country:rate)
Mulig verdi 6.49

XML-feeder

Ta med et eget attributt for hver avgiftsgruppe.

<g:tax>
  <g:country>US</g:country>
  <g:region>MA</g:region>
  <g:rate>5.00</g:rate>
  <g:tax_ship>yes</g:tax_ship>
</g:tax>

Hvis du vil formatere dataene dine for Content API, kan du se ressursen Content API for Shopping.

Minstekrav

Dette er kravene du må oppfylle for å kunne vise produktet ditt. Hvis du ikke oppfyller disse kravene, avviser vi produktet ditt og gir deg beskjed om dette på Diagnostikk-siden i Merchant Center-kontoen din.

• Sørg for å sende inn informasjon for alle steder i USA (selv steder der du ikke krever inn avgifter) hvis du sender inn alle avgiftsinnstillingene via attributtet for avgifter [tax]. Hvis du ikke krever inn avgifter for et sted, må du spesifisere dette ved å angi «0» for sats [rate], som er et av underattributtene av attributtet for avgifter [tax].
  • Send inn fullstendig og riktig informasjon om avgifter og tilhørende kostnader. Hvis du ikke kan angi nøyaktige avgiftskostnader, må du angi en tilsvarende eller opprundet avgift som brukerne som besøker nettstedet ditt, ville ha betalt.
  • Når du sender inn avgiftsinformasjon, må du overholde lokal lov og rett.

Anbefalte fremgangsmåter

Med de følgende anbefalte fremgangsmåtene kan du optimalisere produktinformasjonen din utover de grunnleggende kravene.

• Bruk avgiftsinnstillingene i Merchant Center. Med disse innstillingene kan du angi enkle, faste satser eller la Google beregne avgiftssatsene for produktene dine automatisk. Bruk attributtet for avgifter [tax] som en siste utvei for å overstyre innstillingene du har angitt i Merchant Center.
  • Bruk attributtet for avgifter for produkter som har avgiftsfritak eller unike avgiftssatser. Du kan ikke bruke kontoinnstillingene dine for avgifter til å legge til reduserte avgiftssatser eller avgiftsfritak for enkeltprodukter. Google beregner avgiftssatser for fysiske personlig eiendeler og støtter ikke reduserte avgiftssatser eller avgiftsfritak.
  • Oppgi om du krever avgifter på frakt. Fraktavgifter kan være lovpålagt av enkelte skattemyndigheter. Du kan legge til avgifter på frakt gjennom underattributtet for fraktavgifter [tax_ship] eller via kontoinnstillingene.

Andre retningslinjer

Gå nøye gjennom hver del for å finne ut om kravene gjelder for landet eller produktet ditt. Hvis du ikke oppfyller kravene som gjelder for deg, blir produktet avvist. Du får beskjed om dette i Merchant Center-kontoen din.

Andre land enn USA
  • Ikke bruk attributtet for avgifter [tax] når du målretter mot andre land enn USA.
Forhandlere på bedriftsmarkedet (B2B)
  • Send inn avgiftssatsen som gjelder for privatpersoner. Avgiftene må være riktige for privatpersoner, siden vi for øyeblikket ikke spesifikt støtter handel mellom bedrifter (B2B). Dersom du har spesielle vilkår for bedriftskunder, kan du legge dem til på nettstedet ditt, men ikke send inn disse satsene i produktinformasjonen.

Eksempler

Formatering av tekstfeeder

For å formatere navnet må du ta med attributtet for avgifter [tax] og legge til navnene på hvert underattributt du vil sende inn, i parentes, atskilt med kolon (:).

Eksempel med land, postnummer og sats:

Navn tax(country:postal_code:rate)

Formater verdien ved å sende inn verdien for hvert underattributt i samme rekkefølge som i navnet, atskilt med kolon ( : ). Eksempel:

Navn tax(country:postal_code:rate)
Mulig verdi US:80302:8.75
Mulig verdi US:30*:12.75

Du kan også sende inn bare prisen. Eksempel:

Navn tax(rate)
Mulig verdi 64.90 NOK

Selv om du ikke tar med underattributter i navnet, bør du likevel sende inn verdier for følgende underattributter, i denne rekkefølgen:

1. Land [country]
  2. Region [region]
  3. Sats [rate]
  4. Fraktavgifter [tax_ship]

Eksempel:

Navn tax
Mulig verdi US:CA:8.25:yes

Hvis du ikke vil angi et ekstra underattributt (som region) for et bestemt produkt, må du likevel legge til et kolon (:), men ikke skrive inn noe tekst. Eksempel:

Navn tax
Mulig verdi US::6.49
Navn tax(country:region:rate)
Mulig verdi :6.49
Gjentatte felt (eksempel på regionale avgifter)

Tekstfeed

Du kan sende inn opptil 100 avgiftsverdier per produkt for å vise ulike kostnader for hvert sted. Hvis du skal sende inn flere steder, sender du inn attributtet (med det samme navnet) flere ganger. Eksempel:

Navn tax(country:postal_code:rate)
Mulig verdi US:80302:8.75
Navn tax(country:postal_code:rate)
Mulig verdi US:900*-901*:9.5

XML

Hvis du skal sende inn flere leveringsgrupper for en XML-feed, må du sende inn et eget attributt for hver leveringsgruppe. Du kan sende inn attributtet for avgifter [tax] opptil 100 ganger for hvert produkt.

<g:tax>
   <g:country>US</g:country>
   <g:region>CA</g:region>
   <g:rate>10.00</g:rate>
   <g:tax_ship>yes</g:tax_ship>
<g:/tax>
<g:tax>
   <g:country>US</g:country>
   <g:region>PA</g:region>
   <g:rate>11.00</g:rate>
   <g:tax_ship>yes</g:tax_ship>
<g:/tax>
<g:tax>
   <g:country>US</g:country>
   <g:region>NY</g:region>
   <g:rate>9.00</g:rate>
   <g:tax_ship>yes</g:tax_ship>
</g:tax>

Avgiftsfrie produkter

For å vise at et produkt ikke er avgiftspliktig, oppgir du 0 som verdi for underattributtet for sats. Eksempel:

Sats [rate] 0