Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Vero [tax]

Oma kuvake klassiselle Kauppiaskeskukselle ja Merchant Center Nextille.

Määritteellä vero [tax] voit ohittaa Kauppiaskeskuksessa luomasi Yhdysvaltojen veroasetukset. Käytä tätä määritettä, kun sinun on muutettava yksittäisen tuotteen veroa tai ohitettava se.

An example of how tax might be displayed in your ad

Sisällys

Käyttö

Required Pakollinen Yhdysvalloissa, kun haluat ohittaa Kauppiaskeskuksessa luomasi tilitason veroasetukset. Tämä määrite kattaa vain Yhdysvaltain myyntiveron. Älä sisällytä mitään muita veroja, kuten arvonlisäveroa (ALV/VAT) tai tuontiveroa.

Jos sinun täytyy muokata veroa tai ohittaa se yksittäisen tuotteen osalta, käytä määritettä vero [tax], joka ohittaa aina tilitason veroasetukset. Huomaathan, että tämän määritteen käyttämisen sijasta suosittelemme, että määrität veroprosentit Kauppiaskeskuksen asetuksissa.

Veromääritteellä on seuraavat alimääritteet:

• Maa [country] (Optional valinnainen)
    Maa, johon tuote voidaan toimittaa. Tällä hetkellä veroasetukset ovat käytössä vain tuotteille, joiden kohdemaa on Yhdysvallat. Lisää maa [country] ‐alimäärite, kun lisäät myös alue [region]-, postinumero [postal_code]- tai sijainnin tunnus [location_id] ‑alimääritteet.

Huom. Maa [country] ‐alimäärite tukee vain arvoa "US". Jos et lisää arvoa, se on oletusarvoisesti "US".

• Alue (valinnainen)
    Sisällytä alue ilmoittamalla vain yksi seuraavista alimääritteistä:
    • Alue [region] (Optional valinnainen)
      Lisää osavaltio. Lisää ISO 3166-2 ‐koodi ilman maan etuliitettä (esimerkiksi CA)
    • Postinumero [postal_code] (Optional valinnainen)
      Tietyn välin postinumerot. Ilmoita yksi seuraavista:
      • postinumero (esim. 94043)
      • tietyn välin postinumerot (esim. 94002–95460)
      • tietyn välin postinumerot jokerimerkillä (*) (esim. 94*)
      • tietyn välin postinumerot kahdella etuliitteellä ja jokerimerkeillä (*) (esim. 94*–95*).
    • Sijainnin tunnus [location_id] (Optional valinnainen)
      Lisää Google Ads APIssa (AdWords APIssa) määritetty numeerinen ehtotunnus sijainnillesi (esim. Kalifornia: 21137).
  • Veroprosentti [rate] (Required pakollinen)
    Veroprosentti prosenttilukuna hinnasta (esim. 8,75).
  • Toimitusvero [tax_ship] (Optional valinnainen)
    Kertoo, veloitatko veron toimituksesta: kyllä [yes] tai ei [no].

Muoto

Noudattamalla näitä muotoiluohjeita varmistat, että Google ymmärtää lähettämäsi datan.

Lue lisää siitä, milloin ja miten tuotetietoja voi lähettää englanniksi

Tyyppi

Unicode-merkit (suositus: vain ASCII)

Toistuva kenttä Kyllä. Käytä korkeintaan sata kertaa määrittääksesi verot eri sijainneille
Tiedostomuoto Esimerkki merkinnästä
Tekstisyötteet

Määritteen muoto riippuu siitä, mitä arvoja ilmoitat ja missä järjestyksessä. Lisää ensin määrite vero [tax] ja merkitse sen jälkeen sulkuihin lähettämiesi alimääritteiden nimet. Käytä nimien välissä erottimena kaksoispistettä (:).

Jos esimerkiksi haluat ilmoittaa maan, postinumeron ja veroprosentin:

Nimi tax(country:postal_code:rate)

Jos nimeät käyttämäsi alimääritteet, voit ilmoittaa ne meille missä tahansa järjestyksessä. Jos kuitenkin ilmoitat alimääritteen arvoja, mutta et nimeä niitä, oletamme määritteen arvojen sisältävän seuraavia alimääritteitä tässä järjestyksessä:

1. maa [country]
  2. alue [region]
  3. veroprosentti [rate]
  4. toimitusvero [tax_ship]

Muotoile arvo ilmoittamalla kunkin alimääritteen arvo samassa järjestyksessä kuin nimessä erotettuina kaksoispisteellä (:). Älä käytä lainausmerkkejä. Esimerkki:

Nimi tax(country:postal_code:rate)
Mahdollinen arvo US:80302:8.75

Jos sijainteja on useita, käytä määritettä (samalla nimellä) usean kerran. Esimerkki:

Nimi tax(country:postal_code:rate)
Mahdollinen arvo US:80302:8.75

Nimi tax(country:postal_code:rate)
Mahdollinen arvo US:900*-901*:9.5

Jos et halua kertoa tietystä tuotteesta valinnaista alimääritettä (esim. alue [region]), lisää silti kaksoispiste (:), mutta jätä tekstikohta tyhjäksi. Esimerkki:

Nimi tax
Mahdollinen arvo US::6.49:yes

Nimi tax(country:rate)
Mahdollinen arvo 6.49

XML-syötteet

Lisää jokaiselle veroryhmälle erillinen määrite.

<g:tax>
  <g:country>US</g:country>
  <g:region>MA</g:region>
  <g:rate>5.00</g:rate>
  <g:tax_ship>yes</g:tax_ship>
</g:tax>

Saat lisätietoja Content APIn datan muotoilusta tutustumalla Content API for Shoppingiin.

Vähimmäisvaatimukset

Sinun on noudatettava seuraavia vaatimuksia, jotta tuotteesi voivat näkyä. Jos et noudata vaatimuksia, tuotteesi hylätään. Ilmoitamme hylkäyksestä Kauppiaskeskus-tilin Diagnostiikka-sivulla.

• Varmista, että katat kaikki sijainnit Yhdysvalloissa (nekin, joista et peri veroa), jos ilmoitat kaikki veroasetukset määritteellä vero [tax]. Jos et peri veroa tietystä sijainnista, aseta vero [tax] ‐määritteen veroprosentti [rate] ‐alimääritteen arvoksi 0.
  • Kerro täydelliset ja paikkansapitävät verotiedot ja ‑kustannukset. Jos et voi ilmoittaa verokustannuksia tarkasti, ilmoita sama arvo tai korkeampi kuin keskimääräinen vero, jonka sivustollesi tulevat käyttäjät maksaisivat.
  • Noudata paikallisia lakeja, kun ilmoitat verotietoja.

Parhaat käytännöt

Näiden parhaiden käytäntöjen avulla voit ylittää perusvaatimukset ja optimoida tuotetietojesi toiminnan.

• Käytä Kauppiaskeskuksen veroasetuksia. Niillä voit luoda yksinkertaisia kiinteitä hintoja tai antaa Googlen laskea automaattisesti veroprosentit tuotteillesi. Käytä vero [tax] ‑määritettä viimeisenä keinona Kauppiaskeskuksessa luomiesi asetusten ohittamiseen.
  • Käytä vero [tax] ‑määritettä tuotteille, joista ei peritä veroa tai joissa käytetään yksilöllistä veroprosenttia.. Tilisi veroasetuksissa et pysty lisäämään yksittäisille tuotteille alennettuja verokantoja tai verovapautuksia. Google laskee veroprosentit kiinteälle henkilökohtaiselle omaisuudelle, eikä se tue alennettuja verokantoja tai verovapautuksia.
  • Ilmoita, veloitatko toimituksesta verot. Jotkut veroviranomaiset saattavat edellyttää toimituksen verottamista. Voit lisätä toimituksen veron alimääritteellä toimitusvero [tax_ship] tai tilin asetuksissa.

Lisäohjeet

Tarkista jokainen osio tarkasti, jotta tiedät, koskevatko vaatimukset maatasi tai tuotettasi. Jos et noudata sovellettavia vaatimuksia, hylkäämme tuotteesi ja ilmoitamme asiasta Kauppiaskeskus-tililläsi.

Muut maat kuin Yhdysvallat
  • Älä käytä vero [tax] ‐määritettä, kun kohdistat muihin maihin kuin Yhdysvaltoihin.
B2B-jälleenmyyjät
  • Ilmoita yksityishenkilöltä perittävä veroprosentti. Yksittäisten käyttäjien verotiedot pitää ilmoittaa tarkkaan, koska emme tällä hetkellä tue yritysten välisiä ostoja. Jos sinulla on erityisiä ehtoja, jotka koskevat kaupallisia ostajia, voit lisätä ne verkkosivustollesi. Älä kuitenkaan liitä näitä veroprosentteja tuotetietoihisi.

Esimerkkejä

Tekstisyötteen muotoilu

Muotoile nimi lisäämällä ensin määrite vero [tax] ja merkitse sen jälkeen sulkuihin lähettämiesi alimääritteiden nimet. Käytä nimien välissä erottimena kaksoispistettä (:).

Jos esimerkiksi haluat ilmoittaa maan, postinumeron ja veroprosentin:

Nimi tax(country:postal_code:rate)

Muotoile arvo ilmoittamalla kunkin alimääritteen arvo samassa järjestyksessä kuin ilmoitit nimet. Käytä arvojen välissä erottimena kaksoispistettä (:). Esimerkki:

Nimi tax(country:postal_code:rate)
Mahdollinen arvo US:80302:8.75
Mahdollinen arvo US:30*:12.75

Voit myös ilmoittaa vain hinnan. Esimerkki:

Nimi tax(rate)
Mahdollinen arvo 6.49 USD

Jos et lisää nimeen alimääritteitä, ilmoita silti arvot seuraaville alimääritteille tässä järjestyksessä:

1. maa [country]
  2. alue [region]
  3. veroprosentti [rate]
  4. toimitusvero [tax_ship]

Esimerkki:

Nimi tax
Mahdollinen arvo US:CA:8.25:yes

Jos et halua lisätä tietystä tuotteesta valinnaista alimääritettä (esim. alue), lisää silti kaksoispiste (:), mutta jätä tekstikohta tyhjäksi. Esimerkki:

Nimi tax
Mahdollinen arvo US::6.49
Nimi tax(country:region:rate)
Mahdollinen arvo :6.49
Toistuvat kentät (alueveroesimerkki)

Tekstisyöte

Voit ilmoittaa kullekin tuotteellesi korkeintaan sata veroarvoa, joilla määrität eri hinnat eri sijainneille. Jos haluat ilmoittaa useita sijainteja, käytä määritettä (samalla nimellä) usean kerran. Esimerkki:

Nimi tax(country:postal_code:rate)
Mahdollinen arvo US:80302:8.75
Nimi tax(country:postal_code:rate)
Mahdollinen arvo US:900*-901*:9.5

XML

Jos haluat lähettää XML-syötteeseen useita toimitusryhmiä, lisää jokaiselle toimitusryhmälle erillinen määrite. Voit ilmoittaa vero [tax] ‑määritteen enintään sata kertaa kullekin tuotteelle.

<g:tax>
   <g:country>US</g:country>
   <g:region>CA</g:region>
   <g:rate>10.00</g:rate>
   <g:tax_ship>yes</g:tax_ship>
<g:/tax>
<g:tax>
   <g:country>US</g:country>
   <g:region>PA</g:region>
   <g:rate>11.00</g:rate>
   <g:tax_ship>yes</g:tax_ship>
<g:/tax>
<g:tax>
   <g:country>US</g:country>
   <g:region>NY</g:region>
   <g:rate>9.00</g:rate>
   <g:tax_ship>yes</g:tax_ship>
</g:tax>

Ei-verotettavat tuotteet

Jos haluat ilmoittaa, että tuotetta ei veroteta, aseta veroprosentti [rate] ‐alimääritteen arvoksi 0. Esimerkki:

veroprosentti [rate] 0