Googlen tuoteluokka [google_product_category]

Kaikki tuotteet sijoitetaan automaattisesti johonkin tuoteluokkaan, joka valitaan Googlen jatkuvasti laajentuvasta luokituksesta. Kun käytät laadukkaita ja osuvia nimiä ja kuvauksia sekä lisäät oikeat hinta-, brändi- ja GTIN-tiedot, tuotteesi luokitellaan mahdollisimman tarkasti.

Googlen tuoteluokka [google_product_category] ‑määrite on valinnainen, ja sillä voi ohittaa Googlen automaattisen luokittelun erikoistapauksissa.

Käyttö

Valinnainen kullekin tuotteelle.

Google hyväksyy tuoteluokan ohituksen vain seuraavissa tapauksissa:

1. Yhdysvaltojen veron laskeminen: Voit Yhdysvaltoihin myytävien tuotteiden kohdalla ohittaa Googlen automaattisen luokituksen, jotta tuotteista peritään varmasti oikea Yhdysvaltojen vero.
  2. Luokkakohtaisten määritevaatimusten noudattaminen: Joillakin tuoteluokilla on pakollisia kenttiä. Tällaisia luokkia ovat esimerkiksi Apparel & Accessories [Vaatteet ja asusteet], Mobile Phones [Matkapuhelimet] ja Software [Ohjelmistot]. Jos Google sijoittaa tuotteen virheellisesti näihin luokkiin, voit tällä määritteellä ohittaa luokituksen ja poistaa luokkakohtaiset vaatimukset.
  3. Google Ads ‑kampanjoiden kohdistaminen: Jos sinulla on Googlen tuoteluokkiin perustuvia mainoskampanjoita, voit tällä määritteellä tarkemmin asemoida tuotteesi kampanjan rakenteessa. Lue lisää Shopping‑kampanjan hallinnasta tuoteryhmien avulla.
  4. Alkoholi. Alkoholijuomat on luokiteltava asianmukaisesti. Jos tuote on luokiteltu väärin, voit ohittaa luokituksen Googlen tuoteluokka [google_product_category] ‑määritteellä ja varmistaa, että tuote on vaatimusten mukainen. Tutustu alkoholijuomia koskevaan käytäntöön.

Muoto

Noudattamalla näitä muotoiluohjeita varmistat, että Google ymmärtää lähettämäsi datan.

Lue lisää tuotetietojen lähettämisestä saadaksesi tarkempia tietoja siitä, milloin ja miten arvoja tulee lähettää englanniksi

Tuetut arvot
Ennalta määritetty Googlen tuoteluokka: tuoteluokan tunnus tai koko polku. Voit ilmoittaa joko tunnuksen tai koko polun, mutta et molempia.

Lataa luettelo kaikista Googlen tuoteluokista:

Lataa luettelo toisella kielellä:

• Valitse kieli sivun lopussa olevasta valikosta. Linkit päivittyvät valitsemallesi kielelle.

Voit estää tekstin sotkeentumisen .txt-versiossa:

Rajoitus

1 luokka tuotetta kohti

Toistuva kenttä Ei
Tiedostomuoto Esimerkki merkinnästä
Tekstisyötteet

2271
tai
Apparel & Accessories > Clothing > Dresses

XML-syötteet <g:google_product_category>2271</g:google_product_category>
tai
<g:google_product_category>Apparel &amp; Accessories &gt; Apparel &gt; Dresses</g:google_product_category>

Saat lisätietoja Content APIn datan muotoilusta tutustumalla Content API for Shoppingiin.

Ohjeet

Alla olevia ohjeita seuraamalla voit varmistaa tuotetietojesi laadun.

• Käytä vain ennalta määritettyjä Googlen tuoteluokkia. Voit ilmoittaa joko tuoteluokan tunnuksen tai koko polun, mutta et molempia. Jos mikään luokka ei sovi tuotteeseen tai jos haluat käyttää omaa tuoteluokkaasi, käytä sen sijaan määritettä tuotetyyppi [product_type].
  • Jos tuotekoodien luokitukset eivät ole saatavilla omalla kielelläsi, käytä englanninkielisiä arvoja tai numeerista tunnusta.
  • Käytä luokkaa, joka kuvaa tuotettasi parhaiten. Valitse luokka tuotteesi päätarkoituksen perusteella. Esimerkiksi MP3-soitinta voi käyttää kellona, mutta sen päätarkoitus on toimia MP3-soittimena. MP3-soittimen luokka valittaisiin siis näin: Electronics > Audio > Audio Players & Recorders > MP3 Players (tunnus: 233).
  • Käytä tarkinta mahdollista luokkaa. MP3-soittimen laturin luokka valittaisiin siis näin: Electronics > Audio > Audio Accessories > MP3 Player Accessories (tunnus: 232). Älä käytä pelkkää ylätason luokkaa, tässä tapauksessa Electronics (tunnus: 222).
  • Käytä luokkia, jotka on julkaistu elokuun 2011 jälkeen. Älä käytä luokkia, jotka on julkaistu ennen elokuuta 2011. Löydät viimeisimmät arvot yllä olevista linkeistä.

Parhaat käytännöt

Näiden parhaiden käytäntöjen avulla voit ylittää perusvaatimukset ja optimoida tuotetietojesi toiminnan.

• Käytä uusimpia luokkia. Google Adsissa Shopping-kampanjoiden hintatarjoukset perustuvat uusimpiin luokkiin. Jos käytät luokkana jotakin elokuun 2011 jälkeen julkaistua versiota, muunnamme sen uusimpaan versioon. Jos siis käytät vanhaa luokkaa, asettamasi tiedot eivät välttämättä vastaa palvelussa näkyviä tietoja.

Lisäohjeet

Tarkista jokainen osio tarkasti, jotta tiedät, koskevatko vaatimukset maatasi tai tuotettasi. Jos et noudata näitä vaatimuksia, hylkäämme tuotteesi. Ilmoitamme hylkäyksestä Kauppiaskeskus-tilisi Diagnostiikka-sivulla.

Googlessa myydyt tuotteet
Google käyttää Yhdysvaltain osavaltioissa myytävien tuotteiden veroprosentin määrittämiseen mitä tahansa Googlen tuoteluokka [google_product_category] ‑arvoja, jotka olet lisännyt syötteeseen. Lue lisää marketplace facilitator ‑verosta.
Shopping-mainoskampanjat

Shopping-mainoskampanjoiden tuoteryhmiä voi järjestää Googlen tuoteluokkiin (näkyy nimellä "Luokka") seuraavissa maissa: Alankomaat, Australia, Brasilia, Norja, Ranska, Saksa, Turkki, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat. Kaikissa muissa maissa tuoteryhmiä voi järjestää Shopping-kampanjoiden hintatarjouksia varten vain tuotetyyppi [product_type] ‑määritteellä. Lue lisää Shopping‑kampanjan hallinnasta tuoteryhmien avulla.

Alkoholijuomat
  • Varmista, että tuotteesi ovat alkoholijuomia koskevan käytännön mukaisia.
  • Käytä seuraavia Googlen tuoteluokkia, kun lisäät alkoholiin liittyviä tuotteita:
    • Food, Beverages & Tobacco > Beverages > Alcoholic Beverages (tunnus: 499676) tai jokin sen alaluokista
    • Arts & Entertainment > Hobbies & Creative Arts > Homebrewing & Winemaking Supplies (tunnus: 3577) tai jokin sen alaluokista
Kauppiaan määrittämät tuotepaketit
  • Käytä Googlen tuoteluokkaa, joka vastaa parhaiten erilaisista tuotteista muodostuvaa pakettiasi. Jos tuotepaketissa on päätuote, käytä sen luokkaa. Jos esimerkiksi myyt digitaalikameran yhdessä kameralaukun kanssa, valitse luokka seuraavasti: Cameras & Optics > Cameras > Digital Cameras (tunnus: 152).
Matkapuhelimet tai tabletit sopimuksella tai osamaksusuunnitelmalla
  • Käytä seuraavia Googlen tuoteluokkia, kun lisäät matkapuhelimen tai tabletin, johon liittyy sopimus tai osamaksusuunnitelma:
    • Electronics > Communications > Telephone > Mobile Phones (tunnus: 267)
    • Electronics > Computers > Tablet Computers (tunnus: 4745)
  • Sopimuksella myytävissä matkapuhelimissa hinta [price] ‑määritteen arvo voi olla 0. Jos jätät tämän arvon nollaksi, sinun on lisättävä Googlen tuoteluokka [google_product_category] ‑määritteen arvoksi Electronics > Communications > Telephone > Mobile Phones (tunnus: 267).
Lahjakortit
  • Käytä seuraavaa Googlen tuoteluokkaa, kun lisäät lahjakortin:
    • Arts & Entertainment > Party & Celebration (tunnus: 53)
Ohjelmistotilaukset
  • Käytä luokkaa Software > Computer Software (tunnus: 313) tai jotain sen alaluokista, kun lisäät ohjelmistotilauksen. Esimerkki:
    • Software > Computer Software > Antivirus & Security Software (tunnus: 5299)

Esimerkkejä

Vaatteet

An illustration of a woman wearing a black dress

Tuotetiedot lyhyelle mustalle hameelle
Määrite Arvo

nimi [title]

Lyhyt mekko – musta

Googlen tuoteluokka

[google_product_category]

Clothing & Accessories > Clothing > Dresses

Google Malibu Sunglasses

Tuotetiedot ruskeille Google Malibu ‑aurinkolaseille
Määrite Arvo
nimi [title] Google Malibu ‑aurinkolasit – ruskea

Googlen tuoteluokka

[google_product_category]

178
Takit
Tuotetiedot miesten vetoketjulliselle Google-takille
Määrite Arvo
nimi [title] Miesten musta vetoketjullinen Google-urheilutakki

Googlen tuoteluokka

[google_product_category]

Clothing & Accessories > Clothing > Outerwear > Coats & Jackets

Tuotetiedot Google-neulepuserolle
Määrite Arvo
nimi [title] Miesten Google-neulepusero, 1/4-vetoketju, kanerva/musta

Googlen tuoteluokka

[google_product_category]

Clothing & Accessories > Clothing > Outerwear

Tuotetiedot Google-hupparille
Määrite Arvo
nimi [title] Harmaa Google-huppari, puuvillasekoitetta

Googlen tuoteluokka

[google_product_category]

Clothing & Accessories > Clothing
Sormukset ja korut
Tuotetiedot valkokultaiselle vihkisormukselle
Määrite Arvo
nimi [title] Valkokultainen vihkisormus – 14 K – 3 mm

Googlen tuoteluokka

[google_product_category]

Clothing & Accessories> Jewelry > Rings
väri [color] valkokulta
materiaali [material] valkokulta

Tuotetiedot platinoidulle kihlasormukselle
Määrite Arvo
nimi [title] Pyöreäreunainen platinoitu klassinen kihlasormus

Googlen tuoteluokka

[google_product_category]

Clothing & Accessories > Jewelry
väri [color] hopea
materiaali [material] platina

Tuotetiedot monen sormen kvartsisormukselle
Määrite Arvo
nimi [title] Monen sormen hopeanvärinen kvartsisormus

Googlen tuoteluokka

[google_product_category]

Clothing & Accessories
väri [color] hopea
materiaali [material] hopea/kvartsi
Matkapuhelimet

An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Tuotetiedot Google Pixel 3:lle
Määrite Arvo
nimi [title] Google Pixel 3 – 32 Gt – Midnight Blue – maksusopimuksella

Googlen tuoteluokka

[google_product_category]

Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones
gtin [gtin] 00723755006386
brändi [brand] Google
Ohjelmistotilaus
Tuotetiedot Google Security Software Basic Editionille
Määrite Arvo
nimi [title] Google Security Software Basic Edition (1 vuoden tilaus)
hinta [price] 29.90 EUR

Googlen tuoteluokka

[google_product_category]

Software > Computer Software > Antivirus & Security Software
brändi [brand] Google
gtin [gtin] 1234567890123
toimitus [shipping] 0.00 EUR
kuvalinkki [image_link] https://www.example.com/logo.jpg