google_product_category [Google_produktkategori]: Definition

Brug attributten google_product_category [Google_produktkategori] til at angive din vares kategori ud fra Googles produktklassifikation. Kategoriseringen af dit produkt hjælper med at sikre, at din annonce vises med de rigtige søgeresultater.

Hvornår de kan bruges

Valgfri for hvert produkt.

Format

Følg disse retningslinjer for formatering for at sikre, at vi forstår de data, du indsender.

Understøttede værdier

Foruddefineret Google-produktkategori: Id'et eller hele stien til produktkategorien

Download en liste over alle Google-produktkategorier:

Download listen på et andet sprog:

• Vælg det relevante sprog i menuen nederst i artiklen. Herefter opdateres disse links til det valgte sprog.

Du undgår forvansket tekst i .txt-versionen ved at bruge en af disse metoder:

Grænse

Én kategori pr. produkt

Gentaget felt Nej

Filformat Eksempel på post
Tekstfeeds

2271
eller
Clothing & Accessories > Clothing > Dresses [Tøj og tilbehør > Tøj > Kjoler]

XML-feeds <g:google_product_category>2271</g:google_product_category>
eller
<g:google_product_category>Apparel & Accessories > Clothing >; Dresses [Tøj og tilbehør > Tøj > Kjoler]</g:google_product_category>

Hvis du vil se API-formatoplysninger, kan du gå til Content API for Shopping.

Retningslinjer

Følg disse retningslinjer for at sikre dig, at du indsender data af høj kvalitet for dine produkter og får annoncer med den højest mulige effektivitet.

Minimumskrav

Disse krav skal være opfyldt, for at der kan vises annoncer for dit produkt. Hvis du ikke opfylder kravene, afviser vi produktet og giver dig besked om dette på siden Diagnostik på din Merchant Center-konto.

• Brug kun foruddefinerede Google-produktkategorier. Du kan enten indsende id'et eller hele stien til produktkategorien. Hvis du vil indsende din egen produktkategori, skal du bruge attributten product_type [produkttype].
  • Brug den kategori, der beskriver dit produkt bedst. Vælg kategorien ud fra dit produkts hovedfunktion. En MP3-afspiller har f.eks. en del andre funktioner – den kan bl.a. bruges som ur, men dens hovedfunktion er at være MP3-afspiller. Derfor bruger du kategorien for MP3-afspillere: Electronics > Audio > Audio Players & Recorders > MP3 Players (233) [Elektronik > Lyd > Lydafspillere og -optagere > MP3-afspillere].
  • Brug den mest specifikke kategori. Brug en specifik kategori, så du sikrer, at dine annoncer vises i de mest relevante situationer. Indsend f.eks. opladere til MP3-afspillere i kategorien for tilbehør til MP3-afspillere: Electronics > Audio > Audio Accessories > MP3 Player Accessories (232) [Elektronik > Lyd > Lyd – tilbehør > MP3-afspiller – tilbehør]. Du må ikke bare bruge: Electronics (222) [Elektronik].
  • Brug kategorier, der er offentliggjort efter august 2011. Brug ikke kategorier, der er offentliggjort før august 2011. Find de seneste værdier via ovenstående links.
  • Hvert produkt skal tildeles en kategori. Hvis ét af dine produkter ikke har fået angivet en kategori, tildeler Google en relevant kategori til dit tilbud. Du kan se den automatisk tildelte kategori øverst på produktsiden i Merchant Center. Denne kategori kan anvendes til validering og i visse tilfælde håndhævelse.

Optimale løsninger

Her får du nogle optimale løsninger, der kan hjælpe dig med at optimere dine produktdatas effektivitet, når de grundlæggende krav er opfyldt.

• Brug de seneste kategorier. I Google Ads baseres budgivningen i Shopping-kampagner på de seneste kategorier. Du kan indsende alle udgaver af kategorierne, der er offentliggjort efter august 2011, men vi oversætter disse til den seneste udgave. Hvis du bruger forældede kategorier, matcher det, du ser, altså ikke nødvendigvis det, du indsender.

Yderligere retningslinjer

Gennemgå omhyggeligt hvert enkelt afsnit for at afgøre, om kravene gælder for dit land eller produkt. Hvis du ikke opfylder krav, der gælder for dig, afviser vi dit produkt og giver dig besked om dette på siden Diagnostik på din Merchant Center-konto.

USA
Bemærk! Ved Shopping Actions vil Google bruge en hvilken som helst værdi for google_product_category [google_produktkategori], som du angiver i dit feed, til at bestemme afgiftssatsen i de pågældende stater. Få flere oplysninger om afgifter for facilitering af markedspladser

Australien, Brasilien, Frankrig, Holland, Italien, Norge, Storbritannien, Sverige, Tyrkiet og Tyskland

Argentina, Belgien, Canada, Chile, Colombia, Danmark, Filippinerne, Forenede Arabiske Emirater, Hongkong, Indien, Indonesien, Irland, Israel, Japan, Malaysia, Mexico, New Zealand, Polen, Portugal, Rusland, Saudi-Arabien, Schweiz, Singapore, Spanien, Sydafrika, Sydkorea, Taiwan, Thailand, Tjekkiet, Ukraine, Vietnam og Østrig
Alkoholiske drikkevarer
  • Sørg for, at produktet overholder politikken for alkoholiske drikkevarer.
  • Brug følgende Google-produktkategorier, når du indsender alkoholrelaterede produkter:
    • Food, Beverages & Tobacco > Beverages > Alcoholic Beverages (499676) [Fødevarer, drikkevarer og tobak > Drikkevarer > Alkoholiske drikkevarer] eller en af de tilhørende underkategorier
    • Arts & Entertainment > Hobbies & Creative Arts > Homebrewing & Winemaking Supplies (3577) [Kunst og underholdning > Hobby og håndarbejde > Hjemmebrygning] eller en af de tilhørende underkategorier
Sælgerdefinerede pakker
  • Hvis din pakke indeholder forskellige produkter, bruger du den Google-produktkategori, der er mest relevant. Hvis pakken indeholder et hovedprodukt, er kategorien for hovedproduktet den mest relevante. Indsender du f.eks. et digitalkamera sammen med en taske, skal du bruge: Cameras & Optics > Cameras > Digital Cameras (152) [Kameraer og optik > Kameraer > Digitalkameraer]
Mobiltelefoner og tablets med abonnement eller afdragsordning
  • Brug følgende Google product categories [google_produktkategori] til at fortælle os, at du indsender en mobiltelefon eller tablet med et abonnement eller en afdragsordning:
    • Electronics > Communications > Telephone > Mobile Phones (267) [Elektronik > Kommunikation > Telefoni > Mobiltelefoner]
    • Electronics > Computers > Tablet Computers (4745) [Elektronik > Computere > Tabletcomputere]
  • Du kan sætte attributten price [pris] til 0 for mobiltelefoner, der sælges med et abonnement. Hvis du indsender en pris på 0, skal attributten google_product_category [google_produktkategori] angives som: Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones (267) [Elektronik > Kommunikation > Telefoni > Mobiltelefoner].
Gavekort
  • Brug følgende Google-produktkategori til at fortælle os, at du indsender et gavekort:
    • Arts & Entertainment > Party & Celebration > Gift Giving > Gift Cards & Certificates (53) [Kunst og underholdning > Fest og fejring > Gavegivning > Gavekort og tilgodebeviser]
Softwareabonnementer
  • Brug kategorien Software > Computer Software (313) [Software > Computersoftware] til at informere os om, at du indsender et softwareabonnement, eller brug én af dens underkategorier. Eksempel:
    • Software > Computer Software > Antivirus & Security Software (5299) [Software > Computersoftware > Antivirus- og sikkerhedssoftware]

Eksempler

Beklædningsgenstande

An illustration of a woman wearing a black dress

Produkt Skaterkjole
title [titel] Skaterkjole – sort
google_product_category [google_produktkategori] Apparel & Accessories > Clothing > Dresses [Tøj og tilbehør > Tøj > Kjoler]

Google Malibu Sunglasses

Produkt Google Malibu-solbriller
title [titel] Google Malibu-solbriller – brune
google_product_category [google_produktkategori] 178
Frakker og jakker
Produkt Sort Google-jakke
title [titel] Sort Google-træningsjakke til herrer med fuld lynlås
google_product_category [google_produktkategori] Apparel & Accessories > Clothing > Outerwear > Coats & Jackets [Tøj og tilbehør > Tøj > Overtøj > Frakker og jakker]

Produkt Google-træningspullover
title [titel] Sort/gråmarmoreret Google-træningspullover til herrer med kvart lynlås
google_product_category [google_produktkategori] Apparel & Accessories > Clothing > Outerwear [Tøj og tilbehør > Tøj > Overtøj]

Produkt Google-hættetrøje
title [titel] Grå Google-hættetrøje – Tri-blend
google_product_category [google_produktkategori] Apparel & Accessories > Clothing [Tøj og tilbehør > Tøj]
Ringe og smykker
Produkt Vielsesring i hvidguld
title [titel] Vielsesring i hvidguld – 14 kt. – 3 mm
google_product_category [google_produktkategori] Apparel & Accessories> Jewelry > Rings [Tøj og tilbehør > Smykker > Ringe]
color [farve] hvidguld
material [materiale] hvidguld

Produkt Platinbelagt forlovelsesring
title [titel] Klassisk rund forlovelsesring – platinbelagt
google_product_category [google_produktkategori] Apparel & Accessories > Jewelry [Tøj og tilbehør > Smykker]
color [farve] sølv
material [materiale] platin

Produkt Kvarts multifingerring
title [titel] Kvarts multifingerring i sølv
google_product_category [google_produktkategori] Apparel & Accessories [Tøj og tilbehør]
color [farve] sølv
material [materiale] sølv/kvarts
Mobiltelefoner

An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Produkt Google Nexus 6
title [titel] Google Nexus 6 – 32 GB – Midnight Blue – med abonnement
google_product_category [google_produktkategori] Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones [Elektronik > Kommunikation > Telefoni > Mobiltelefoner]
is_bundle [er_sæt] TRUE [SAND]
gtin [gtin] 00723755006386
brand [brand] Google
Softwareabonnement
Produkt Google Security Software Basic Edition (1-års abonnement)
title [titel] Google Security Software Basic Edition (1-års abonnement)
price [pris] 299.00 DKK
google_product_category [google_produktkategori] Software > Computer Software > Antivirus & Security Software [Software > Computersoftware > Antivirus- og sikkerhedssoftware]
brand [brand] Google
gtin [gtin] 1234567890123
shipping [forsendelse] 0.00 DKK
image_link [billedlink] http://www.eksempel.dk/logo.jpg