google_product_category [Google_produktkategori]: Definition

Alle produkter tildeles automatisk en produktkategori fra Googles produktklassifikation, som er under kontinuerlig udvikling. Ved at levere titler og beskrivelser af høj kvalitet, nøjagtige oplysninger om priser, brand og GTIN-værdier kan du sikre, at dine produkter kategoriseres korrekt.

Attributten google_product_category [google_produktkategori] er valgfri og kan bruges til at tilsidesætte Googles automatiske kategorisering i særlige tilfælde.

Hvornår skal den bruges?

Valgfri for hvert produkt.

Google accepterer kun en tilsidesættelse af produktkategori i følgende tilfælde:

1. Beregning af afgifter i USA. For produkter, der sælges i USA, kan du tilsidesætte Googles automatiske kategorisering for at sikre, at den korrekte amerikanske afgiftssats anvendes på dit produkt.
  2. Håndhævelse af kategorispecifikke krav til attributter. Nogle produktkategorier (f.eks. Apparel & Accessories [Tøj og tilbehør], Mobile phones [Mobiltelefoner] eller Software [Software]) kræver yderligere obligatoriske felter. Hvis Google fejlagtigt henviser dit produkt til en af disse kategorier, skal du bruge denne attribut til at tilsidesætte kategoriseringen og fjerne de kategorispecifikke krav.
  3. Målretning af Google Ads-kampagner. Hvis du har defineret nogle af dine annoncekampagner på baggrund af Googles produktkategorier, kan du bruge denne attribut til at tildele produkter en anden kategori i din kampagnestruktur.Få flere oplysninger om administration af Shopping-kampagner med produktgrupper.

Format

Følg disse retningslinjer for formatering for at sikre, at vi forstår de data, du indsender.

Understøttede værdier

Foruddefineret Google-produktkategori: Id'et eller hele stien til produktkategorien

Download en liste over alle Google-produktkategorier:

Sådan downloader du listen på et andet sprog:

• Vælg det relevante sprog i menuen nederst i artiklen. Herefter opdateres disse links til det valgte sprog.

Du undgår forvansket tekst i .txt-versionen ved at bruge en af disse metoder:

Grænse

Én kategori pr. produkt

Gentaget felt Nej

Filformat Eksempel på post
    Tekstfeeds

2271
    eller
    Apparel & Accessories > Clothing > Dresses [Tøj og tilbehør > Tøj > Kjoler]

XML-feeds <g:google_product_category>2271</g:google_product_category>
    eller
    <g:google_product_category>Apparel &amp; Accessories &gt; Apparel &gt; Dresses [Tøj og tilbehør > Tøj > Kjoler]</g:google_product_category>

Du kan få API-formatoplysninger i Content API for Shopping.

Retningslinjer

Følg disse retningslinjer for at sikre, at du indsender data af høj kvalitet for dine produkter.

• Brug kun foruddefinerede Google-produktkategorier. Du kan enten indsende id'et eller hele stien til produktkategorien. Hvis du vil indsende din egen produktkategori, skal du bruge attributten product_type [produkttype].
    • Brug den kategori, der beskriver dit produkt bedst. Vælg kategorien ud fra dit produkts hovedfunktion. En MP3-afspiller har f.eks. en del andre funktioner, den kan bl.a. bruges som ur, men dens hovedfunktion er at være en MP3-afspiller. Derfor bruger du kategorien for MP3-afspillere: Electronics > Audio > Audio Players & Recorders > MP3 Players [Elektronik > Lyd > Lydafspillere og -optagere > MP3-afspillere]. (233)
    • Brug den mest specifikke kategori. Indsend f.eks. opladere til MP3-afspillere i kategorien for tilbehør til MP3-afspillere: Electronics > Audio > Audio Accessories > MP3 Player Accessories [Elektronik > Lyd > Lyd – tilbehør > MP3-afspiller – tilbehør] (232). Du må ikke bare bruge: Electronics [Elektronik] (222).
    • Brug kategorier, der er offentliggjort efter august 2011. Brug ikke kategorier, der er offentliggjort før august 2011. Find de seneste værdier via ovenstående links.

Bedste fremgangsmåder

Her får du de bedste fremgangsmåder til at hjælpe dig med at optimere dine produktdatas effektivitet, når de grundlæggende krav er opfyldt.

• Brug de seneste kategorier. I Google Ads baseres budgivningen i Shopping-kampagner på de seneste kategorier. Du kan indsende alle udgaver af kategorierne, der er offentliggjort efter august 2011, men vi oversætter disse til den seneste udgave. Hvis du bruger forældede kategorier, matcher det, du ser, altså ikke nødvendigvis det, du indsender.

Yderligere retningslinjer

Gennemgå omhyggeligt hvert enkelt afsnit for at afgøre, om kravene gælder for dit land eller produkt. Hvis du ikke opfylder krav, der gælder for dig, afviser vi dit produkt og giver dig besked om dette på siden Diagnostik på din Merchant Center-konto.

USA
    Ved Shopping Actions vil Google bruge en hvilken som helst værdi for google_product_category [google_produktkategori], som du angiver i dit feed, til at bestemme afgiftssatsen i de pågældende stater. Få flere oplysninger om afgifter for facilitering af markedspladser
    Argentina, Belgien, Canada, Chile, Colombia, Danmark, Filippinerne, Forenede Arabiske Emirater, Hongkong, Indien, Indonesien, Irland, Israel, Japan, Malaysia, Mexico, New Zealand, Polen, Portugal, Rusland, Saudi-Arabien, Schweiz, Singapore, Spanien, Sydafrika, Sydkorea, Taiwan, Thailand, Tjekkiet, Ukraine, Ungarn, Vietnam, Østrig
    Alkoholiske drikkevarer
    • Sørg for, at produktet overholder politikken for alkoholiske drikkevarer.
    • Brug følgende Google-produktkategorier, når du indsender alkoholrelaterede produkter:
      • Food, Beverages & Tobacco > Beverages > Alcoholic Beverages [Fødevarer, drikkevarer og tobak > Drikkevarer > Alkoholiske drikkevarer] (499676) eller en af de tilhørende underkategorier
      • Arts & Entertainment > Hobbies & Creative Arts > Homebrewing & Winemaking Supplies [Kunst og underholdning > Hobby og håndarbejde > Hjemmebrygning] (3577) eller en af de tilhørende underkategorier
    Sælgerdefinerede pakker
    • Hvis din pakke indeholder forskellige produkter, bruger du den Google-produktkategori, der er mest relevant. Hvis pakken indeholder et hovedprodukt, er kategorien for hovedproduktet den mest relevante. Indsender du f.eks. et digitalkamera sammen med en taske, skal du bruge: Cameras & Optics > Cameras > Digital Cameras [Kameraer og optik > Kameraer > Digitalkameraer] (152)
    Mobiltelefoner og tablets med abonnement eller afdragsordning
    • Brug følgende Google product categories [google_produktkategori] til at fortælle os, at du indsender en mobiltelefon eller tablet med et abonnement eller en afdragsordning:
      • Electronics > Communications > Telephone > Mobile Phones [Elektronik > Kommunikation > Telefoni > Mobiltelefoner] (267)
      • Electronics > Computers > Tablet Computers [Elektronik > Computere > Tablets] (4745)
    • Du kan sætte attributten price [pris] til 0 for mobiltelefoner, der sælges med et abonnement. Hvis du indsender en pris på 0, skal attributten google_product_category [google_produktkategori] angives som: Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones [Elektronik > Kommunikation > Telefoni > Mobiltelefoner] (267).
    Gavekort
    • Brug følgende Google-produktkategori til at fortælle os, at du indsender et gavekort:
      • Arts & Entertainment > Party & Celebration > Gift Giving > Gift Cards & Certificates [Kunst og underholdning > Fest og fejring > Gavegivning > Gavekort og tilgodebeviser] (53)
    Softwareabonnementer
    • Brug kategorien Software > Computer Software [Software > Computersoftware] (313) til at informere os, når du indsender et softwareabonnement, eller brug én af underkategorierne. Eksempel:
      • Software > Computer Software > Antivirus & Security Software [Software > Computersoftware > Antivirus- og sikkerhedssoftware] (5299)

Eksempler

Beklædningsgenstande

An illustration of a woman wearing a black dress

Produkt Skaterkjole
    title [titel] Skaterkjole – sort
    google_product_category [google_produktkategori] Apparel & Accessories > Clothing > Dresses [Tøj og tilbehør > Tøj > Kjoler]

Google Malibu Sunglasses

Produkt Google Malibu-solbriller
    title [titel] Google Malibu-solbriller – brune
    google_product_category [google_produktkategori] 178
    Frakker og jakker
    Produkt Sort Google-jakke
    title [titel] Sort Google-træningsjakke til herrer med fuld lynlås
    google_product_category [google_produktkategori] Apparel & Accessories > Clothing > Outerwear > Coats & Jackets [Tøj og tilbehør > Tøj > Overtøj > Frakker og jakker]

Produkt Google-træningspullover
    title [titel] Sort/gråmarmoreret Google-træningspullover til herrer med kvart lynlås
    google_product_category [google_produktkategori] Apparel & Accessories > Clothing > Outerwear [Tøj og tilbehør > Tøj > Overtøj]

Produkt Google-hættetrøje
    title [titel] Grå Google-hættetrøje – Tri-blend
    google_product_category [google_produktkategori] Apparel & Accessories > Clothing [Tøj og tilbehør > Tøj]
    Ringe og smykker
    Produkt Vielsesring i hvidguld
    title [titel] Vielsesring i hvidguld – 14 kt. – 3 mm
    google_product_category [google_produktkategori] Apparel & Accessories> Jewelry > Rings [Tøj og tilbehør > Smykker > Ringe]
    color [farve] hvidguld
    material [materiale] hvidguld

Produkt Platinbelagt forlovelsesring
    title [titel] Klassisk rund forlovelsesring – platinbelagt
    google_product_category [google_produktkategori] Apparel & Accessories > Jewelry [Tøj og tilbehør > Smykker]
    color [farve] sølv
    material [materiale] platin

Produkt Kvarts multifingerring
    title [titel] Kvarts multifingerring i sølv
    google_product_category [google_produktkategori] Apparel & Accessories [Tøj og tilbehør]
    color [farve] sølv
    material [materiale] sølv/kvarts
    Mobiltelefoner

An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Produkt Google Nexus 6
    title [titel] Google Nexus 6 – 32 GB – Midnight Blue – med abonnement
    google_product_category [google_produktkategori] Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones [Elektronik > Kommunikation > Telefoni > Mobiltelefoner]
    is_bundle [er_sæt] TRUE [SAND]
    gtin [gtin] 00723755006386
    brand [brand] Google
    Softwareabonnement
    Produkt Google Security Software Basic Edition (1-års abonnement)
    title [titel] Google Security Software Basic Edition (1-års abonnement)
    price [pris] 299.00 DKK
    google_product_category [google_produktkategori] Software > Computer Software > Antivirus & Security Software [Software > Computersoftware > Antivirus- og sikkerhedssoftware]
    brand [brand] Google
    gtin [gtin] 1234567890123
    shipping [forsendelse] 0.00 DKK
    image_link [billedlink] http://www.eksempel.dk/logo.jpg