I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Produkttype [product_type]

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

Bruk attributtet for produkttype [product_type] for å bruke ditt eget system for produktkategorisering i produktinformasjonen. I motsetning til attributtet for Google-produktkategori [google_product_category], som bruker en samling forhåndsdefinerte kategorier, velger du selv hvilken verdi du vil ha med når du bruker attributtet for produkttype. Verdiene du sender inn, kan brukes til å organisere budgivning og rapportering i Shopping-kampanjen din på Google Ads.

I denne artikkelen

Bruksområder

Optional Valgfritt for hvert produkt

Format

Følg disse retningslinjene for formatering for å sikre at Google forstår informasjonen du sender inn. Finn ut når og hvordan du sender inn produktinformasjon på engelsk

Type

Streng (Unicode-tegn. Anbefalt: bare ASCII)

Begrensninger

0–750 tegn

Gjentatt felt

Du kan sende inn opptil fem ganger, men husk at bare den første verdien brukes til å organisere budgivning og rapportering i Shopping-kampanjer på Google Ads. Skill ulike produkttyper med komma (,). Og ikke bruk komma (,) i frittstående produkttypeverdier, siden Google tolker dette som et skille mellom ulike produkttyper. (Hvis du for eksempel sender inn «Hus, hage og kjøkken», blir verdien «Hus» tolket som en egen produkttype som er atskilt fra «hage og kjøkken».)

Filformat

Eksempelverdi

Tekstfeeder

Hjem > Kvinner > Kjoler > Lange kjoler

XML-feeder

<g:product_type>Hjem &gt; Kvinner &gt; Kjoler &gt; Lange kjoler</g:product_type>

Hvis du vil formatere dataene dine for Content API, kan du se ressursen Content API for Shopping.

Minstekrav

Dette er kravene du må oppfylle for å kunne vise produktet ditt. Hvis du ikke oppfyller disse kravene, blir produktet avvist. Du får beskjed om dette i Merchant Center-kontoen din.

Merk: For å sikre at dette produktattributtet identifiseres riktig av systemet vårt, må du huske å sende inn datafeedfilen i et format vi støtter.

Anbefalte fremgangsmåter

Med de følgende anbefalte fremgangsmåtene kan du optimalisere produktinformasjonen din utover de grunnleggende kravene.

• Bruk en avsluttende vinkelparentes («>») for å skille mellom forskjellige nivåer i en kategori. Ta også med et mellomrom før og etter >-symbolet. Eksempel: Hjem > Kvinner > Kjoler > Lange kjoler.
  • Send inn dette attributtet for produkter som brukes i en hvilken som helst kampanjetype. Når du sender inn en produkttype, blir det enklere for oss å forstå hva du selger, og når vi forstår hva du selger, kan vi bidra til at brukerne finner produktene dine. I tillegg kan du også bruke verdiene du sender inn, til å organisere Shopping-kampanjen din med verdier du selv velger.
  • Hvis du bruker produkttype til å organisere budgivning og rapportering på Google Ads, anbefaler vi at du bare sender inn én verdi. (Hvis du sender inn mer enn én verdi, brukes bare den første verdien.)
  • Hvis din egen produktkategorisering omfatter flere nivåer, tar du med alle nivåene. Hvis produktene dine for eksempel tilhører kategorien «Lange kjoler», oppgir du hele strengen: Hjem > Kvinner > Kjoler > Lange kjoler.
  • Bruk all informasjonen fra «brødsmule-navigeringen». Når det er mulig, bør du ta med mer granulære kategorier, siden det gjør klassifiseringen av produktet ditt mer presis. «Bøker > Sakprosa > Sport > Fotball» er for eksempel bedre enn «Fotball».
  • Det er greit å oppgi samme verdi for attributtene for Google-produktkategori [google_product_category] og produkttype [product_type], men denne verdien må være en støttet Google-produktkategori.

Eksempler

Produkttype med flere nivåer

Produktinformasjon for en lang kjole

Attributt

Verdi

Produkttype [product_type]

Hjem > Kvinner > Kjoler > Lange kjoler

Produktinformasjon for Google Pixel 3

Attributt

Verdi

Produkttype [product_type]

Produkt > Mobiltelefoner > Android

Produktinformasjon for objektiv for speilreflekskamera

Attributt

Verdi

Produkttype [product_type]

Hjem > Foto > Objektiver > Objektiver for speilreflekskamera