In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Producttype [product_type]

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Gebruik het kenmerk producttype [product_type] om uw eigen systeem voor productcategorisatie op te nemen in uw productgegevens. In tegenstelling tot het kenmerk Google-productcategorie [google_product_category], dat werkt met een verzameling vooraf gedefinieerde categorieën, kunt u kiezen welke waarde u wilt opnemen voor het producttype. De waarden die u indient, kunnen worden gebruikt om de biedingen en rapporten voor uw Google Ads Shopping-campagne te organiseren.

In dit artikel

Wanneer te gebruiken

Optional Optioneel voor ieder product

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google de gegevens die u opgeeft begrijpt. Meer informatie over wanneer en hoe u uw productgegevens opgeeft in het Engels

Type

Tekenreeks (Unicode-tekens. Aanbevolen: alleen ASCII)

Limieten

0-750 tekens

Herhaald veld

Dien maximaal 5 keer een aanvraag in, maar houd er rekening mee dat alleen de eerste waarde wordt gebruikt voor het organiseren van biedingen en de rapportage in Google Ads Shopping-campagnes. Scheid meerdere verschillende producttypen met een komma (,). Gebruik geen komma (,) binnen een afzonderlijke producttypewaarde, omdat Google dit interpreteert als een scheiding van verschillende producttypen. (Als u bijvoorbeeld 'Huis, tuin en keuken' opgeeft, wordt de waarde 'Huis' geïnterpreteerd als een afzonderlijk producttype naast 'tuin en keuken'.)

Bestandsindeling

Voorbeeldwaarde

Tekstfeeds

Homepage > Dames > Jurken > Maxi-jurken

XML-feeds

<g:product_type>Homepage &gt; Dames &gt; Jurken &gt; Maxi-jurken</g:product_type>

Ga naar de bron Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product te laten zien. Als u niet aan deze vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit laten we u weten via uw Merchant Center-account.

Opmerking: Dien uw datafeedbestand in een ondersteunde indeling in, zodat ons systeem dit kenmerk in uw productgegevens juist herkent.

Best practices

Met deze best practices kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Gebruik > om meerdere niveaus in een categorie te scheiden. Zet een spatie voor en na het symbool >. Bijvoorbeeld: Homepage > Dames > Jurken > Maxi-jurken.
  • Gebruik dit kenmerk voor producten die in elk type campagne worden gebruikt. Wanneer u een producttype opgeeft, krijgen wij een beter beeld van wat u verkoopt en kunnen we de juiste gebruikers aan uw producten koppelen. Bovendien kunt u de waarden die u opgeeft ook gebruiken om uw Shopping-campagne op uw eigen manier te organiseren.
  • Als u het producttype gebruikt om uw biedingen en rapporten in Google Ads te organiseren, raden we u aan slechts 1 waarde op te geven. (Als u meer dan 1 waarde opgeeft, wordt alleen de eerste waarde gebruikt.)
  • Als uw eigen productcategorisatie meerdere niveaus bevat, neemt u alle niveaus op. Als uw producten bijvoorbeeld vallen onder Maxi-jurken, ziet de volledige reeks er als volgt uit: Homepage > Dames > Jurken > Maxi-jurken.
  • Gebruik de volledige 'broodkruimelinformatie'. We raden u aan waar mogelijk gedetailleerdere categorieën op te nemen, omdat uw producten op deze manier nauwkeuriger worden geclassificeerd. Voor een boek over honkbal werkt Boeken > Non-fictie > Sport > Honkbal bijvoorbeeld beter dan alleen Honkbal.
  • U mag dezelfde waarde opgeven voor de kenmerken Google-productcategorie [google_product_category] en producttype [product_type], maar die waarde moet wel een ondersteunde Google-productcategorie zijn.

Voorbeelden

Producttype met meerdere niveaus

Productgegevens voor een maxi-jurk

Kenmerk

Waarde

Producttype [product_type]

Homepage > Dames > Jurken > Maxi-jurken

Productgegevens voor een Google Pixel 3

Kenmerk

Waarde

Producttype [product_type]

Product > Mobiele telefoons > Android

Productgegevens voor een SLR-cameralens

Kenmerk

Waarde

Producttype [product_type]

Homepage > Fotografie > Lenzen > Spiegelreflex