product_type [producttype]: definitie

Gebruik het kenmerk product_type [producttype] om uw eigen productcategorisatiesysteem op te nemen in uw productgegevens. In tegenstelling tot wat voor het kenmerk google_product_category [google_productcategorie] geldt, kunt u bij dit kenmerk kiezen welke waarde u opneemt. De waarden die u indient voor product_type [producttype] kunnen worden gebruikt om de biedingen en rapporten te organiseren in uw Google Ads Shopping-campagne.

Wanneer te gebruiken

Optioneel voor elk product

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat we de gegevens die u indient kunnen begrijpen.

Type

Tekenreeks (Unicode-tekens. Aanbevolen: alleen ASCII)

Limieten 0-750 tekens
Herhaald veld Tot vijf keer, maar houd er rekening mee dat alleen de eerste waarde van product_type wordt gebruikt voor het organiseren van biedingen en de rapportage in Google Ads Shopping-campagnes. Scheid meerdere producttypen met een komma ( , ). Gebruik geen komma ( , ) binnen een ingediende waarde voor een producttype, omdat het dan als afzonderlijke producttypen kan worden geïnterpreteerd. Als u bijvoorbeeld House, Garden & Kitchen [Huis, tuin en keuken] indient, wordt de waarde House [Huis] gezien als een afzonderlijk producttype van Garden & Kitchen [tuin en keuken].

Bestandsindeling Voorbeeldwaarde
Tekstfeeds

Homepage > Dames > Jurken > Maxi-jurken

XML-feeds <g:product_type>Startpagina &gt; Jurken &gt; Maxi-jurken</g:product_type>

Raadpleeg de Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw producten van duidelijke gegevens te voorzien.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product weer te geven. Als u niet aan de vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Zorg ervoor dat u dit kenmerk alleen gebruikt als u zeker weet dat er aan uw product geen unieke product-ID's zijn toegekend.
  • Producten worden afgekeurd als het kenmerk identifier_exists [id_bestaat] onjuist is ingesteld op no [nee] of false [onwaar] terwijl er aantoonbaar een unieke product-ID beschikbaar is.

Praktische tips

Met deze praktische tips kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Gebruik > om meerdere niveaus in een categorie te scheiden. Zet een spatie voor en na het symbool '>'. Bijvoorbeeld: Home > Women > Dresses > Maxi Dresses [Homepage > Dames > Jurken > Maxi-jurken].
  • Dien het kenmerk product_type [producttype] in voor de producten die worden gebruikt in elk type campagne. Wanneer u het kenmerk product_type [producttype] indient, krijgen wij een beter beeld van wat u verkoopt en kunnen we de juiste gebruikers aan uw producten koppelen. Bovendien kunt u de waarden die u indient ook gebruiken om uw Shopping-campagne op uw eigen manier te organiseren.
  • Als u product_type [producttype] gebruikt om uw biedingen en rapporten in Google Ads te organiseren, raden we u aan niet meer dan één waarde in te dienen. Alleen de eerste waarde wordt gebruikt. Meer informatie over het beheren van uw productgroepen met behulp van producttypen
  • Als uw eigen productcategorisatie meerdere niveaus bevat, neemt u alle niveaus op. Als uw producten bijvoorbeeld vallen onder Maxi-jurken, ziet de volledige reeks er als volgt uit: Home > Women > Dresses > Maxi Dresses [Homepage > Dames > Jurken > Maxi-jurken].
  • Gebruik de volledige 'broodkruimelinformatie'. We raden u aan waar mogelijk gedetailleerde categorieën op te nemen, omdat uw product dan nauwkeuriger wordt gecategoriseerd. Boeken > Non-fictie > Sport > Honkbal is bijvoorbeeld beter dan Honkbal. Meer informatie over het beheren van Shopping-campagnes met behulp van producttypen
  • Het is prima om dezelfde waarden op te geven voor de kenmerken google_product_category [google_productcategorie] en product_type [producttype], maar de waarde van google_product_category [google_productcategorie] moet een ondersteunde Google-productcategorie zijn.

Voorbeelden

Producttype met meerdere niveaus
Product Maxi-jurk
product_type [producttype] Startpagina > Dames > Jurken > Maxi-jurken

Product Google Pixel 3
product_type [producttype] Product > Mobiele telefoons > Android

Product SLR-cameralens
product_type [producttype] Homepage > Fotografie > Lenzen > Spiegelreflex