I det här hjälpcentret visas artiklar som är tillämpliga på Merchant Center Next. Läs mer om uppgraderingen och få svar på vanliga frågor.

Så löser du: Bilden har inte behandlats

Ingen åtgärd krävs. Bilden behandlas igen inom tre dagar.

Innehåll

Därför uppstår problemet

Ett oväntat fel uppstod när dina produktbilder bearbetades.

För varje vara måste du skicka in en webbadress för bildlänk [image_link]. Du kan också lägga till upp till tio webbadresser för ytterligare bildlänk [additional_image_link].

Så här åtgärdar du problemet

Se till att webbadresserna länkar till en giltig bild (de ska alltså leda till en faktisk bild och inte till en webbsida). När du har uppdaterat länkarna kan det ta upp till tre dagar att behandla uppdateringen.

Om du ändrar bilden men behåller samma webbadress kan det ta upp till sex veckor att upptäcka och genomsöka den nya bilden. Vi rekommenderar att du ändrar bildens filnamn och webbadress när du ändrar bilden. Då kontrollerar vi bilderna så snart som möjligt, oftast inom 72 timmar.

Åtgärda en produkt i taget direkt i Merchant Center

Step 1 Gå till Produkter i Merchant Center och välj fliken Åtgärd krävs.

Step 2 Använd filterikonen ovanför tabellen för att hitta alla produkter som påverkas av problemet.

Step 3 Klicka på titeln för produkten du vill åtgärda och klicka sedan på Redigera produkt.

Step 4 Ersätt den befintliga produktbilden med en bild som uppfyller våra krav.

Step 5 Välj Spara.

Åtgärda flera produkter samtidigt

Step 1 Gå till Produkter i Merchant Center och välj fliken Åtgärd krävs.

Step 2 Använd filterikonen ovanför tabellen för att hitta alla produkter som påverkas av problemet.

Step 3 Välj ikonen Ladda ned för att ladda ned en lista (.csv) över alla produkter som berörs av alla problem eller det här specifika problemet.

Step 4 Jämför den nedladdade listan med din uppladdade produktdata och se till att de produkter som påverkas har bildlänkar till uppdaterade produktbilder (med hjälp av attributet bildlänk [image_link]).

Step 5 Ladda upp din korrigerade produktdata till Merchant Center med den metod du har valt.

Nästa steg

När du har gjort de begärda ändringarna kan du kontrollera om problemet är löst genom att försäkra dig om att det inte längre visas på sidan Åtgärd krävs.

Viktigt att tänka på: Det kan ta lite tid innan ändringen syns på sidan Åtgärd krävs.