I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Hitta ett GTIN-nummer

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Ett GTIN (Global Trade Item Number) är ett unikt och internationellt erkänt identifieringsnummer för produkter. Om det finns ett GTIN står det bredvid streckkoden på en produktförpackning eller ett bokomslag. Skicka in GTIN-nummer tillsammans med din produktdata och attributet GTIN [gtin] för att hjälpa oss klassificera och visa dina produkter.

På den här sidan

Typer av GTIN-nummer

GTIN-nummer är olika långa beroende på vilken typ av produkt det gäller och var den säljs. Det här är några olika GTIN-nummer som du kan stöta på:

• UPC (i Nordamerika/GTIN-12): ett 12-siffrigt nummer (8-siffriga UPC-E-koder bör konverteras till 12-siffriga UPC-A-koder)
  • EAN (i Europa/GTIN-13): 13-siffrigt nummer
  • JAN (i Japan/GTIN-13): 8- eller 13-siffrigt nummer
  • ISBN (för böcker): 13-siffrigt nummer (ISBN-10-värden bör konverteras till ISBN-13)
  • ITF-14 (för multipack/GTIN-14): 14-siffrigt nummer

Hitta ett GTIN

Om du vill hitta GTIN-numret för din produkt kan du hänvisa till streckkoden på produkten, produktens förpackning eller bokomslaget. Titta på exempelstreckkoden nedan för att få en bild av hur GTIN-numret kan visas på en produkt. Tänk på att inte alla produkter har GTIN. Om du inte hittar GTIN-numret kan du kontakta produkttillverkaren och be om det. Läs mer om unika produktkoder

Obs! Om du använder en tredje part för att hitta GTIN-nummer ska du verifiera att den är legitim.

UPC

Den här typen av GTIN finns på produkter som säljs i USA. Det är det 12-siffriga numret under streckkoden:

EAN, JAN eller ISBN

Den här typen av GTIN finns på produkter som säljs i Europa eller Japan, och på böcker som säljs världen över. Det är det 13-siffriga numret under streckkoden:

ITF-14

Den här typen av GTIN finns på produkter som säljs i multipack, till exempel i transportlådor. GTIN-numret är det 14-siffriga numret under streckkoden:

Tips

Om du kontrollerar GTIN-numren på produktförpackningar kan det gå snabbare om du laddar ned Barcode Scanner-appen från Google Play Butik. När du skannar streckkoden i appen får du GTIN-numret och kan se vilken typ av GTIN du har skannat.