GTIN-tunnuksen selvittäminen

Tuotteen globaali kauppanumero (GTIN) on tuotteen yksilöllinen ja kansainvälisesti tunnustettu tunniste. Kun GTIN-tunnus on saatavilla, se näkyy tuotepakkauksen tai kirjan kannen viivakoodin vieressä. Lähetä GTIN-tunnukset tuotetiedoissa käyttämällä gtin-määritettä. Näin autat meitä luokittelemaan ja näyttämään tuotteitasi.

GTIN-tunnusten tyypit

GTIN-tunnusten pituudet vaihtelevat tuotteen tyypin ja tuotteen myyntipaikan mukaan. Voit nähdä seuraavia GTIN-tunnuksia:

• UPC (Pohjois-Amerikka/GTIN-12): 12-merkkinen numerosarja (8-merkkiset UPC-E-koodit on muutettava 12-merkkisiksi UPC-A-koodeiksi)
  • EAN (Eurooppa/GTIN-13): 13-merkkinen numerosarja
  • JAN (Japani/GTIN-13): 8- tai 13-merkkinen numerosarja
  • ISBN (kirjat): 13-merkkinen numerosarja (ISBN-10-sarjat ovat poistuneet käytöstä, ja ne on muunnettava ISBN-13-muotoon)
  • ITF-14 (monipakkaukset/GTIN-14): 14-merkkinen numerosarja

GTIN-tunnuksen selvittäminen

Löydät tuotteesi GTIN-tunnuksen sen viivakoodista, pakkauksesta tai kirjan kannesta. Tutustu alla oleviin viivakoodeihin, niin näet, miten GTIN-tunnus voidaan näyttää tuotteessasi. Muista, ettei kaikilla tuotteilla ole GTIN-tunnusta. Jos et löydä GTIN-tunnusta, voit pyytää sen tuotteen valmistajalta. Lue lisää tuotetunnisteista

Huom. Jos jokin kolmas puoli auttaa sinua GTIN-tunnusten tunnistuksessa, varmista sen soveltuvuus tähän tehtävään.

UPC

Tämäntyyppinen GTIN-tunnus on Yhdysvalloissa myytävissä tuotteissa. Se on 12-merkkinen numerosarja viivakoodin alapuolella:

EAN, JAN tai ISBN

Tämäntyyppinen GTIN-tunnus on Euroopassa ja Japanissa myytävissä tuotteissa sekä maailmanlaajuisesti myytävissä kirjoissa. Se on 13-merkkinen numerosarja viivakoodin alapuolella:

ITF-14

Tämäntyyppinen GTIN-tunnus on tuotteissa, joita myydään monipakkauksissa, kuten toimituslaatikoissa. GTIN on 14-merkkinen numerosarja viivakoodin alapuolella.

Vinkki

Jos luet tuotteiden GTIN-tunnuksia pakkauksesta, sinun kannattaa ladata viivakoodinlukijasovellus Google Play Kaupasta. Sovellus voi skannata viivakoodin ja ilmoittaa näin GTIN-tunnuksen ja sen tyypin.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita