Notifikation

I Hjælp kan du finde indhold om både Merchant Center Next og den klassiske version af Merchant Center. Se efter logoet øverst i hver artikel for at sikre, at artiklen omhandler den version af Merchant Center, du bruger.

Find et GTIN

Et tilpasset ikon til den klassiske version af Merchant Center og Merchant Center Next.

Et GTIN (Global Trade Item Number) er et unikt og internationalt anerkendt id for et produkt. Når der er et tilgængeligt GTIN, vises det ved siden af stregkoden på produktets emballage eller bogomslag. Indsend GTIN'er i dine produktdata ved hjælp af attributten GTIN [gtin] for at hjælpe os med at klassificere og vise dine produkter.

På denne side

Typer af GTIN

GTIN varierer i længde afhængigt af produkttypen, og hvor produktet skal sælges. Her er de forskellige GTIN'er, du kan støde på:

• UPC (i Nordamerika/GTIN-12): 12-cifret nummer (8-cifret UPC-E-koder skal konverteres til 12-cifrede UPC-A-koder)
  • EAN (i Europa/GTIN-13): 13-cifret nummer
  • JAN (i Japan/GTIN-13): 8- eller 13-cifret nummer
  • ISBN (til bøger): 13-cifret nummer (ISBN-10-værdier skal konverteres til ISBN-13)
  • ITF-14 (til multipakker/GTIN-14): 14-cifret nummer

Sådan finder du et GTIN

Du finder dit produkts GTIN ved hjælp af stregkoden på dit produkt, dit produkts emballage eller bogomslaget. Se nedenstående eksempler på stregkoder for at få en fornemmelse af, hvordan GTIN kan vises på dit produkt. Husk på, at ikke alle produkter har et GTIN. Hvis du ikke kan finde GTIN, kan du altid kontakte producenten for at bede om det. Få flere oplysninger om unikke produkt-id'er

Bemærk! Hvis du bruger en tredjepart til at finde GTIN-værdier, skal du verificere dennes legitimitet.

UPC

Denne type GTIN findes på produkter, der sælges i USA. Det er det 12-cifrede nummer under stregkoden:

EAN eller JAN eller ISBN

Denne type GTIN findes på produkter, der sælges i Europa eller Japan, samt på bøger, der sælges på verdensplan. Det er det 13-cifrede nummer under stregkoden:

ITF-14

Denne type GTIN findes på produkter, der sælges i multipakker, som f.eks. forsendelseskasser. GTIN er det 14-cifrede nummer under stregkoden:

Tip!

Hvis du gennemgår GTIN'erne på dine produkters emballage, kan det være nyttigt at downloade Barcode Scanner-appen fra Google Play Butik. Appen kan scanne en stregkode, give dig GTIN-værdien og fortælle dig, hvilken type GTIN du har scannet.

Relaterede links