In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Merchant Center koppelen aan Display & Video 360

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

De stappen die hier worden beschreven, gelden alleen voor adverteerders met een bestaand Display & Video 360-account.

Display & Video 360 is het demand-side platform van Google Marketing Platform. Het werkt met advertentieveilingen, externe dataproviders en andere producten van Google Marketing Platform (zoals Campaign Manager 360 en Search Ads 360) om het beheer van media-inkoop en het kopen van advertentievoorraad in realtime op 1 plek te kunnen aanbieden.

Voordat u dynamische advertenties kunt maken op basis van Google Merchant Center, moet u eerst uw Merchant Center-account linken aan uw adverteerder in Bid Manager. Nadat u uw Merchant Center-account heeft gelinkt, zijn alle gegevens in uw productdatafeed toegankelijk in Bid Manager voor het maken van dynamische remarketingadvertenties op productniveau.

Uw productgegevens hebben in Display & Video 360 de status alleen-lezen, dus u blijft deze gegevens rechtstreeks updaten in Merchant Center.

Linken aan Display & Video 360 vanuit Merchant Center

U kunt uw Display & Video 360-account in een paar stappen aan Merchant Center linken:

1. Ga in uw Merchant Center-account naar het dropdown-pictogram met de drie stippen en klik vervolgens op Account koppelen.
  2. Selecteer Google Marketing Platform
  3. Klik op de plusknop.
  4. Geef de ID van uw adverteerder op in Display & Video 360 en klik op 'Opslaan'.

Als u een multi-client account gebruikt in Merchant Center, kunt u kiezen of u het hoofdaccount of individuele subaccounts wilt linken aan Display & Video 360. Als u het bovenliggende account linkt, kunt u productgegevens van elk subaccount gebruiken in uw advertentiemateriaal in Display & Video 360.

Uw gekoppelde accounts beheren

Nadat u uw Merchant Center- en Display & Video 360-accounts heeft gekoppeld, kunt u uw gekoppelde accounts beheren vanuit Merchant Center. U kunt de accounts altijd ontkoppelen.

Hiervoor gaat u naar het gedeelte Google Marketing Platform en selecteert u Ontkoppelen naast de adverteerder-ID.

Meer informatie over dynamisch advertentiemateriaal in Display & Video 360

Als u al een Display & Video 360-account heeft, kunt u inloggen bij het Helpcentrum van Display & Video 360 voor meer informatie over hoe u dynamisch advertentiemateriaal instelt met productgegevens uit Merchant Center.

Als u geen Display & Video 360-account heeft, bekijkt u hier meer informatie over het kopen van display-advertenties met Display & Video 360.